Filmrecensioner

Betygsskala:

femkpw

fyrakpw

trekpw

tvakpw

enkpw

nollkpw

Läs KPwebbarnas filmrecensioner. Eller skicka in en egen recension HÄR!

 

Jumanji

JumanjiFyra ungdomar får i uppgift att städa skolans källare när de hittar spelet Jumanji, som de tillsammans sugs in i. För att lyckas komma tillbaka måste de klara av ett riskfyllt uppdrag…
Jag tycker filmen var väldigt bra! Den bjuder på många överraskningar och fick vid flera tillfällen hela publiken att skratta. Filmen är ganska lättsmält och passar bra att se tillsammans med familjen.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

Hedda Pärnänen, 13

 

Jumanji

JumanjiJag gillar den jättemycket den är rolig, äventyrlig och bra gjord. Dem har VERKLIGEN valt bästa skådespelarna till huvudrollerna, The Rock, Nick Jonas med flera. Den har mycket komik för lite äldre, så om du är under 10 eller 11 så skulle du inte förstå. Men jag rekommenderar den verkligen!!!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

en tjej som tycker att nick jonas är suuper snygg, 11

 

Rum 213

Recension_Rum2013Filmen är baserad på skräckboken Rum 213 av Ingelin Angeborn. Den handlar om tolvåriga Elvira som bor på kollo i en vecka på sommarlovet, där hon lär känna rumskamraterna Meja och Bea och blir bra kompis med dem. Problemet är bara att det hade varit en lugn och fridfull vecka, om det inte berodde på att deras saker oförklarligt försvinner, och en viss kvinna i vit klänning och rysligt rött hår…
Filmen är full av skräck, vänskap och lite kärlek. En riktig nagelbitare som får håren att resa sig. Den stora frågan är: är alla mystiska händelser bara sammanträffande, eller har de verkligen något samband med varandra…?

Åldersgräns: 11

Betyg:

fyrakpw

Hennes namn börjar på M, 11

 

 

October kiss

Den här filmen handlar om en kvinna som heter Poppy. Hon har lite svårt att bestämma sig vad hon är bra på och vad hon ska göra i livet! En dag går hon med på att prova att vara barnvakt åt två barn (Zoe & Zach). De har en tuff start men sedan lär de känna varandra allt mer för varje dag som går och likaså för deras pappa Ryan och Poppy. Ryan lär sig mycket av Poppy eftersom att han är ensam pappa! Ryan och Poppy blir förälskade! Denna film skulle jag verkligen rekommendera för det är en av mina favoritfilmer. De blandar känslor med minnen och andra roliga saker, hoppas ni tyckte om min recension!

Betyg:

femkpw

 

Amanda 13 år

 

 

Paddington 2

recension_Paddington-2En björn som heter Paddington har hamnat hos familjen Brown. Där blir han en i familjen. En dag bryter sig en tjuv in i en antikaffär, Där själ han en pop-up-bok!!!
Som sparats till Paddingtons tant. Paddington måste fånga tjuven. På sitt eget lilla vis. Filmen var kul. Jag rekommenderar den för 7-13 åringar.

Åldersgräns: 7

Betyg:

femkpw

 

Den lilla lemuren, 6

 

Jumanji

JumanjiFilmen är en actionkomedi, som handlar om fyra tonåringar som sugs in i ett spel.
Innan de kom in i spelet valde de varsin karaktär. En spinkig nörd blev stor och stark, en stark fotbollsspelare blev kort och inte så snabb, en insta-tjej blev en medelålders man med stor mage och så sist en pluggtjej blir som en fotomodell.
I spelet har de 3 liv. Om alla liv tar slut försvinner de (tror att de dör).
Filmen passar nog 10-åringar och för vuxna.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

061110 (tipsar), 11

 

Divergent trilogin

Första filmen var bra. Andra och tredje var skit med helt annan story än böckerna. De struntade till och med i att döda två av huvudkaraktärerna (rip ni vet att jag älskar er)! Alleigant (sista) var en helt annan genre än boken, boken var en dystopi och filmen någon slags Star Wars-kopia. I boken blev de helt till sig av att få flyga ett vanligt flygplan, och filmen går typ ut på att de flyger konstiga grejer. Första filmen följde storyn ganska bra, fast några av mina favoritscener var borta (then I should call you Six, den typ sötaste scenen ever med ett av mina OTP-n, för ja jag har flera) och karaktärerna Peter och Tobias (min älskling) är helt annorlunda från boken. Detta är en nästan lika dålig book-to-movie-adaptation som Percy Jackson, vilket är väldigt svårt att slå. Den får dock lite plus för första, och har man inte läst böckerna kan de vara bra MEN SE DEM INTE LÄS BÖCKERNA!

Åldersgräns: 11

Betyg:

enkpw

 

ABookCryer, 12

 

 

Divergent

recension_DivirigentDenna film är jätte bra den har mycket spänning och action det är nog den bästa film jag någonsin sett den handlar om Triss som lever i framtiden efter ett stort världskrig, alla lever i olika grupper och har olika uppgifter i livet de gör ett test för att se vilken grupp de passar in i och alla får en bestämd grupp utom Triss…

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

Enhörningen, 12

 

Milo månvaktaren

recension_Milo-manvaktarenEn dag väljs den busiga faunen Milo ut till vaktare av månen. Men en dag tappar Milo bort månen!! Följ med Sohone, Milo och Glim. Bra för alla åldrar men nog mer anpassad till lite yngre barn. Absolut spännande. Men ett minus för att figurerna inte var så fint gjorda. Så Milo månvaktaren får…

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw

 

Jag vet ingen bra signatur, 9

 

 

Twilight

filmrecension_twilightFilmen handlar om en tonårs flicka som förälskar sig i en vampyr. Flickan (Bella) och vampyren (Edward) försöker överleva en spårare som vill dricka Bellas blod!! Filmen finns även som bok och är mycket romantisk. Filmen har dock en åldersgräns på 15 år, Så titta med en vuxen om du är yngre!!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

Ett Geni Som ÄLSKAR Mint~Choklad, 10

 

Twilight

filmrecension_twilightFilmen handlar om Bella som flyttar till sin pappa för att bo där ett tag. Hon får börja på en ny skola och blir vän med Edvard, en mystisk snubbe. Filmen sög. Specialeffekterna sög. Skådespelarna sög också för hon som spelade Bella såg ut som en staty under hela filmen, hon hade typ inte några känslor alls i fejan. Själva handlingen-manuset-ish sög också. Hela filmen var skitkass.

Åldersgräns: 11

Betyg:

nollkpw

 

Wow vilken bra recension//Den gröna ankan Jeff

 

Alice i underlandet

Recension_Alice i SpegellandetDet handlar om en tjej (Alice) som ska gifta sig. När hennes friare frågar springer hon iväg. Hon ramlar ner i ett kaninhål, som leder henne till underlandet. Där träffar hon flera udda personer och varelser. Hennes uppgift är att döda en drake, och störta den röda drottningen. Jag tyckte att filmen var bra för att man hängde med. Om man ser filmen förstår man nog mer vad jag menar. Jag rekommenderar den för er som gillar äventyrsfilmer och lite fantasy.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

En liten gul potatis som har failat på bussen idag…, 11

 

Miracles from heaven

Recension_MiraclesfromheavenDetta är en kristen film på engelska, även andra som inte är kristna har också tyckt den varit jättebra.
Det handlar om en familj som bor ute på landet. Det är tre systrar och en av de som heter Anna har någon magsjukdom. Hon får ingen riktig hjälp av doktorerna. Hon blir tjockare för varje dag. Hon får hjälp på ett större sjukhus tillslut men hennes slut är ändå snart nära.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Antingen så gråter du eller så stirrar du av sorg

 

 

Snuten i varuhuset

Recension_Snuten-i-varuhusetDen var jättebra och den handlade om en säkerhetsvakt som skulle göra sitt jobb. Men sen ser han två snygga tjejer och då när han åker på sin Segway kör han in i en minibuss och är klantig. Sen sker ett stort inbrott i gallerian då alla springer ut förutom han.
Den var jätte, jättebra. Rekommenderas.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

EE, 11,5

 

Rum 213

Recension_Rum213Det är boken Rum 213 som blivit film. Jag har både läst boken och sett filmen. Båda är superbra! Rekommenderar verkligen att läsa boken och se filmen. Det handlar om en flicka som heter Elvira, hon ska åka på kollo och är orolig att inte få några kompisar. På vägen till kollot ser hon en bil med registreringsnumret RUM 213. Och sedan visar det sig att hon och hennes rumskompisar råkar ut för väldigt skumma saker. Den är så spännande och bra!! Den passar till typ 9 år och uppåt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Flamingon som har 2 syskon, 11


Sune på bilsemester

Recension_Sune-pa-bilsemesterFilmen handlar om Sune, och hans pappa bestämmer att Sune och hans familj ska åka till Sydtyrolen och göra om Rudolfs och Karins bröllopsresa. När de var där för första gången så fick Rudolf och Karin en tavla av en konstnär som heter Bengt Nyllet Johansson, och när de är på Sunes kompis föräldrars bröllop så kommer det en person från Antikrundan och talar om för Rudolf att tavlan är värd 900 000 kr. Sen kommer mannen tillbaka efter ett tag och säger till Rudolf att det inte finns någon signatur, alltså är tavlan värdelös. Det är då Rudolf bestämmer att familjen ska till Sydtyrolen. Men när de kommer dit så har Nyllet precis dött. Men resten får ni se själva, för nu har jag avslöjat alldeles för mycket. Jag tyckte filmen var bra, det är en bra familjefilm till fredagsmyset.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Klokhet och vett uti övermått är den finaste gåva människan fått – Luna Lovegood, Harry Potter och Fenixorden, 10

 

Macken

Recension_MackenMacken är ett tv-program som gick 1986. Huvudpersonerna i Macken heter Roy och Roger. De äger en bilverkstad. Det är alltid 3-4 sånger i varje avsnitt. Dom är helt galna. Finns på SVT öppet arkiv.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

KP är bäst ingen protest, 9

 

Sagan om Despereaux

Recension_Sagan-om-DespereauxJag har både läst boken och tittat på filmen och boken är enligt min mening bättre.
Filmen har verkligen inte samma handling som boken och det kommer in helt nya figurer som man aldrig hört talas om.
Alltså för dem som bara sett filmen tror jag att den verkar den mer okey men jag gillade den inte så mycket.

Betyg:

tvakpw

 

Den gulliga katten

 

Miraculous ladybug och Katt Noir på äventyr

recension_Miraculous ladybugDen här serien är jättebra. Den handlar om den franska modeälskande tonårstjejen, Marinette som bor i Paris, hon går på den franska skolan Collège Françoise Dupont. Där går också hennes bästa vän Alya. Alya har en blogg som handlar om den fantastiska superhjälten Ladybug. Ladybug kämpar mot den onde Hawkmoth och hans oändliga arme av skurkar. Vem är Ladybug? Hon är Marinette, i hemlighet förstås. Marinette är kär i Adrien, son till den rike mannen Gabriel Agreste. Adrien har också en hemlig identitet. Han är Ladybugs partner Katt Noir. Katt Noir är kär i Ladybug så han flörtar med henne under striderna. Jag rekommenderar serien till dom som gillar action, komedi, superhjältar och kärlek.

Betyg:

femkpw

 

Emma, 14

 

Pitch perfect

Recension_Pitch-perfectDet handlar om en tjej som heter Beca. Filmen är på engelska. Beca åker till en ”skola” där man gör acapellasång, dj-ing och annat med musik. Hon försöker kolla efter någon slags grupp. Men helst vill hon göra musik och dj-ing. Hon träffar The Barden Bellas som är en acapellagrupp men från början är hon inte så intresserad. Men sen så går hon med i den och sjunger. Fast sången börjar bli tråkig eftersom dom sjunger den varenda tävling och turnering så då gör dom något som får publiken att jubla.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

En crazy pitch perfect tjej, 11

 

Lasse Majas detektivbyrå: Stella nostra

Recension_Lassemaja-Stella-nostraFilmen är bra för att den är spännande men inte för spännande. Den har lite romantisk i sig men är också rolig. Den är barntillåten. Den är inte så lång om man vill se en ganska kort film.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg: 4

Älskar fotboll, 11

 

Bröderna Lejonhjärta

Recension_broderna_lejonhjartaBerättelsen handlar om bröderna Jonatan och Karl Lejonhjärta. Ursprungligen hette bröderna Lejon, men efter att de avlidit kommer de till Nangijala, ett land bortom stjärnorna där de får sitt nya efternamn. I Nangijala upplever bröderna äventyr och tillsammans med andra motståndskämpar för de kampen mot den ondskefulle Tengils förtryck och draken Katla.
Den var super bra men draken I filmen såg lite failad ut.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 4

Neo, 11

 

Recension_Vampires-Suck

Vampires suck

Vi tycker att den filmen är väldigt rolig, det är en parodi på Twillight och den handlar om samma saker fast lite annorlunda och med mer komedi!
MÅSTE SE!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

TWILLIGHT FANEN!, 11

 

Percy Jackson och kampen om åskviggen

Recension_percy-jackson_aksviggenEn vanlig kille får reda på att hans pappa är Poseidon. Havsguden i grekisk mytologi och att allt som finns i grekisk mytologi finns på riktigt och nu tror alla att han har tagit Zeus åskvigg.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Annabeth Chase

 

 

Förr eller senare exploderar jag

Det handlar om en tjej som har cancer i lungorna. Hon är väldigt negativ till livet då hon vet att hon kan dö imorgon eller om flera år. Hennes föräldrar tvingar henne iallafall att gå till en stödgrupp för att få vänner. Det var visst inte så illa som hon trott när en viss Gus också är där. Det är en romantisk film men även sorglig. Jag tyckte den var jättebra! Jag rekommenderar den för 12 åringar och uppåt. Den passar utmärkt en dag när det regnar, sitter i soffan med pop-corn och en kompis:)
(Ska även tipsa om att den finns som bok, John Green är författaren)

Betyg:

femkpw

 

Grät inte lite när jag tittade på den, 12

 

Your Name

Recension_Your-nameYour Name är en anime-film som handlar om två tonåringar (Taki och Mitsuha) som helt plötsligt vaknar upp i varandras kroppar. De kan inte komma ihåg den andras namn när de vaknar upp. Mibsuba och Taki har inget gemensamt och känner inte varandra men är tvungna att försöka leva som den andra då och då.
Your Name är helt klart en fantastisk film. Storyn är gripande och unik även om det fanns delar som kändes lite händelselösa. Detta tycker jag dock inte spelar så stor roll eftersom man lärde känna karaktärerna på ett väldigt naturligt vis när man följde dem i deras vardagsliv.
Enligt mig så var filmens bästa del den vackra animationen. Allt såg väldigt vackert ut och jag älskar anime stilen som filmen var gjord i (jag älskar anime så det är helt ärligt inte så förvånande). Bakgrundsbilderna såg helt fantastiska ut och jag blev förvånad över hur vackert allt såg ut att vara.
Karaktärerna var väldigt lätta att gilla och hade unika personligheter. Jag blev väldigt fäst vid både Mistuha och Taki.
Soundtracket var vackert och innehöll många bra låtar (Min personliga favorit är Dream lantern och Kataware doki)
Det jag gillar minst med filmen var helt klart hur den var dubbad på svenska. Det lät helt enkelt fel och jag tyckte inte att rösterna passade karaktärerna.
Om man jämför med många andra animefilmer som jag har sätt så skulle jag inte säga att Your Name var min favorit men den var ändå en fantastisk film. Mitt ända stora problem är den svenska dubbningen som var dåligt. Om du ska se den, se den på japanska istället för svenska!
Jag rekommenderar filmen för er som gillar anime eller er som vill se något unikt.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Your local weeb, 13

 

Det våras för rymden

Recension_det_va_ras_fa_r_rymdenDet är en film som är en version av Star Wars, fast mycket mer komisk. Det var ungefär samma karaktärer, men dom var ändå annorlunda. Den filmen är bra för sådana som gillar komiska filmer och Star Wars. Det är en av den bästa film jag sett! OBS! Den är på Engelska men har svensk text.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Kim, 11

 

Skönheten och odjuret

Recension_beauty_and_the_beastDet handlar om en rik man som förvandlas till ett odjur, och en fattig tjej från en by bredvid den rika manens slott. Tjejens pappa blir tillfångatagen av odjuret (mannen) och sedan byter tjejen ut sig mot pappan så att hon sitter fången. Sedan kommer det en levande ljusstake och befriar henne och låter henne bo i ett lyxigt rum i andra delen av slottet. Nu får du titta på filmen för att höra resten, HEJDÅ!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Tack gör att du läser min signatur för det vet jag att du gör, om du inte låter någon annan läsa högg för dig då förstås! (:,

 

Para Norman

Rcension_ParanormanDen missförstådde Norman, som kan prata med det döda, kämpar mot zombies, spöken, häxor och, värst av allt, vuxna, för att rädda byn där han bor från en hundraårig förbannelse. Jag tyckte att den var så bra för att den är så läskig.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Måste bara kolla på den, 10

 

The Emoji Movie

the-emoji-movieHAHAHAAH den var så rolig. Min favorit gubbe är bajsemojin. Hahaha han är bara knasig. Den var rolig, jag såg den typ 5 gånger med pappa och mamma. Den handlar om en emoji som inte vill vara en känsla så han typ blir inte gillad och hänger med en konstig emojtjej som är fin och en fingerkille. Den var rolig jag ska se den igen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Ida, 9

 

 

Ghostbusters

GhostbustersJag såg först den nya filmen med tjejer innan jag såg den gamla med killar. Och det skulle jag inte ha gjort, för denna film var jättedålig måste jag säga. Den har en helt meningslös handling, dåliga skämt och ingen spänning. Handlingen är så här: det är fyra killar som tycker dem är väldigt coola och mest flörtar med tjejer (huvud personen i alla fall) som helt plötsligt startar en grupp mot spöken. De blir kända direkt och räddar New York från en spökattack. Det jag bland annat tycker är dåligt att det inte uppstår några problem liksom (förutom spökatacken). Det jag menar är att de inte gör några framsteg i gruppen eller har svårt nån gång i filmen, de bara har helt plötsligt massa spökutrustning. Däremot i den nya filmen, händer det massa saker! De får massa hat i början, de blir bättre sammanhållning i gruppen, de löser ett mystreriumet, de har en fiende och den är faktisk väldigt rolig! Så jag rekommenderar att se den nya filmen Ghostbusters, För filmerna hör för det mesta inte ihop.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

nollkpw

 

Från en liten kritiker (vill bara nämna att detta är bara mina åsikter så du får tycka vad du vill om detta), 12

 

Skämmerskans dotter

Skämmerskans dotterEn skämmerska är en person som bara genom att titta en i ögonen kan se vad man skäms över.
En dag hittas furstefamiljen dödad och den omtyckte tronarvingen anklagas för mordet. Då anlitas skämmerskan och hennes dotter, den dotter som ärvt sin mors gåva, för att genomskåda tronarvingen. Men när det visar sig att han är oskyldig tvingas de fly för sina liv från den maktlystne drakfursten. Men bara för att strax återvända.
Jag tyckte den var jättebra men den är på danska så man får ha text.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

Den filmgalna delphinen:), 11

 

Dumma mej 3

Dumma mej 3En superskurk från ett gammalt barnprogram är på fri fot! Samtidigt får Gru veta att han har en tvillingbror vars namn är Drul. Tillsammans måste de sätta stopp för superskurken!
Filmen gick väldigt långsamt och var mycket sämre än de andra 4 filmerna. Det blev ingen vidare spänning heller, och lite miniorer.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

trekpw

 

Biotittaren, 13

 

Förr eller senare exploderar jag

forr-eller-senare-exploderar-jag_2015Denna film handlar om Hazel Grace som vid 13 års ålder diagnosticerades med fjärde stadiet av sköldkörtelcancer. Två år senare sker ett medicinsk mirakel och tumörerna krymper, i alla fall tillfälligt. Hazel blir iväg tvingad av sin mamma till kyrkans stödgrupp för unga med cancer och där träffar hon Augustus Waters som varit sjuk i cancer och fått amputera benet. Filmen skildrar inte att det är synd om barnen för att de har cancer utan poängterar istället att man kan leva ett fullt liv även om man dör tidigt. Oerhört bra film, särskilt då dess huvudkaraktärer har olika sjukdomar och mycket kretsar kring just det. Rekommenderas starkt till… ja.. allihop!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Always, 11

 

 

Pirates of the carebean

Recension_Pirates of the CaribbeanSvårt att säga så mycket om den är bara såååå bra. Så fort jag sett en film ville jag bara se mer. Det är 11 års gräns och jag tycker att man ska hålla på den. Det är en piratfilm som ni säkert hör på namnet där Huvudpersonen, kapten Jack Sparrow slåss med sin ärkefiende och brittiska flottan på varsin sida. Han kör sin stil och lyckas få tag på både båt och besättning. En väldigt rolig actionfilm eller en komedi med väldigt mycket action.
Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

femkpw

 

piraten som aldrig somnar framför tvn

 

Steven Universe

Recension_Steven-UniverseDet här egentligen ingen film, det är en tv-serie, men jag vill ändå skriva en recension.
Steven Universe är en kille som är halvt gem och halvt människa. En roskvarts i hans navel ger honom magiska krafter och tillsammans med Garnet Amethyst och Pearl räddar de jorden.
Jag tycker att den här serien är extremt bra och jag rekommenderar att den ses på originalspråk (engelska). Den innehåller action, känslor, svängiga låtar, med mera. Den är till för yngre, men passar även för äldre till exempel tonåringar. Enligt mig, ett måste.

Betyg:

femkpw

 

Sam, bara Sam, 14

 

Teen wolf

Recension_Teen-wolfTeen wolf är en amerikansk serie som är fantastisk. Den handlar allt från relationer till varulvar. Scott Mcall är en tonåring som har ett normalt liv tills han blir biten av en varulv. Så nu måste han och hans bästa vän Stiles klara av det också. Och Scott träffar en rar tjej som heter Allison men vad händer när Scott inser att Allisons pappa är varulvsjägare…

Betyg:

femkpw

 

Lisa, 12

 

Marcus & Martinus – Tillsammans mot drömmen

Recension_Marcus och MartinusDen här filmen var bäst! Man lär känna dem och får följa med dem på fritiden men också på konserter. Jag älskar Marcus & Martinus, för dom är så söta, coola, snygga och helt enkelt bäst! Jag ger filmen en femma så klart.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

I

 

Skyfall

Recension_SkyfallJames Bond blir både skakad och rörd i den här filmen. Han måste åka till sitt gamla hus och slåss med en skurk som nog borde ha gått till tandläkaren tidigare för nu har han fått löständer i förtid. Skurken spelas av en spanjor som är snygg egentligen men inte i den här filmen, och det är lite synd men han är ändå sjukt bra. En svensk är med också. Men man vet inte att han är svensk för han säger ingenting och dör ganska snabbt men coolt ändå.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Filmtjejen, 10

 

Doctor who

Recension_Doctor-whoJag tycker den är HELGRYM! Den handlar om en man som löser mysterium och han har en tidsmaskin som heter TARDIS om mysko saker. Sen träffar han en tjej som heter Amy (Amelia Pond) det rör sig mycket om henne… som sagt är den JÄTTEBRA tycker jag.

Betyg:

femkpw

 

Harry Potter(and doctor who)fan;), 9

 

 

Spirited Away

Recension_Spirited-AwayDen här filmen handlar om en envis 10-åring som heter Chihiro som ska flytta, på vägen dit kör det vilse och får syn på en stor byggnad som har ett gigantiskt rum och en oändlig tunnel som leder till en spökstad, En värld där urgamla andar bor….

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Varflickan, 10

 

Bridget Jones dagbok

Recension_Bridget-Jones-dagbok-Bridget Jones är en ensam kvinna som röker. Hennes problem är att hon är singel och röker. Hon kastar in sig i nya förhållanden kanske liiite för fort och det slutar med problem. Filmen var väldigt äcklig och våldsam inte så jätteeebra.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

tvakpw

Det vuxliga geniet, 9

 

Lion

Recension_LionSaroo bor i en fattig by i Indien. En dag när han och hans storebror jobbar nattskift så tappar han bort brodern. Han hamnar på ett tåg som färdas hundra mil bort. En helt ny miljö och språk. Allt som hände i filmen hände också i verkligheten. Filmen var en av dem bästa filmer jag sett! Den får helt klart fem KP!

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

femkpw

 

Alice Locke, 11

 

Horton

Recension_HortonHorton är en elefant som bor i djungeln i Nool. En dag fångar han ett dammkorn på en blomma. Då hör han en pipig liten röst, vem kan det vara? Horton bestämmer sig för att aldrig släppa blomman. Filmen var jättebra. Det känns som att man är i en fantasivärld när man ser filmen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Agnes, 9

 

Twilight

filmrecension_twilightSerien Twilight handlar om Bella Sean som flyttar till staden Forks. Där träffar hon Edward Cullen som hon blir kär i. Men Bella får veta att Edward har en mörk hemlighet. Han är en vampyr…

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Läsmasken, 12

 

Harry Potter och fången från Azkaban

Harry PotterHarry Potter upptäcker att han har en gudfar med hund/varulv till animagus vid namn Sirius Black. Många tror att han är en mördare men Harry och hans vänner Hermione och Ron vet sanningen… I den här filmen räddar Harry många liv. Ron får ligga på sjukhus och Hermione slår Draco.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

HP fanet!!!; 11

 

Rogue One: A Star Wars Story

recension_Rogue_One_-_A_Star_Wars_StoryRogue One utspelar sig efter episode 3 och innan episode 4. Den handlar om hur en grupp modiga rebeller stal imperiets ritningar till Dödstjärnan—ett avgörande mål för att Rebellalliansen skulle kunna förstöra Dödstjärnan i episode 4: A new hope. För att uppnå sina mål måste rebellerna samarbeta och ta farliga risker, någonting som visar sig vara väldigt svårt när alla kommer från olika delar av galaxen. Filmen har några riktigt bra scener som är både vackra och actionfyllda och karaktärerna är intressanta. Gamla karaktärer, såsom Darth Vader återvänder. Jag rekommenderar filmen till alla som älskar Star Wars och till alla som vill ha en episk Sci-fi film!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Olle Eriksson, 14

 

 

Wonder Woman

Recension_WonderwomenFilmen handlar om Diana (Wonder Woman) som bor på en ö, avskärmad från den riktiga världen. En dag kraschar ett flygplan på ön med en pilot i. Han berättar om vad som pågår i den riktiga världen det är världskrig.
Filmen var jättebra men man får inte ut så mycket av trailern så när jag skulle se den så värkade den lite tråkig men det var den inte. OBS håll koll på detaljerna så ska ni få se;)

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Älskar denJ, 11

 

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv

recension_Lemony Snickets syskonenFilmen handlar om barnen Violet, 14, Klaus, 12 och Sunny Baudelaire, som en dag får veta att deras föräldrar har dött i en eldsvåda. Efter att ha bott hos Herr Poe, en bankman som var nära vän med Föräldrarna Baudelaire och som ofta hostar, får Barnen Baudelaire flytta in hos deras nya förmyndare och ”närmaste” släkting: Greve Olaf. Han visar sig dock vara en mycket elak person som vill stjäla den kända Baudelaire-förmögenheten, något som Violet ska ärva när hon blir 18 år. Men när Barnen Baudelaire äntligen får flytta ifrån Greve Olaf, så fortsätter han vara tätt i hälarna på dem…
Den här filmen är riktigt dålig. Ibland skiljer den sig så mycket från boken att det inte är sant! Flera bitar har flyttats, hoppar över massa delar från boken och lägger till påhittade scener!
Jag rekommenderar verkligen INTE filmen. Ska ni läsa/titta på Barnen Baudelaires olycksagliga liv, så titta hellre på serien på Netflix, eller hellre, läs böckerna!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

enkpw

 

Isadora Quagmire, 11

 

Superbror

Recension_SuperbrorAnton har en storebror med autism som heter Buller. Buller har haft det sen födseln och hans lillebror måste ta hand om honom och se efter honom som om det är han som är storebrorsan. Men Anton är riktigt trött på att hans bror inte är som alla andra, att han ger fula teckningar till Anton som bara föreställer en massa streck och sånt. Men en dag så går Antons önskan i uppfyllelse och Buller får superkrafter och självförtroende av en mystisk pistol från rymden…
Jag gillar filmen väldigt mycket och tycker om budskapet.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw


Seida, 12

 

The mummy

Recension_The_MummyHelt klart en av dom bästa filmerna jag sett. Mycket spänning. Jag får erkänna att jag blev lite rädd ett tag när saker hände plötsligt. Jag kan knappt förstå att någon kom på en sådan bra ide till film. Ett minus för det var femtonårs gräns. Och man endast fick gå i vuxet sällskap från elva år då det finns mindre KP-läsare.

Åldersgräns: 15

Betyg:

fyrakpw

får jag säga det igen åh jag älskar den så mycket, 14

 

Les Miserables

Recension_Les-miserablesDen handlar om Jean Valjean som rymt från fängelset, så när han hittar Fantines som håller på att dö tar han med henne till sjukhuset men inser att det var försent.
Då känner Jean att han måste ta han om hennes lilla dotter Cosset .
Lite läskig men bra!

Åldersgräns: 11

Betyg: 

femkpw


Can you hear the people sing, 10

 


Kalle och chokladfabriken

Recension_Kalle-och-choklasfabrikenFilmen handlar om en fattig pojke som heter Kalle. Kalle är ett av 5 barn som genom en guldbiljett får besöka den mystiske Willy Wonkas chokladfabrik. Det jag tyckte var bra med filmen var att Jonny Depp som spelade Willy Wonka spelade riktigt bra, Willy Wonka var även en spännande och annorlunda karaktär. Jag skulle rekommendera filmen för barn 9-12.

Åldergräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

Filmlover, 13

 

Storkarna

Recension_StorkarnaStorkarna var jättebra för att ALLT var super spännande och roligt. Om man inte har sätt den så måste man se den. Jag gillar iden med att vargarna i filmen får så stora runda ögon när bäbisen skrattar och alla dom där sakerna som dom gjorde till exempel varg-ubåt, varg-bro och varg-flygplan. Ps. Varg-planet gick inte så bra.

Åldersgräns: 7

Betyg:

femkpw


Frida, 10

 

Historien om Gamba

Recension_Historien-om-GambaGamba och hans vän vill se havet, men hamnar hos andra möss. Dit kommer en liten mus. Musen säger att hans hemby är hotad av vesslor. Vesslornas ledare är den vita vesslan – den farligaste av alla vesslor!
Gamba och en massa andra möss ger sig av mot byn. De ska strida. Men vinner de? Och kommer de att klara sig?
Filmen var bra, men lite läskig för de mindre. Det sänker betyget lite.
Japansk familjefilm från 7 år

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw

Agnes Gyllström, 8

 

Skönheten och odjuret

Recension_Skonheten-och-odjuretBelle är en flicka som är annorlunda än de andra i hennes by i Frankrike. När Belles pappa ska åka iväg så blir han infångad av odjuret och Belle blir inlåst istället för honom. Det var med mycket sång. Det bästa med filmen var att egentligen betyder inte utseendet något. Den var ganska sorglig.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

Hej, 10

 

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

recension_miss_peregrines_hem_for_besynnerliga_barnJag tyckte att filmen var jättebra! Den är både spännande och lite läskig. Jag tyckte filmen var väldigt bra gjord med alla monster och besynnerliga krafter.
Det enda minuset var att handlingen inte är lika bra som i böckerna, och att Emma och Olive har bytt krafter. Annars var det en väldigt cool och bra film!

Åldersgräns: 11

Betyg:

fyrakpw

Ella, 11

 

RUM 213

Recension_Rum2013Elvira är 12 och ska börja i 6an. Hon ska på kollo med kompisen Sibel men i sista minuten blir Sibel sjuk. Elvira får åka själv på kollot. Hon får dela rum med Bea och Meja som är lika gammal som Elvira. Rummets handkran går sönder och de får byta rum. Ledarna är osäkra men sen så bestämmer de sig att de får bo i det läskiga rummet, där det en gång hänt en olycka. Meja, Elvira och Bea rymmer och får reda på vad som hänt där. Samtidigt så ser Bea en tjej stå utanför dörren och tjejerna har börjat blivit kärlekssjuka i några killar. Filmen är gjord efter boken RUM 213 som kom ut 2011. Jag tycker att boken är bra för att den är läskig och en kuslig spökhistoria.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

Förlåt för lång resention men du bara måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste se sen oj detta blev en lång signatur förlåt och hejdå älskar er men nu blev den ju också lång struntsumma hejdå!

 

Baby-Bossen

Recension_Baby-bossenTimmy är en pojke som bor med sin mamma och pappa. Men en dag får han en lillebror som kallas lillen.
Lillen visar sig jobba där de skapar bebisar. Lillen har i uppdrag att ta reda på varför valpar får mer kärlek än bebisar.
Filmen var en väldigt kul film som hade ganska rolig humor men inte så man gapskratta. Humorn i filmen passade både barn och vuxna. Jag tyckte att det var mycket som inte passade in. Ändå så rekommenderar jag filmen!

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw


Elias Ljungberg, 11

 

Sing

Recension_ SingDen handlar om musik. En brottsling vill bli en artist. En gris som har många barn vil sjung och dansa. En massa djur är med i en sångtävling där man kan vinna 100 000 kr. Det var bara 5 personer som kom med i finalen.

Åldersgräns: 7

Betyg:

femkpw

Sjungande elefanten


Zootropolis

filmrecension_zootropolisZootropolis handlar om en kanin som vill bli en polis. Hon åker till staden Zootropolis och där får hon gå på en polisskola. Hon klarar polisskolan och hon blir en polis. Men det ända jobb hon får göra är att sätta bötes lappar på bilar. Men sen får hon ett riktigt fall att lösa.

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw


Den lilla kaninen

 

Stardust

Recenion_StardustFilmen handlar om en kille som vill ha en tjej. Men tjejen går bara med på att bli hans tjej om han hämtar en stjärna till henne, när han hittar stjärnan så är hon en människa och han blir kär i henne istället. Men stjärnan jagas av både prinsar och häxor som vill ja hennes hjärta för att bli unga igen… Boken var väldigt bra och man kom in i den lätt, dock är den på engelska för dig som inte riktigt kan läsa snabbt (den har svensk text)

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Filmälskaren

 

Titanic

titanic_2015En rik tjej, en fattig kille. De hamnar på kryssning tillsammans och (spoilers) båten sjunker och killen dör.
Så jävla bra film. Grät som in i helvete också. Och fy fan vad snygga dom är, både Jack och Rose. Men varför tror inte Rose på Jack när han misstänks ha stulit den där diamanten? Hon sa ju fan femton gånger att hon trustar him liksom. Fan

Åldersgräns: 11

Betyg: 3

I am fly Jack, I am fly!,

 

Skönheten och odjuret

Recension_Skonheten-och-odjuretFilmen är en ny version av Disneys Skönheten och odjuret från 1991, och nu är den nyinspelad med riktiga skådespelare och miljöer. Storyn kan ni redan; Belle bor i en fransk småstad med sin pappa och drömmer om äventyr ute i vida världen, men när hennes pappa blir kidnappad av ett odjur tar hon hans plats. Tiden går, och tillslut blir de kära i varandra… Trots att jag hade sett den tecknad verisionen tyckte jag filmen var helt fantastiskt megasuperbra!!! Alla miljöer är så välgjorda och verkliga, specialeffekterna helt otroliga (främst Emma Watson som Belle) musiken och sångerna magiska och den förmedlar så mycket känslor!!! Filmen är romantisk, spännande och sorglig, men du lämnar biosalongen i extas, sväsvande på moln… Jag såg filmen i 3D, och det rekommenderar jag verkligen, för 3D:n var otroligt häftig och välgjord!! Den hör filmen MÅSTE MAN BARA SE!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

Mrs. Potts, 12

 

Skönheten och odjuret

Recension_Skonheten-och-odjuretSkönheten och odjuret handlar om Belle, en ung tjej som bor i en liten by i Frankrike. Hennes pappa blir tillfångatagen av ett odjur i ett slott, och då tar hon hennes pappas plats som fånge för att skydda honom. En förtrollning ligger dock över odjuret, och Belle kanske är den enda som kan bryta den. Detta var bland de bästa filmerna jag sett, varenda detalj och sång var perfekt! Jag rekommenderar STARKT!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Emma Watson är fantastisk!,12


Titanic

titanic_2015En forskare åker ner och kollar på Titanic-vraket då hittar han en pärm med en teckning på en ung tjej. Den unga tjejen var Rose (som nu är 100) som åker mot forskningsbåten och berättar historien om henne och Jack. De var kära och hade en realation bakom Roses fästmans rygg. Rose är rik, Jack är fattig. De är kära och absolut inget kan skilja dem åt. Eller? Jag ÄLSKAR den här filmen. Men det är en Romeo och Julia berättelse ungefär. Fast typ alla romantiska filmer är det. Eftersom att den är baserad på en verklig händelse så känns filmen väldigt realistisk och den påverkar mig mer än andra liknande filmer. Se den här. Men var beredd med näsdukar!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Tjejen som

 


Harry Potter och den flammande bägaren

Recension_Harry-Potter-och-den-flammande-bagarenDet är de fjärde i serien om Harry Potter. Filmen handlar om att det ska vara en tävling som heter Turneringen i magisk trekamp på Harry Potters skola, Hogwarts. Det är bara de som är sjutton år och äldre som får vara med i den tävlingen, och Harry är bara fjorton. Men, det är någon som lägger Harrys namn i bägaren, och nu måste han, vare sej han vill eller inte tävla för Hogwarts. Han får vara med om en del läskiga händelser när han tävlar för Hogwarts. Jag tyckte filmen var jättebra, men den kan vara svår att förstå om man inte har sett de tidigare filmerna, eller läst de tidigare böckerna.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Jag ligger här och kollar på filmen

 

Matilda

Recension_-MatildaFilmen handlar om en tjej som heter Matilda. När hennes föräldrar tar hem henne från BB så lägger de henne i bagageluckan. Hennes pappa jobbar med att sälja bilar som typ inte går att använda. Mamman spelar bingo. Matilda är ingen vanlig tjej hon kan styra saker med ögonen.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Den lilla tjejen som älskar filmer, 9

 

Recension_Pirates of the CaribbeanPirates of the Caribbean

Piraten of the Caribbean är världens BÄSTA filmserie! Den handlar om piraten Jack Sparrow som råkar ut för en massa spännande äventyr. Riktigt rolig och bra kvalitet, och super spännande! OBS: Femte filmen kommer sommaren 2017!!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Liamacorn, 11

 

Recension_Marcus och MartinusMarcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Tillsammans mot drömmen är Marcus & Martinus egna film! Man får se hur de är bakom scenen och att de inte alltid mår så bra. Man får liksom reda på vilka de är, man lär typ känna dem! JÄTTEBRA FILM!!

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Elsa loves Mac & Tinus, 10

 

Recension_Marcus och MartinusMarcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Den här filmen var verkligen grym. Den handlar om hur Marcus och Martinus växte upp och hur de tog sig till där de är idag. Den här filmen visar också att de inte alltid varit på topp och att de har haft sina motgångar. Du kommer in i filmen jättesnabbt och man märker nästan inte att det är en dokumentär. Jag rekommenderar verkligen den här filmen till MM-fans men också till dem som inte känner till Marcus och Martinus så väl. Däremot hade jag önskat att den skulle vart lite längre.
Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

femkpw

 

Esther Belmonte, 10

 

Recension_Marcus och MartinusMarcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Eftersom att jag älskar Marcus och Martinus tyckte jag att filmen var jättebra. Det var roligt att se både när de hade konserter och så och när de till exempel gick i skolan eller bråkade. Rekommenderas till MMers.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

MMer, 11

 

Alice i Spegellandet

Jag tycker att Alice i Spegellandet inte alls är lika bra som Alice i under landet, men den är en bra film att fördröja tiden med. Jag skulle titta på den om den gick på teve om jag inte hade något att göra men inte annars.
Det som är bra att Alice är en väldigt stark tjej och att det är samma skådespelare som spelar Alice i båda filmerna.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

tvakpw

 

Tyra, 12

 

Recension- CoralineCoraline

Den här filmen är superbra den handlar om en tjej som heter Coraline. Hon flyttar till ett gammalt hus där hon hittar en värld där alla har knappar som ögon. Hennes grannar säger till henne att inte gå in där men hon lyssnar inte på dem. Rekommenderar den inte den här filmen för dem som lätt blir rädda.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Skräck älskaren, 11

 

 

Recension_ella_den_fortrolladeElla den förtrollade

När Ella föds får hon en gåva av en fe. Gåvan är att hon ska lyda för evigt. Några år efter att hennes mamma dör gifter pappan om sig och Ella får 2 styvsystrar. Systrarna börjar snabbt förstå Ellas situation. Ella tvingas till hemska saker och hon flyr i hopp om att fen tar tillbaka sin förtrollning. Då träffar hon prinsen som hon har mycket emot. Den var superbra.
Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Asså LOVE IT, 8

 

Miss_Peregrines_hem_f-r_besynnerliga_barnFantastic Beasts and Where To Find Them

Det är en helt fantastisk film med massa magi och spänning. Newt Scamander tar med sin resväska full av magiska vidunder som sedan släpps ut över hela New York nu är det upp till Newt och hans gäng att ta tillbaka vidunder samtidigt som en mörk magi släppts lös över New York. Filmen är baserat på boken Fantastic Beasts and Where To Find Them skriven av J.K. Rowling.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Potternörden, 12

 

Pretty Little Liars

Pretty litle liars är en tv-serie på Netflix. Den handlar om fyra tjejer som har problem på grund av hemligheter. Den handlar också om mordet på Alison och sms de får av en hemlig person.

Jag tyckte den var jätte bra men jag rekommenderar att kolla på den om man är över 12 år.

Betyg:

femkpw

 

Till S,F,I, 13

 

Recension_ Sing

Sing

Jätterolig och spännande. Visar att vem som helst kan sjunga. Mycket spänning, lite sorg men också roligt. Bra blandning och en verklighetsrelaterad film. Den var aldrig tråkig!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

🙂 , 10

 

Tjorven och Skrållan

Tjorven-og-SkrållanDen här är en av vi på Saltkråkan-filmerna. Filmen börjar med att Stina och Tjorven sjunger om att Malin ska gifta sig med en man som heter Peter. Lite senare får vi se när Malin och Peter gifter sig. Därefter får vi se när Tjorven sjunger om att Skrållan var det första barnet som Malin fick och att hon tycker så mycket om henne. Efter det får vi se scenen när Malin, Peter och Skrållan kommer till ön Saltkråkan. Resten av filmen handlade om Skrållans upptåg på ön. Jag tycker att den var väldigt bra och passar alla barn i alla åldrar.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

the potterhead, 11

 

Recension_Reisen till julestjarneReisen till julestjärnen

Reisen till julestjärnen är en norsk film som handlar om en prinsessa som heter Guldtopp som har blivit kidnappad av rånarna och behöver fixa deras hushållning. Sen en dag smiter hon, hon smiter till slottet. På slottet letar det tre barnen (rånarna) efter guldtopp men hon kommer undan. Det finns en film som man kan se på innan som heter likadant men då börjar filmen med att Guldtopp är liten och är i slottet. Guldtopps farbror vill döda henne och kunden för att få makt över landet. Jag rekommenderar att ni tittar på denna film.
Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Marcus & Martinus största fancxcxcx, 10

 

Miss_Peregrines_hem_f-r_besynnerliga_barnMiss Peregrines hem för besynnerliga barn

Alltså i love it! Enligt mig är den världens bästa film! En sjukt bra story asså! Det är så coolt att Emma kan sväva tycker jag! Och den är baserad på en bok! Ett minus är att Baron ser lite läskig ut… Det gör monsterna också! Men jag rekommenderar den verkligen för nio åringar och uppåt!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

 

En tio årig tjej som älskar denna film!, 10

 

Snuten i varuhuset

Paul Blart är en säkerhetsvakt som jobbar i en galleria. Hans två problem är att han är väldigt tjock och att han inte har någon flickvän. En dag ser han en kvinna i varuhuset, Amy, och börjar prata med henne. Samtidigt börjar en ny kille som säkerhetsvakt, Veck Sims. Paul fortsätter med att imponera på Amy när en oväntad sak händer i gallerian på ”Black Friday”.
Filmen är jätterolig, spännande och absolut sevärd!
Åldersgräns: 7 år
Betyg:

fyrakpw

 

Fotbollstjejen, 11

 

p12268163_p_v8_abPokémon The Movie: Hoopla and the Clash of Ages

Helt makalöst dålig!
INGENTING är realistiskt. Alla puckade Pokémons gör larviga attacker.
Rekommenderas bara för ettåringar som inte fattar någonting.
Förtjänar en överkryssad KPW.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

nollkpw

Johannes Fredrik Knobloch

 

Rogue one: a star wars story

recension_Rogue_One_-_A_Star_Wars_StoryImperiet håller på att bygga ett vapen som kan förstöra hela planeter. Då måste ett gäng ovanliga krigare slå sig ihop för att stjäla ritningarna till vapnet. Den här filmen hade perfekt variation mellan allvar och humor. Den hade även sjukt episka krigsscener. Den förtjänar en stor femma.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Oscar Eriksson, 11

 

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

recension_fantastiskavidunerI USA är trollkarlsvärlden rädd att upptäckas. De har vissa regler som Newt Scamander av misstag bryter. Newt vill rädda alla fantastiska vidunder från att utrotas, men dem tas som ett hot. Newt möter några sympatiska systrar med magiska krafter och Jacob Kowalski som vill starta ett bageri. Det är också mörka krafter som lurar om kring och allt blir kaos! Den var bra men i vissa scener kunde det gå för snabbt så att man inte han med. Annars var den jättebra!
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

En tjej som älskar den här filmen!, 10

 

Trolls

recension_TrollsTrollen blir attackerade av de olyckliga bergerna, som fångar in några troll. Trollprinssessan Poppy ger sig iväg med det sura trollet kvist för att rädda alla. Nere i bergerstaden finns kungen, som vill bli lycklig, och bergerna blir lyckliga om de äter troll! Det blir ett storslaget äventyr, och vill du se hur det går för Poppy, så får du se den spännande filmen! Det var ganska bra musik, och den var lite sorglig, precis som en film ska vara!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Den rispiga rostisen som heter August, 9

 

Miraculous ladybug och katt noir på äventyr

recension_Miraculous ladybugDenna serie är superbra. Den handlar om en helt vanlig tonårsflicka i Paris som heter Marinette. Hon går i skolan och har läxor och är kär i en kille. Men hon har också en dold sida. I hemlighet är hon nämligen superhjälten ladybug. som ladybug kämpar hon mot den onde hökmal (i den engelska versionen heter han hawk moth) och han oändliga armé av akumitzerade skurkar. Men hon gör det inte ensam. Ladybug har en partner son heter katt noir (noir betyder svart på franska). Som bara råkar i hemlighet vara pojken som Marinett är kär i. Nämligen Adrien Agreste. Adrien är en rikemansson som nyligen fått gå i vanlig skola av sin far. Denna serien rekommenderar jag dig som gillar action och superhjältar.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

det sista jag vill säga är: miracules simpy best

 

Ensam Hemma

recension_Ensam HemmaFilmen är en bra familjefilm som är mysig att titta på julen. Den handlar om en pojke som glöms bort av sin familj när de ska till ett annat land. Så kommer det tjuvar och försöker att råna honom.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Oscar, 11

 

Mitt liv som zucchini

En sorglig men bra film. Den handlar om en killes mamma som dör och killen hamnar på ett barnhem men inte riktigt trivs.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

fotbollsnörden..! , 11

 

Fantastiska Vidunder – och var man hittar dem

recension_fantastiskavidunerFör alla Harry Potter fans (och andra) är det här ett måste att se. Filmen utspelar sig i New York 1926, alltså ungefär 60 år innan Harry Potter och hans berättelse. Filmens huvudperson är Newt Scamander, som är en så kallad: magizoologist som är mycket intresserad av alla sorters magiska varelser och vill upptäcka mer om de och visa världen att de kan vara intressanta och inte farliga. Han åker till New York för att studera varelser men råkar av misstag blanda ihop sin väska, som han har sina varelser i, med en världslings (amerikansk mugglare) och värdslingen, Jacob Kowalski, råkar släppa ut alla varelser i väskan, ut i New York. De båda söker hjälp hos Porpentina ”Tina” Goldstein, en sparkad Auror och hennes syster Queenie. Tillsammans reser de runt i New York på jakt efter alla de försvunna varelserna, ständigt med MACUSA (det amerikanska trolldomsministeriet) i hälarna. Jag måste som ett länge troget potterhead, att detta var en upplevelse jag aldrig förväntat mig, filmen var helt över mina förväntningar, men spektakulära specialeffekter och otroliga varelser är denna film, ingen urmjölkning av Harry Potter, utan ett nytt otroligt äventyr.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

The Potterhead, 12

 

Siv sover vilse

recension_siv sover vilseDenna film, är såå tråkig!!! Det handlar om en tjej som heter Siv och hon möter en ny elev i sin klass. Den nya tjejen heter Cerisia och hon blir retad. Se inte den här.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

nollkpw

 

Heidi som love trump, 15

 

Spirit

recension_SpiritHela filmen går ut på att man får följa med hästen Spirit från när han föddes till vuxen. Han ser ett märkligt ljus och bestämmer sig för att ta reda på vad de är och de är början på hela äventyret. Spirit blir jagad, fast, fri, kär och får en mycket god vän han aldrig kommer glömma. De är musik med i filmen och de är just därför jag älskar den. De är min favorit film och rekommenderar den mycket!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Hon som aldrig varit med förutom nu, 7

 

Mamma Mia

recension_Mamma MiaMamma Mia är en musikal som handlar om Sofie som ska gifta sig. Hon vet inte vem sin pappa är och bjuder då in de tre som hon tror kan vara de. Hennes mamma vet ingenting tills allt går snett och hon blir helt rödgråten. Mamma Mia är min favorit film sen första gången jag såg den och jag tröttnar aldrig:) Jag tycker verkligen du som gillar musik både se den.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Tjejen som älskar KP, 7

 

Mio min Mio

recension-mio_min_mioDen här filmen är sååå bra! I skolan läste min fröken Mio min Mio (den finns också som bok) och sen tittade vi på filmen. Den är så spännande. Filmen handlar om Bo Vilhelm Olsson som bor med sin fosterfamilj som består av tant Edbla och farbror Sixten. Han vill gärna träffa sin fader konungen som bor i landet i fjärran.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Mio min Mio är bäst, 10

 

Sunes jul

recension_Sunes julDet är 24 avsnitt där familjen Andersson hugger gran, får besök av tomten, är på julbord, pyntar granen, julstädar, julhandlar och julrimmar och mycket mer. Perfekt för dig som gillar humor, skrattanfall och julen. Det är en familjefilm. Barn och vuxna i alla åldrar får se denna. Den är braaaa!!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Snart nio

 

Spooky buddies

recension_Spooky buddiesEn av buddiesarna släpper ut trollmästaren och halloween hunden, och de försöker ta över hela världen, men till det måste dem ha 5 valpar som delar samma blod. Kommer de att lyckas? Vad är det för spöke som svävar runt i det gamla huset? Spooky buddies är både lite läskig och sorglig, men framför allt spännande. När jag skriver att den är sorglig menar jag att den är lite sorglig i mitten.

Ålderagräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Hästäääääääääääälskaren, 9

 

Miss Pergines hem för besynnerliga barn

recension_miss_peregrines_hem_for_besynnerliga_barn”Miss Pergines hem för besynnerliga barn” är en otroligt bra film!
Den handlar om att en pojke som heter Jake bor i Florida med sin familj. Men en dag efter jobbet så händer ett par grejer…

Filmen är på engelska. Jag vill inte avslöja för mycket vad filmen handlar om men jag önskar jag fick uppleva den igen!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Från och med jag såg den är det min favorit film!!, 10

 

Zootropolis

ZootropolisZootropolis handlar om Judy’ en kanintjej som är antropomorf, en förmänskligad karaktär. Hon flyttar till en stor stad där hon ska uppfylla hennes högsta dröm om att vara polis. Filmen är jättesnyggt animerad och karaktärerna är väldigt realistiska i personligheten.
Skurken är en av dom bästa plottwisterna jag har sätt på ett långt tag.
Soundtracket är också väldigt bra och av Shakira.
Jag rekommenderar starkt att du tittar på den.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Dansande potatis pojken, 11

 

Frankenweenie

recension_FrankenweenieFilmen handlar om Victor Frankenstein och hans hund Sparky. En dag när Victor spelar baseball blir Sparky överkörd och Victor blir jätteledsen. Några dagar senare blir Victor inspirerad av naturvetenskapslärarens demonstration och försöker återuppväcka Sparky. Det leder till ett farligt äventyr som innehåller småläskiga varelser. Filmen handlar också om vänskap och vetenskap. Den passar perfekt till Halloween!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Soffpotatisen, 11

 

Lemony Snicket’s syskonen baudelaires olycksaliga liv

recension_Lemony Snickets syskonenFilmen handlar om syskonen Baudelaires som bor i ett jättestort hus med sina föräldrar (dom är rika). En dag när dom är på stranden kommer en gubbe från banken med tråkiga nyheter…… deras hus har brunnit ner. Eftersom killen från banken inte kan ha dom hemma oss sig måste dom flytta till herr greve Olof, men barnen känner inte honom och har aldrig träffat honom innan. Dom flyttar in hos honom men dom blir som slavar och gör maten, städningen och diskningen åt honom men han har en avsikt att han vill ha dom där……..efter några dagar ska dom till domstolen för att få vårdnaden om dom. Men han bryr sig inte om barnen utan går in i en affär och lämnar bilen på tågrälsen när tåget är på väg. Jag tyckte filmen var spännande och rolig jag föreslår verkligen denna film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Ronja Krantz, 12

 

Legally Blondes

recension_Legally BlondesFilmen handlar om tvillingarna Annie och Izzy Woods som flyttar från England till Beverly Hills. Där börjar de på den flotta skolan ”Pacific preparatory”. I skolan träffar de den rika tjejen Tiffany som snart blir svartsjuk på tvillingarna som blivit väldigt populära. Tiffany lurar tjejerna så att Izzy hamnar i trubbel.
Filmen är sjuktbra men passar inte för små barn.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Flip and Wave!, 12

 

Mamma Mia

recension_Mamma MiaMamma Mia är en musikal där Sofie är huvudpersonen. Hon vet inte vems hennes pappa är men genom att tjuvkolla i mammas dagbok får hon reda på att de är någon utav…. Sofie ska gifta sig och passar då på att bjuda in dem i smyg utan att hennes mamma vet men det går inte som planerat mamman upptäcker snabbt vad som pågår. Jag tipsar verkligen om att se!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Tjejen som aldrig varit med i KP

 

Spirit

recension_SpiritFilmen handlar om en vildhäst som lämnar flocken för att undersöka världen. Man får följa honom från föl till hingst. Det blir ett äventyr som han aldrig kommer glömma! Spirit blir fångad och blir omhändertagen av indianer där han träffar kärleken. De är en bra film med både sång och action. ”Spirit, hästen som ingen kunde tämja”

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Filmen som måste ses, PS.min favorit film, 7

 

Mitt liv som Zucchini

Pojken Zucchini befinner sig i sitt rum och leker, i rummet bredvid dricker hans mamma öl och ser på TV. När Zucchini för för mycket ljud klampar mamman upp och Zucchini har av misstag ihjäl henne. En snäll polis tar med honom till ett barnhem där han till början känner sig osynlig och ensam. Filmen var rätt så förutsägbar vilket drog ner den lite. Filmen verkade inte heller rikta sig till en speciell åldersgrupp vilket gjorde den svår att placera i ett fack. Jag rekommenderar den till någon runt 12 år som vill se en film som inte kräver så mycket uppmärksamhet och ger dig ett lagom gott skratt.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

trekpw

 

Sofie Lindhoft

 

Doctor Strange

Filminfo_Doctor_StrangeDoctor Strange skadar händerna i en bilolycka och läkarna anser inte att han kommer kunna läka, då han sig av till Nepal för att testa nya metoder. Där möts han av ett sällskap som kallar sig magiker och använder kraft och formler för att hålla ihop och rädda världen. Doctor Strange är filmen för dig som gillar Star Wars, Avengers, Doctor House eller vill se en otroligt bra film som ger dig tårar, skratt och spänning. Skådespelarna gör sina roller bra och jag fick verkligen en känsla av stämningen. Filmen kan dock vara ganska seg men själva storyn är så bra att det inte göra något. Därför blir filmen en av dem bästa jag sett.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Sofie Lindhoft

 

 

James Bond – Spectre

James Bond SpectreDen handlar om James Bond som typ flyger omkring i flygplan och hamnar i öknen och håller på med massa tjejer. Min familj och jag skulle se den här. Det var den första James Bond filmen jag sett. Den var så dålig. Om man inte gillar James Bond eller action är den helt värdelös. Det var en scen där James och en tjej som varit på dejt i ett tåg blev typ anfallna. Dom lyckas typ knuffa ut mannen/kvinnan ur tåget. Och så kommer dom in ett rum och vad gör dom då? Hånglar såklart. Jag såg inte ens hela. Helt värdelös.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

nollkpw

Förlåt alla James Bond älskare, 11

 

 

SVJ– stora vänliga jätten

filmrecension_svjFilmen är baserad på boken SVJ skriven av Roald Dahl. Filmen var väldigt bra och spännande. Jag hade läst boken innan men det hade man inte behövt göra. Filmen handlar om Jätten SVJ och flickan Sopfie. Tillsammans försöker de komma på hur de ska stoppa det människoätande jättarna. De ger sig ut till många spännande platser. Bland annat till Drottningen och till drömmarnas land.

Ålderagräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Selma, 8

 

SVJ – stora vänliga jätten

filmrecension_svjSVJ är en bok från början men nu gjorts till film. Den handlar om en flicka på ett barnhem som har likadana dagar om och om igen. En natt är en jätte utanför huset, han tar henne till Jättarnas land där jätten är den minsta av dom alla, han blir dåligt behandlad av dom andra jättarna. Flickan och jätten (vid namn SVJ) kämpar mot de stora jättarna i filmen. Den är väldigt spännande, rolig och sorlig vid vissa delar. Jag skulle rekommendera den från 8 år och uppåt. Det var en jättebra animerad film! Allting på jättarna var i detalj, rynkorna, svett, smuts… jättefin film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

SVJ (den stora vänliga jätten), 11

 

 

The Angry birds movie

Recension_The_angry_birds_movieThe Angry birds movie är en film som handlar om en ensam fågel.
En dag kommer grisarna i sitt stora fartyg. Först gillar alla grisarna men sen blir det stort kaos!
Se The Angry birds movie, den är jättebra!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

Limpan, 9

 

 

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Miss Peregrines hem för besynnerliga barnJag tycker att den är bra för att det händer mycket och även om den är avancerad så förstår man. Det som var bäst med den var att det såg äkta ut, för ibland ser det fake ut. Det som var mindre bra var att det var lite läskigt för det var blod och läskiga ansikten med.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Tjejen som älskar godis, 12

 

 

Spegel spegel

Spegel, spegelFilmen handlar om Snövit och om hennes äventyr med de 7 dvärgarna och när den onda drottningen försöker ta över makten över slottet när Snövits pappa spårlöst försvunnit. Lily Colins som spelar Snövit i filmen verkar vara en riktigt duktig skådis, fast man inte brukar se henne i så många filmer. Det man märker är att mycket är taget från den riktiga sagan om Snövit, bara det att dem har lagt till lite mera action plus att den inte är tecknad! Jag fastande för filmen just för de duktiga skådisarna och för handlingen. Däremot så var det bara en liten scen när Snövit fick äpplet av den onda drottningen och då åt inte ens Snövit av den, så det var ett stort minus tråkigt nog, men annars var filmen bra!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Vickan03, 13

 

 

Min vän Charlotte

Min vän CharlotteFilmen handlar om en tjej som bor på en bondgård med sin pappa, mamma och lillebror. En natt föds 11 små kultingar i svinstian. Tjejens pappa tänkte döda en kulting för att den inte fick nog med näring ändå, men tjejen räddade grisen och behöll den som husdjur. Snart blev grisen, som hon döpte till Wilbur, väldigt stor och fick flytta till en lada. Ingen av de andra djuren ville vara hans vän, så han var ledsen, ensam och saknade flickan som tagit hand om honom. Men så, en natt, så hör han ett djur säga ”God natt” till honom. En väldigt söt spindel som blir hans bästis…
Jag tycker filmen var jättebra, men också sorglig.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

 

Seida Modén, 11

 

 

Hitta Doris

Hitta DorisClown fisken Nemo och hans pappa Marwin är tillsammans med Doris. Som är en annan art Doris kommer plötsligt ihåg något. Hon har en familj. Men de vet inte vart hon är. De får ett äventyr men det är lång väg… Jag gillar filmen den är spännande och får högsta betyg.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Lova Henriksson, 8

 

 

The Beatles Eight Days a Week

THe Beatles – Eight days a weekVärldens största och bästa band i genom tiderna har nu kommit på vita duken igen. Den här gången som en dokumentär om deras turné år. Denna film visar att inte alla band behöver turnera och hur svårt det är att vara störst.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Vince, 13

 

Twilight

filmrecension_twilightFilmen handlar om två studenter i staden Forks som blir kära, men det finns en hake, den ena är vampyr. Detta är en kärleksroman som är skriven av Stephanie Meyer, det finns 5 böcker och 5 filmer om man vill läsa/titta vidare på vad som händer.
PS. 4 kanske är lite äcklig!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Favoritfilmen <B, 11

 

 

Herr Peabody & Sherman

Herr Peabody och ShermanSherman blir retad i skolan av en tjej som heter Penny för att hans pappa är en hund. Sherman och hans pappa herr Peabody har en tidskapsel så dom kan resa i tiden. Men en dag när Penny och hennes familj är på besök reser hon i väg med tidskapseln. Då måste Sherman och hans pappa åka efter henne. Det är ett spännande äventyr och man lär sig om historia på ett roligt sätt. Det var inget som var mindre bra med filmen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

Surikaten, 11

 

 

The Intern

The InternThe Intern handlar om en pensionär som tröttnat på livet och vill göra något nytt. Då börjar han jobba på en modefirma och hans liv får en ny början.
Jag gillade filmen, den var väldigt rolig och mysig. Passar perfekt som en familjefilm.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

 

J

 

Husdjurens Hemliga Liv
Husdjurens hemliga livÄlsklings hundens Max`s liv ändras när han ägare tar med blandrashunden Duke hem. Dom blir tagna av djurfångaren och träffar kaninen Snöboll ledare för ”För dom fina husdjuren” deras största uppgift är att hämnas på husdjurens ägare. Då måste med kompisarna Mell, Gidjet, Chloe, Pops och några andra stoppar dom. Filmen var väldigt rolig och spännande och handlar om kopplingen till personer och deras husdjur. Det är 7-års gräns men jag tycker att det är en familjefilm istället.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Odette Ngijol, 9

 

Star Wars The Force Awakens

Recensioner-Star_wars_episode_vii_-_the_force_awakensStar Wars The Force Awakens handlar om en skrotletare och en före detta stormtrooper som försöker rädda galaxen från ”First Order” och Kylo Ren. Den var ganska bra men den var inte den bästa av Star Wars filmerna. (Jag nördar Star Wars) För att förstå hur allt hänger ihop rekommenderar jag att se de andra filmerna först.
Filmen förtjänar en stark 4:a

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Mille ”Gameduck” Lundin, 11

 

Space dogs

Space dogsDet handlar om en hund som går på cirkus, men senare så tappar hon bort sig i staden och hittar en till hund som är hem lös. Dom båda blev fångade på ett tåg med en råtta. Dom kom till en rymdstation och tränade tydligen, och dom hundarna som var bäst skulle åka ut i rymden. Den är spännande och första gången jag såg den var den lite skrämmande. Den var mycket bättre en 2:an!!!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Det var min favorit film föra året

 

Harry Potter och hemligheternas kammare

Harry PotterHemligheternas kammare, eller chamber of secrets, handlar om tolvåriga Harry Potter som går på Hogwarts skola för häxkonst och trolldom. En dag blir mr Filtch (vaktmästarens) katt förstenad. Sedan blir en elev i Griffindors elevhem förstenad –Colin Creevy – och sedan Hermione Granger! Vad är det som händer på Hogwarts?

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Saga Westrin

 

 

Hachiko – en vän för livet

HachikoHachiko är en akitavalp och när han kommer till sin ägare tar det inte lång tid fören dom är fästa vid varandra. Hachiko lär sig klockan och varje dag vid samma tid möter Hachio sin husse vid stationen. Men en dag har ägaren dött, men Hachiko väntar fortfarande. Han väntar där sina kommande tio år, hans öde berör många av de människor som passerar honom och de hjälper honom med mat och varma ord. Idag finns det en bronsstaty rest i japan till minne av Hachiko. Bästa filmen jag har sett finns också som bok .

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Elsa, 10

 

Hungerspelen

Recension-Hunger-games-classic-editionKatniss blir utvald i distrikt för att spela i Hungerspelen där en tjej och en kille från varje distrikt krigas till döds och bara en går ut som segrare. Filmen är extremt spännande och väldigt bra. Varning! Titta inte på filmen om ni är känsliga mot våld och blod.
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

LLLLOOOOLLLL!!!!, 10

 

Zootropolis

ZootropolisKaninen hopp drömmer om att bli polis. När hon åker till Zootropolis blir hon polis. Där träffar hon en räv och tillsammans hamnar de i ett mystiskt äventyr.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

Hon som älskar kaniner, 7

 

Independence Day: Återkomsten

Indipendnence dayIndependence Day: Återkomsten är en väldigt spännande film med sjukt bra effekter! Filmen hade bra handling och karaktärer. Om slutet var lite mer om vad som händer efter skulle den fått 5/5. Rekommenderas starkt för alla inom åldersgränsen!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Slom the Prosecutor, 15

 

Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 2)

filmrecension_harry_potter_och_dodsrelikernaDen här filmen var den bästa Harry Potter filmen jag någonsin sett! Den var inte läskig. Om du med KP i handen inte har sett Harry Potter filmerna borde du göra det nu! Den handlar om Harry Potter och hans vänner som ska möta Lord Voldermort i en sista strid!

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Hon som älskar Harry Potter, 10

 

Spirit hästen från vildmarken

filmrecension_spirit-hasten-fran-vildmarkenSpirit är huvudpersonen/hästen. Han är vildhäst och föds på en äng och växer upp med sin flock. Men en dag ser han något långt bort. Det är människor som letar efter hästar som de ska tämja. Sprit blir fångad. Jag tänker inte berätta allt eller vad som händer när han blir fångad. Men han tar sig ut med en indian. Indianen är snäll. Men indianen (Lilla bäcken som han heter) och hans vänner fångar spirit. Spirit blir fångad flera gånger. Den här filmen kan man gråta till, det har jag gjort. Jag bli väldigt rörd. Den är väääääldigt braaaaaa.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

ILYSM Spirit, 11

 

Coraline spegelns hemlighet

Recension_CoralinelCoraline har flyttat till ett nytt hus,
Hon har supertråkigt, och hennes föräldrar är lika tråkiga de med, men då hittar hon en dörr som leder till en annan värld, där finns det en kopia av allt i hennes vanliga värld. Det ända som skiljer sig är att alla levande ting har knappar istället för ögon.
De föräldrarna är inte det minsta tråkiga och vill alltid leka. Men snart förstår Coraline att inte allt står rätt till, och måste nu rädda sina riktiga föräldrar.
Filmen var jättebra, en väldigt bra handling och väldigt spännande och läskig.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Coroline, 12

 

Joy

Recension_Joy”Joy” är inspirerad av den legendariska affärskvinnan Joy Manganos liv, en uppfinnare och entreprenör som startar ett mäktigt familjeföretag.
Jag tycker karaktärsskildringarna var väldigt realistiska och Jennifer Lawrene var perfekt i rollen som Joy. Filmen hade många kända skådespelare i biroller (till exempel bradley cooper). Joy som karaktär övertygar unga tjejer att för att få något måste du jobba hårt, för i slut ändan kommer det vara värt det.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

trekpw

 

Saga, 13

 

Yoko

Recension_YokoYoko är en ung Yeti från Tibet. Han råkar komma in i en transport bil som åker till Europa. Men som tur är lyckas han fly!!! Yoko är mycket sällsynt och han har magiska krafter men som bara funkar när han är kall. Han träffar den 11-åriga flickan Pia som inte har någon pappa men en störande syster som heter Marcella och sin bäste vän Lukas. Snart blir Yoko och Pia riktigt bra vänner! Jag tyckte att filmen var helt ok. Det stod att den var rekommenderad från 7 år men jag tyckte att den passar bra för alla åldrar!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

trekpw

 

En som ÄSLSKAR bamse, 10

 

Radio Rebel

Recension_RadioRebelDen här filmen handlar om en tjej som har en egen radiokanal men är anonym, så hon kallar sig Radio Rebel. Alla i hennes skola lyssnar, till och med hennes föräldrar! Men ingen vet vem som är Radio Rebel… Men det är två kompisar till den här tjejen som försöker komma på vem som är Radio Rebel.
Den är väldigt rolig, jag gillar engelska filmer, men en fyra för att den kunde ha handlat lite mindre om henne och mer om hennes liv.

Åldersgräns:

Betyg:

fyrakpw

 

The Worlds Biggest Belover, 11

 

Tillbaka till framtiden

Recension_TillbakaTillFramtidenMarty tycks vara en vanlig pojke. Men när Doktor Emmet Brown uppfann en tidsmaskin och råkade skicka med honom till 1955 och räddade hans pappa från en bil förändras alt. Det råkar vara så att hans mamma blir kär i honom istället för hans pappa. Han har ett familjefoto och han och hans syskon håller på att försvinna.
Jag tyckte att den var bra och lite konstig.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Eiris atkinson, 9

 

Dumma Mig 2

Recension_DummaMej2Filmen handlar om den före detta skurken Gru. Han har slutat med sitt tidigare, elaka liv för att ta hand om hans tre adoptivdöttrar: Margo, Edith & Agnes. En dag blir Gru kontaktad av AntiSkurkLigan, ASL. De jobbar med att avslöja riktigt stora skurkars jätteplaner. Nu har de deras svåraste uppdrag hittills och behöver Grus erfarenhet av ”hur skurkar tänker”. Gru paras ihop med Lucy, deras bästa agent. Snart börjar kärleken spridas i luften. Gillar Lucy kanske Gru lika mycket som han gillar henne? Vem är den där äckliga Antonio som Margo börjat dejta? Varför känner Gru igen Antonios pappa? Och kommer Agnes någonsin få sin efterlängtade mamma? En riktigt bra film, om ni frågar mig. Coola specialeffekter & bra animerat. Det är även mycket komiska inslag i den, särskilt i scenerna där miniorerna är med. Missa inte eftertexterna, där 3 minioner kör audition inför minion-filmen. Kolla dessutom in vilka de är. Det tog mig jättelång tid att känna igen Kevin, Stuart & Bob…

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

 

Oh, dispeceble me

 

The angry birds movie

Recension_The_angry_birds_movieDen här filmen var så grym det är verkligen en fullträff dom har verkligen fått till det.
Den handlar om fåglarna som lever glada på en ö. Plötsligt kommer grisarna till fåglarnas ö och bjuder dom på saker och den enda som fattar att något är skumt är Red. Han har rätt för grisarna spränger staden och tar alla ägg. Tillsammans med sina vänner Chuck och Bomb försöker Red ta hitta den mäktiga örnen för att han ska hjälpa dom och det visar sig att ilska behövs ibland. Filmen var väldigt bra och jag kom in i den direkt jag tycker att man ska spela spelet innan man ser filmen då förstår man handlingen bättre.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

best film forever, 8

 

Anastasia

I spillrorna av den Ryska revolutionen lämnar Anya barnhemmet, som hon bott på sedan hon var 8, för att jobba på en fabrik. How bestämmer sig då istället för att resa till St. Petersburg för att sedan resa vidare till Paris. Där ska hon försöka hitta sin familj. Samtidigt har den döda tsarens mamma utlovat en belöning, 10000000000 ryska kr, till den som kan återförena henne med den förlorade prinsessan Anastasia Romanov, tsarens dotter. Detta uppdrag tar bedragarna Dimitri och Vladimir på sig och ska då försöka hitta en perfekt flicka att spela rollen. När de till slut ger upp råkar de träffa på Anya, som är slående lik Anastasia. De övertygar henne om att hon kan vara den riktiga prinsessan, och erbjuder att ta med henne till Paris, där tsarens mamma bor. När de ska lära henne att ”vara” Anastasia inser Dimitri, som i sin ungdom träffat henne, att Anya är den riktiga Anastasia. Detta gör allt mycket mer komplicerat än vad de någonsin trodde det kunde bli. Allt detta samtidigt som den onde magikern Rasputin en gång för alla ska försöka få slut på Romanovsläktet för evigt.
Personlogen älskar jag filmen. Dock måste man vara lite insatt i vad som hände under den Ryska revolutionen för att riktigt förstå allt. Handlingen är väl uppbyggd och genomtänkt, vilket jag tycker är väldigt viktigt. En av mina favoriter.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Man kan gilla animerade filmer även fast man är 16!

 

Insidan ut

Recension_Insidan_UtI Jennys (och alla andra för den delen) huvud finns det små figurer (känslor) som styr och håller i ordning på henne. När Jenny flyttar blir det kaos och Glädje och Vemod råkar lämna ”huvudkontoret” som det kallas. Jag tycker att filmen var lite som andra filmer som jag har sett och med halvbra skämt. Plus var att den hade ett bra budskap, att det är okej att gråta och vara ledsen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

trekpw

 

Ingepinge

 

Insidan ut

Recension_Insidan_Ut”Insidan ut” handlar om en flicka som bor i Minnesota och flyttar till San Frasico för att hennes pappa har fått ett jobb där. I flickans hjärna finns det fem olika känslor: Glädje (gör alltid så att flickan blir glad och tänker positivt), Avsky (skyddar henne från att inte bli förgiftad), Vemod (gör så att hon blir ledsen), Rädsla (skyddar henne för faror för att Rädsla är alltid väldigt försiktig) och sist Ilska (han gör så att hon blir arg när hon tycker att någonting är fel).
Jenny har fem kärnminnen. De minnena är kopplade till öar. Varje gång det händer någonting i Jennys liv blir det ett nytt minne. Men kärnminnena är de allra viktigaste minnen som skapar Jennys personlighet. Men sedan en dag sugs de till långtidsminnet där alla andra minnen är. Glädje måste hämta de för att utan de så är Jenny ingen alls. När Glädje är i långtidsminnet kan inte Jenny vara glad så att alla andra känslor försöker att spela Glädje, men det går inte så bra eftersom de inte är Glädje.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Älskar ”Insidan ut”!, 10

 

Hungerspelen del 4

hunger games-3-mocking-jay-part-1_2015Det är den sista delen av Hunger games. Katniss Everdeen ska ta sig igenom staden för att hitta president Snow. Snow gör allt vad han kan för att hindra henne. Bomber, eld, olja man dör av när man nuddar den, allt. Filmen var ganska bra. Slutet var oväntat och lite konstigt. Slutet var sämst av allt och det var synd när så många dog.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

trekpw

 

Filippa, 11

 

The flash

Recension_The_FlashThe flash är en tv-serie som handlar om Barry Allen, vars liv förändras efter att han blev träffad av blixten.
Barry överlever, Får superkrafter som gör att han blir den snabbaste mannen på jorden och blir stadens hjälte, The flash.
Medan Barry måste sköta sitt jobb som kriminaltekniker på stadens polisstation, (och hålla sin identitet som The flash hemlig) måste han också rädda staden ifrån dom onda metamänniskorna (människor med övernaturliga krafter) till exempel en man som kan bli till gas, eller en tjej som kan teleportera sig.
Med hjälp av sina vänner (främst Cisco, Caitlin och Harrison Wells, men också Iris, Joe och Eddie) försöker han också ta reda på vem som mördade hans mamma för länge sedan.
Men är alla verkligen de dom utser sig för att vara? Kan han lita på sina vänner?
The flash är skapad av samma personer som gjorde Arrow, om ni gillar superhjältar, action, hejdlöst spännande fighter mellan övernaturliga människor kolla på The flash!
The flash innehåller mycket action, roliga scener, en del sarkasm, men också sorgliga scener då någon karaktär som har hängt med länge dör.

Betyg:

femkpw

 

Agnes Homgren, 12

 

En man som heter Ove
Recenion-En_man_som_heter_OveDen var bra, hjärtskärande.
Många mobbade eller annorlunda kunde säkert känna igen sig.
Musiken var fantastisk.
Den hade flera uttryck.
Ett slut som är ovanligt att man kallar lyckligt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

En pojke som heter Ove, 12

 

Alice i Spegellandet

Recension_Alice i SpegellandetAlice återvänder till Underlandet. När hon får reda på att Hattmakaren är dödligt sjuk av sorg, gör hon en tidsresa för att rädda sin vän.
Filmen var helt underbar, spännande och helt toppen.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Twilight och HP älskaren:), 11

 

Descendants

recension-descendantDet handlar om Mal, Carlos, Evie, Jay och Ben. Som är barnen till fyra sagoskurkar och bor på de förlorades ö. De blir utvalda att gå i en annan skola i Auradon där alla prinsar och prinsessor går. De ska egentligen stjäla en trollstav men plötsligt tvekar de. Snart avslöjas hela filmen om jag fortsätter så jag säger bara att det är en väldigt bra film!!!!!

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Carlos och Mal, 10

 

Australia

Recension_AustraliaJag älskar denna film, den är jätte bra! Huvudpersonen i filmen är en pojke och han heter Tula. Filmen handlar om en kvinna som åker till Australien från England för att hennes man har dött. Hon träffar Tula också åker hon ut på ett fullspäckat äventyr…..!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

Lollo, 11

 

The Angry Birds movie

Recension_The_angry_birds_movieRed bor på en ö där fåglar inte kan flyga. Men en dag måste han gå på en ilske hanterings kurs då träffar han Chuck och Bomb. Men då kommer grisarna och tar deras ägg. Filmen var både rolig, bra och spännande och visade att ilska kan vara bra.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

fyrakpw

Odette Ngijol, 9

 

Djungelboken

Recension_DjungelbokenFilmen handlade om mäniskovalpen Mowgli björnen Baloo pantern Bagheera och den ondskefulla tigern Shere Khan. Shere Khan jagar Mowgli genom djungeln. Men resten får ni se. En film som jag tror de flesta skulle tycka om.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Erik Lindblad, 8

 

The Karate kid

Recension_The_karate_kidDen handlar om Dre Parker, 12, som flyttar från USA till Kina med sin mamma. I Kina möter han Meiying som han misstänkt får en liten crush på men tyvärr så är han inte ensam om det. Cheng som också har en crush på Meiying är jämnårig med Dre och kommer från Kina. Inte nog med det, han kan karate vilket Dre inte kan vilket då gör att Dre är helt chanslös mot Cheng. Cheng slår såklart hur lätt som helst ner honom och skadar honom rejält… Men, precis i sista sekunden när Cheng ska slå honom så blir han stoppad. Han blir stoppad av en man vid namn Mr. Han som direkt går till attack. Det slutar med att Mr. Han vinner över Cheng. Mr. Han tar Dre med sig till sitt hem där han tar upp slagsmålet och det blir en lång diskussion om det. Dagen efter så träffar han Mr. Han igen och då säger Mr. Han att det inte kan fortsätta att vara som det och att det är dags att försvara sig. Alltså, det är dags att lära sig karate… Mr. Han tänker ge honom karate lektioner. Dom börjar direkt öva. WOW WOW WOW!!! Jag har egentligen aldrig varit intresserad av Karate och Kung Fu och sådant, men när jag såg den här filmen så ändrades än hel del åsikter om vad jag egentligen tycker om karate. Den har nog inget direkt budskap men man märker att den här filmen försöka säga en något. Det som man lär sig mest av i denna film är att karate inte handlar om slag utan karate/kung fu handlar om mod. Jag tror att man får en bättre självkänsla när man går på karate, vilket Dre får i filmen. Den här filmen var oväntat bra och var fängslande redan i början (enligt min åsikt). Den var också väldigt spännande och rolig. Det var också fantastiskt skådespeleri (filmen hade vunnit pris för bästa skådespeleri), särskilt av Jaden Smith som spelar Dre (huvudkaraktären). Han tog verkligen sin roll på allvar. Jag tycker ni ska se på denna film. Den är verkligen jätte bra!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

FilmÄlskaren:)

Creepschool

Recension_CreepschoolSerien handlar om fyra barn vid namn Emma, Viktoria, Jonte och Elliot. Dom skulle börja på en ny skola men dom visste inte vilken skola dom skulle börja på. När dom kliver av skolbussen får dom sig en chock. Rakt framför ögonen på dom står det en stor och läskig byggnad som knappast ser ut som en skola. Dom går in i byggnaden och det är då hela äventyret börjar… Det här är en skola där vad som helst kan hända. Man vet aldrig när man går säker. Det är här mardrömmen blir sann… Jag bara ÄLSKAR denna serie! När jag var liten var jag rädd för denna serie och drömde mardrömmar om den flera gånger men jag kunde inte sluta kolla på den för att den var så fängslande. Den här är en svensk-fransk-kanadensisk serie som är animerad och som innehåller 26 avsnitt. Den här serien är både rolig, spännande och LÄSKIG!!! Jag sökte upp lyrics på intro låten till Creepschool och då sjöng dom t.ex ”Heelp, I´ḿ so far away from home” och ”There´s no way to run don´t even try to hide, this is were your nightmares come alive”. ”I´m so far away from home” betyder: Jag är så långt hemifrån. Och ”There´s no way to run don´t even try to hide, this is were your nightmares come alive” betyder: Det finns ingenstans att springa försök aldrig och gömma dig, här är stället där dina mardrömmar blir sanna (typ). Asså texten är ju verkligen både läskig och skrämmande. Men hur som helst… Se på denna serien NU!!! Du kan se alla avsnitten på svenska på Youtube.

Betyg:

femkpw

 

Hoppas att ni kommer tycka om den lika mycket som jag gjorde första gången jag såg den, 13

 

Mustang

Recension_MustangI filmen Mustang får vi följa fem unga tjejer, som bor i Turkiet tillsammans med sin morbror och mormor. Mormodern och morbrodern vill gifta bort dem, och vi får följa tjejernas kamp till flykt.
Jag tyckte filmen var otroligt bra, även om det var lite svårt att hänga med, eftersom att det var på ett annat språk. Skådespelarna var jättebra, och man får en större förståelse för vilka hemska krav man ställer på flickor nuförtiden. Mustang är spännande, men också ganska hemsk. Den passar äldre barn, 11 år och uppåt.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Z, 13 år

 

Törnrosa

Det var en gång en prinsessa som stack sig på en spinnrock… Ja, så kanske det var men Disney har gjort sitt jobb. Filmen är ganska gammal så man kan inte skylla på ”dålig kvalitet”. Det handlar om Törnrosa, prinsen (jag har glömt vad han heter), dom tre goda feerna (inte 12) och den onda fen. Den här filmen kanske låter barnslig, men den är jättebra!
Bra jobbat Disney!

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Den kaninbitna tjejen på tio år

 

Captain America: Civil War

Recension_Captain_america_civil_war  När FN i Wien bombas vet ingen vem det är men man har fått en bild: Bucky Barens aka Winter solider. Alla på Sheild får i uppdrag att fånga honom, men för Captain America är Bucky fortfarande hans gamla barndoms vän, han går emot och eftersom Iron Man och de andra vill se Bucky död så börjar Avengers splittras. Jag tyckte filmen var jättebra, men du måste ha sett alla tidigare filmerna för att förstå handlingen, Marvels nästa film hittills.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

femkpw

 

stucky trash, 12

 

Star Wars The force awakens

Recensioner-Star_wars_episode_vii_-_the_force_awakensOm du gillar rymdfilmer. Så rekommenderar jag denna film. Den är lite sorglig men mest spännande. Det handlar om Rey och Finn. Som försöker rädda galaxen. De försöker också stoppa Kyloren (stav) som är Leias och Han solos son. Om ni vill ha lite mer koll se de 6 första filmerna först.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Vilja, 11

 

Hungergames catching fire

Recension_The_hunger_games_2_catching_firelFilmen handlar om Katnis Everdeen som redan har vunnit ett hungergame, men i år händer något hon inte hade förväntat sig. Hon får hela landet att undra vad hon håller på med.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Den lila gurguladen, 11

 

Edward Scissorhands

Recension_Edward ScissorhandsBra film med roliga, sorgliga och läskiga scener. Den skulle kunna ha ett bättre slut men jag tycker ändå att filmen är toppenbra! Du måste se den! Därför får den en stark fyra!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

IDA, 10

 

Nausicaä – Från vindarnas dal

Recension_Nausicaa_fran_vindarnas_dalFilmen utspelar sig i en påhittad framtid där insekterna blivit större än elefanter. Den kärleksfulla prinsessan Nausikkaä försöker rädda giftskogen som insekterna lever i att inte bli nerbränd av människor.
Det är en japansk anime som produceras av Studio Ghible och bara finns med svensk text.
Jag tycker att den är fin och utspelas i en fin miljö.
Själv tycker jag att den kan ses av hela familjen men efter som den inte finns med svenskt tal så måste man kunna läsa för att kunna se den.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

fyrakpw

Little Nourii, 12

 

 

The Twilight Saga: New moon

Recension_The Twilight Saga- New moonBella firar sin födelsedag med sin pojkvän och vampyr Edward och hans familj. En enda händelse får förödande konsekvenser. Bella skär sig i fingret på ett papper och Edwards bror tappar kontrollen och försöker attackera henne. Händelsen får Edward att tänka på hans och Bellas förhållande. Han beslutar sig att lämna henne. Bella sjunker ner i ett djupt mörker och det verkar som ingenting kan verka henne att komma tillbaka till livet igen. Jag bara älskar denna film. Men titta på den första innan denna den här är tvåan, ett tips.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Julia, 11

 

Zootropolis

Recension_ZootropolisKaninen Hopps vill bli en polis men hennes föräldrar vill att hon ska bli morotsodlare eftersom en kanin aldrig varit polis. Men Hopps tar polisexamen och flyttar till storstaden Zootropolis. Där får hon ett svårt uppdrag hon bara får lösa på 48 timmar. Jag tycker det var en bra handling, spännande och bra animationer! Ända minuset var att den kunde vara lite mer verklig så den får en stark 4!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

 

 

Insidan ut

Recension_Insidan_UtUnga Jenny flyttar ifrån en småort till stora staden San Fransisco med sin familj på grund av pappans nya jobb. Det påverkar Jenny väldigt mycket med sina fem stycken känslor: glädje, ilska, vemod, rädsla och avsky som lever om inuti hennes huvud. Det lär en själv ganska mycket om hur det fungerar inuti ens eget huvud. En väldigt bra film som jag starkt rekommenderar till alla ni som gillar Pixars välgjorda och bra filmer!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Vickan, 13


 

Insidan ut

Recension_Insidan_UtInuti var människas huvud finns det fem varelser som kallas Glädje, Ilska, Vemod, Rädsla & Avsky. De styr över Hjärnkontoret och det är de som gör dig till den du är. Jenny är en vanlig flicka med likadana känslor som alla andra. Men när hon måste flytta blir allt upp och ner… Glädje & Vemod sugs mot sin vilja ut från Hjärnkontoret. De hamnar i Jennys långtidsminne. Nu måste de ta sig tillbaka till Hjärnkontoret, utan dem kan Jenny inte vara glad eller ledsen! Kan Glädje hitta hjälp hos Jennys gamla låtsaskompis Bing-Bång? Eller är det Vemod som får vara hjälte?
Filmen var inte lika bra som jag trodde, men karaktärerna var fantastiska. Jag önskar att de kunde visat Avsky & Rädsla lite mer bara. Det är inte konstigt att de bytt namn på känslorna från den engelska versionen, men det är konstigt att de bytt Rielys namn till Jenny. Dessutom är Glädje väldigt egoistisk i början. Det får bli en trea.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

trekpw

Ett Disney-fan

 

 

När Marnie var där

Recension_When_marnie_was_there”När Marnie var där” handlar om Anna som känner sig utanför och är i en jobbig period får åka till sin mosters släkting. Hon åker dit för att hon har astma och ska få andas in renare luft. Annas biologiska föräldrar har dött. Men när hon åker i väg över sommarn så får hon reda på en stor del av sitt liv. Den här filmen var jätte bra! Lite sorglig, alla känslor är verkligen med!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

Astrid Andersson, 10

 

 

När Marnie var där

Recension_When_marnie_was_thereFilmen handlar om Anna som har astma och måste åka till sina släktingar ute på landet för att astman ska lätta. När hon är där träffar hon den snälla men lite mystiska flickan Marnie. Filmen är väldigt bra tecknad och det är som ett mysterium. Man får se tillbaka på Annas minnen och sakta börjar man fatta vem Marnie egentligen är. Den får därför en stark femma. Jag kan verkligen tipsa denna film till alla som gillar anime och att själv få lösa mysteriet i filmen.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Hedvig Westholm, 10

 

 

När Marnie var där

Recension_When_marnie_was_thereDet handlar om en tjej som har astma, så hon åker till landet över sommaren.
Där ser hon ett hus som ser övergivet ut och hon känner igen det men hon vet inte varför. På natten drömmer hon om att det bor en flicka där som är ungefär i hennes ålder. Den var jättebra och väldigt sorglig. Jag rekommenderar att se den.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg: 

femkpw

 

Manga–älskaren, 10

 

 

Kung Fu Panda 3

Recension_Kung fu panda 3Mästar Ogways ärkefiende Kay har återvänt från andevärlden och tagit nästan alla chimästares chi. Pou inser att det är hans ansvar att stoppa honom Med Pous armé. Den här filmen var väldigt bra, rolig och sorglig.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Stina Undén, 8

 

Kung Fu Panda 3

Recension_Kung fu panda 3Filmen hade en bra handling. Po och hans vänner ska besegra ännu en skurk i Kina. Han måste träna en by med pando för att besegra skurken. Filmen liknar ganska mycket de andra filmerna.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Film bananen, 7

 

 

Descendants

p10568486_p_v8_afSå himla bra film!!!! Passar bäst de som är mellan 10-13 år (För att man ska förstå innehållet i filmen)! Den är med riktiga människor och ganska bra kvalitet! Varför jag inte ger filmen 5 poäng är att ibland kan det se fail ut när vissa saker sker i filmen.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

Ellen;), 10 år

 

 

En man som heter Ove

Recenion-En_man_som_heter_OveDen här filmen handlar om en sur osocial 59-årig man som heter Ove. hans liv har varit (och är) ganska dystert, men när han träffade sitt livs kärlek, Sonja som sorligt nog avled i höstas med cancer, så förändrades allt. Nu när hon har dött vill Ove också upp dit, han försöker ta självmord, men just då flyttar den nya barnfamiljen in i radhusområdet, och dom stör Ove ALLTID när han försöker dö. Ove är också en vresig ordningsman som inspekterar kvarteret varje dag. I barnfamiljen finns också mamman Parvaneh, som blir bra vän med Ove och accepterar Oves ”sura min”. Den här filmen finns även som bok, jag har läst boken också, och berättelsen om Ove är riktig succe!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Avi #YOLO, 9

 

The Divergent: Allegiant Part 1

Recension_AllegiantTredje filmen i Divergent- serien. Jag hade jättehöga förväntningar, och de överskreds med flera kilometer. Filmen var jättebra! Tris och Four bestämmer sig för att ta sig utanför muren som stänger in Chicago. Vad som väntar har de ingen aning om. De kan inte veta att Chicago är ett experiment av byrån för genetisk hälsa. De kan inte veta att David planerar att radera invånarnas minnen. Och de kan inte stoppa Evelyn när hon tänker ta över staden med hjälp av de falanglösa. Även Tris och Fours relation ställs på prov när oväntade följder av missbedömningar sker. Och Caleb ställs inför rätta när det kommer fram att han var anhängare till Jeanine. Kommer Chicago någonsin återgå till freden innan de Divergenta ställde till det? Och varför är vissa Divergent över huvud taget? Till alla fans av serien: se den nya filmen. Det är verkligen värt det.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

femkpw

 

Jennifer, 12

 

Skyfall

Recension_James_bond_SkyfallI denna film så får du veta lite om James Bonds uppväxt. Den handlar om att James Bond misslyckades att döda yrkesmördaren Patrice, som kommit över en hårddisk med MI6:s aktiva agenter runt om i världen. Filmen börjar också med att det blir en jakt, Moneypenny försöker hjälpa James Bond, men råkar skuta James Bond. M tror att James Bond har avlidit. Men i själva verket så har James Bond klarat sig och han återvänder till tjänstgöring. M ger James Bond uppdraget att döda Patrice, och ta reda på vem han jobbar för, men gör det för tidigt i Shanghai innan han får reda på informationen. Spåren leder så småningom till en skurk vid namn Raoul Silva. Denne har tidigare varit en MI6-agent men anser att han blivit förråd, och vill ha hämnd på MI6… Varning denna film är inte anses inte vara bra för svaga tittare!! Denna film är den bästa Bondfilmen enligt mig.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

007, 9

 

Stuart Little

Filmen är jätterolig.
Stuart är en mus som är en lillebror till sin före detta storebror George. George vart lite besviken för George trodde att han skulle få en riktig lillebror. George skulle gå på en båttävling men George ville inte.
Sen i filmen så vart dom vänner och Stuart sa att han kunna hjälpa George med båten.
Bra och rolig film. Jag rekommenderar filmen till småbarn, 4-6 år.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

KlantenMedKepsen, 9

 

 

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Recensioner-Star_wars_episode_vii_-_the_force_awakensFilmen handlar om Rey som är skrotsamlare och stormtruppern Finn.
En film i världsklass men det finns en nackdel, den fins bara på engelska. Men om den skulle varit på svenska skulle en stor del av det spännande vara borta. Musiken är toppen och skådespelarna och regissören har gjort ett jättebra jobb om man inte har sett den så är det dags nu.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Star Wars fan som vill komma med, 9

 

 

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Recensioner-Star_wars_episode_vii_-_the_force_awakensOm du gillar rymdfilmer. Så rekommenderar jag denna film. Den är lite sorglig men mest spännande. Det handlar om Rey och Finn. Som försöker rädda galaxen. De försöker också stoppa Kyloren som är Leias och Han Solos son. Om ni vill ha lite mer koll se de 6 första filmerna först.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

Vilja, 11

 

 

The Hangover – Del 1

Recension_The HangoverDenna film är kanske inte den mest barnvänliga filmen. Den handlar om fyra killar som åker på svensexa för att fira att deras kompis Doug som ska gifta sig. Filmen är helt galen! Helt underbart, enligt mig. Filmen är väldigt spännande, mycket humor. Och galna oväntade saker sker hela tiden. Men, mycket naket och snusk. Inget för barn kanske, men helt klart en underbart fantastisk film för alla som älskar galna filmer.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

InnanHimlenFallerNer., 14

 

 

En gång i Phuket

Recension_En_gang_i_phuketEn gång i Phuket är PINKPOWERBRA (superbra) och jag rekommenderar den tuuusen gånger om!! Den kan vara lite äcklig, så jag skulle sätta åldersgränsen på ungefär 8, eller något sånt. Den handlar om en man med författardrömmar som tycker att livet i Sverige är tråkigt, så han åker till Thailand. Där väntar honom kärlek och utmaningar!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

TJEJ SOM ÄÄÄLSKAR FILMER!! :D, 11

 

 

Young Dracula

Recension_Young DraculaNu ska jag tipsa om världens bästa serie. Young Dracula. Än så länge finns det fem säsonger, kanske det görs en säsong 6, vem vet? Hur som helst. Det handlar om Vladimir Dracula som är en vampyr och kommer från Transylvanien. Han och hans familj flyttar till Stokely som ligger i England där allting förändras. Fast problemet är att Vladimir inte vill vara en vampyr. Hans pappa Count Dracula vill att Vladimir ska ta över hans tro och bli en elak vampyr som jagar sin egen mat och dricker blod. I säsongerna möter vi Robin och Chloe Branagh, som blir Vlads vänner och vampyrjägaren Eric Vanhelsing och hans son Jonathan. Jonathan vill egentligen inte jaga vampyrer, han vill bara ha en normal pappa. Men Jonathan förändras i dom andra säsongerna, för då vill han plötsligt jaga och döda vampyrer. Och Robin som blir Vlads vän är attraherad av vampyrer och vill själv bli en vampyr. Han förstår inte varför Vlad inte vill vara en vampyr, själv hade han nog verkligen uppskattat om han hade alla saker som Vlad har, och särskilt hade han uppskattat om han själv var en vampyr. Den här serien har fängslat mig ända sen jag var 5 år. Det kan man verkligen kalla nostalgi. Dom andra säsongerna är mer mörkare och lite läskigare men SKIT BRA!!!!!!!!!! ALLA skådespelarna är trovärdiga. Mina personliga favoriter är Robin, Vlad, Reinfield och Count Dracula (Såklart).

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

P.S Du hittar alla säsongerna på Youtube, 13

 

 

Min Bror Kollokungen

Recension_Min-bror-kollokungenDen här tv-serien handlar om 12-åriga Sonja som har en bror som heter Harry som har lite speciella behov. Han har ett handikapp som heter autism. Autism är ett handikapp som gör att man har ett litet annorlunda beteende och kanske inte riktigt fattar vad som är rätt eller fel eller farligt eller ofarligt. Man brukar också ha speciella vanor till exempel är Harry van med att alla serverar honom på ett visst sätt när det är frukost eller någon annan måltid. Harry förstår inte andras känslor riktigt så när någon börjar gråta så börjar han skrika, både för att han inte förstår vad som händer eller att han inte gillar plötsliga förändringar. Han vill liksom inte att man ska ändra på någonting. Man kan till och med ha så mycket autism att man nästan är lite utvecklingsstörd. Det är det som Harry är. I denna serie får man se när hela familjen flyttar till en sommarstuga. Där lär Sonja känna en tjej som heter Fanny som är intresserad av musik och gör covers på låtar och sådant. Men Sonja vågar inte berätta för Fanny eller någon annan att Harry har ett handikapp så hon ljuger om att han är en rockstjärna som turnerar i Tyskland och har ett eget band och allt. Varför Sonja ljuger om Harry vet man inte riktigt. Hon kanske tror att hon ska bli retad bara för att hon har en brorsa som är väldigt annorlunda och har speciella behov? Eller hon kanske skäms över Harry? Vem vet? Jag tycker att den här serien är jättebra för att den har ett väldigt bra budskap och man kanske känner igen sig om man har någon liknande handikapp som Harry eller att man kanske till och med har autism. Dessutom när man har autism så brukar man oftast vara väldigt bra på någonting. Det kan vara till exempel att man är jättebra på att rita eller att man kanske är jättebra på basket eller någonting annat. Jag har autism och känner igen mig väldigt mycket i hans beteende och hans vanor. Så den här serien förtjänar helt klart en 5KPW!

Betyg:

femkpw

 

Stolt Potterhead med autism, 13

 

 

The Goonies

Recension_The_gooniesDen handlar om ett gäng pojkar i ungefär 12-13 års åldern. Dom skulle vara ensamma i Mikeys (en av pojkarna) hus med en främmande dam som talar spanska och Mikeys storebrorsa skulle också ta hand om dom. Dom går upp på Mikeys vind och hittar en karta som tydligen leder till en skatt. Dom bestämmer sig för att leta reda på skatten och lämnar såklart huset utan tillåtelse. Dom möter på några skurkar som tydligen har lik i ett hus där dom går in såklart och blir upptäckta. Så småningom kommer dom ut från huset. Sedan händer massvis med fler saker. Jag tycker att den här filmen är jättebra. Det är många kända skådespelare till exempel han som spelar Short Round i Indiana Jones and The Temple of Doom och han som spelar Sam i Sagan om ringen. Min favorit karaktär i denna filmen är Data (Shorty) för att han har så många uppfinningar som oftast kommer till nytta eller tvärt om och för att jag ÄLSKAR Shorty

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

P.S Det var jag som skrev recensionen om Indiana Jones. Förvånade?:),13

 

 

Min lilla systerrecension-Min_lilla_syster

Stella är på väg in i den skrämmande, men ändå spännande tonårstiden. Hennes största idol är hennes storasyster, Katja. Men hon märker att Katja inte äter och tränar väldigt mycket. Hon hamnar i ett dilemma där hon inte kan välja vad som är bäst. Filmen är en av de bästa jag har sett! Jag tycker att skådespelarna är väldigt bra, och det är ett fint budskap. Men jag tycker filmen är lämplig för 7 år och uppåt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Alva, 10

 

 

Tsatsiki, farsan och olivkrigetrecension-Tsatsiki_farsan_och_olivkriget

Tsatsiki, farsan och olivkriget är bra för att den är rolig och lite spännande. När Tsatsiki återvänder till Grekland är inget som förut. Jag tror att budskapet är att minsta lilla röst kan förändra mångas liv. Jag tycker att den kunde vara från 7 år för det är lite engelska med.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

fyrakpw

En tsatsiki älskare,9

 

 

Jurassic Worldrecension-Jurassic_world

I början var den inte så bra men den blev bättre med tiden. Det börjar med att två barn ska hälsa på sin moster som är chef på Jurassic World. Besökarna som går till parken börjar tröttna på de gamla dinosarna så forskarna ”gör” en ny art som består av T-Rex och Velociraptor. Idominus Rex (som den heter) förstör allt som är i rörelse.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Ivar Fredrik Bonde

 

Insidan utInsidan_Ut

Insidan ut handlar om tjejen Jenny vars pappa får ett nytt jobb. Familjen bestämmer sig då att flytta till San Fransico. Jenny styrs av sina känslor. Glädje, avsky, rädsla, ilska och vemod. Dessa känslor bor i det så kallade huvudkontoret. Huvudkontoret ligger uppe i Jennys hjärna och känslorna hjälper henne genom hennes dagar och liv. Jenny och hennes känslor försöker anpassa sig till den nya staden, skolan och det nya huset men det är inte lätt.
Jag tycker att Insidan ut är en bra familjefilm. Man blir glad av att titta på den och det kommer ofta roliga överraskningar. Filmen handlar mycket om känslor och när och var vi människor känner dem. Man måste ha alla känslor. Man kan inte alltid vara glad, det kommer stunder i livet då man måste få vara ledsen också. Det som jag inte riktigt förstod var om Jenny kunde känna själv eller om det var känslorna som styrde henne, var känslorna hennes själ. Eftersom känslorna i denna film är små, små figurer så har jag tänkt på om de har egna känslor. Insidan ut tycker jag är en bra familjefilm, den har sina små brister men i allmänhet är den sevärd.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Milos Lindegren, 14

 

Space dogsrecension-Space_dogs

Hunden Belka slängs ut på ett storslaget äventyr när hon får ta över raketen på cirkusen, och råkar flyga ut ur tältet. Ute på sitt äventyr träffar hon hunden Stelka och råttan Lenny.
Sedan blir de tagna, och helt plötsligt är de inne i en träning, för att ta sig ut i rymden.
Filmen var jättebra, en familjefilm med ett stort äventyr i.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Minionen, 11

 

Den gode dinosaurenrecension-Den_gode_dinosaurien

Den gode dinosauren är en animerad dramakomedi som handlar om dinosaurien Arlo som inte kan komma över sin rädsla, hans familj har en majsodling men dom har även en majstjuv. En natt får Arlo ett uppdrag av sin pappa det är att fånga majs tjuven men när den gått i fällan så släpper han ut den. Majstjuven är en grottmänniska som heter pricken men när hans pappa kommer så drar han ut honom till tre topps bergen där blåser det upp till storm och hans pappa drunknar i en jättevåg. Jag ger den här filmen fyra KPW för att den är inte riktigt värd fem.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

den osmarta papegojan

 

Star Wars: The Force AwakensStar wars. The force awakens
Soldaten Finn lämnar den mörka sidan och befriar stridspiloten Poe med ett skepp. Men kraschar på planeten Jakku. Poe blir uppätet av ett sandmonster. Samtidigt hittar skrotletaren Rey, Poes droid. Finn går till byn och hittar Rey. De flyr dit Finn var soldat med Millenniumfalken. Där träffar dem Han Solo. Filmen var bra och det var inget fel på den. Av mig får den full pott.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

Den 9:åriga svorsken

 

Star Wars The force awekensStar wars. The force awakens

I en galax för länge, länge sedan… Den starten har vi hört många gånger.
Men nu ska vi följa en ny generation. Luke är försvunnen. En android bär på en karta till honom. Ny ordning. Det kan gå hur som helst. Filmen upprepar lite från ”a new hope” alltså första filmen men det blir ändå bra.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Yoda i am, 10

 

Descendantsrecension-descendant

Filmen handlar om Mal, Jay, Carlos och Evie som alla är söner och döttrar till Disneys mest ökända skurkar. Mal är dotter till Maleficent, Jay är son till Jafar, Carlos är son till Cruella och Evie är dotter till Elaka drottningen (i snövit). Dem och deras föräldrar har skickats till en ö ute i havet som heter de förtappades ö där en magisk barriär håller dem fångna. De börjar trötta på att vara på ön och att inte han någon väg ut, tills en dag då de blir utskickade till fastlandet av Maleficent för att hitta och stjäla den goda fens trollstav. Men är det goda bättre än det onda? Jag tycker att filmen är både spännande och läskig, rolig och gripande. Den får en stark 5:a!
Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Den lilla blyga djurälskaren,bokmalen och Kittycaten (ett Katy perry- fan), 9

 

Descendantsrecension-descendant

Den handlar om att skurkarnas barn på dem fördömdas ö får en chans att flytta till Auraudon. Där träffar dom prins Ben som börjar att gilla dom. Sedan kommer Mallificent och försöker ta över Auraudon… men nu får ni lista ut resten själva!!!

Åldersgräns: Barntillåten
11 år

Betyg:

femkpw

 

Lilla Mal, 9

 

Min granne Totororecension-Min_granne_totoro

Filmen utspelar sig i Japan och handlar om två systrar som flyttar till ett gammalt hus. Där händer det märkliga saker. En dag ser Mej (lillasystern) en konstig varelse. Hon följer efter den till en jätte stor uggleliknande figur (Totoro). Dom två systrarna gör många äventyr med Totoro. En dag försvinner Mej dom misstänker att hon försöker gå till hennes mamma på sjukhuset. Filmen är jätte bra Jag gillar karaktärerna. Den är rolig, sorglig och spännande.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

NUTELLA+TOTORO=

 

Star Wars: The Force Awekens Star wars. The force awakens

Inför den här filmen har det varit väldigt stora förväntningar. Ända sedan Disney köpte Lucasfilm visste jag inte om det skulle bli för mycket action. När du väl ser den kommer du förmodligen älska den. Filmen var lätt att leva sig in i även om man inte sett de sex andra filmerna. Ändå finns det kvar gamla karaktärer som Han Solo, Chewbacka och prinsessan Leia. Lite äldre dock. Huvudpersonerna är dock nya och en ny jedi föds. Du vet aldrig vad som händer bakom nästa hörn.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Leonard Sivik, 11

 

Tillbaka till framtidenrecension-Back_to_the_futurel

Den här filmen är indelad i tre delar, jag ska skriva om den första filmen. Det handlar om Marty som träffar Doc som är vetenskapsman. De är egentligen vänner från 1985 där Marty är från, även Doc. Men Marty är inte i 1985 längre, han är någon helt annan stans. Han upptäcker plötsligt att han har rest bakåt i tiden och är på den tiden när hans föräldrar var unga, men dom har inte blivit ett par än. När han träffar sin mamma som ung går det inte som han tänkt sig, hans mamma blir kär i honom. Fast hon vet inte om att det är hennes son, för henne är han bara en snygg främling. Marty möter sin pappa också, han är såklart förälskad i hans mamma vilket han inte är ensam om, nästan alla killar på hela skolan är kär i henne. Men Martys pappa har det inte så lätt. Han är mobbad. Mobbaren heter Biff. Han och hans gäng är på honom hela tiden. Marty träffar dom när han börjar umgås med sin pappa och mamma. Och Biff är dessutom också kär i henne. Men hans mamma bryr sig inte om Biff ett dugg och tyvärr bryr hon sig inte om Martys pappa heller. Marty har ändrat hela historien. Vad ska han och Doc göra? Hur ska dom kunna få Martys mamma och pappa att bli tillsammans, hon är ju inte ett dugg intresserad av honom? En spännande och rolig film. Alla skådespelare är jätte trovärdiga. Bara så ni vet, Marty är i 20-års åldern och Doc är vuxen. Och en annan sak, Marty är skit snygg, och den här filmen är SKIT BRA SÅ SE DEN!!!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Den gick på bio för ett tag sen, det var ett jubileum, 13

 

 

Släpp fångarna loss det är vår 

En av Tage Danielsons bästa tycker jag. Den handlar om Frida och Fridas vän som tycker att det är fel att låsa in tjuvar. Dem lyckas byta plats på en av tjuvarna och fängelse direktören. Fängelse direktören hamnar i isolerings cell och börjar tro att han är en tjuv på riktigt. Bra film enligt mig kanske lite gammal men ändå toppen.
Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

hasse och tage = bäst, 9

 

Lilla huset på prärien 2recension-Lilla huset påaprarien

Det här är faktiskt en serie, men jag känner att jag bara måste rekommendera denna serie till er alla. Den här serien utspelar sig på 1800-talet, men spelades in under 70 och 80 talet. Det handlar om familjen Ingalls som flyttar till staden Walnut Grove. I familjen Ingalls ingår det: huvudpersonen: Laura, och hennes systrar Mary och Carrie. Mary är äldst sen kommer Laura och sist Carrie. Deras mamma heter Caroline och deras pappa heter Charles, och så har dom en hund som heter Jack. Familjen Ingalls är ganska fattiga så dom har inget stort hus direkt, men mysigt är det. Deras pappa Charles får jobb på sågverket där han träffar Mr. Edward som han så småningom lär känna. Och Laura och Mary börjar i skolan som också är en kyrka på söndagar. I skolan träffar dom dom rikaste i Walnut Grove. Nellie och Willie. Nellie är i deras ålder, Willie är omkring två eller tre år yngre än dom. Dom blir såklart fiender med varandra och blir det resten av livet såklart. I varje säsong kommer alltid nya personer. Mina favoritkaraktärer är Laura och Willie. Willie är faktiskt mycket snällare än vad hans syster Nellie är, det är bara det att han är väldigt busig och får ofta ställa sig i hörnet och få smisk som man fick på den tiden. Man lär sig en hel del om 1800-talet. Barnen måste till exempel göra sina sysslor varje dag, alltså duka och diska och hänga tvätt och hämta vatten från brunnen med mera. Jag skrev om säsong 2 för att det är en av dom bästa säsongerna. Och en annan sak, se på Lilla huset på prärien! Det är världens mysigaste serie och verkligen värd att se på, tro mig.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

 

 

E.T The Extra TerrestrialET

Den handlar om en rymdvarelse som blev kvar på jorden när han egentligen skulle följt med hans rymdvarelsevänner och familj upp till rymden igen. Det finns en pojke som heter Elliott som är 10 år. När han skulle hämta pizzorna som dom hade ringt och beställt så hörde han ett mystiskt ljud i buskarna. Nästa natt bestämmer sig Elliott för att ta reda på var det var. När han ser varelsen för första gången blir han rädd, men lockar ändå rymdvarelsen in i till sitt rum. Elliott börjar komma honom närmare, mer och mer. Elliott bestämmer sig för att han ska visa rymdvarelsen för sin storebror Michael, men det gick inte lika bra när hans lilla syster fick se den. Hon skrek, men efter ett tag lär hon känna honom också, hon lär honom att prata. Elliott gav då honom namnet E.T, som står för Extra Terrestrial som betyder utomjording. MEN! Det finns några poliser som letar efter E.T, dom går runt och letar i skogen och vid alla hus, och E.T blir snabbt upptäckt. Elliott och hans syskon måste komma på ett sätt att skydda E.T och försöker ta honom hem genom att skicka signaler upp till rymden, annars tar dom E.T med sig. En känslomässig film som berör alla med sin magi, en fängslade klassiker som man aldrig tröttnar på. Den är både bra, spännande, rolig och sorglig och den kanske kan vara lite småläskig för er mindre. Den här filmen har fått fyra Oscar för bästa filmmusik och för bästa drama.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Potterhead, 13

 

Star Wars: The Force Awekens

Star wars. The force awakensThe force Awekens handlar om en ung skrotsamlare och en stormtrupper som inte vill vara ond längre. De måste skydda en Droid som har kartan till Luke Skywalker! Men den onda Kylo Ren har också planer för Droiden…
Jag tyckte att filmen var den bästa filmen jag sett! Riktigt spännande, mystisk och sorglig. Filmen smälter ihop med de förra filmerna bra och man börjar försöka lista ut sakerna som hänger ihop.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

Persican, 11

 

The hunger games: Mockingjay part 2

hunger games-3-mocking-jay-part-1_2015Förra filmen (mockingjay part 1) gick Katniss Everdeen med på att bli härmskrikan och ledaren för revolten i landet Panem. Hennes krav: Döda den onda presidenten Snow.
I denna film intar Katniss och rebellerna huvudstaden för att döda Snow. Men nästan överallt lurar nya faror, och Katniss måste också välja mellan sina kärlekar Peeta och Gale.
Denna filmen var otroligt spännande och det hände något hela tiden. Man satt på helspänn. För barn under 11 år kan många scener upplevas som obehagliga för det är mycket blod och läskiga varelser. Jag älskar den här filmserien som består av fyra filmer och jag rekommenderar att du sett de tidigare filmerna innan du ser Mockingjay part 2, annars förstår du inte ett skvatt. Se gärna filmen i 3D, för det finns många coola effekter.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

Jlaw4ever, 12

 

E.T : The Extra- Terrestrial

ETDen handlar om en liten rymdvarelse som har åkt ner på jorden med sina andra rymdvarelsevänner med ett stort ufo. När dom ska kliva på ufot igen så var E.T långt ifrån dom andra, han försökte hinna ikapp, men det var för sent. Det finns en pojke som heter Elliot, han är ungefär i 10-års åldern. En kväll när Elliot är ute i sin trädgård hör han något mystiskt ljud en bit ifrån, nästa natt går Elliot ut dit igen och väntar på att den mystiska varelsen ska komma fram och visa sig. Plötsligt ser han en varelse som närmar sig honom, Elliot blir rädd men lockar ändå in varelsen på hans rum med godis som han lägger ut i högar. Efter ett tag så börjar han prata med varelsen och börjar lära känna honom. Elliot bestämmer sig äntligen för att visa varelsen för hans store bror (Michael), och när hans lilla syster (Mary) fick se varelsen skrek hon så att hon skrämde honom. Men så småningom så lär dom känna varandra dom med. En känslomässig film, den är både rolig, spännande, lite småläskig (vid vissa delar) och VÄLDIGT SORGLIGT. Det här en klassiker som man aldrig tröttnar på. Pojken som spelar Elliot är verkligen jättesöt<3 och hans store bror Michael=) och dessutom har John Williams (han som gjort film musiken till Harry Potter) gjort film musiken, verkligen riktigt bra.
Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

Potterhead, 12

 

Spectre

James Bond: SpectreInledningen börjar med att James Bond är på uppdrag i Mexico City för att förfölja en anhängare till organisationen Spectre. Han lyckas fånga killen men tappar honom ur sitt grepp och blir sedan tvungen att döda honom. Några dagar senare åker Bond till Österrike för att uppsöka Doktor Swan. De dras in i ett livsfarligt uppdrag och Bond är ännu en gång tvungen att riskera sitt liv för kvinnan han älskar. Jag tycker filmen var väldigt bra och häftig men den var lite för lång. Fast än så länge är det den bästa Bond filmen hittills.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

James bond äger, 10

 

Hetalia Axis Powers: Paint It ,White!

Paint It, WhiteTänk dig att alla länder blev personer, fast animerade. Tänk dig att det helt plötsligt kom aliens som målade allt vitt. Knasigt, eller hur?
Jag älskar anime, det är 70% av mitt liv. Och den här filmen? Vad kan man inte gilla? Den är barnsligt rolig men fortfarande lite vuxen och kan innehålla svordomar* men är för i övrigt en jäätte bra tv-serie (*anime) som heter Hetalia (APH)
Hur som helst, de mäktigaste länderna ger sig ut för att infiltrera rymdskeppet. Vilket är en så rolig scen, jag dog av skratt och upplivades igen mohahah.
Aliensarna vid namn Pictonians börjar jaga runt de i skeppet och länderna har inget val än att hoppa ut ur det FLYGANDE skeppet.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

R U S S I N APH, 11 år

Smosh: The movie

Smosh The movieFör 10 år sedan grundades youtubekanalen Smosh och den kanalen var ett tag den största i världen, fram tills Pewdiepie tog över. I somras släppte de långfilmen Smosh: the movie och idag ska jag recensera den filmen.
Pizzabudet Anthony och Ian, som mest bara sitter hemma och tittar på youtube, får en dag en inbjudan till en klassfest med deras gamla gymnasieklass, och då ser Anthony sin chans att imponera på sin ungdomskärlek Anna Reed. Men knappt innan han hinner förbereda sig råkar ett youtubeklipp spelas upp från deras gamla klassfest då Anthony sjöng Pokemons signaturmelodi och gjorde fula dansmoves. Anthony tror då att Anna kommer tycka att han är en tönt när hon ser videoklippet. Som tur är har inte Anna hunnit se klippet och då vill Anthony ta bort videoklippet från youtubes historia. Det enda sättet att göra det:
Att ta sig in i youtube och ändra videon inifrån. Anthony och Ian tar sig in i en portal till youtube för att ändra, men de måste ta sig igenom andra videor innan de kommer fram till den rätta videon.
Jag har tittat på Smosh i ett år och jag gillar deras kanal och videor, filmen är inget undantag, dock kan den vara förutsägbar. Jag förstod redan efter ungefär 20 minuter hur filmen kan sluta. Dessutom så innehåller den lite snuskiga skämt, men om man gillar smosh, som jag accepterar man de utan att blinka, men det var inte alltid jag accepterade, jag reagerade till exempel på ett homofobiskt skämt. För de känsligaste rekommenderar jag inte filmen. Men om du gillar Smosh gillar du säkert filmen.

Åldersgräns:

Betyg:

trekpw

Steve Youtube, 14

 

Sagan om ringen

Sagan om ringenFör flera 1000 år sedan smidde mörkrets herre Sauron en ring i staden Mordor. Det här var inte en ring som tillhörde dom tre ringarna som de fagra alverna fick. Den tillhörde inte heller dvärgarnas sju eller människornas nio. Nej det här var den enda ringen! Den som hade kraften att utplåna allt gott i landet Midgård! Men mannen Isildur skär av Saurons finger med ringen på i ett stort slag mellan gott och ont. Istället för att förstöra ringen i domedagsberget så behåller Isildur ringen. Men genom många tragiska olyckor och arv kommer den slutligen till hobbiten Frodo! Hobbiten tror att det är en vanlig guldring men får veta av trollkarlen Gandalf att det är den enda ringen! Han beger sig till alvstaden Vattnadal där det bestäms att han och åtta till ( bland annat människan Aragorn, alven Legolas och Gandalf) ska bege sig till Mordor och förgöra ringen! Boken/filmen är grym!! Författaren är extremt duktig på att beskriva saker! Filmen har bra ljudeffekter och fantastiska omgivningar! Man kan inte sluta läsa även om den är lite seg i början! Det här är del 1 av 3 och innan finns även filmen Hobbit!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

LEGOLAS!! WILL TURNER!! BARBOSSA!!, 11

 

Hotell Transylvanien
Hotel TransylvanienDrakula hatar människor. Drakula har byggd ett hotell långt in i skogen som vaktas av spöken och zombier, där alla monster kan vara säkra på att inga människor kommer att hitta dem… eller? Denna tecknade monsterfilm handlar om när en vampyrflicka blir kär i en människopojke. Det som jag inte gillar är att den övergick lite för fort från KPW1 till KPW2 och tvärt om. Det bra med filmen är att den är fint animerad och den har ett bra budskap. (Budskapet är enligt mig att människor inte alltid är som man tror att dem är.)
Åldersgräns: Barntillåten
Betyg: 

tvakpw

Tjejen som inte har sett Hotell Transylvanien 2, 10

 

White Chicks
White Chicks är om två FBI agenter som får ett uppdrag att eskortera två tjejer till ett hotell när de på vägen krockar och tjejerna får ärr i ansiktet. Tjejerna vägrar att gå till hotellet eftersom de ska tävla om att hamna på första sidan av en tidning. De två agenterna blir tvungna att klä ut sig till de två tjejerna och låtsas vara dem i en helg.
Jag tycker att den här filmen är jätterolig om man har en 12-15 års humor. Det är absolut min favorit film och jag har sett den med alla mina kompisar. När jag berättat om filmen har mina kompisar vägrat att se den men efter tyckte dem den var jättebra och nu är det alla andras favorit film också!

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

NUTELLA PLEASEEE

 

Alice i underlandet

Alice i underlandetJag ÄLSKAR den här filmen!!! Den är helt underbar. Första gången jag såg den så fick jag supermycket inspiration och det kändes som om jag drömde . Det är en spännande fantasyfilm som får mig att känna mig lycklig. Det är en absolut favoritfilm för mig. I den här filmen är det tjejen som är stark! Och det gillar jag.

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

 

Filmgalen tjej!!!, 10

 

Hungerspelen: Mockingjay – del 2

hunger games-3-mocking-jay-part-1_2015I den sista delen av hungerspelen möter vi Katniss när hon och hennes bundsförvanter försöker storma huvudstaden och döda President Snow, den elaka diktatorn av Panem, där man varje år håller ett hungerspel där barn måste slåss för att vinna och bara en överlever. Jag har läst boken, och är ett stort fan av trilogin. Och jag måste säga, wow! Francis Lawrence har verkligen lyckats återskapa boken på bästa sätt. Skådespelarna är bara för bra, effekterna känns så verkliga och filmen är väldigt känslosam. Eftersom jag visste vad som skulle hända var det ju inte så jättespännande men för de som inte läst tror jag det tycker att den är minst lika bra! Men jag tycker även att Suzanne Collins bara kom på första bästa slut på trilogin. Allt slutade så hastigt. Men jag satt som fastklistrad framför bioskärmen och filmen får helt klart 5 av 5!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

 

@theamazingfangiirl /ig, 12

 

Hungerspelen: Mockingjay – del 2hunger games-3-mocking-jay-part-1_2015

Jag älskar alla The Hungergames filmer och et gäller även den sista filmen. Jag älskar den och även om man inte är hungergames-fan tror jag även att man gillar den. Om äventyrs filmers gillar man nog The Hungergames. Läs gärna böckerna också. Rekommenderas från 11 år

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

 

Iggy, 11

 

Ronja RövardotterRonja Rövardotter
Jag tycker att man ska kolla på Ronja Rövardotter för att den är en underbar klassiker. Den handlar framför allt om Ronja, Birk, Mattis, Lovis och Borka. Borka och Mattis HATAR varandra och när Ronja och Birk blir syskon (dom är ca 11 år när dem blir syskon) förändras ALLT!!!

Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

fyrakpw

 

Heja djur!!! och vegetarianer för att det är bäääst!!!, 11

 

Harry Potter och hemligheternas kammare
Harry Potter
Den handlar om Harry som går sitt andra år på Hogwarts. Harry var tvungen att stanna på sitt rum för att han hade fått ett straff av hans morbror Vernon. Men när han kommer in i sitt rum är där en liten varelse som är kortväxt och har stora öron och ögon. Han hette Dobby. Dobby är en husalf (tjänare) till någon familj. Harry hade väntat jättelänge på svar till sina brev som han hade skrivit till Ron och Hermione och då hade tydligen Dobby tagit alla brev. Och sen händer det lite andra saker (jag vill inte avslöja för mycket). Sedan när han och Ron ska ta sig till perrongen som tar honom till Hogwarts Expressen (tåget som kör alla elever till Hogwarts) så kan han och Ron inte ta sig in. Fast sen kom dom på att dom kunde ta den flygande bilen och köra till Hogwarts, fast det fick dom såklart inte göra, så dom råkade riktigt illa ute. Och det har börjat en ny lärare (Gilderoy Lockhart), en riktig fårskalle om jag får säga det själv. Han är dessutom berömd, alla tjejer gillar honom, till och med Hermione. Och det börjar hända mystiska saker på Hogwarts. Harry hör viskningar som till exempel ”kill” flera gånger och andra saker. Men det mystiska är att det är bara han som hör det. Sen händer massvis med andra saker. Den här filmen är väldigt rolig och riktigt spännande och kanske lite småläskig för mindre, så om ni är mindre, runt 8-9 år så ska ni nog ha vuxet sällskap. Ni som är rädda för ormar ska förbereda er för en stor, och nu menar jag verkligen stor orm. Den är både lång och står och har huggtänder, så jag förvarnar er. Ni som inte har sett denna film eller någon Harry Potter film alls, så måste ni verkligen göra det!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

 

Måste ses!

 

Titanic
titanic_2015
Filmen handlar om de två unga, Jack Dawson och Rose Dewitt Bukater, som har ett hemligt kärleksförhållande med varandra i slutet av filmen. Vem kan vara lyckligare än dem? Inget kan splittra dem! Eller?
Jag gillar filmen, eftersom den är ganska spännande med lagom mycket kärlek i.
Nackdelarna med filmen är att man måste hänga med ifrån början för att förstå.

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

fyrakpw

I

 

Hotell Transylvanien 2

Hotel Transylvanien 2I första delen Hotell Transylvanien blir Draculas dotter Mavis förälskad i en människa vid namn Jonathan. Nu gifter de sig och får sonen Dennis. Dracula är säker på att Dennis är vampyr (bara för att han inte släpper in människor i sitt hjärta) och utsätter pojken för mer eller mindre farliga saker. På födelsekalaset bjuder Mavis utan att tänka på det Draculas far Vlad som inte tvekar att döda människor. Filmen bjuder på överraskningar och skämt stup i ett och liknar inte någon film jag sett tidigare.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

fyrakpw

Se även första delen

 

Bron till Terabitia

Bron till TerabitDet handlar om en kille som heter Jesse, han vill vara skolans snabbaste kille. Men hans drömmar krossas när skolans nya elev Leslie visar sig vara mycket snabbare än alla andra. Men ganska strax blir Jesse och Leslie väldigt bra vänner.
Jesse och Leslie leker i skogen, Leslie har väldigt bra fantasi och snart har Jesse det också. De fantiserar fram skogsmonster och mycket annat. Men en dag när Jesse och hans fröken går på museum händer det…

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

enkpw

EDDA, 11

 

Nanny Mcphee

Nanny McPheeDen handlar om en familj som bor ute på landet. Och det är en väldigt stor familj, och ett väldigt stort hus. Det är sju barn i familjen, men, dom är inte så snälla, dom är väldigt busiga och bryter mot alla regler i huset. Barnen heter Simon, Tora, Eric, Lily, Sebastian, Chrissy och Aggy. Simon är ledaren i gänget. Barnen hittar på hyss när du minst anar det. I familjen ingår det barnen och pappan och kocken men ingen mamma, hon är död. Det är därför barnen hittar på massa hyss, dom vill ha sin mamma tillbaka. Deras pappa bestämmer sig för att skaffa sig en fru, vilket inte går så bra, han väljer fel sorts kvinna, han väljer en divig och irriterande kvinna som har två får som hundar, en rosa och en gul. Hon är dessutom taskig mot barnen. Barnen gör allt för att slippa ha henne som mamma, dom lägger maskar i mackor, spindelägg i te och lite allt möjligt helt enkelt. Men, för att barnen ska lära sig lite vett så måste dom skaffa sig en ny barnvakt. Men precis i det ögonblicket öppnas dörren i hallen, in kommer en ful gammal kvinna som har en tand som växer på en annan tand och två stora vårtor, hon heter Nanny Mcphee. Hon kommer till deras familj för att försöka lära känna barnen och lära dom lite vett och etikett. Filmen utspelar sig i England. Skådespelarna är mycket trovärdiga, det finns en hel del kända skådespelare i denna film, till exempel Emma Thompson.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

femkpw

 

Den här filmen har verkligen ett bra budskap. Ni måste se den!, 12

 

Indiana Jones och de fördömdas tempel
Indiana Jones
Nu ska jag tipsa om världens bästa film. Den handlar om arkeologen Indiana som flyr med ett flygplan från ett våldsamt slagsmål i Shanghais undre värld, men tvingas att kraschlanda i Indiens regnskog. Han upptäcker en by där alla barn blivit bortrövade av en mystisk sekt och är slavar till Thuggeekulten, Indy blir tvungen att rädda barnen och får undgå själv att bli slav. Indy bestämmer sig för att utreda saken tillsammans med hans medhjälpare Short Round. Jag tycker att filmen är jätte bra. Skådespelarna var väldigt trovärdiga, särskilt Harrison Ford, dom tar verkligen sina roller på seriöst allvar vilket är väldigt bra såklart. Alla ljudeffekter var jätte bra gjort. Min personliga favorit i denna filmen är Short Round, han är så söt.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

”Okey dokey doctor Jones, hold on to your potatoes.”, 12

 

Winter’s Tale

Winters TaleDen här filmen handlar om en tjuv som bryter sig in i en döende kvinnas hem och blir förälskad i henne. Det är en fantasyfilm där de lite hoppar i tiden, men det är inte svårt att hänga med. Från början kanske, men sedan lever man sig in i filmen.
Jag tycker att den här filmen verkligen är jättebra! Den är en fin historia med mycket kärlek. Jag rekommenderar verkligen den filmen, den passar bra till lite olika åldrar tycker jag. Så jag hoppas att den som kanske ser den här filmen tycker den är bra!!

Åldersgräns:
Betyg:

femkpw

 

Winter’s Tale, 10

 

Pirates of the Caribbean: Död mans kista

Pirates of the CarribeanFilmen handlar om dom förlovade personerna Elizabeth Swan och Will Turner som ska gifta sig, men får det hemska beskedet precis innan bröllopet att dom ska fängslas och hängas om bara några dagar. Det enda chansen för dom att rädda sig själva är att få tag på den ökände piraten Jack Sparrow och fängsla honom. Men kommer dom lyckas? Och varför vill dom som skulle hänga Elizabeth och Will så gärna ha Jack?
Jag tycker om den här filmen! Den är inget som jag har som favoritfilm, men jag tycker att den är sevärd och en bra film. Jag tycker att skådespelarna gör sitt jobb, och filmen är välgjord! Jag rekommenderar denna till den som inte sett den!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

fyrakpw

 

The Hunger Games: Lover, 12

 

Harry Potter och hemligheternas kammare

Harry PotterDen handlar om Harry som ska gå sitt andra år på Hogwarts. Harrys morbror och moster skulle bjuda några gäster hemma hos dom, och Harry får såklart inte vara med för att han måste vara på sitt rum och var tyst som en mus. Harry är nere i vardagsrummet och pratar med sin morbror och moster, dom säger att han måste gå upp på sitt rum för att gästerna kommer när som helst. Så Harry var tvungen att lämna vardagsrummet och gå upp på sitt rum istället. Men, när han öppnade dörren till sitt rum ickr han syn på en undlig liten varelse i som hoppade i hans säng. Det var tydligen en husalf som hette Dobby, Dobby är slav till en familj. Men han hade tydligen tagit alla Harrys brev som Harry hade väntat på. Han ville inte ge breven till Harry så han sprang såklart ner med dom. Dobby stökade till i vardagsrummet, och dom trodde såklart att det var Harry som gjorde det. Så han fick ett straff som innebar att vara på sitt rum en lång tid. Sen händer det massa mer spännande och roliga saker. Jag vill inte berätta för mycket men jag vill bara säga att den här filmen är full med massa mystiska saker som händer och gåtor som man kan klura ut, det här är ärligt talat en av dom bästa Harry Potter filmerna. Måste ses!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

Potterhead

 

Hannah Montana

Jag tittar på Hannah Montana, många kanske gör det, men kanske inte 10-åringar, vissa kanske tycker att det är töntigt men inte jag. Jag bryr mig inte. Jag tittar på Hannah Montana och hon gör mig glad, jag gillar låtarna och budskapet i de, jag gillar vänskapen mellan Miley och Lill, jag gillar att hon har ett dubbelliv och jag gillar humorn. Jag helt klart ÄLSKAR att titta på Hannah Montana, jag brukar äta choklad till och det får mig ännu gladare…haha! Men mitt tips är att titta på det här nuuuuu!!!

Åldersgräns:
Betyg:

femkpw

 

Galna Grisen:*, 10

 

Lego Ninjago: avsnitt 1

Lego NinjagoKai,Jay,Cole och Zane är ninjor. Från början är ninjorna superdåliga och vill bara spela TV-spel, men sen måste dom på uppdrag. Lloyd Garmadon, son till deras ärkefiende Lord Garmadon, har gjort något i en by. När uppdraget är klart råkar de läsa i sin lärares Sensei Wus rulle där de står att en ninja kommer höja sig över de andra och bli den gröna ninjan, men vem? Den här filmen borde alla se! De händer alltid, alltid något roligt eller spännande!

Åldersgräns:
Betyg:

femkpw

 

Disa Åhslund, 9

 

Minioner

MinionerFilmen handlar om små gula figurer som kallas minioner. De letar efter en ledare men lyckas alltid med att döda den. En dag åker tre minionerna ut på ett äventyr för att hitta den allra bästa ledaren. De kommer dill U.S.A och hittar en super skurk. De ska hjälpa henne att ta kronan från den engelska drottningen och det går lite sådär.
Filmen var rolig och det händer mycket roliga saker. Minionerna är också väldigt söta. Om man tycker att dumma mig är bra tycker man nog att den här också är det.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

h.h, 11

 

Bortspolad

BortspoladBortspolad är en rolig och bra film. Den handlar om en liten råtta som är husdjur till en tjej men en dag råkar Robi som han heter spolas ner i toaletten. Han kommer till en annan värld utanför kloaken där han lär känna råttan Rita. Medan dem försöker fixa så att Robi kommer hem träffar dem på många saker.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

femkpw

 

Rosa, 9

 

Divergent

recension_divergentI framtidens Chicago lever man i ett falangsystem. De ärliga, De fridfulla, De lärda, De tappra och De osjälviska. När man fyller sexton år, måste man välja vilken falang (grupp) man vill tillhöra för resten av livet. För Tris Prior är allt annorlunda; hon är divergent och tillhör för många falanger, något som kan vara livsfarligt.. Jag älskade den här filmen. Jag har blivit ett riktigt divergent freak. Väldigt många bra skådisar, som passade i sina roller. Huvudrollen spelas av Shailene Woodley. Det händer nästan alltid något i den här filmen, vilket jag gillar!:)

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

Divergent freaket /denlillavåfflan, 11 år

 

Harry Potter och halvblodprinsen

Filmen handlar om Harry Potter som går sitt sjätte år på Hogwarts. Fast det börja hända mystiska saker. När Harry, Ron och Hermione var i Diagon Alley har Olivanders (trollstavs affär) brunnit ner och dom fick syn på Malfoy (Harrys fiende) som såg ut att göra något fuffens med sin mamma. När de är på Hogwarts har det börjat en ny lärare (Horace Slughorn) som tydligen Dumbledore en gång i tiden har känt. Och Ron får en beundrare i skolan (Lavender Brown), och det tycker såklart Hermione inte om. För Hermione själv har känslor för Ron. Varför är aldrig Malfoy i stora salen nu för tiden? Och vad är det som Horace döljer. Det här är verkligen en av de bästa Harry Potter filmerna. Den är både jätte bra, rolig och sorlig. Allting är bra med den här filmen, det finns verkligen inget dåligt med den här filmen.
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Jag rekommenderar denna till alla, 12 år

Minions

MinionerJag tyckte om handlingen, det var bra animerat. Jag är ett stooort fan av minions så det gjorde det ännu bättre 🙂 Det var en mysig familjefilm som absolut inte behöver åldersgräns! Jag ger den ändå en 4:a för att grejen med Gru inte var med, jag tipsar om att se Dumma mig filmerna först!

Åldersgräns: från 7 år
Betyg: 

femkpw

 

Minion lover (W)

 

Lassemajas detektivbyrå – Skuggor över Valleby
recension-Lasse_Maja_Skuggor_over_VallbyI början var den lite svår, men man kommer snabbt med i handlingen. När konstföremål blir stulna misstänks direkt konstskuggan. Den var jätterolig, men jag förstod direkt vem som var skyldig. Den var jättebra.

Åldersgräns: från 7 år
Betyg: 

fyrakpw

 

Åke

 

Bamse och tjuvstaden

recension-Bamse_och_tjuvstadenBamse och tjuvstaden handlar om att den elake Reinard Räv lurar vargen att bli elak igen och tänker med hjälp av dunderhonung ta över världen. Den var jättedålig, så rekommendera inte den till era småsyskon. Dåligt animerat. Ljudeffekterna kom antingen förtidigt. Eller försent. Det var dåliga röstskådespelare och den har inget med Rune Andréassons Bamse att göra.

Åldersgräns: barntillåten
Betyg:

nollkpw

Isak

 

 

Paddington

PaddingtonBjörnen Paddington reser till London för att hitta ett nytt hem och för att leta efter den upptäcktsresande man som var nära vän till Paddingtons släkt. Och Paddington har tur –familjen Brown hittar honom sittandes på Paddington Street. Och barnen och mamman i familjen Brown lyckas övertala herr Brown att ta hand om Paddington. Samtidigt som Paddington försöker vänja sig med den nya miljön så är en kvinna, som samlar på skjutna djur och som jobbar på ett museum, ute efter Paddington och vill skjuta honom till sin samling.

Filmen är en blandning med vardagsliv och komiska situationer, samtidigt som den är väldigt spännande eftersom att kvinnan vill skjuta Paddington.

Den här filmen är verkligen värd att se och det är en av mina favoritfilmer!

Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

femkpw

En tjej som älskar Paddington, 11 år

 

The book of life

The book of lifeFilmen handlar om Manolo och Jauquin som slåss om sin kärlek. Den är rolig, känslosam och innehåller mycket musik. Den här filmen är fantastisk för mig. Och den utspelas i det gamla Mexico. Jag skulle rekommendera denna film för sådana som gillar musik, glädje och såklart roliga skämt och mycket mer.!!!!!!!!!
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

femkpw

Den mysiga filmrullen, 10

 

The Longest Ride

The Longest RideBaserad på boken ”The Longest Ride” av Nicolas Sparks. The Longest Ride handlar om kärleken mellan Luke, en tjurryttare, och Sophia, en collage student som har fått en del av hennes drömjobb i New Yorks konst värld. Medan konflikter och annat liknande sätter deras relation på prov får dom båda en direkt kontakt med Ira som de hade räddat från en bilolycka och som har minnen av hans egena relation med Ruth som han har skrivit ner som brev. Sophia blir facinerad av alla dessa brev som Ira har skrivit.

Jag tyckte filmen var extremt bra och jag älskar verkligen idéen med att ha två kärleks historier separerade med tiden. Valet av skådespelare gjorde filmen ännu bättre eftersom de ser verkligen ut som man hade tänkt sig när man läste boken/en sammanfattning av filmen.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

fyrakpw

Future Oscar winner and host, 13

 

Insidan ut

Insidan_UtDen handlar om dom som styr dina känslor. Varje dag skapas nya minnen och varje minne är roligt, äckligt, ledset, läskigt eller argt. Dom här känslorna är i Rylihs huvud. Det finns några speciella minnen, huvud-minnena som har en stor flygande ö. Men helt plötsligt så sugs den glada och ledsna och huvud-minnena iväg från högkvarteret! Jag tyckte att det var en bra film som innehöll nästan allt. Den var spännande, rolig, sorglig och väldigt lite läskig. Den får en också att tänka på ett annat sett, som hur ser mina figurer ut, vilka är mina huvud-minnen och så vidare. Jag såg den i Kanada, så jag vet inte vad dom heter på svenska. Så rekommenderar den såklart för alla barn.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

femkpw

 

 

Fast and Furious 7

Fast and Furious 7Det är en riktigt bra film som får hjärtat att slå lite hårdare i scener. Gängets relation är underbar, även om dem inte är släkt (alla av dem) så beter dem sej som en familj genom allt. En riktigt bra film för den som gillar action och flmer som Die Hard eller en riktigt episk bil film.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

femkpw

Johan Bonekamp, 13

 

Minionerna

MinionerSen urminnes tider har det gamla släktet Minionerna försökt hitta den ondaste person som finns, och tjäna den. Men det slutar aldrig bra. Till sist så finns det nästan ingen kvar, då beslutar sig Kevin, Bob och Stuart att hitta en ny person att tjäna, de reser till New York för att rädda släktet. Där träffar de Scarlet. Och det är svårt att få henne nöjd….
Denna film passar för dom som gillar skratt och ändå spänning, jag tyckte den var riktigt rolig! Det utspelar sig innan filmen Dumma mej.
Åldersgräns: 7 år
Betyg:

fyrakpw

En galen minion, 11

 

The Hunger games: Mockingjay part 1

hunger games-3-mocking-jay-part-1_2015Mockingjay part 1 fortsätter där Catching Fire slutar. Katniss bor nu i distrikt 13 med Prim och Mrs. Everdeen. President Alma Coin och Plutarch Havensbee vill att Katniss ska bli deras härmskrika men Katniss är inte säker. Jag rekommenderar den till alla som har sett dom tidigare filmerna eller läst böckerna. Annars är det svårt att hänga med.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

femkpw

Hunger Games Fan #1, 13

 

DaVinci koden

DaVinci kodenJacques Sauniére blir skjuten på Louvren i Paris och med sina sista krafter skriver han ledtrådar runt om på museet. Robert Langdon och Jacques barnbarn dras in i ett riktigt äventyr om att lista ut om Jesus kan ha haft en fru. Samtidigt är de jagade av polisen…..

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

fyrakpw

Bra film, 13

 

Wolf Children

Wolf childrenDetta är en japansk film som handlar om den unga kvinnan Hana. En dag möter hon en mystisk man. De blir med tiden mycket kära och sen berättar han en stor hemlighet för henne. De får två små barn som heter Ame och Yuki. Men efter en tragisk olycka måste Hana kämpa med att ta hand om barnen själv. Detta är en helt fantastisk film. Den är väldigt snyggt gjord och storyn är rörande och älskvärd. Alla som tycker om en film som kan få dig att tänka om kring livet så är detta en film för dig.
Åldersgräns: Från 7 år
Betyg:

femkpw

Kakan, 13

 

Minionerna

MinionerFilmen handlar om hur Minionerna utvecklas från bakterier till de små gula gubbar som vi alla känner igen! Du får följa Kevin, Stuart & Bob på en resa när de försöker hitta den ondaste skurken i världen, att lyda. De tre Minionerna hittar till slut mästerskurken ”Scarlett  Overkill” och  man får följa med Minionerna när de försöker lyda henne.
Jag tycker att filmen är bra och absolut värd att se, men kanske inte lägga ca 100kr för att se den på bio… Både filmen Dumma mig1 och Dumma mig 2 är bättre. Jag tycker att åldersgränsen på 7år är rimlig då min 8-åriga lillebror älskade denna och jag som är 13år tyckte att den var gjord för lite yngre barn och många av skämten var typ fisar och rapar och liknande vilken man kanske inte skrattar så mycket åt i 13-års åldern.
Jag rekommenderar alltså denna film främst till dem i åldrarna 7-10år men den är ändå värd att se om man är äldre.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

trekpw

Linda , 13år

 

Lassemajas detektivbyrå -Von Broms Hemlighet
Detektiverna Lasse och Maja hittar en kista som tillhörde Alexander von Broms. Samtidigt är några ur von Broms släkt i Valleby för att ge en konsert. För att låsa upp kistan behövs alla släktingarnas släktringar. Då börjar dem bråka om vems kista det är och samtidigt börjar deras ringar försvinna.
Jag tycker inte om den för att släktingarna bråkar överdrivet. Det skulle räckt med ett kort bråk.

Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

nollkpw

lolsnubben, 9

 

San Andreas

recension_SanAndreasDenna filmen är väldigt bra, karaktärerna är väldigt trovärdiga. De tittade aldrig in i kameran så det verkade som någon hade filmat dem i smyg.
Filmen handlar om att det är världens största jordbävning(ar) och själva ”San Andreas kedjan” är en lång kedja där hela jorden har spräckts. Sen är det någras dotter de försöker rädda.
Sedan vågar jag inte berätta mer för då avslöjar jag ju hela filmen! 🙂
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
fyrakpw

Smurfen, 13

 

Dark shadows

dark-shadows_2015

Vampyren Barnabas Collins vaknar upp, år 1972, efter att ha legat begravd i två hundra år. När han finner sitt hem är allting helt förändrat och han kämpar för att återställa sitt hem. Men där finns också hans onda före detta älskarinna, den onda häxan Angelique. Barnabas spelas av Johnny Deep vilket är en av mina favoritskådisar. Allting faller på plats helt perfekt och man skrattar mycket. Det är en komedi från 11 år och jag tycker åldersgränsen är bra. Jag skulle ge den en femma om det inte blev så rörigt på slutet. Karaktärerna är helt otroliga. Min favorit rockstjärna Alice Cooper är med så det blir bättre betyg för det. Men för de som gillar vampyrer, spänning och komedier är den här filmen perfekt.

Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
fyrakpw

 

PANKAKE, 12 år ung

Tusen gånger starkare

Ttusen-ganger-starkare_2015usen gånger starkare handlar om en tjej som heter Signe. Hon är en tyst tjej som går en skola. Men skolan hon går i är orättvis. Killarna tar mer plats än tjejerna. Läraren Åke vill ändra på det. Men i själva verket är det hans fel.
En ny tjej börjar i skolan. Hon heter Saga. Saga är speciell. Hon är inte som alla andra. Åke ger henne ett så kallat ”uppdrag”. Att tjejerna ska ta mer plats. Men Saga märker att det är Åke som har gjort fel. Han låter killarna ta mer plats. De andra i klassen vet att Saga gör det rätta. Hon pratar rakt ut, tar mer plats, precis som Åke bad om. Men Åke blir tydligen inte nöjd, bara arg.
– Prata inte rakt ut!, skriker Åke.
Det är vad killarna alltid hade gjort.
Signe kanske inte pratar mycket, men hon hör och ser. Det är därför hon kan berätta denna historia.
Jag tycker filmen har ett bra budskap. Karaktärerna tycker jag passar i filmen. Det dåliga med den är att den innehåller olämpliga ord. Den kanske passar barn över 10 år.
Åldersgräns: barntillåten
Betyg:

fyrakpw

 

MiM:), 11

Anne på Grönkulla

anne-pa-gronkulla_2015Det här är en av de tre filmerna i den jättebra serien Anne på Grönkulla.
Anne är en barnflicka som hela tiden flyttas från olika hem. För tillfället bor hon hos en stor fattig familj där hon får ta hand om alla barnen. Hon drömmer sig gärna bort till sina böcker, dikter eller sin låtsaskompis i spegeln. Familjen orkar inte ha kvar en drömmande tonårs flicka som bara är i vägen, så hon hamnar på barnhem igen. En dag har hon blivit adopterad av ett par trevliga människor som inte vill ha henne för arbete. Och då kommer Anne till den pittoreska byn Grönkulla där det händer underliga, oroväckande och roliga saker!
Det är jätte bra skådespel och man lär sig mycket om fantasier och hur det var förr i världen. Åldersgränsen är absolut för hög det skulle kunna vara 7 eller 10 år istället. Det finns inga fel bara rätt!
Jag rekommenderar den här filmen jätte mycket, se den!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg: 
femkpw

 

Glada bioduken, 12 år

21 Jump Street

21-jump-street_2015Poliserna Jenko och Schmidt ska försöka hitta en drogtillverkaren på en gymnasieskola. De får falska identiteter och låtsats vara elever i skolan, vilket inte går så bra eftersom de inte är så smarta.
21 Jump Street är en actionkomedi och det märker man väldigt tydligt eftersom den är spännande och jätterolig. Den är speciellt rolig i början och mer spännande i slutet. Jag skrattade högt flera gånger eftersom Schmidt och Jenko som sagt var ganska dumma och gjorde mycket roliga och konstiga saker. Filmen passar väldigt bra om man är lite ledsen och vill bli glad eller om man bara vill skratta. Det ända som var lite dåligt var att språket var ganska grovt. Annars tycker jag att filmen var jättebra och vill se den fler gånger.

Jag rekommenderar 21 Jump Street till alla som vill se en rolig och spännande film som man blir glad av. Det finns även en tvåa, 22 Jump Street.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg: 
femkpw

 

Cadenzo, 13 år

Titanic

titanic_2015Filmen handlar om Rose som är hundra år och som ska berätta om när hon var ombord på Titanic och gifte sig med Cal, men träffade Jack när hon tänkte hoppa från båten, för hon inte gillade sitt liv. Rose är 17 år när båten Titanic krokar med ett isberg och sjunker. Alla på båten klarade sig inte men några. Filmen Titanic är baserad på en riktig händelse. Jag gillar den för den handlar om kärlek och Titanic. Jag har sett den många gånger, jag blev rädd första gången men jag gillar den mycket. Jag rekommenderar filmen för dom som gillar båtar, Titanic eller kärlek eller för dom som vill se hur det såg ut på båten eller för dom som vill se hur en sjökatastrof kan se ut.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

Titanic älskar filmen!!!!!, 10,5 år

Pojken med det tickande hjärtat

pojken-med-det-tickande-hjartat_2015Filmen börjar en dag i slutet av 1800-talet som är så kall, att fåglarna fryser till is och faller till marken. En kvinna är på väg upp för ett högt berg för att föda ett barn. När barnet har fötts upptäcker barnmorskan, som är en lite smått galen gumma att barnets hjärta frusit till is. För att rädda livet på pojken ersätter gumman hans hjärta med ett gökur. Han överlever men måste följa tre regler, bland annat att han inte får bli kär. Mamman ger bort barnet och väljer att ge det till barnmorskan eftersom hon inte har möjlighet att föda barn. Barnet uppfostras isolerat i barnmorskans hus, men en dag fick han gå ut på stan. Då såg han en söt flicka och ja, vad tror ni hände? Jo, han blev kär.
Jag tycker att filmen har fått den uppmärksamhet den förtjänar, nämligen ingen alls. Filmen är helt enkelt alldeles komplicerad och har en massa brister i handlingen, och hur viktig är inte handlingen? Man kunde ha gjort det enklare utan att något ändrats, men filmskaparna valde att trassla in filmen i en massa liknelser och annat onödigt. Särskilt slutet tog lång tid att förstå. Efter slutet var vi långt inne på eftertexterna innan min mamma hjälpte oss att förstå vad som kan ha hänt. Men då kanske ni tänker att jag borde gett 1 eller 0 av 5, men varför jag ger 2 av 5 i betyg är för att den är så fint animerad, stämnings och framför allt för att den var spännande att se första gången, dessutom finns det sämre filmer som till exempel Yoko. Andra gången jag ser filmen kommer jag att vara mycket mer snål. I alla fall så rekommenderar jag filmen till alla som har det riktigt tråkigt och inte har något att göra. I detta fall kan det faktiskt vara mysigt att se på filmen.
Filmen rekommenderas från 7 år,  jag gör likaså, men kolla helst i vuxens sällskap om det är någon bit som är svår att förstå.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:
fyrakpw

Pojken utan det tickande hjärtat, 13

Avengers Age of Ultron

avengers-age-of-ultron_2015Jag gillade den här filmen för att animeringarna var väldigt detaljerade och bra. Ultron, skurken i filmen var häftig och tänkte på ett annat sätt än skurkar gör allmänt. Vissa saker kom lite plötsligt, då hann man inte riktigt med och tänka, det kunde ha både positiv och negativ effekt. Den första filmen fokuserade mycket på Iron Man och Thor medan den här filmen handlade mera om Black Widow och Hawkeye. Det är bra om man har sätt den fösta The Avengers filmen för att förstå vilka karaktärerna är. En dålig sak är det finns en del logikluckor i filmen vilket kan förvirra den som tittar på filmen.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
fyrakpw

Lowerine i ett nötskal, 12 år

Annie 

annie_2015Annie är en musikal som handlar om en föräldralös flicka. Hon träffar Herr Stacks, en rik man som ställer upp i presidentvalet. Annie flyttar in hos honom och får reda på hur det är att bo med en miljonär. Efter ett tag märker Herr Stucks att han börjar gilla henne mer och mer. Efter ett tag tror man att man har hittat Annies föräldrar. Filmen är riktigt bra men kan bli lite sorglig i slutet. Annie är den perfekta filmen att se om man gillar humor, musikal och film helt enkelt.
Och en sak till: glöm inte popcorn!
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:
femkpw

 

Emelie

Billy Elliot

billy-elliot_2015Filmen utspelar sig under 80-talet, vid gruvarbetarstrejken. Huvudpersonen, Billy, tvingas träna boxning av sin pappa, även om han inte alls är bra. På en träning ser han en grupp flickor dansa balett. Han blir inspirerad och börjar snart dansa, i hemlighet. Danslärarinnan erbjuder Billy en resa till London, där han kan få gå på den kungliga balettskolan. Han klarar uttagningen och pappan blir till slut respektfull och stolt. Mitt i allt har Billy problem. Hans pappa slår hans storebror, hans mamma är död och bästisen är homosexuell och vill ha mer än vänskap. Skådespelarna är trovärdiga och filmen väcker olika moraliska frågor. Man lär sig, till viss del, om strejken. Jag tycker att filmen är väldigt fin och vid vissa tillfällen, hjärtkrossande. Den har ingen åldersgräns, men det kan nog vara bra att ha fyllt 10 år. Njut av den!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

Den är inte ny, men fantastisk!, 13 år

Divergent

divergent_2015Divergent handlar om en tjej som heter Beatrice. Hon lever i framtida Chicago med hennes mamma, pappa och bror.
Det finns 5 olika falang-system: De lärda, De tappra, De osjälviska, De ärliga och De fridfulla.
Man föds i en falang men när man är 16 år så går man igenom en integrering.
När Beatrice och hennes bror inte väljer deras familjs falang bli alla väldigt chockade. I Beatrice nya falang namnger hon sig som Tris. I de tappar (den falangen hon valde) träffar hon en kille som även är hennes chef. Integreringen till de tappra är tuff och svår. Det är blod, svett, tårar och känslor.
Skådespelarna är jätte bra, man går in för det.
Jag har även läst alla tre böckerna och de är en av de bästa böckerna jag har läst. Andra filmen kom ut för någon månad sedan på bio.
Jag rekommenderar Divergent till barn över 10 år. Under det borde man se den med en vuxen.
Det här är en av de bästa filmerna jag har sätt och jag lovar om du gillar The Hunger Games kommer du ÄLSKA denna!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

It’s learning how to control your fear and how to be free from it,  13

Cirkeln

Filmen ”Cirkeln” är baserad på boken med samma titel. Filmen handlar om sex unga tonårstjejer som till först inte alls är vänner. En natt när månen färgats röd möts dessa tjejer i en park efter att en mystisk kraft har fört dem dit. En gammal profetia avslöjas där. De får då reda på att de är ”De utvalda”, en grupp av häxor som är utsedda att rädda världen från ”Ondskan”. För att kunna göra detta behöver de då varandra och hjälper varandra på olika sätt, eftersom alla får olika egenskaper som häxor. De bildar då en slags vänskap. Tjejerna heter Rebecka, Minoo, Linnéa, Anna-Karin, Vanessa och Ida. Detta är en fantasyfilm. Jag tycker att filmen var ganska bra, men inte lika bra som boken. Det är bra om man har läst boken innan man ser filmen, annars kan det vara svårt att hänga med eftersom den ”hoppar” mycket mellan scenerna.  Boken innehåller också mer detaljer. Ibland blev filmen lite ”barnslig”, för att skådespelarna inte alltid kunde spela trovärdigt. Jag ger filmen en trepoängare, fast den inte alltid var så bra.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
trekpw

Lea, 12 år

Cirkeln

Cirkeln är en film baserad på en ungdomsbok skriven av Mats Strandberg och Sara Bergman Elfengren. Den handlar om sex tjejer i gymnasiet, alla har helt olika tillhörigheter. En är pluggnörd, en populär, en med ätstörningar, mm. En natt färgas månen blodröd och en mystisk kraft drar dem till en avlägsen plats i skogen där de får veta att de är ”de utvalda”.
Jag gillar skådespelarna, men vissa av tjejerna ser för gamla ut för att vara 16 år. Jag skulle rekommendera filmen till ungdomar (ca 13-17 åringar), jag tror det kan bli svårt att förstå den om man är under 12 år. Åldersgränsen är 11 år men jag tycker personligen att det kunde varit 15 års gräns. För det är mycket alkohol, droger, våld, sex, med mera. Jag tror att filmen riktar sig mer till tonårs tjejer för det är bara tjejer i huvudrollerna, men jag tror absolut att killar kan gilla den.

Betyg:
fyrakpw

Dehär med ”hipster” det är något jag gillar, 13 år

Cirklen

6 16-åriga flickor samlas under en blodröd måne. De vet inte vad de gör där, eller vad de har gemensamt. De är de utvalda. De som ska rädda världen, innan allt är försent. De vet inte hur, men det måste göras. Från början var de 7, men den första dog. Det sägs att han tog självmord, men Linnea, en utav de utvalda, tror att någon mördat honom. De får inte säga att de är de utvalda, det finns redan några som är ute efter dom. Profetian säger att skolan är ondskans plats.
Minoo, den smarta i klassen, Linnea, den svartklädda typen, Vanessa, Den populära, Anna-Karin, den mobbade, Rebecka, den snälla och också ganska populär och Ida, mobbaren. De är de utvalda.
Jag tycker att filmen är spännande. Jag har läst boken så jag visste lite vad som skulle hända. Ändå är jag förvånad så bra dom fick till filmen! Det är en film som måste ses! Allt var bra i filmen och jag gillar verkligen huvudrollerna. Speciellt Linnea.

Betyg:
femkpw

Crkeln- och Potter head, 11

Cirkeln

Cirkeln är första delen av en trilogi. Om man ska se den på bio så står det att den är från 11 år och då får man gå och se den om man är över 7 med en vuxen. Den var ganska så läskig och snuskig så den rekommenderas över 11-12 år.

Betyg:
femkpw

Elias fäns, 9

Harry Potter och Fenixorden

harry-potter-och-fenixordern_2015Jag tänkte berätta om en film som är så *PIIIIIIIP* bra!!!!!!

Harry Potter och Fenixordern. Den är så spännande och småläskig för Lord Voldemort (Du vet vem) försöker som sagt att döda Harry på trolldomsministeriet. Men sen så lär Harry Gryffindor, Rawenclaw och HufflePuff eleverna försvar mot svartkonst (Inte Slytherin för dom är bajs), för Dolores Umbridge (Deras lärare i försvar mot svartkonst) lär dom inte något försvar alls! Och Harry lär dom andra i Kommer Och Går Rummet!

Nu berättar jag inte mer, för då kommer jag berätta allt och då blir det dåligt…
Ni måste VERKLIGEN se den!!!!!!!!!!!!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

MollyAreBestPsMuffinsÄrGött, 10

The Perks of being a wallflower

the-perks-of-being-a-wallflower_2015Den är så bra! Den utspelar sig på ca 50 talet. Den handlar om Charlie som är en ”freshman” på High School. Han har inga vänner och har psykiska problem men det blir bättre när han träffar Patrick och Sam!
Min personliga favorit är Patrick, han skämtar o är väldigt fräck.
Den är så härlig. Jag rekommenderar filmen till dig som tycker om flummiga filmer. Jag rekommenderar filmen till dig som är över 12 då den är väldigt psykisk.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

Homofobia is GAY!

Hungergames

hunger-games_2015Hungergames är extremt bra filmad med riktigt bra skådisar.
Den handlar om framtidens Nordamerika. Det finns tolv distrikt som måste offra två ungdomar var till spelet Hungergames. Hungergames är ett spel på liv och död där bara en kan komma ut med livet i behåll. Hungergames skapades för en påminnelse om upproret mot regeringen.
Måste ses!!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
fyrakpw

Hungergamskollare, 11

The Hunger Games 3: Mockingjay part 1

hunger games-3-mocking-jay-part-1_2015Jag älskar hunger games och den här är absolut den bästa. Den handlar om att Katniss och hennes familj har kommit till district 13, samtidigt har Peeta blivit tillfångatagen av huvudstaden av president Snow. Älskar den här filmen alltså.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

 

Emlan03, 11

Sällskapsresan 1

sallskapsresan-1_2015En perfekt film med Lasse Åberg och Jon Skolmen. En rolig film för alla åldrar med humor, skämt och kärlek! Efter att ha sett 1:an kan man se 2, 3 och 4. I denna film så åker Stig H Olsson till Gran Canaria och träffar Ole Bramserud.
Åldersgräns: barntillåten
Betyg:
femkpw

 

Isolde, 10

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

hundraaringen-som-klev-ut-genom-ett-fonster-och-forsvann_2015Denna bok är väldigt rolig och underhållande. Den handlar om Allan Karlsson som på sin hundraårsdag rymmer från ålderdomshemmet och födelsedagsfesten. Han tar sig till busstationen och snor en låst resväska från en lång yngling med texten Never Again på ryggen. Han vet inte vart han ska åka utan bara åker en bit och kliver sedan av på en grusväg där han träffar en 70-årig gubbe vid namn Julius. Tillsammans lyckas dom ha ihjäl ynglingen och flyr ut på äventyr. Nu har de både tjuvar och poliser efter sig. Jag gillar hur den här boken berättar så verkligt och att vartannat kapitel är från Allans ungdom och olika äventyr och vartannat från ”nuet”. Den är otroligt humoristisk och jag älskar hur författaren lindar in stora och viktiga händelser från historien i denna bok. Till exempel så är det Allan slutligen löste mysteriet och lyckades uppfinna atombomben. En självklar fyrpoängare.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
fyrakpw

Vilma, 11 år

The Other Woman

the-other-woman_2015The Other Woman handlar om en advokat, Carly. Carly är ihop med Mark, en supertrevlig kille, de två klickar verkligen. Men så en dag åker Carly utan Marks vetskap hem till hans hus medan Mark är borta någon annanstans. Och hon upptäcker att Mark är otrogen när hon träffar hans fru, Kate. Kate och Carly slår sig samman med Amber, den tredje Mark varit otrogen mot. Tillsammans är de en kompistrio som bestämmer sig för att hämnas stort på Mark.

Filmen är otroligt bra! Skådespelarna är sjukt trovärdiga, det är en film man kan skratta åt och känna lite skadeglädje åt. Filmen är från 7 år, dock tycker jag att den borde vara satt från 11 år istället då den innehåller lite snuskigheter och ibland konstiga ord.

Jag rekommenderar den till alla som vill skratta ordentligt!
Åldersgräns: från 11 år

Betyg:
femkpw

 

T, 12 år

Boyhood

boyhood_2015Mason och Olivia är syskon, deras mamma är singelmamma och har ingen fritid överhuvudtaget. Dem har inte så mycket pengar och för att få ett bättre liv så flyttar de till ett hus längre bort och deras mamma börjar plugga. Då förändras allt. Jag tycker den här filmen var jätte bra! Den var inte för seg och det hände mycket i filmen. Jag skulle gärna velat se mer av dem så hoppas de kommer en tvåa Dock så var det inte så bra skådespeleri och filmen slutade lite olämpligt.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:
fyrakpw

 

<3 <3, 13 år

Häxan och lejonet

narnia-haxan-och-lejonet_2015Där Susan, Lucy, Edmund och Peter bor är det krig. Deras pappa är med i kriget.
Susan, Lucy, Edmund och Peter måste lämna deras stad.
Dom åker tåg till ett ställe på landet och får bo hos en professor.
Lucy hittar ett klädskåp och när hon går in i det kommer hon till landet Narnia. Hon träffar faunen här Tumnus. I Narnia härskar vita häxan. Hon har gjort så att det altid är vinter men aldrig jul. Vita häxan vill ha all människor som kommer dit. Det fins ju inga människor i Narnia.
Lucy kommer ut oskadd från Narnia. Hon försöker få in sina syskon i skåpet men de vägrar tro henne. Änklingen får hon in sina syskon i landet Narnia.
Men Edmund förråder sina syskon och är på vita häxans sida.
Dom blir omhändertagna av ett par talande bävrar som seger att lejonet Aslan nalkas. Aslan kan hjälpa dem att besegra vita häxan. För att besegra häxan så behöver de bestiga de fyra tronerna i Paravels slott. Tronerna behöver bestigas av fyra människor.
Deras jakt på Aslan börjar.
Den andra boken och första filmen i serien Narnia var jättebra.
Den borde enligt mig vara barn tillåten.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

 

Till mina kompisar Minou, Ingrid, Stella A, Nova och Lisa. Hälsningar A. (-:, 9 år

Den oändliga historien

Filmen handlar om en pojke som får tag i en bok. Han börjar läsa den och till sin förvåning så märker han att han är med i boken och utan honom kommer fantasin förloras. Jag tycker filmen är jättebra och läskig. Jag bara ÄLSKAR den!
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:
femkpw

 

gryyym!!!!!!, 10 år

Förr eller senare exploderar jag

forr-eller-senare-exploderar-jag_2015Filmen handlar om två tonåringar som träffas på en stödgrupp för cancer sjuka barn. Det är en tjej, Hazel Grace Lancaster och en kille, Augustus Waters.
Filmen handlar om deras vänskap som sedan utvecklas sakta men säkert.
Filmen var en av de bästa jag någonsin sett, den var verkligen en romantisk film som också hade lite komik och lite feelgood i sig. Skådespelarna är Shailene Woodley och Ansel Elgort. De är verkligen trovärdiga och väldigt äkta, de får fram rollernas känslor väldigt bra och tydligt. Man lär sig faktiskt ganska mycket av filmen till exempel att man kan bli kär och få ett bra liv även om man är sjuk, att man aldrig ska ge upp, att man ska kunna vilja bli känd men att men aldrig ska glömma vad man har och att man ska ta vara på tiden man har att en månad kan kännas som en evighet och en evighet kan kännas som en månad.
Jag skulle rekommendera filmen för åldern 10 och uppåt, och folk som gillar vackra men ändå sorgliga filmer. Om du är rädd för cancer tror jag att du ska tänka till om du vill se den, men jag var lite cancer rädd förut men nu när jag såg denna filmen fick jag massa hopp och massa tröst så jag tror att det kan vara bra att se filmen.
Den är helt underbar men om du är under 11 år borde du kanske se den med en förälder / syster/ bror/ kompis för den kan vara lite sorglig.
Den är absolut värd att se så om du inte har sett den; se den! 😉
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:
femkpw

Alvamosmos, 12 år