– En godisbit bet mig i går.
– Oj… Men då är du godis-biten nu!

Skaffa en skrivkompis!

Nästan 2 500 kåpeare har fått nya kompisar med hjälp av KP de senaste åren. Nu är det dags igen! Alla som vill får minst en brevvän.

Allt annat_161115_Brevladan

För två år sedan lanserade vi Nya Brevlådan, ett nytt fiffigt system för att matcha ihop kåpeare med liknande intressen. Det blev jättesuccé. Nu är vi tillbaka! Vill du vara med och få en kompis att skriva till? Vänta inte – följ instruktionerna och SKRIV!

 

Ta fram din kod!

Välj ut fem intressen ur listan. Skriv bokstäverna i rutor på kuvertet. Sätt bokstaven för ditt största och viktigaste intresse längst till vänster, och så vidare.

A. Djur.

B. Sport.

C. Musik.

D. Tv-serier.

E. Politik.

F. Baka.

G. Hålla på med Youtube.

H. Teckna.

I. Läsa böcker.

J. Spela.

K. Pyssla.

Så här gör du:

161125_Brevladan-Filur_fundersam1. Ta fram din personliga kod. Det gör du genom att välja ut fem intressen från listan här intill.
Med hjälp av koden kommer du att paras ihop med KP-läsare som gillar samma saker som du.

2. Skriv ditt första brev. I det berättar du lite om dig själv och vad du gillar. Tänk efter vad du själv skulle vilja läsa om i ett brev från en ny kompis. Kom ihåg att personen du skriver till inte vet något om dig än! KP skickar ditt brev vidare till matchad brevvän.

Obs! Ditt brev kommer inte att skickas till samma person som du får brev ifrån. Det betyder att du kan få två nya brevvänner.

3. Märk kuvertet med all nödvändig information (se exemplet på bilden ovanför). Om några uppgifter saknas på kuvertet kan KP inte skicka brevet vidare.

4. Posta ditt brev till: Brevlådan, KP, 105 44 Stockholm. Senast måndagen den 9 januari behöver vi ha det.
Obs! Brev som kommer efter det datumet skickas inte vidare.

5. Vänta! Ditt brev från matchad KP-läsare kommer i din brevlåda cirka fredagen den 3 februari.

161125_Brevladan-Filur_flycklig6. Skriv brev till din nya brevvän. Kom ihåg att hen inte har fått något brev från dig ännu (eftersom ditt brev har skickats till någon annan). Därför är det viktigt att du skriver ditt namn och din adress både inne i brevet och som avsändare på kuvertets baksida. Posta brevet. Nu har ni börjat brevväxla!