Spelrecensioner

Läs KPwebbarnas spelrecensioner. Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Betygsskala:

femkpw

fyrakpw

trekpw

tvakpw

enkpw

nollkpw

 The Sims 4

För PC

recension-TheSims4 (kopia)
Sims 4 är världens bästa dataspel! Man kan typ göra allt! Du kan gå på spa, bowla, laga mat, sjunga, dansa, skaffa barn, jobba, ha massor med roliga egenskaper, göra personer som är helt unika, bygga hus och lägenheter, gå på café, bada, köpa saker och mycket mer! Det ända som är dåligt är att vänta på att den ska ladda sig.

Betyg:

femkpw

 

I LOVE SIMS 4!!!!!!!!!

 

Super Mario Oddyssey
För Nintendo switch

Recension_Super-Mario-Odyssey
Mario ska stoppa Bowsers och Peaches bröllop, vilket han gör med hjälp av Cappy, en hatt som låter Mario kontrollera fiender. Han jagar Bowser i The Oddyssey, ett hattformat skepp. Han samlar power moons för att gå vidare i spelet. Detta är ett fantastiskt spel! Grafiken är mysig och kontrollen är tajt; banorna är ytterst väldesignade och det finns mycket att upptäcka. Jag rekommenderar det till alla Mario fans!

Betyg:

femkpw

 

OK

 

Super Mario Maker
För Wii U

Supermario Maker
Som jag upplever spelet så finns det faktiskt inte en handling. Spelet går ut på att antingen spela spelets banor (som det finns en handling i, men den är att prinsessan blir fångad, och sen när man kommit till slottet så är hon i någon helt annat slott!) Eller spela någon annans banor som den personen har gjort själv eller göra helt egna banor som du själv kan spela (och dela så klart).

Betyg: 4

hejsan svejsan jag är Flisan!!, 9

 

Overwatch
För Ps4, Xbox One, PC

Overwatch
Overwatch är ett fps spel som utspelas i framtiden. Det är ett lite snällare skjutspel som har många Heroes och många egenskaper. Man ska utföra ett speciellt uppdrag till exempel ta över en punkt innan det andra laget gör det. Det är väl världens roligaste spel!!! Jag rekommenderar det för 9 år och äldre.

Betyg:

femkpw

 

Neurallimplantt jr på OW, 10

 

Minecraft
För ps3

Minecraft Pocket Edition
Jag tycker om Minecraft för att om man spelar survival så blir det jätte spännande med alla monster och man ska försöka överleva. Man kan ju också spela i creative. då får man tillgång till alla block genom ett knapptryck och man kan bara dö på ett sätt: att falla ner i voiden. Man kan bygga precis VAD SOM HELST. Där för älskar jag det.

Betyg:

femkpw

 

Minecraft älskaren!, 11

 

Minecraft

Minecraft Pocket Edition
Minecraft är bra för det är matte och massa andra ämnen i ett. Man ska bygga grejer klara sig från monster samla mat tillverka grejer och överleva. Man kan ha massa mods och lägen.

Betyg:

femkpw

 

Hålla på med minecraft sen två år till baka!, 9 snart 10.

 

Super Mario odessy
För Nintendo switch

Recension_Super-Mario-Odyssey
Super Mario är tillbaka i ett helt nytt plattformsäventyr. Följ med Mario och Cappy till exotiska platser runt hela värden. Om du gillar Zelda-spelen så kommer du garanterat att gilla super Mario odessy. Det finns över 1000 tusen månat i spelet gömda överallt. Men om du har klarat av hela spelet så finns det alltid något att göra i spelet till exempel ta foton, öva på tricks eller göra grymma stunds.

Betyg:

femkpw

 

Mario-älskare, 13

 

Fortnite
För PC och ps 4

recension_Fortnite
FORTNITE är ett Battle Royal spel som liknar Ljug (player unknowns battle grund). Spelet går ut på att du åker ner på en ö med 99 andra spelare. Och att bli den sista överlevaren. Du kan också bygga och ta sönder saker. Det fins även dog och team läge. Men bäst av allt så kostar Fortnite 0,kr.

Betyg: 4

Felix Rahm, 11

 

Fortnite
För PC

recension_Fortnite
Hej alla Fans, gillar allt ni har skrivit till mig och gillar även Fortnite som ni kanske kan gissa! Fortnite är lite som Pubg och H1z1 man skjuter i spelet men annars är det inte så läskigt. Finns massa videos på Youtube om Fortnite! Hoppas ni vill spela det för det är jätte roligt. Ha en bra dag.

Betyg:

femkpw

 

Fortnite Proffs, 11

 

Star Stable Online
Onlinespel

Recension_Star-Stable
Jag rekommenderar Star Stable Online som spel om man vill ha nya vänner och umgås med häst älskare! Du behöver inte vara en hästälskare men man rider på hästar och man kan ha andra djur. Man kan spela gratis upp till level 6 och sedan om man vill fortsätta kan man köpa Star Rider som det heter. Star Stable är ganska noga med vad man skriver i chatten och har moderatorer. Jag tycke att det är ett jättebra spel, även fast man bara kan vara tjej. Det finns så många spel med bara killar! (Ja, jag vill att hela världen ska vara rättvis xD).

Betyg:

femkpw

 

Häst och HP nörden (du vet vem jag är Mäub;) kr

 

My Boo
För ipad/iphone

Recension_ MY Boo
My Boo är så bra för man måste vara inne varje dag och spela för den kan bli sjuk, smutsig, trött och hungrig.Och man kan även spela mini spel för att få pengar att köpa mat med.

Betyg: 4

#Parisnörden, 9

 

Crash
För Xbox 360

recension_Crach
Jättekul spel för 2 spelare!
Spelet går ut på att Crash och hans syster Coco ska göra massa uppdrag i en stor värld. Spelet har flera banor. Man kan rida på monster och döda dem. Dem pratar svenska i spelet. Detta spel rekommenderas!

Betyg:

femkpw

 

Tjena Unicorns!, 11

 

Roblox

Roblox
Roblox är ett spel för många som gillar att skapa och bygga spel. Det finns miljontals spel på Roblox och man kan gå med i grupper och till och med skapa en egen, fast då behöver man BC, TBC, OBC (inte alla men en av de) och 100 robux som man kan köpa för pengar. På BC får man 15 robux per dag (det beror på om man köpt sent för då för man den tiden). På tbc så får man 35 robux per dag och på obc får man 60 robux per dag.
REKOMMENDERAS STARKT!!

Betyg:

femkpw

 

Joocke! xD, 11

 

Breath of the wild
För Nintendo switch

recension_Legend-of-Zelda-Breath-of-the-wild
Mitt favoritspel är Breath of the wild. Jag gillar att den har mycket djur och natur. Jag gillar också att man kan ha på sig lite valfria kläder och att man kan laga mat. Den är lite som i riktiga livet.

Betyg:

femkpw

 

Det bästa zelda-spelet!, 11

 

Cuphead
För PC och Xbox

recension_Cuphead
Man spelar som muggen cuphead och sin kompis mugman, då man har gjort en deal med djävulen måste vännerna klara av banor för att få kontrakt från de som inte betalat av sin nota på djävulens kasino. Storyn är rolig och mekanikerna är lätta att förstå, grafiken är jättefin och spelet har roliga karaktärer. Dock är det mycket som händer på skärmen samtidigt, vilket gör spelet svårt, banorna är nästan svårare än bossfighterna! Även om det är svårt, så gillar jag spelet! Minuspoäng för svårighetsgrader dock.

Betyg: 4

Agnes W, 12

 

Star stable
Onlinespel

Recension_Star-Stable
Det är det mest berömda häst online spelet ever!!! Handlar om att rida en häst och köpa hästar, utrustning och kläder till sin avatar. Avataren är en tjej som man får välja utseende på. annars rider man runt och gör uppdrag på lilla ön Jorvik.

Betyg:

femkpw

 

en tokig star stable nörd, 11

 

World of goo
För Nintendo switch

recension_World-of-goo
Det är spel som går ut på att bygga med några små bollar som lever och producerar energi. Med dem ska man försöka att bygga till ett rör som kan hänga från taket eller vara i marken. De som är över kommer att klättra till röret och när du har fått i ett antal goo’s så har du klarat nivån. Spelet har en bra grafik och många roliga och kluriga nivåer men det är lite problem med kontrollerna.

Betyg: 4

Spelnörden, 10

 

Super Mario Bros U
För Wii U

Super Mario är roligt att spela och man blir nästan aldrig uttråkad. Spelet handlar om att prinsessan Peach blir kidnappad av den elaka Bowser, och Mario och hans vänner är på äventyr för att rädda henne. Det dyker ofta upp nya figurer och karaktärer i spelet men jag tycker att det kan ha haft lite mer handling. Därför ger jag detta spel en fyra.

Betyg: 4

Jakob Zacharias, 11

 

Minecraft

Minecraft Pocket Edition
Älskar de det här kommer jag börja spela speciellt bed Wars (hypixel) man slåss mot varandra och ska försöka få så bra ger som möjligt och medans skydda sin bed. Om nån annan tar din bed så kan man inte spawna igen och därför kan man dö, om man har sin bed kvar då kan man spawna om man dör.

Betyg:

femkpw

 

Glada Mangon, 10 vintrar

 

Star stable
Onlinespel

Recension_Star-Stable
Jag tycker att alla som gillar äventyr, magi, hästar, spänning & det fria borde testa Star stable! Jag har spelat Star stable i minst 4 år nu och jag har inte tröttnat på det. Spelet tar aldrig slut. Man har en eller flera hästar att rida runt på i Jorviks vackra natur. Där man kan göra olika uppdrag med olika personer. Det finns 4 servrar att vara på, för det är så otroligt många som spelar. Man kan spela tillsammans med kompisar, göra uppdrag, tävlingar, dagliga uppgifter och mycket mer. Men för att kunna göra allt detta måste man köpa star rider. Det går att spela utan det men man kommer bara upp i nivå 5 och man kan inte hoppa eller ta sig till olika platser. Jag rekommenderar att man köper star rider life time! Då är man för alltid star rider av att betala en gång. Star stable är ett 3D spel. Dock kan man bara vara tjej i spelet 🙁 Men man kan få dem att se ut lite hur man vill med alla kläder, hårstilar & smink.

Betyg:

femkpw

 

Heter Elena kittendotter & är på server air star

 

The legend of Zelda Ocarina of time
För 3ds. Från 12 år.

Spännande roligt fighting spel. Det börjar lite tråkigt men det blir svårare och svårare. Det är bra grafik, klurigt och det tar länge är för klara det. Ett minus är att det är för svårt för minderåriga. Men en solklar femma!

Betyg:

femkpw

 

Harryöjk, 11

 

Mario + Rabidds Kingdom Battle
För Nintendo switch. Från 7 år.

Recension_Mario-Rabbids
Mario + Rabidds Kingdom Battle är ett spel där de galna Rabbidsarna på något vis har åkt in i svampriket och skapat kaos och klätt ut några Rabbids till exempel prinsessan Peach och Luigi. Men vissa Rabbids har också blivit onda och försöker att stoppa Mario och hans Rabbidvänner. Då är det upp till dem att stoppa kaoset och rädda svampriket än en gång men denna gång med nya vapen, skjutgrejer. Spelet är jätte kul men det blir ibland lite långtråkigt med matcherna men annars är det jätte kul. Rekommenderas verkligen.

Betyg:

fyrakpw

 

Swagylag, 9

 

Dragon Ball Xenoverse 2
PC och PS4 samt Xbox. Från

Spelet Dragon Ball Xenoverse 2
Dragon Ball Xenoverse 2 är ett roligt spel som jag tycker att alla borde prova. Spelet är superkul, har en bra story.
Men jag rekommenderar att ni ser tv serien Dragon Ball Z för att förstå vad som händer.
Några minus är att det finns MÅNGA långa och svåra attack-kombinationer samt svåra kontroller. Spelet är roligt men det är inte värt 600 kr.
Om du köper spelet så tycker jag att du ska köpa spelet när det är 50% rabatt eller mer, annars är det inte värt pengarna.

Betyg:

trekpw

 

Arvid Rämsberg, 13

 

Overwatch: Origins editions
För PS 4. Från 12 år

Recension_Overwatch
Overwatch är ett FPS (First Person Shooter) med framtids tema och är inte lika våldsamt som till exempel cs:go och Call Of Duty. Det finns just nu 25 ”Heroes” och den senaste var DoomFist.
Spelet har grym grafik och Blizzard har gjort ett fantastiskt jobb och det märks att de har lagt ner mycket tid på spelet.
Kolla in Muselk På youTube för massa Overwatch’
Betyg:

femkpw

 

Hugo (Genji main), 12

 

Yonder The cloud catcher chronicles
För PC. Från 3 år.

Recension_yonder
Yonder tccc är ett relativt nytt spel, och har därför en del buggar, glapp och grafikfel, men är ändå HELT KLART värt sina 200 kr på steam. Det är ett av de absolut vackraste spelen jag spelat, och jag har spelat det jättemycket, men det är fortfarande lika roligt som när jag köpte det! Du spelar som en liten person i en stor värld där du ska göra uppdrag. För att klara vissa uppdrag måste man ha ”sprites”, andar som man kan ta bort ”murk” med. Det är fett gulligt, men det passar inte för alla. Det finns inget som helst combat-system, och det är väldigt lugnt och ganska o-spännande, men det ligger en mysig, och lite mystisk stämning över det hela. Rekommenderas starkt om du vill ha ett lätt, avslappnande spel.

Betyg:

fyrakpw

 

Potatiskungen, 12

 

Overwatch
För Xbox One, Pc och PS4. Från 12 år.

Recension_Overwatch
Overwatch är som sten sax påse. Det finns olika roller som är bra på olika saker, healers, attack, defense, och tank. Det är ett Fps-spel som utspelar sig i framtiden. En match går ut på att man ska göra ett uppdrag, typ att ta över en punkt eller att få ett fordon till mål. Du spelar online med andra spelare och karaktärerna är välutvecklade, kreativa samt balanserade. Men man måste nästan alltid samarbeta som ett team för att klara uppdragen. Det är ett kul spel som man kan spendera timmar på, och det blir roligare om man pratar med kompisar samtidigt. Om man är van vid andra FPS-Spel kan det vara lite ovant, men man lär sig fort!

Betyg:

femkpw

 

Hej Max i 7C, //Nils, 13

 

The Sims 3
För mobil, surfplatta och dator. Från

Recension_The Sims 3
Bygg ett hus!
Skapa dina simmar!
Styr deras liv!
Har spelat Sims i nästan ett år snart och har inte tröttnat än. Spelet går ut på att skapa simmar och styra deras liv. Det finns sex avdelningar: Hunger, hygien, blåsa, energi, umgänge och kul. Simmarna kan vara bebis, småbarn, barn, tonåring, ungdom, vuxen och åldring. Det finns jättemånga expansionspaket att köpa. Semesterparadis, husdjur, årstider… Jag älskar spelet och tipsar de jättemycket. Älskar det!!

Betyg:

femkpw

 

Simmarna simmar, 8

 

Slime Rancher
För Xbox One, Microsoft Windows, Linux, Mac OS. Från 3 år.

Recension_slime-rancher

Du spelar som karaktären Beatrix LeBeau som har flyttat från jorden till The far far Range för att leva livet som en slime rancher. Spelet går ut på att samla och sköta om olika slime sorter. Du behöver slimens plorts/bajs eftersom att du kan byta plortsen mot pengar, som du i sin tur behöver för att uppgradera/köpa verktyg samt till att låsa upp nya områden. Jag tycker att Slime Rancher är ett riktigt kul spel och rekommenderar det till folk som gillar att utforska och att sköta om djurliknande varelser i spel. Det liknar Minecraft och andra farmingspel på vissa sätt men det är ändå väldigt olikt på vissa sätt. Dock att det bara finns en karaktär som dessutom är ett specifikt kön sänker betyget. När jag spelade var också spelrutan mindre än min dator skärm så det blev svarta kanter på sidorna men jag vet inte om det är så på alla konsoler. Men betyget landar tillslut på en 4:a!! Ett riktigt bra spel ändå.

Betyg:

fyrakpw

 

SaggiChoklad, 12

 

Hay day
För mobil, surfplatta, dator. Från 4 år.

Recension_Hay-day
När jag laddade ner Hay Day hade jag stora förväntningar, och dom uppfylldes verkligen. Spelet går ut på att bygga och skapa sin egen gård. Man låser upp byggnader och djur. Man kan sälja saker, köpa saker odla och skörda. Man kan besöka andra gårdar och man kan låsa upp en by och en fiskedamm. Jag ger Hay Day en femma för det är så bra och tipsar de starkt om spelet!
Betyg:

femkpw

 

Level 36 i Hay day

 

Overwatch
PC/Xbox/ps4. Från 12 år.

Recension_Overwatch
Overwatch är ett bra spel för det finns många (25) olika karaktärer att välja emellan så man tröttnar aldrig. Alla 25 karaktärer har en historia innan dom gick med i Overwatch och dom lägger till 1-2 nya karaktärer per år. Dom låter även spelarna själva testa ifall dom nya karaktärerna är balanserade (dom är inte för starka eller för svaga) i ett läge som kallas PTR. Det finns även många lägen man kan köra i. Man kan även skapa grupper så man kan spela med vänner.

Betyg:

femkpw

 

TheVJGamer, 11

 

The legend of Zelda: Twilight princess
För Wii. Från 12 år.

Recension__TheLegendOfZeldaTwilightPrincess_NS_enGB
Spelet är väldigt bra och grafiken också.
Det är lite krångligt men det gör det ännu roligare. Kontrollerna är inte så svåra. Fienderna är bra gjorda och inte för svåra.
Man tröttnar inte på att spela det.

Betyg:

femkpw

 

Hillevi Öhman, 10

 

The Sims 4
För pc. Från 12 år

recension-TheSims4 (kopia)
Det är ett live simuleringsspel där du styr dina simmar(människor) Spelet går ut på att leva livet. Du kan göra roliga challenges, skaffa jobb och till och med bygga hotell!
Lev ditt liv och gör dina simmar knäppare!

Betyg:

femkpw

 

Den som inte skriver lååånga singnaturer! Det gör jag veeerkligeeen inteee!

 

The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild
För Nintendo switch. Från 12 år.

recension_Legend-of-Zelda-Breath-of-the-wild
Zelda-spelen har i många år fascinerat spelare världen över med sina stora spelvärldar och spännande handlingar. I Breath of the wild har Link (hjälten) blivit nersövd och sovit i 100 år. I början av spelet befinner sig Link uppe på en platå utan någon väg ner. Men tack vare en mystisk ”iPad” som kallas Shiekiah Slate och en gammal man med en intressant bakgrund lyckas han till slut ta sig ner till ett svindlande stort Hyrule…
99.9% av alla spelsidor har gett detta spel full pott! De resterande 0.1% gav mer än 9 eller 4

Betyg:

femkpw

 

Nintendofanet, 12

 

Astroneer
För PC, Xbox One Från 7 år.

Recension_Astrooner
Astroneer är ett spel där man utforskar rymden. Spelet börjar med att man landar på planeten Terra. Därefter så bygger man ut sin rymdbas. Grafiken är jättefin och spelet har fått 9/10 i betyg från Steam. Spelet är i en väldigt tidig version just nu, men det är ändå väldigt kul att spela! Jag rekommenderar det till de som inte vill spela våldsamma spel men ändå inte bara vill spela typ minecraft.
Betyg:

femkpw

 

Catpellets – en gamer-katt, 12

 

Clash royale
För mobil och surfplatta. Från 9 år.

Recenion_Clash Royal
Ett jätteroligt spel för alla åldrar. Man möter varandra live i matcher.
Vinner man får man troféer och om man förlorar tappar man troféer.
Ju mer troféer man har desto högre arena hamnar man i.

Betyg:

femkpw

Jag heter pokedragon:)

 

Terraria
För pc, mobil, konsol. Från 12 år.

Recension_Terraria
Terraria är ett riktigt kul spel i 2D. Du börjar med ett svärd, en hacka och en yxa, sen får du överleva och bygga ett hus.
Det roliga med detta spel är att det finns massor av föremål och bossar att besegra.

Betyg:

femkpw

 

Gamern, 10

 

Roblox
För pc och Xbox one

Roblox
Roblox är ett spel som handlar om att spela miljontals spel som andra spelare har gjort. Man kan säga att det är ett hangout spel. Det är riktigt bra och det finns många olika spel. När man laddar ned det kommer det med ett program som heter Roblox studio där DU kan göra egna spel till Roblox.

Betyg:

femkpw

 

makaper100, 9

 

Arms
För Nintendo switch. Från 7 år.

Recension_Arms
Arms är ett faitingspel där man boxas med jätte långa armar. Du håller en kontroll i varje hand och slår mot luften för att för att figuren du spelar också ska slåss mot den andra/dem andra. Spelet är roligt och ser fantastiskt ut!
Betyg:

fyrakpw

 

Frihetsguden som heter GG Anis i Arms, 11

 

Overwatch Origins edition
För ps4

Recension_Overwatch
Jag tycker att Overwatch är ett mycket roligt spel. Det finns 24 gubbar i spelet och det fick årets spel 2016 av många spelrecensenter. Själv har jag spelat 150 timmar totalt och jag skulle rekommendera det till alla.

Betyg:

femkpw

 

Det är Noah, 12

 

Minecraft
För pc, surfplatta, mobil, xbox Ps3

Minecraft
Gillar du att skapa coola saker eller att överleva från monster?
Då är Minecraft ett perfekt spel för dig. Du kan spela med dina kompisar på online servrar. Det finn fyra olika gamemodes. I Creative mode där kan du skapa och bygga olika saker från stora till små. Du har även tillgång till alla blocks och items. Eller du kanske hellre väljer överlevnad (Survival mode). Då ska du överleva från alla monster som kommer på natten, du ska även skaffa material och resurser. Hardcore är som survival fast det är mycket svårare. Om du är nybörjare tipsar jag dig att börja med survival och ha på lätt eller fredligt vilket betyder att det kommer få monster (lätt) eller att det inte kommer några alls (fredligt). Äventyr där upptäcker du saker i Minecraft. Lycka till!

Betyg:

femkpw


Tjejen som älskar Minecraft, snart 12

 

 

Snipperclips

Recension_Snipperclips
För Nintendo switch. Från 3 år
I spelet Snipperclips kan man spela 2-4 personer. Man är små figurer som kan klippa ut olika saker i varandra och med det ska man sen försöka lösa olika pussel och utmaningar. Spelet kräver väldigt bra samarbete och tänkande. Riktigt roligt spel.

Betyg:

fyrakpw

Frihetsguden, 11

 


The crew

Playstation 4. Från 12 år.

Recension-THeCrew
Ett bilspel som går ut på att man kör olika uppdrag utan att bli tagen av polisen samtidigt som man skaffar sig bättre och bättre bilar.
Betyg:

fyrakpw

 

Chokladkaka4life

 

Robbery Bob: Man of steal
För surfplatta och mobil. Från 12 år

Recension_Robbery-Bob
Du är en tjuv som har suttit i fängelse en lång tid nu, men så blir du befriad av
en mystisk expert på husstölder, lär dig att ta otroliga skatter, men se upp!
Poliser är strängt inställda på att få dig fast! Spelet går på tid. Spelet är verkligen kul!
Nästan lite för överdrivet, faktiskt, men man kan nog ändå ”inte” säga att det inte ska få någon rekommendation, utan tvärtom, för att jag tänker ge det här spelet det högsta betyget jag kan ge.

Betyg:

femkpw


Olle Nilsson, 8,5

 

Mario kart 8 deluxe
För Switch. Från 3 år

Recension_Mario-Kart-8
Ett fantastiskt racingspel som kan bli ditt livs roligaste upplevelse tillsammans med vänner. Banorna är roliga, kaos överallt och det finns en anledning att göra allt.
Det enda dåliga är att det kan bli en aning tråkigt när man spelar ensam, men med en vän eller flera är det här det ideala sättet att spendera sin tid på.

Betyg:

femkpw

Lille Toad tycker att spelet äger och att du ska testa Mount Wario., 11

 

Overwatch
För ps4, xbox one och pc. Från 12 år

Recension_Overwatch
Ett bra spel där man kan välja mellan 24 heroes med backstories till alla heroes. Man kan köra competitive, quickplay,ctf och mer. Varje gång man går upp i level får man en lootbox där man kan få skins, emotes, player icons och sprays. Det finns legendary, epic och common items i lootboxes.

Betyg:

femkpw

isakärenriktigtbramänniskapåkunskapsskolanspånga, 11

 

Minecraft
För Xbox, mobil, surfplatta, dator…

Minecraft
Vill du hitta ett spel där du kan bygga så kommer Minecraft passa dig perfekt.
Bara fantasin har sina egna gränser.
Ett litet (pyttelitet) minus är att det kostar pengar.
Men när du har köpt det kan du ju bygga… Bra va! Bygg allt från stora städer till små bondgårdar ute på landet, kanske bygger du ett stort torn eller en båt eller kanske en flygplats.
Låt bara din fantasi sätta gränser!!!!

Betyg:

femkpw

Minecraftälskaren som gillar Sims…

 

Wii Party
För Wii

Recension_Wii-Party
Wii party är ett spel där du kan spela nästan vad du vill. När du öppnar det kommer det jättemånga spel som du Kan välja mellan. Ett kan ta 5 minuter, medans ett annat tar en timme. Det är en rolig blandning som man kan röra på sig fast man spelar, lite som Wii sports, vilket jag tycker är kul. Spelet är superkul, men jag har ingen känsla om att lägga full pott på den.

Betyg:

fyrakpw


Wii och Kalle Anka, 10

 

Overwatch
För XBox, PS4 och PC

Recension_Overwatch
Overwatch är ett spel som man kan spela till exempel Competitive (minst nivå 25), Quick play, custom game och mycket mera. Det finns events per säsong till exempel Jul event. Men nyligen finns det ett event om hjältarnas backstories. Med just nu 23 hjältar kan du spela, bli bättre och låsa upp nya saker. Spelet är inspirerat av Team Fortress 2 men jag tycker det är bättre i grafik, mer hjältar och så vidare. Jag gillar spelet för att det finns mycket action och det finns två versioner, ett där man startar med ett par loot Boxes och skins men kostar nästan dubbla priset (ca.675kr) men på den andra versionen startar du helt vanligt.

Betyg:

femkpw

Sander Gonzalez, 10

 

Cities skylines
För PC

Recension_Cities-skylines
Ett bra stads byggår spel med många köpbara expansioner. Du har full kontroll över vägarna och zonerna där invånarna får bygga byggnader.

Betyg:

femkpw

Per05, 12

 

Cooking fever
För Ipad och mobil.

Recension_Cooking-fever
Detta spel är ett väldigt roligt spel som jag tipsar om. Det går ut på att du ska köpa olika restauranger och laga mat som kunderna ber om. Bland restaurangerna som finns att låsa upp är det bageri, sushi och pizzeria. Man börjar med att spela med en snabbmatsrestaurang. Men det kan bli lite långtråkigt ibland.

Betyg:

fyrakpw

 

Level 9 på Cooking fever.  

 

Star stable
Onlinespel

star-stable_2015
Hej,jag skulle skriva lite om vad jag tycker om Star Stable!
1.Det är bra gjort.
2.Det är jobbigt om man inte kan läsa.
3.Hämta det!!
4.Det är dåligt att man fastnar!
5. Det är mycket bra fantasi i det!!!

Betyg:

fyrakpw

Hästis, 9

 

 

Disney-Infinity-3.0
Disney Infinity
För Xbox/ Play station. Från 7 år.

Man kan bygga egna banor och världar, som man sedan kan spela i. Och man kan sätta ut onda figurer som man kan träna slag med. Du kan också få olika uppdrag av spelet till exempel rädda Yoda. Det finns väldigt många figurer från olika Disney filmer som man kan köpa. Har du till exempel Disney Infinity 3.0 kan du ha spelfigurer från Disney Infinity 1.0 och 2.0, men du kan INTE ha figurer från Disney Infinity 4.0. Passar till yngre.

Betyg:

tvakpw

 

Katt och råtta, 8

 

1-2-Switch_PS_front_PEGI
1-2 Switch
För Nintendo Switch. Från 7 år

1-2 Switch är ett väldigt bra spel men kan vara lite dyrt för vad man får och att man måste ha en vän för att spela med. Men om man är en grupp med vänner eller på någon fest så är det här spelet väldigt roligt. Det innehåller 28 olika små spel som alla använder en egen funktion. Som att man ska känna bollar i en låda genom att känna med kontrollens HD Rumble. Eller när man ska slåss som gladiatorer. Men det som också är bra är att du måste inte alltid kolla på skärmen utan de vill helst att man kollar sin motståndare i ögonen.
Betyg:

fyrakpw

Julius Khanye, 14

 

 

Recension_Sims Vampyrer
The sims 4 Vampyrer
För PC. Från 12 år

Vampyrer är ett expansionspaket till spelet The Sims 4. I just detta expansionspaket kan man bli en vampyr med olika egenskaper som kan dricka plasma från andra simmar, lära sig att spela orgel och bo i den nya världen ”Forgotten Hollow”.
Jag var JÄTTETAGGAD på spelet flera veckor innan det ens kom ut. Men så fort det ens var nedladdat blev jag besviken. I ”Forgotten Hollow” så fanns det bara fyra tomter och nu i efterhand fattar jag inte ens varför jag hypade det så mycket. Det var en riktig besvikelse och inte alls värt pengarna! Men det var ändå ganska kul att jobba upp sina vampyrkunskaper och köpa vampyrböckerna. Men det var typ det enda.
Betyg:

enkpw

Sassy, 14

 

Recension_Wii sports
Wii sports
För Wii. Från 7 år

Superbra spel! Det finns fem sporter att välja emellan som till exempel tennis och golf samt träningsspel till grenarna som man kan låsa upp allteftersom man spelar.
Det blir mycket variation mellan de olika grenarna så jag ger betyg fyra av fem.
Betyg:

fyrakpw

Morotsgeneralen

 

Roblox
Roblox
För PC, Xbox, mobil och surfplatta. Från

Detta är ett kreativt spel som är väldigt fantasifullt och det är väldigt roligt det e massa spel i ett. Rekommenderar att man kör på pc eller xbox och nackdelen är att väldigt mycket kläder och så kostar ” robux” som man köper för riktiga pengar.
Betyg:

femkpw

Gruffalon, 10

 

Recension_Mario-Sonic-at-the-Olympic-Games
Mari and Sonic Olympic games
För Wii. Från 7 år

Du får välja en egen Mario eller Sonic karaktär och sedan ge dig ut i dom många sommar-OS grenarna.
Du kan spela singelmatch, circut, eller varför inte testa utmanarläget. Grenarna är från stafett till pilbåge, så det finns något för alla. Jag gillar detta spel för det finns så många olika grenar.
Betyg:

fyrakpw

m.a.y.a

 

Recension_Little-Big-Planet-3-PS4
Little Big Planet 3
För Playstation. Från 7 år.

Den onda Newton planerar att ta över Bunkum med hjälp av titanerna. Nu måste Sackboy befria sina vänner och rädda Bunkum. Spelet är väldigt fantasifullt och färgglatt. Men man är aldrig säker på vad som händer. Man kan också göra egna nivåer och äventyr. Rekommenderar för er som gillar att skapa olika världar.
Betyg:

femkpw

Filippa Dernroth, 10

 

Recension_Pokemon-Moon-3DS
Pokemon Moon
För 3ds. Från 7 år.

Pokemon Sun & Moon är den åttonde generationen av Pokemon spel. Jag är ett stort Pokemon-fan och jag hade höga förväntningar på spelet. Jag är verkligen inte besviken! Du spelar som en Pokemon-tränare som är nyinflyttad i det tropiska ölandskapet, Alola. Du får en nybörjar-pokemon och så börjar du din resa. Ditt mål är att klara alla utmaningar (Trials) som erbjuds dig för att sedan bli champion. Under spelets gång fångar du massor av olika pokémons som du sedan använder i strider mot andra tränare.
Det jag gillade mest med spelet var storyn. Den tog flera oväntade vändningar och förvånade mig ibland. Karaktärerna var intressanta och unika och man brydde sig om dem.
Grafiken var även väldigt bra, det är lätt att leva sig in i spelet vilket gjorde det ännu roligare att spela.
Pokemon Moon (och Sun) är ett måste för alla Pokemon-fans! Om du är ny med Pokemon så är detta ett bra spel att börja med!
Betyg:

femkpw

Korosensei, 13

 

Recenion_Dragon city
Dragon city
För surfplatta och mobil. Från 3 år

Detta spel är kul och man blir beroende av det. Det går ut på att du ska ha drakar, tävla med dem och levla upp. Efter ett tag kan man tröttna lite men ju högre levlar man är i desto roligare. Det dumma kan vara att jag inte kan döpa mina drakar. Ni måste ladda ner det!
Betyg:

femkpw

Ah baby ah kaslo baby, 9

 

Pokemon sun
Pokémon sun
För 3ds. Från 7 år.

Pokémon sun börjar med du får ett meddelande av professor Kukui som introducerar dig till den nya regionen Alola. Lite senare så får du välja din första Pokémon som kommer följa med dig under hela resan. Till att börja med så är grafiken otroligt vacker och miljöerna är otroligt välgjorda och välkomnande. Karaktärerna och storyn känns också mycket bättre än i tidigare spel. Storyn i de tidigare spelen har aldrig varit dålig men den känns ändå mycket bättre nu än tidigare, men om det ska finnas någon nackdel med spelet så får det nog ändå vara att starten på spelet känns ganska långsam. I och med att Pokémon go blev en så stor succé så kan starten framför allt bero på att företaget visste att det skulle vara en massa nya spelare, men trots detta så får Pokémon sun full pott och jag rekommenderar det till alla som äger en 3ds. Om du är intresserad så är det bara att ladda ner demot eller helt enkelt köpa det.
Betyg:

femkpw

Snigelsten, 11

 

Pokemon sun
Pokémon Sun
För Nintendo 3DS och 2DS. Från 7 år.

Det har en fantastisk story med massor av nya funktioner som Pokéfinder då man tar bilder på Pokémon som i gamla spelet Pokésnap och att äntligen kunna ändra sin karaktär genom att välja hudton, klädsel, ögonfärg, frisyr, hårfärg och till och med STRUMPORNA som ändå alltid döljs av skorna och mycket mer. Det kommer tyvärr bara 81 nya Pokemon men man kan fånga 802 olika genom spelet. 100% värt det!
ETT MÅSTE FÖR POKÉMONFANS!
Betyg:

femkpw

Dakzo, 11

Recension_Simcity buildt
Simcity buildlt
För IOS Android. Från 7 år.

Ett kul spel för dig som gillar minecraft och sims.
Spelets utvecklare är samma som gjort sims.
Beskrivning: du bygger en stad och i level 18 kan du chatta med andra ”borgmästare”.
Det är inte stressigt men det är stor chans att få dåligt med pengar.
Betyg:

femkpw

Den gula bananen utan glasögon, 10

 

Plant vs Zombies Garden Warfare 2

Plant vs Zombies Garden Warfare 2
För PS4. Från 12 år.

Spelet går ut på att du är olika växter som ska försöka skydda en speciell ”planta” från zombies som vill äta upp den. Du kan även springa runt fritt på din trädgård eller till och med vara en zombie och besegra plantorna.
Du kan spela upp till två spelare med hjälp av splitscreen.
Jag tycker spelet är skitbra och det får en stark femma från mig.
Betyg:

femkpw

Hugo :p

 

Roblox
Roblox
För dator, surfplatta och mobil. Från 12 år.

Roblox är ett gratis onlinespel för dator, platta och mobil. Man kan skapa egna spel och testa andras spel. Man kan skaffa vänner och spela tillsammans med dem. Man kan också chatta när man spelar. Man måste ha en ganska bra enhet för att kunna köra Roblox. Det är lättast att köra på dator, på platta och mobil kan det vara lite svårare.
Betyg:

femkpw

Den Robloxspelande killen

 

star-stable_2015
Star stable online
Onlinespel

Star stable online (sso) Är ett roligt spel som jag spelar ofta själv. Man är en karaktär som har en häst, sen ska man rida runt i en värld och göra uppdrag med sin häst. Sen kan man köpa nya kläder och hästar, vara med i klubbar och skaffa nya vänner :).
Betyg:

femkpw

ssooooo

 

Nintendo Land
Wii och Wii U Gamepad. Från 7 år.

nintendoland_568441t
Ett spel för alla att spela med massa olika utmaningar där man kan köra mot eller med varandra. Man kan också köra själv och dom olika små spelen är allt från att köra en raket till att vara ett osynligt spöke. Jag tycker att detta spel är väldigt bra eftersom att det finns väldigt många olika kategorier och väldigt är varierade. Dom här spelen liknar inte så mycket andra spel och därför så blir dom extra roliga och spännande. Det jag tycker är mindre bra är att man måste ha ganska mycket utrustning och kontroller då det kan bli ganska dyrt.

Betyg:

femkpw

Tomaten, 7

 

Nintendo Land
För Wii U. Från 7 år.

Du vaknar som din Mii i en rund park med 12 dörrar omkring och ett högt torn i mitten. Sen dyker Monita upp, som är en vandrande dator. Hon berättar att du har fått den här parken, och att du ska prova att gå igenom en av dörrarna. Varje dörr är ett känt Nintendo-spel, till exempel Mario, Zelda eller Metroid i nöjesparksversion, och ofta går det ut på andra saker än i originalspelet. Det är bra, eftersom ett spel man vanligtvis inte gillar då kan bli kul. Spelen är enkla att styra och man kan vara upp till 5 spelare samtidigt. Jag rekommenderar Nintendoland till alla som vill ha något kul och annorlunda!

Betyg:

fyrakpw

Elisabeth Stenevi, 11


PewDiePie Tuber Simulator

För mobil och Ipad. Från 3 år.

PewDiePie Tuber Simulator
Följ i fotspåren av en de största internet-sjärnorna PweDiePie genom att skapa din egen Tube i PewDiePie: Tube Simulator! Kommer du att bli den största, bästa Tuben någonsin på nolltid och sparka ut PewDiePie från hans egen tron?
1. Skapa videor och få visningar och prenumeranter för att köpa saker såsom utrustning, möbler, Kläder och till och med husdjur.
2. Röstskådespeleri av PewDiePie själv!
3. Klara episka uppdrag för att få valuta och massa olika saker.

Betyg:

fyrakpw

Sinan, 11

 

Neko atsume
För iOS och Android. Från 3 år.

Neko atsume
Neko atsume är ett spel där man samlar katter. Man till exempel köper en leksak och stoppar ut lite mat. Senare kommer kanske en katt förbi och leker med leksaken och äter lite av maten. Om du går in på spelet och du ser en katt leka med en leksak kan du ta kort på den. Sedan kan du spara den i ditt album. Efter en katt har varit där så lämnar den fisk efter sig. Guldfisk eller silverfiskar som du kan köpa nya leksaker med. Det finns flera olika katter och vissa katter kan vara extra svåra att få. Dem vill ha en speciell leksak och en speciell typ av mat. När dem kommer är det inte säkert att dem stannar länge och kanske går iväg. Dock gör det spelt lite stressigt men katterna är väldigt söta. Vissa katter som är svåra att få kan till exempel om den gillar tåg kan den ha en konduktör kostym. Jag skulle verkligen rekommendera detta till dem som gillar katter.

Betyg:

trekpw

Conductor Whiskers, 13

 

Overwatch
För PC. Från 12 år.

Recension_Overwatch
Overwatch är ett riktig bra spel där du är i ett lag av 6 personer som slåss mot 6 andra personer. Man kan just nu välja på 23 karaktärer att välja mellan i varje fight och det finns 13 bannor att spela på just nu.
Spelet är underbart och man tröttnar nästan aldrig. Jag har spelet över 200 timmar och jag tycker det fortfarande lika kul. Om du tröttnar på en karaktär kan du ju pröva någon annan så det roliga slutar inte på ett tag. Grafiken är jättebra och när du har köpt spelet så finns det inga köp inuti spelet så det är inte ”Pay to win”. Det finns loot boxes som går att köpa men du behöver inte för du får en varje level så du behöver inte köpa till något senare som finns i flera spel.
Spelet är mycket roligare att spela med vänner än själv men båda funkar. Därför ger jag spelet en klar 4.

Betyg:

fyrakpw

Flax, 12

 

Minecraft Story mode
För mobil, surfplatta och pc. Från 12 år.

Minecraft Story mode
MCSM är ett utforskning-spel där man spelar som personen Jesse.
Hen bor i sitt trähus med sina vänner Axel, Olivia och hens tama gris Ruebea hr spelet krävs det bra engelska-kunskaper
I detta spel krävs bra engelska-kunskaper eftersom man skälv väljer vad man Jesse ska säga.
Spelet påminner om Minecraft.

Betyg:

femkpw

Mr Gurka, 11

 

The Sims 4
För dator. Från 12 år

The Sims 4
Jag ÄLSKAR spelet för att man kan bygga upp en hel familj eller bara bo själv resten av livet. Man kan skapa allt från en hippie till en liten tjuv. Jag spelar det här spelet nästan varje dag.

Betyg:

femkpw

Hej, 11

 

Star Stable Online
Onlinespel

Star Stable Online är ett hästspel inriktad för tjejer i 9-17-års åldern. Allting utspelar sig på ön Jorvik, där Aidens beskyddare – dom ”goda”, och GED dom ”onda” strider mot varandra. Allting är en fantastisk story som är lätt att hänga med i. Man kan både göra uppdrag, chatta, köpa hästar, styla din gubbe, och rida med vänner och tävla. Dock kan man bara vara tjej i spelet vilket sänker betyget till en svag femma.

Betyg:

femkpw

SSOinMYheart,


Pokemon go

För smartphone. Från 3 år.

Pokemon GO
Man går runt med sin telefon och fångar pokémons (små tecknade djur). Man går mycket, vilket är bra för hälsan. Man snurrar så kallade pokestops som man får bollar och andra grejer av. Med bollarna fångar man pokémons som man sen tränar, utvecklar och slåss på gym med. Att slåss på gym är inte att slåss ordagrant. Utan man kämpar för att ha sin pokemon på gymmet. Jag gillar detta spel för att man rör på sig mycket.
Nackdelen med spelet är att batteriet sjunker väldigt snabbt.
När man är i level (nivå) 5 så väljer man team.
Antingen så väljer man:
Team Valor (röd)
Team instinct (gul)
Team mystic (blå)

Betyg:

fyrakpw

Bokslukaren, 10

 

 

Dragon Quest builder (demo)
För PS4. Från 3 år.

Dragon Quest builder
Jag tyckte inte spelet var så bra, det var alldeles för likt Minecraft. Det blev väldigt enformigt och det var segt och svårt att komma framåt. Jag tycker att kontrollerna var ganska svåra men dom gick att lära sig efter ett tag. Det var svårt att hitta material och man kunde inte göra sönder alla material. Jag vet inte om man kan det senare i spelet. Det fanns några bra saker som till exempel att grafiken var bra och det fanns många nya och coola monster som man kan slå som till exempel en cool drake.

Betyg:

trekpw

 

Alva

 

CSR Racing
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

CSR Racing
CSR Racing går ut på att köpa bilar i olika tiers, Tier 1, Tier 2, Tier 3 , Tier 4 och Tier 5. Sen ska man tjäna pengar och uppgradera bilen och köra race med bilen. Det finns Crew Battle också, då ska man klara mot alla, till och med ledaren. Man kan försöka vinna bilen av ledaren. När du har vunnit alla tiers får du köra World Tour. När du har klarat alla länder kommer du till The International. När du har klarat allt där är du klar. Psst. Du kan fortfarande köra.

Betyg:

femkpw

 

 

 

Super Mario 3D World
För Wii U

Super Mario 3D World
Ett mycket bra spel där man kan vara Peach, Mario, Luigi och Toad. Den nya 3d:n i spelet är supergrym. Fördelen med spelet är att man kan vara många olika figurer. Men nackdelen är att man inte kan göra vissa saker utan gamepaden.

Betyg:

fyrakpw

 

mattias

 

Pokemon X
För 3ds. Från 7 år.

Pokemon X
Om du aldrig spelat Pokémon innan är detta ett bra spel att börja med. Spelet börjar med att professor Sycamore introducerar dig till Pokémonvärlden och du får träffa dina vänner som ska följa med dig under resans gång. Spelet har väldigt bra grafik och bekväma kontroller. Jag gillar att du kan förändra din karaktär väldigt mycket. Du kan bland annat köpa nya kläder och byta hårfärg. Du kan också utmana dina vänner i Pokémonstrider. En av de få negativa sakerna med spelet är att du måste kunna mycket engelska eftersom att all dialog i spelet är på engelska. Men man lär sig samtidigt mycket engelska när man spelar så det gör inte så mycket. Kort sagt är detta ett fantastiskt bra spel! Om du är intresserad av att testa det tycker jag att du absolut borde testa det.

Betyg:

femkpw

 

Snigelsten

 

Pokemon Sun & Moon (demo)
För 3ds. Från 7 år

Pokemon Sun and Moon
Det här är en demo till ett spel som inte är ute än, vilket betyder att det inte finns lika mycket att göra som i ett vanligt spel. Jag tycker det här spelet är ganska kul, fast jag tycker att det är alldeles för kort, det tar kanske tjugo minuter att spela igenom det. När själva spelet är slut kan man göra mer, fast inte så mycket. Det går att fånga pokemon men bara på en särskild plats och när man går därifrån blir man av med dem. Ett plus är att man kan få saker som man kan skicka över till det fulla spelet till exempel: en pokemon som kan förvandla sig till en version man inte kan få på något annat sätt. Bara det ger spelet en massa poäng så det landar på en stark trea.

Betyg:

trekpw

Axel

 

The Crew
För playstation 4. Från 12 år

The crew
Ett bilspel som handlar om att du är en olaglig streetraceförare/rallyförare i USA som ska trimma bilar vinna race och vinna pengar för det. Det är bra grafik i spelet lite för många buggar annars är det ett väldigt bra spel.

Betyg:

fyrakpw

 

Spelälskande 10-åriga Nörden

 

Roblox
För surfplatta, mobil, dator. Från 12 år

Roblox
Roblox är ett jätte roligt spel där man kan köra minigames och spela andra banor som andra har gjort. Du kan även göra egna banor/levlar och publicera dem. Bäst att köra på en dator kontrollerna är lite jobbiga på surfplatta/mobil.

Betyg: 

fyrakpw

 

Gamemaster

 

The 7 Second Challenge
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

The 7 Second Challenge
Detta är ett skitroligt spel som går ut på att du ska göra den saken som det står att du sak göra fast göra det på 7 sekunder! Exempel: Säg 5 ord som betyder något bra på 7 sekunder, försök likna ett procenttecken med din kropp på 7 sekunder, rör på alla vägarna i rummet du är i på 7 sekunder, plus massvis med annat skoj. Detta är ett perfekt spel att spela med vänner eller med din familj. Du spelar samtidigt in en video på dig själv eller vilka du nu spelar med. Dom som har gjort spelet heter Dan Howell och Phil Lester och är två brittiska youtubers som gjorde denna app tillsammans. De är dem bästa youtuberna på hela youtube. Deras kanaler heter Danisnotonfire och AmazingPhil. Mitt tips är att ladda ner appen och börja spela spelet och ha skit kul och sedan börja kolla in deras kanaler. Kom med i vår familj vid namn Phandomen helt gratis med bara ett litet klick! Välkommen i familjen! Du kan aldrig fly;) OBS! Spelet är på engelska!

Betyg:

femkpw

 

ArmyPhandomGirl02

 

The Crew
För PC. Från 12 år

The crew
The crew är ett ”Open world”- bilspel där man ska åka runt på olika uppdrag (eller åka runt lite som man vill). Världen är väldigt stor (hela USA!! ) och grafiken är bra. The crew liknar lite gta men man kan inte gå ut ur bilen. Det kostar ungefär 400 på stram och är ett bra spel till de som vill spela gta men inte får… och andrasom gillar att göra stunts eller åka runt i en stor värld.

Betyg:

femkpw

 

En som åker runt

 

Pewdiepie: Tuber Simulator
För mobil och surfplatta. Från 3 år

Pewdiepie- Tuber Simulator
Detta spel är det roligaste mobilspelet jag vet. Man är en youtuber som börjar med att ha en stor kartong som skrivbord. Men efter tiden så kan man köpa grejer så att ens rum blir mycket snyggare. Man kan tävla med andra rum och spela med sina kompisar!

Betyg:

femkpw

 

Julia

 

Moshi Monsters
Onlinespel. Från 3 år

Moshi MonstersMoshi monsters
Moshi Monsters är ett gratis onlinespel där man får ta hand om ett monster. Man börjar med att registrera sitt monster. Sedan får man ta hand om det och mata det, man kan föda upp moshlings, man kan gå på moshi uppdrag och mycket mer. Man kan betala ett membership och bli super moshi. Då kan man göra saker som att göra er moshi uppdrag, besöka sitt moshling zoo, få fler våningar på sitt hus, färga sitt momster och mycket mer! Jag ger den 4/5 för att det är väldigt kul men man kan lätt bli trött på att man måste betala för att låsa upp alla funktioner!

Betyg:

fyrakpw

 

Momio bojji nuttela!!!!

 

Undertale
För PC och Mac

Recension_Undertale
SPOILERS!!! Jag har sett många recensioner om Undertale, men jag gör en själv ändå. Undertale är ett spel som handlar om en människa som faller ner i underjorden. Monster lever där. Man kan ta sig in men inte ut. För att komma ut behöver monsterna 7 människosjälar. När man faller ner har de 6 stycken. Det finns många unika karaktärer, varav några är ”huvudkaraktärer”. Det finns många vägar att gå, till exempel, då man inte dödar någon, då dödar några, och när man dödar alla. Alla de här vägarna har olika slut, och om du gör ett val du ångrar, kan du bara göra en omstart. Men när du gör en omstart, så ändras några saker. Karaktärerna kommer ihåg, lite, vad som hänt förut. Det finns en hel story till som du kan hitta på youtube. Om du inte har spelet, blir jag lite förvånad. Eller inte. Jag och min kompis var de enda i klassen som ens visste att det fanns. Aja, förra veckan så började en kille i klassen spela det, men han går åtminstone och spenderar 1 timme på att rita alla huvudkaraktärer dabba och döpa det till UnderDab

Betyg:

femkpw

 

Hjälp mig jag blöder

 

Star Wars Battlefront 2
För PC. Från 12 år

star wars battlefront2
Detta är ett av mina favoritspel. I campaignen får man följa the 501(en grupp klon soldater) att följa vissa händelser i 3:an eller snarare 6:an Revenge of the sith. Men enligt mig är inte det huvudattraktionen i spelet till exempel. galactic conquest (att man ska kontrollera galaxen). Eller så kan man spela banor ifrån ett spel läge som heter instant action. På konsol kan man spela med splittscreen (delad skärm) och online multiplayer (som nog är utdöd tror jag). Man kan också spela som ”heroes” om man hjälper sitt lag mycket. Det är ett fantastiskt spel. Det finns en rebut av ea och dice.

Betyg:

fyrakpw

 

Gaming Nerdswe

 

Pokemon GO
För mobil. Från 3 år

Pokemon GO
Man ska gå ut i den riktiga världen och jaga Pokémons.
Jag tycker att spelet är så bra eftersom det finns Pokéstops. Ett Pokéstop är en äkta plats i världen. Där hämtar man Pokébollar och andra så kallade Items.
Det finns gym som man lägga in sina Pokémons eller strida mot andras. Man kan välja team när man har kommit till level 5. Det finns tre teams: Valor (röda teamet), Mystic (blåa teamet) och Instinct (gula teamet). Teamen strider om kontroll över gymmen. Om du är i Mystic, och hittar ett blått gym, kan du träna mot det eller lägga till en Pokémon. Om du är i Mystic och hittar ett gym som inte har den färgen på teamet som du är i, så kan du strida mot det och sänka Prestige-leveln.
Du kan också utveckla dina Pokémons genom att om du har fångat en Pokémon tillräckligt av en viss art, så kan du utveckla en av de. När du utvecklar de så antar de en ny form och förbättras i deras CP (combat power)-värde. Du fångar vilda Pokémon genom att kasta Pokébollar på de. Det står alltid hur mycket CP de har.
Om den har CP ??? så har den mer CP än din bästa Pokémon. Det enda som stör mig att man har begränsade Pokébollar.
För alla som är 7 år och uppåt.
Förtjänar en svag femma!
Alla borde prova det.

Betyg:

femkpw

 

Har sett en Dragonite med CP ??? OMG

 

Pokemon GO
För mobil. Från 3 år

Pokemon GO
Jag är ett stort Pokemon fan och jag hade väldigt höga förväntningar på detta spelet. Jag blev faktiskt inte särskilt besviken men spelet har ganska många brister och en del gör mig lite irriterad. Till exempel kan man knappt spåra de Pokemons man vill hitta eftersom ”The tracking system” inte fungerar. Game freak och Niantic har även lovat att man ska kunna byta pokemons med andra spelare. Det har man inte kunnat göra ännu. Dessutom är gym striderna väldigt dåliga och liknar inte alls de striderna som finns i de vanliga Pokemon spelen. Det är som om Niantic han släpp ett spel som inte är färdigt.
Pokemon Go har mycket potential men har ändå många brister som irriterar mig.

Betyg:

fyrakpw

 

Sylveons are cool <3

 

Pumped BMX 2
För mobil eller surfplatta. Från 3 år.

Pumped bmx 2
Pumped BMX 2 är precis som det låter, ett bmx spel. Det går ut på att köra olika banor och göra tricks. Det är sjukt kul och jag rekommenderar det till många! Det är mycket att lära sig! Så det krävs en hel del tålamod och tid.

Betyg:

femkpw

 

Pokemon go och pumped bmx spelaren

 

TwinGo London
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

TwinGo London
Jag tycker att TwinGo London är väldigt bra för barn, det är både roligt och lärorikt. Fina teckningar men väldigt mycket prat tycker jag. Jag rekommenderar detta spel för såna som vill lära sig.

Betyg:

fyrakpw

 

Min mamma har ritat teckningarna!!!:)

 

Minecraft
För mobil, surfplatta och dator. Från 7 år.

Minecraft
De flest av er som läser detta vet nog redan vad Minecraft är, men för er som inte vet är det ett överlevnads spel där allting är i pixlar, och du kan även spela ”kreativt” läge där du inte har några liv och du har alla block och sånt så du kan bygga vad du vill. Det finns även massor av servrar (när man spelar med andra spelare) som går att hitta på lite olika ställen på internet, bland annat på youtube. Jag älskar spelet både på datorn och på surfplatta! Det är så roligt och kreativt och utvecklas hela tiden! Det som är lite mindre dålig är att det kostar en hel del att köpa spelet… Annars får det 5 av 5 av mig! Ha kul med att spela minecraft! 🙂

Betyg:

femkpw

 

En som heter KATTENLEO på ROBLOX

 

Minecraft
För Xbox. Från 7 år.

Minecraft
Minecraft är ett fyrkantigt spel där du kan göra i princip vad du vill. Du kan överleva i survival eller så kan du vara odödlig och ha alla block i ditt inventory. Om du tycker att det är tråkigt att spela själv så finns det tusentals servrar som du kan joina eller så kan du och dina vänner skapa en egen server!

Betyg:

femkpw

 

TassarFanClub på minecraft!

 

Smite
För XboxOne, Ps4 och PC.Från 12 år

S

Smite
pelet Smite rekommenderar jag till alla som gillar olika religioners gudar. Spelet liknar relativt väl spelet Leage of legends, fast i tredje person! Jag spelar väldigt ofta spelet på Xbox one. Ett måste för alla!

Betyg:

femkpw

 

Smite pro player

 

Mario & Sonic Rio 2016 the Olympic Games
Wii U. Från 7 år

Mario & Sonic Rio 2016 the Olympic Games
Det här är ett roligt sport spel där man kan spela med Mario och Sonic figurerna. Min favvo sport var fotboll med krafter. Du kan även spela demo men det är trist för att det finns bara fotboll, rugby servern, duell beach volleyboll och simning. I full versionen finns till exempel 100 meter, BMX, boxning, pilbåge och mer.

Betyg:

femkpw

 

och jag heter Legend, 10

 

Roblox
Xbox one,pc.

Roblox
Spelet Roblox är väldigt likt Minecraft, fast mycket mer avancerat, Här bygger du och spelar olika spel som andra robloxspelare har skapat Jag ger den här 5 av 5 för att det är oändligt spel OCH gratis!

Betyg:

femkpw

 

iluminati was here, 9

 

Lego: Ninjago wu-cru
Ipad. Från 9 år

Lego: Ninjago wu-cru
I spelet ska man rädda ninjorna från serpentinerna. Man ska göra sin egna ninjor och slåss mot dom. Det är jättekul, för att det är min favvo serie det handla om, och för att spelet är på svenska. Men det är inte lika kul när man förlorar och måste börja om från början.

Betyg:

fyrakpw

 

Ninja tjejen

 

 

The Sims 3
Pc. Från 12 år

sims-3_2015
I det The Sims 3 så får man skapa olika familjer och gubbar som kan ta hand om. Man kan få olika jobb och unika hus. Husen kan man bygga själv om man vill! Alla sims gubbar har olika egenskaper och inriktningar i livet och man hjälper sims gubben att nå dem och klara hela livet, för ibland kan det hända olyckor till exempel att ”huset börjar brinna” det kan vara en väldigt knivig situation!

Betyg:

femkpw

 

SSS:aren, 12

 

Unravel
Xbox. Från 7 år

Recension_Uravel
Du spelar som en liten figur av garn som heter Yarny som går ut på olika äventyr. Det är lite som ett pusselspel. D

Du måste lista ut hur du ska ta dig fram men det är alltid en tråd efter dig och sen tar den slut och då kan du inte gå längre och måste hitta mer tråd. Ett jättekul väldigt fint animerat spel ganska enkelt och normalt men kul!

Betyg:

femkpw

 

Disa Bergman, 10

 

VideoFX live
Iphone, ipad. Från 4 år

Video FX Live
VideoFX live är en gratis app som går ut på att man filmar och sen kan göra massa cola effekter! Man kan ha massa sorters bildskärmar till exempel disco, flygande hjärtan, glittrande och massa mer! Man kan även blanda effekter och göra egna. Man kan sätta text på skärmen i massa olika stilar och färger! Styckena i videon man gör kan man göra i slowmotion, baklänges och snabbare. Man kan köpa effekter också! Jag tycker denna app är otrolig bra! Allting är perfekt, förutom att vissa saker kostar pengar, fast det är väldigt billigt för effektpack!

Betyg:

femkpw

 

tjejen som älskar film, 11

 

Hay day
Mobil och surfplatta. Från 3 år

Hay day
Man äger en egen bondgård och tar hand om sina djur och gör egna saker. Man kan gå upp i level och kunna göra nya saker t.ex. Köra båtbeställnngar och göra hamburgare med hjälp av att odla vete och ta bacon från grisen. Mark kan även sälja saker till andra onlinespelare och få pengar att köpa nya saker. Spelet är jätteroligt och alla borde spela det.

Betyg:

fyrakpw

 

…10

 

RollerCoaster Tycoon (RCT)
Mobil och surfplatta. Från 3 år

RollerCoaster Tycoon
Detta spel går ut på att bygga upp en Tycoon, en tivolitycoon, Du kan bygga egna bergochdalbanor av olika material du låser upp på olika nivåer. Sedan kan du även köpa andar attraktioner som slänggungor, Fritt fall, spökhus…
Det är lätt att förstå och kul att spela. Det är även gratis att ladda ner och det kostar inga riktiga pengar att köpa till exempel attraktioner till spelet.
Jag ger den en 4:a för att det är ett väldigt roligt och verkligt spel.

Betyg:

fyrakpw

 

Vildamusen&Kvasten, 12

 

Dream leauge soccer 16
Mobil, surfplatta. Från 3 år

Dream leauge soccer 16
Dream leauge går ut på att bilda din egen fotbollsklubb och kämpa mot toppen. Du börjar i Academy divison går sedan upp mot divison 3,2,1 sedan junior divison och elite divison. Det är bäst att du tycker om fotboll om du vill spela det här.

Betyg:

fyrakpw

 

Pixelgrus, 12

 

 

Harry Potter and the Deathly hollows part 2
Nintendo DS. Från 12

recension_Harry Potter
Om du har sett filmen känner du igen storyn – en del miljöer är krångliga och ibland är instruktionerna svåra att förstå. Det är ett kul spel men kan ibland bli enformigt.

Betyg:

fyrakpw

 

Valva Potter:), 12

 

Starstable
PC. Från

star-stable_2015
I flera år har ön Jorvik varit mystisk. Legenden säger att Jorvik var en kall och mörk klippa, i havet, fram till en stormig natt, då en stjärna föll. Ur lågorna så kunde se en flicka till häst. Hon hade med sig ett ljus och det vi idag kallas för Aidienns harpa. Flickan satte ner sitt ljus på hjärtat av ön, och liv började spridas på ön. I det här spelet får du skräddarsy din rollfigur och döpa den. Samma sake gäller det med hästen. I det här spelet så ska du hjälpa Ajdienns beskyddare att kämpa mot Garnok, den mörka kraften. Du kommer att tränas till en soulrider senare i spelet. Det finns också fler uppdrag i spelet. Man kan alltså inte nå något slut som man kan göra i de andra Jorvik spelen. Man kan bara vara en flicka i spelet.

Betyg:

femkpw

 

Starstable älskaren, 10

 

 

Undertale
Från 7 år

Recension_Undertale
Du är en människa som faller ner i ett hål till underjorden där det bor monster. Du får valet att inte döda någon alls, eller att utrota underjorden från allt liv. Karaktärerna är unika och slutet är sorligt men vackert. Bossarna kanske är lite för svåra för oerfarna gamers men jag rekommenderar det till alla!

Betyg:

femkpw

 

Bästa spelet!, 11

 

Pokemon GO
Mobil och surfplatta. Från 3 år

Pokemon GO
Du ska gå ut i den verkliga världen och leta efter pokemons. Bästa spelet FOR EVER.

Betyg:

femkpw

 

YOLO.guy, 11

 

Minecraft
Mobil, surfplatta, PC. Från 7 år

Minecraft går ut på att överleva och klara sig själv ute i vildmarken. Jag tycker att det är ett väldigt bra spel och jag rekommenderar att ni där hemma ska spela det!

Betyg:

femkpw

 

Minecraft äger!, 9

 

The Sims 4
Pc. Från 12 år

recension-TheSims4 (kopia)
The Sims 4 (eller TS4) är ett spel så kallat sandlådespel, där du skapar ditt eget hushåll styr simmarna utifrån vad du själv tycker är bra. Du kan även bygga ditt eget hus och inreda, precis som du vill ha det! Ibland kan simmarna (alltså gubbarna) vara lite sega på att göra saker, men jag tycker verkligen spelet är värt pengarna! Man kan även köpa expansionpaket (till exempel dags att jobba, där du får följa med simmarna till jobbet) och prylpaket (till exempel köksprylar, där du får massor av olika köksmöbler och så vidare). Jag tycker verkligen om det spelet! Det finns mer fördelar med TS4 än med TS3. Till exempel är byggläget lättare att bygga med i TS4. Men en nackdel med TS4 är att det inte finns LÅNGA hår. I TS3 fanns det ett hår som gick ner till svanskotan. I TS4 är det längsta håret ner till skulderbladen.
Betyg:

femkpw

 

Pink Fluffy Penguin, 11

 

Undertale
För PC

Recension_Undertale
Jag är en 13 årig tjej som precis har börjat spela spelet ”Undertale”. Spelet handlar om ett barn som hamnar i en monstervärld. Jag tycker att spelet är jättebra och har väldigt många roliga karaktärer. Det är lite jobbigt när jag vill diskutera spelet med mina vänner eftersom att ingen av dem spelar det.

Betyg:

femkpw

 

Sans the punny Skeleton, 13

 

Need for speed
Onlinespel, Xbox, ps4. Från 12 år

Recension_Need-for-Speed
Jag tyckte att det här spelet var kul. Grym grafik det går ut på att köra bil och vinna race för och köpa nya bilar som är bättre och snabbare. Det förtjänar en svag fyra.

Betyg:

fyrakpw

 

alvar på king of thievies, 8

 

SSX
För Xbox360. Från 3 år

Recension_ssx
SSX är ett spel där man ska åka snowboard i kända bergskedjor och samtidigt undvika att falla ner från berget. Det här spelet har ganska bra styrning och samtidigt helgalna trick. Jag skulle rekommendera spelet till personer som både gillar snowboard och TV-spel.

Betyg:

trekpw

 

den gla`e skåningen, 9

 

Clash Royale
För ipad,iphone. Från 9 år

Recenion_Clash Royal
Det här spelet var kul! Det går ut på nästan samma sak som spelet Clash of clans, fast man ska inte bygga sin egen bas.
1 Plus: det var roliga gubbar bland annat en mustash-riddare.
1 Minus: man bygger ingen bas.

Betyg:

fyrakpw

 

LOOOL, 8 år

 

King of Thieves

För ipad. Från 3 år

Recension_King of thievs
King of thievies handlar om att bygga en underjordisk bas med du har en skattkista och så kan du köpa och uppgradera kanoner och sånt. För att attackera andra behöver du nycklar för och bryta dig in och stjäla kristaller och guld det är som spelet Clash of clans fast 1000+5 gånger bättre.

Betyg:

femkpw

 

alvar på king of thievies, 8 år

 

Momio
För telefon och surfplatta. Från 3 år

Momio är ett superbra spel där du skapar din egen figur. Du kan köpa kläder till den, göra inlägg och chatta med dina vänner. Tycker dock inte jättemycket om den nya uppdateringen, men är inne varje dag!

Betyg:

femkpw

 

EllenPEllen123

 

Dance central 3
För Xbox360 med kinect. Från 12 år

Recension_Dance_Central_3
Du är en specialagent som ska stoppa en ondskefull doktor genom att dansa dom senaste årtiondens trendiga låtar. Det här var ett kul spel men blev ganska snabbt enformigt men jag rekommenderar det till dansentusiaster.

Betyg:

trekpw

 

SEAN BANAN!, 9

 

 

Overwatch
Pc, Ps4, Xbox one. Från 12 år

Recension_Overwatch
Overwatch är ett nytt fps baserat spel skapat av Blizzard. Det utspelar sig i en värld 60 år framåt i tiden. Efter att en grupp av soldater, psykopater och piloter har räddat världen från ett gäng robotar splittras gruppen och några går den onda vägen. Gruppen börjar därför strida mot varandra.
Spelet är till skillnad från andra fps baserade stridsspelet lite mer tecknat om man kan säga så. Medan andra spel har blod och seriösa soldater. Har detta spelet en överintelligent gorilla från månen som heter Winston.
Overwatch är enligt mig det bästa onlinespelet år 2016. Grafiken är fantastisk på alla plattformar och spelet har en otrolig gameplay. Detta är ett spel för personer som bland annat gillar Team Fortress 2 och World of warcraft.

Betyg:

femkpw

 

Softodisen , 11

 

Sims 4
Från 12 år

recension-TheSims4 (kopia)
Det är ett väldigt roligt spel där du skapar och tar hand om en familj. Jag gillar spelet för att det är väldigt roligt. Jag tycker det är lite bättre än sims 3. Testa gärna det här spelet.

Betyg:

femkpw

 

Sims äger

 

Star Stable online
För PC

star-stable_2015
Sso är ett spel för dom som gillar hästar, äventyr, uppdrag och nya möjligheter.
Man spelar gratis till level 5, sen kan man köpa star rider. Man rider Runt med sin egen häst och gör uppdrag runt i Jordvik
Det bästa spelet jag har spelat.

Betyg:

femkpw

 

Sso=star stable online

 

Clash of Clans
Onlinespel. Från 7 år

Recenion_Clash of Clans
Clash of Clans handlar om att bygga upp en bra bas. Men börjar med det så kallade town hall (lite som ett högkvarter) i level 1. När man sedan uppgraderar det för, gold eller elixir, så kan man köpa nya vapen och nya trupper. Men kan uppgradera trupperna och vapnen så att de ändrar utseende, och skadar mer.

Betyg:

fyrakpw

 

Fille! Tora, du vet vem jag är! Jag kom med!!, 10

 

Undertale
Från 10 år

Undertale, här är ett spel fullt med hemligheter och konsekvenser! Allt du gör kommer tas upp medan du kan välja hur du vill att allt ska sluta, alla kan dö, alla kan leva, eller du kan döda vilka du vill! Det här spelet har samlat in 10 mer en vad som var beräknat. Det här spelet är en rpg (rollspel) med mycket känslor! Spelet har fått youtubers som, Jacksepticeye att börja gråta av den vackra historien. Här kan du hitta massvis med nytt och vara hur du vill. Det kanske inte ser ut som mycket, men människor avgudar det ändå!

Betyg:

femkpw

 

Join the brony nation

 

Sims 4
För PC. Från 12

recension-TheSims4 (kopia)
Jag älskar Sims 4! Man är en familj och så tar man hand om familjen. Jag tycker det är tråkigt att man måste köpa till massa paket för att man ska kunna göra andra saker också till exempel campa.

Betyg:

fyrakpw

 

Emilia Niklasson, 10

 

Stardew Valley
För PC. Från 12

Recension_Stardew Valley
Du skapar en gubbe som du kommer att vara i spelet. Din gamla farfar dör och du får ett brev som du ska öppna när du är trött på det moderna livet. När din karaktär öppnar det så får den en egen bondgård. Du gör uppdrag, planterar frön och så vidare. Det är jätte kul tycker jag.

Betyg:

femkpw

 

potterhead, lokaälskaren och stardewvalley gubben

 

Moviestarplanet”MSP”
För Dator, surfplatta, telefon. Från 4 år

Recension_MSP
Love MSP!!!!! MSP är ett spel där du kan shoppa kläder, chatta, göra filmer och artbooks, spela spel, ge presenter och autografer. Ja, du kan nästan göra allt på MSP! Det är bäst på dator. Det dåliga med MSP är att det finns en massa olika fusk. Jag vill bara säga en sak. Svara aldrig ja på en Delted User vänförfrågning! Det betyder raderad användare, och dem kan hacka dig lätt! Passar till dig mellan 8-14 år!

Ps. Jag heter snyggaelli06 på MSP;)

Betyg:

fyrakpw

 

Spelgalen tjej, 10

 

Child of light
För PS4. Från 7 år

Recension_Child-of-Light
Child of light är ett vackert rollspel där man styr prinsessan Aurora genom en stor magisk värld. Det är en sorts blandning mellan plattformspel och rollspel. Banorna blir aldrig enformiga och striderna är spännande. Men striderna blir svårare ju längre in i spelet man kommer och ibland får man ingen belöning när man gör quests. Dessutom måste man vara duktig på engelska.

Betyg:

fyrakpw

 

selma som är ett manga fan, 9

 

Star stable
Onlinespel. Från 4 år

star-stable_2015
Star stable är världens bästa spel. Man kan ställa upp i tävlingar och göra uppdrag. Om man trycker på en spelare kan man bli vän med personen, skapa grupper eller göra en klubb. Men man kan bara skapa en klubb om man är Star rider och det kostar pengar. Star riders kan komma till många fler platser en andra, dom får också andra uppdrag och får pengar varje vecka.

Betyg:

femkpw

 

Star stable, 11

 

Clash royale
För Mobil eller ipad, Från 9 år.

Recension_Clash royale
Jätte bra spel!
Man ”krigar” mot människor.
Man kan kroga mot kompisar om man är i samms clan.

Bertyg:

femkpw

 

Gurkan

 

Just Dance 2016
För Xbox, Wii, och Playstation, PS4. Från 3 år.

Recension_Just Dance 2016
Just Dance 2016 är ett dansspel. Väldigt bra och roliga danser! För dig som gillar och dansa! Passar för alla åldrar! Min lillasyster är 3 och älskar och dansa. Även hon dansar Just Dance!

Betyg:

femkpw

 

Danshunden

 

Momio
För iPhone och iPad. Från 3 år

Recension_Momio
Det är ett online spel som är skit kul. Det är ett spel som man kan köpa chatta gör inlägg osv det är i alla fall jättekul (PS spelar MOMIO varje dag).

Betyg:

femkpw

 

candy101 på MOMIO

 

Unravel
För PS4. Från 7 år

Recension_Uravel
Det handlar om Yarny som är en filur gjort av ett rött garnnystan. Man ska följa med honom och samla ihop minnen till en gammal kvinna. Väldigt fin grafik och känslosamt spel. Rekommenderas!

Betyg:

femkpw

 

Batman

 

Job Simulator
Virutal Reality. Från

I en värld där robotar har tagit över… Robotarna är lata, vill inte jobba! Så de enda människorna kvar måste ta de jobben.
Job simulator är ett virutal reality spel där du testar olika jobb. Det är enkelt eftersom ”Job Bot” alltid ger dig instruktioner. Man måste inte ens gå runt någonting för att nå grejerna. Det enda kruxet är att hitta någonstans man kan spela detta FANTASTISKA spel!

Betyg:

fyrakpw

 

Job bot, 13

 

My boo
Surfplatta, smartphone. Från 9 år

Recension_ MY Boo
My boo är ett roligt spel för dig som är fem och uppåt, även fast du är äldre än det så är det roligt. Du tar hand om ett djur som du tvättar, matar och leker med den. När den blir sjuk måste du ge den medicin, medicin köper du med hjälp av pengar som du tjänar genom att till exempel trycka på den, köra minigames och studsa med en boll. Det lite dumma är att din Boo behöver sova i ca 20 min innan du kan ha energin i högsta nivå, men medan det kan du ju göra något annat.
Det drar ner lite på poängen att det kan bli långtråkigt.

Betyg:

fyrakpw

 

I love KP, 9

 

Child of light
För PS4. Från 7 år

Recension_Child-of-Light
Child of light handlar om Aurora som ska hitta solen månen och stjärnorna som den mörka drottningen har stulit. Äventyret är vackert och historien är spännande. Blandning av plattformspel och rollspel. Ett måste för alla fantasy-älskare.
Betyg:

femkpw

 

Edel raiden Reverie meterlence, 9

 

Candy Crush
Smartphone. Från 3 år

Recension_Candycrush
Candy Crush är ett spel där du ska matcha godisar så att dom krossas. Spelet är väldigt beroendeframkallande. Det är underhållande när man inte har något att göra. Fast utvecklarna vill åt du ska betala pengar till dom för powerups.

Betyg:

tvakpw

StarSoul

 

American truck simulator
Från 3 år

Recension_American truck simulator
Ett jätteroligt spel för den som gillar spel med bilkörning! Spelet handlar om att bygga upp ett lastbilsföretag i USA, genom att få pengar från jobb man tar. Rekommenderas att ha en ratt till datorn, då det är lite svårt att styra med tangentbordet.

Betyg:

fyrakpw

The trucker

 

Star stable
PC

star-stable_2015
Det här spelet är superbra. det är roligt, spännande och bara bäst. Spelet går ut på att vara med sin häst och lära känna flera olika karaktärer till exempel Herman, Justin, Jenna och Steve. Det har bra handling och tar liksom aldrig slut. Spelet gå också ut på att bekämpa olika onda krafter till exempel Garnok som är ondast. Till hjälp har man vissa organisationer som CHILL och druiderna båda väldigt hemliga. CHILL är mer vanliga människor som är väldigt bra på en sak. Medan druiderna är mer mystiska och magiska. Skulle verkligen rekommendera det här spelet. Men man kan inte vara kille vilket drar ner på betyget.

Betyg:

fyrakpw

 

Islandshästen, 10

 

The sims 3
Playstation 3. Från 12 år.

Recension_The Sims 3
The Sims 3 går ut på att skapa en familj med några simmar (människor) och ta hand om dem så att dem mår bra. Dem behöver äta, sova, gå på toaletten, umgås med andra, ha kul och vara rena för att må bra. Om dem inte gör det mår dem dåligt. Dem kan vara i sju olika åldrar, baby, toddler, Child, teen, young adult, adult, och elder. Dina simmar har såklart ett litet hus som dem bor i, och dem kan besöka grannars hus och gå till parker, badhus och massa andra ställen. Jag älskar det spelet! Grafiken är bra och det relaterar lätt till händelser i verkligheten. Till exempel; on du har två simmar som är ihop och en av dom flörtar med någon annan blir den andra upprörd och sur. Ett minus är att det inte finns så många hårfrisyrer om man ska skapa en child. Men annars är det jättebra och jättekul!

Betyg:

fyrakpw

Simslover!

 

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Nintendo 3DS. Från 12 år

Recension_ Legend_of_zelda_ocarina_of_time_3d
STORY
Ocarina of Time 3D börjar med att en pojke som heter Link vaknar i sitt hus. Han är det enda barnet i sin by som inte har någon fé. Eftersom Link inte har någon fé skickar ledaren av barnen, det stora Deku-trädet, en fé till Links hus. Link väcks av Navi. Några minuter senare får Link veta att han är den enda som kan rädda världen från den onde Ganondorf.

GAMEPLAY
Spelet är ett actionäventyr, och spelets ”dungeons” består av massor med pussel man måste lösa och monster man måste besegra. Man har alltid med sig sin okarina (flöjt) som man kan spela på för att teleportera sig till olika platser. Områdena i spelet är anslutna till en stor äng, och nästan varje område innehåller en dungeon. Dungeons kan vara till exempel mörka träd, tempel och tortyrkammare. Om man inte känner för att lösa pussel kan man prata med folk, bowla, utforska världen och fiska med mera Det finns alltid något roligt att göra! När man har kommit tillräckligt långt i spelet så kan man resa i tiden.

DEN NYA VERSIONEN
Spelets originalversion var väldigt nytänkande för att ha skapats på slutet av nittiotalet och blev en stor succé! Många tycker att Ocarina of Time är det bästa spelet någonsin. Den nya versionen, Ocarina of Time 3D, är samma sak. Men grafiken är MYCKET snyggare i den nya versionen! Andra saker har ändrats också. Vattentemplet är mindre jobbigt att klara, och två av spelets dungeons, brunnen och Skuggtemplet, har blivit mer realistiska med mera
LÄSKIGT
Spelet är väldigt glatt i början, men spelet blir mörkare och mörkare ju längre man kommer. Man får möta zombier som paralyserar Link med ett blodisande skrik när man kommer nära och ”hjärnsugare” med kroppar av kött med mera. Det finns flera läskiga överraskningar i spelet, och några av spelets ”dungeons” är väldigt blodiga. Annars är spelet inte så läskigt. Om du klarar av sakerna jag skrev om ska du köpa spelet. Om du inte klarar av de sakerna ska du kanske stänga av ljudet vid vissa tillfällen…

ÄR DET BRA?
Det här är det bästa spelet som någonsin gjorts! Designen är jättebra, och spelets soundtrack är FANTASTISK! Jag önskar jag kunde ge spelet 6 KPW. Men det finns några dåliga saker…

BRA: Snygg grafik, otrolig musik, stor värld, mycket att göra, smart design, intressanta karaktärer

DÅLIGT: Svårt att fiska, suddig grafik ibland, Vattentemplet, nästan tom äng, ingen svensk översättning, dåliga belöningar ibland.

Betyg:

femkpw

 

NintendoGurkan, 11

 

Your Shape
Wii, Xbox360, WiiU. Från 3 år.

Recension_Yourshape
Your Shape är ett träningsspel. I början ska man skapa en profil. Det gör du genom att skriva in ditt namn. Du kan skapa upp till fyra profiler. Spelet går ut på att du ska göra rörelserna som de visar på skärmen. Du gör rörelserna till musik. Det är väldigt kul, och ibland är det skönt att röra på sig när man spelar. Detta spel inkluderar en USB kamera till Wii och WiiU, men på Xbox360 använder man sig av Kinect. Jag har dock bara prövat på Wii.

Betyg:

fyrakpw

 

 

 

The Lego Movie Video Game
Xbox360. Från 7 år.

Recension_The_lego_movie_videogame
Ett jätteroligt spel där man spelar som personerna i The Lego Movie. Du ska klara dig igenom olika världar från filmen. Du samlarpoäng du kan köpa nya gubbar med.
Om du har sett och gillat The Lego Movie så kommer du garanterat gilla spelet.

Betyg:

fyrakpw