Svårt att komma i stämning inför halloween? Följ KP:s skräckkalender – och förvandlas till någon som får häxor och mylingar att rysa. Avsluta med det rysligaste av allt: BADOWEEN.

Onsdag 18 oktober: dag 1

Ett besök i underjorden är en bra start för att komma i stämning. ­Varför inte umgås med de pratande blommorna, knasiga ­skeletten och de andra lagom läbbiga ­figurerna i Undertale? Spelets blandning av humor och mystik gör det enklare för dig att ta det första steget in i skräckens värld.

 

Torsdag 19 oktober: dag 2

Gå in i podcast-appen på en mobiltelefon. Lyssna på Creepy-podden med Jack Werner, ­avsnitt 20, I din telefon. Vågar du ­fortfarande hålla din kära mobil i handen efteråt? Ta i så fall en selfie, lägg på ditt obehagligaste filter och skicka den till dina vänner. Ge dem en känsla om vad du håller på att bli.

 

Fredag 20 oktober: dag 3

Filmfredag! Se Miss ­Peregrines hem för ­besynnerliga barn (eller annan kuslig film) och låt dig sugas in i det spöklika, skrämmande och märkligt mystiska. Obs! Du får inte blunda eller titta bort under ­läskiga scener. Och allra helst ska du titta ensam, om du törs …

 

Lördag 21 oktober: dag 4
Alltannat_171018_13steg3

Foto: Illustration: Lotta Geffenblad

Läslördag! Gå till bibblan och låna en riktigt läskig bok. Förslag: Rum 213 av Ingelin Angerborn, ­Coraline av Neil Gaiman eller Kurragömma av Petrus Dahlin. Eller säg till bibliotekarien att du vill ha något som ”skrämmer slag” på dig.

 

Söndag 22 oktober: dag 5

Skriv en egen spökhistoria inspirerad av det du har sett och hört under dag 1–4. Kanske om ett barnhem under jorden? Eller en mystisk skugga som dyker upp i din bästis bilder på Instagram? Låt dina fasansfulla fantasier flöda! På kvällen samlar du familjen och berättar historien. Om du är riktigt nöjd – skicka in till KP!

 

Måndag 23 oktober: dag 6
Alltannat_171018_13steg1

Foto: Illustration: Lotta Geffenblad

Ny vecka och dags att sätta fart på din egen förvandling! Starta genom att äta en stor portion blodpudding. Oavsett om du satsar på att bli en vampyr eller zombie är det viktigt att fylla upp kroppen med blod. Det ger dig styrka inifrån och ut.

 

Tisdag 24 oktober: dag 7

Kläderna är superviktiga när du ska maxa ditt skräck-jag. Vad vore ­Dracula utan släng­kappa eller Reaper utan huva och mask? Enklast är att sno stilen från zombierna. På med en trasig skjorta eller pyjamas och vips har du en ruffig look. Och bli inte orolig om du skulle råka spilla lingonsylt på den, det förstärker bara känslan av att du är ett blodtörstigt odjur.

 

Onsdag 25 oktober: dag 8

Ska du bli riktigt ­trovärdig måste du ­träna på att prata otäckt. Från och med nu inleder du allt du säger med orden: ”Bli inte rädd nu, men …” Släng även in ord som olyckskorp, galgbacke, blodbad och domedag i dina samtal. Och om du vill vara riktigt ryslig, ryt: ”Avada kedavra!” medan du viftar ­ondskefullt omkring dig.

 

Torsdag 26 oktober: dag 9
Alltannat_171018_13steg4

Foto: Illustration: Lotta Geffenblad

Ord i all ära – men ditt kroppsspråk säger ännu mer om vem du är. Lär dig gå som en gengångare, ­sväva som ett spöke eller släpa fötterna ­efter dig som en zombie … Tips: Bär tjocka strumpor eller tofflor på fötterna, vart du än går, ute som inne. Då faller du naturligt in i ett hiskeligt hasande.

 

Fredag 27 oktober: dag 10

Nu är det hög tid att vänja sig av vid att vistas i ljus. Släck alla lampor och släpp in mörkrets makter! Och gå inte utanför dörren förrän solen har gått ner. Vill du använda mobilen måste du sätta ljusstyrkan på det svagaste läget, så att du inte fuskar med skenet från skärmen. Låt dina ögon träna upp sitt mörkerseende, så klarar du dig i alla skumma miljöer.

 

Lördag 28 oktober: dag 11
Alltannat_171018_13steg5

Foto: Illustration: Lotta Geffenblad

Samla ihop modiga ­syskon ­eller vänner och spela ”Anden i glaset”. Se inte anden som din fiende utan som din vän. Ni är på samma sida nu. Fråga ­anden hur du ska bli hemskare än hemskast till halloween. Ta svaren till hjälp för att locka fram din egen inre ­demon.

 

Söndag 29 oktober: dag 12

Alltannat_171018_13steg2

Foto: Illustration: Lotta Geffenblad

Två dagar kvar och dags för de sista ­stegen i din ­förvandling. Nu får du inte vara skraj! Ta en dusch i enbart kallt vatten. Njut av känslan när ­blodet i ådrorna fryser till is, fingrarna stelnar och ­färgen försvinner från ditt ansikte. Hej då rosiga kinder, hej ­levande lik!

 

Måndag 30 oktober: dag 13

Dags att dygna! Du ska alltså vara vaken hela ­dagen, hela natten och hela morgondagen. Med andra ord, du får inte sova förrän halloween är över. Trött­heten kan vara svår att stå emot, men den gör underverk för din look. Du kommer skrämma slag på alla dina vänner utan att ens klä ut dig!

 

Tisdag den 31 oktober: Halloween

HAPPY HALLOWEEN!

Dagens uppgift är kan låta enkel, men du måste hinna göra den innan du somnar. Ställa väckarklockan! Senast kl 10.55 måste den ringa för att du inte ska riskera att missa Badoween.

 

Onsdag den 1 november: Badoween!

Gå in på KP:s insta klockan 11.00 och kolla på livesändningen när KP-Lukas, KP-Jossan, KP-Ludvig och KP-Filip gör det läskigaste som finns – badar utomhus i november i halloweenkläder.