Alice Svensson, 25 uppfyller sin barndomsdröm när hon gör debut i Melodifestivalen.

Alice – Running with lions

Låtskrivare: Alice Svensson, Denniz Jamm, Andreas ”Stone” Johansson och Anderz Wrethov.

Tävlar: Deltävling 4, lördag 25 februari.

Tid: SVT 1, Klockan 20.00.

Plats: Skellefteå

Du har velat vara med i Mellon väldigt länge. Varför?

– Jag har alltid vetat att sjunga är det jag ska göra, trots att ingen annan i familjen kan ta en ton. När Charlotte Perrelli vann med låten Tusen och en natt år 1999 gick jag och sjöng på den oavbrutet i typ ett halvår. Det var den första låten jag verkligen lärde mig utantill. Då bestämde jag mig, jag ska vara med i Melodifestivalen.

Vad är bakgrunden till Running with lions?

– Låtens titel är ett uttryck jag lärde mig i USA. Omge dig med starka människor så blir du stark själv. Det handlar om att hitta din egen styrka genom det du gör och lyfta andra. I mitt fall är det genom musik. Rent musikaliskt är det en poplåt med inslag av bland annat stråkar i melodin.

Fem snabba

Sång eller Dans

Snap eller Insta

Youtube eller Musically

Chips eller Godis

Kropp eller Knopp

Vad gjorde du i USA?

– Det handlade om att få nya influenser. Det finns så många musikstilar där som inte är så stora i Sverige. Sedan ville jag lära mig att skriva musik, det kunde jag inte alls förut. Jag är fortfarande inte jättebra på det, men jag lär mig hela tiden.

Kan du berätta om musikgruppen Popcorn?

– Det var en pop-grupp som jag var med i när jag var 13 år. Vi var tre tonåringar som fick möjligheten att släppa en skiva genom en musiktävling i Globen. Det var jätteroligt och vi höll på i flera år. Alla tre jobbar inom musik eller media idag.

Du växte upp i den lilla orten Hedesunda. Hur var det?

– När jag bodde där tyckte jag att det var jättetråkigt. Där bor 1 000 invånare och det finns typ en rondell. Men så här i efterhand var det helt magiskt, det är en fantastisk liten by. Därifrån har jag fått den trygghet jag har i dag. Jag åker hem så ofta jag bara kan.

Berätta om ditt samarbete med hjälporganisation Plan international!

– Deras arbete har legat mig varmt om hjärtat väldigt länge. De har ett projekt som handlar om att stärka unga flickor i världen. Jag fick se deras jobb på plats i Vietnam och kände att jag ville bidra. Så då gjorde jag låten Woman i samarbete med dem.

 

De tävlande i deltävling 4:

Jon Henrik Fjällgren och Aninia – En värld full av strider

Alice – Running with lions

Les Gordons – Bound to fall

Wiktoria – As I lay me down

Axel Schylström – När ingen ser

Sara Varga och Juha Mulari – Du får inte ändra på mig

Loreen – Statements