I senaste KP Fixar fick 10-åriga Valeria Hammar intervjua sin idol Zara Larsson. Läs hela intervjun här!

Hej Zara! När började du intressera dig för musik?

Valeri Hammar

noje_08-10-14_Allt-med-Zara-Larsson_1

Foto: Foto: Anna Rut Fridholm

Ålder: 10 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Mamma, pappa, lillasyster, 8, och lillebror, 5.

Intressen: Basket, musik och KP.

Favoritfärg: Rosa och mörkblå.

Aktuellt med: Intervju med Zara Larsson

– Jag har gillat musik i hela mitt liv. Jag har alltid sjungit på skolavslutningarna och på uppvisningar. Och jag hade shower för tanter på tunnelbanan när jag var liten. Att sjunga har alltid varit en naturlig del av mig. Jag vet inte ens själv varför. Det bara är så. Jag har aldrig drömt om att göra något annat.

Blir du inspirerad av några andra artister?

– Jag älskar Beyoncé! Och Ed Sheeran. De skriver så bra låtar. Så vill jag också skriva!

Har du skrivit några låtar själv?

– Ja, men bara för mig själv. Jag har inte visat upp det jag har skrivit än. För mig känns det väldigt personligt. Jag skulle bli ledsen om någon sa till mig: ”Usch, vilken dålig låt!”. Mycket mer ledsen än om jag fick höra att jag har dålig sångröst. Så jag har inte vågat komma dit än. Men jag skriver och tycker om att göra det.

Vad blir du inspirerad av?

– Bra fråga! Mest kärlek, både ledsen och glad. Men jag försöker att tänka ut andra ämnen också.

Har du någon favoritlåt?

noje_08-10-14_Allt-med-Zara-Larsson_2

Foto: Foto: Anna Rut Fridholm

– Oj, det är så olika. Men just i dag kan det vara Best mistake med Ariana Grande. Den är helt underbar!

Du arbetar just nu med en skiva som bara ska släppas i USA. Varför?

– Jag känner att jag redan har folk i Sverige som lyssnar på mig och vet vem jag är. Men om man slår i USA är det enklare att bli världskänd. Det är därför jag gör den här skivan. Det blir spännande. Min dröm är att slå i USA och få vara där. Jag ska bo i Los Angeles i några månader nu.

Skiljer sig din nya, svenska skiva och den amerikanska skivan mycket åt?

– Njaaa … Inte så värst mycket faktiskt. Några låtar kommer att vara samma på båda. Jag sjunger det jag tycker låter bra på båda skivorna. Man känner igen mig på båda.

Har du turnerat i något annat land än i Sverige?

– Det har jag gjort, faktiskt! I USA för två år sedan. Det var jätteroligt. Men det är den enda gången än så länge.

Hur klarar du av att sköta både skolan och musiken?

Zara Larsson

Ålder: 16 år.

Bor: Just nu i Los Angeles i USA. Annars i Stockholm.

Familj: Mamma, pappa och lillasyster, 14.

Intressen: Sång och dans.

Favoritfärg: Röd.

Aktuell med: Singeln Rooftop och albumet 1, som släpptes den 1 oktober.

– Det har varit svårt. Jag tycker att musiken är roligare än skolan och därför vill jag prioritera den. Det har lett till att jag inte har så jättebra betyg. Men nu har jag börjat i en skola på distans. Det betyder att jag inte går i en riktigt skola utan i en skola på internet i stället. Så jag kan ta med mig skolan överallt! Även till USA. Det är tråkigt att inte ha en riktigt klass, men samtidigt sparar jag mycket tid. Jag tycker egentligen att det är roligt att gå i skolan och jag gör så gott jag kan. På distans funkar det bra.

Vad tyckte du var roligast i skolan när du var yngre?

– Svenska. Jag älskar att läsa. När jag var yngre hatade jag matte, men nu den senaste tiden har jag börjat gilla det också. Äntligen har det börjat gå bra för mig i matte!

I vilken ålder tror du att din publik är?

– Jag tror att man kan lyssna på min musik i alla åldrar. De flesta är nog ungefär mellan 8 och 25 år. Men jag vet att det finns pensionärer som lyssnar också!

Kan du berätta om något pinsamt du har gjort?

– Vet du, jag tycker faktiskt inte att så mycket är pinsamt längre. Jag brukar bjuda på mig själv. Men du anar inte hur många gånger jag skrev in till Pinsamt i KP! Jag skrev och skrev och skrev. Om jag snubblade framför en söt kille eller om mamma gjorde något pinsamt. Men jag kom ALDRIG med i tidningen.

Om du hade en superkraft, vilken skulle du då välja?

– Det hade varit coolt att kunna flyga. Annars vill jag kunna byta skepnad. Till vad som helst. Förstå friheten: Helt plötsligt blir man liksom kungen!