I morgon ser en ny prinsessa dagens ljus. Då är det premiär för "Elena från Avalor" på Disney channel. Om du känner igen Elenas röst kan det bero på att den tillhör Amy Deasismont.

Berätta, vem är Elena från Avalor!

– Hon är 16 år och prinsessa i kungariket Avalor. När riket attackeras blir Elena inlåst i en amulett – i 41 år! När hon till slut får komma ut vill hon ta över som drottning. Men långsamt inser hon att hon behöver lära sig mer om livet innan hon är redo för det ansvaret.

Får du sjunga något i serien?

– Ja, det är musik i varje avsnitt. Det gillar jag!

Hade du själv gillat serien när du var i 10-årsåldern?

– Ja! Jag hade verkligen kunnat relatera till Elena. Hon tror hon kan allt. Men det stämmer inte alltid …

Hur är det att dubba tecknad film?

– Det är kul och utvecklande. Man måste få fram rätt känsla, bara genom att använda rösten. Jag har dubbat en del tidigare. ”Biet Maja”, till exempel. Men den största roll jag gjort var rösten till Merida i Disney Pixars ”Modig”. Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få göra en stor röstroll på bio.

Du är skådis, musikalartist, artist, programledare och röstskådespelare. Vad känner du mest för just nu?

– Jag vill inte välja – så jag försöker nog få ihop en kombination av alltihop. Men sedan jag spelade i filmen ”Min lilla syster” har jag verkligen blivit sugen på mer skådespeleri. I vinter ska jag spela Snövit i den musikalen. Sedan håller jag på med ett musikprojekt där jag är med och skriver låtarna. Det kan nog bli en skiva av det nästa år.

Disney säger att du heter Amy Diamond. Men när du gör egen musik och spelar i film heter du Deasismont. Vad ska vi kalla dig?

– Haha, det är en förvirrande tid, okej!? Jag heter båda. En del av mina arbetsgivare tror att det ger mer publik om jag heter Diamond. Men jag själv använder alltid mitt riktiga namn, det är ju så jag heter!

 

Hela KP-Lukas intervju med Amy filmades. Är du nyfiken på mer? Titta här: