Många känner till Anton Hagman, 18, för hans covers på Youtube. I sin debut i Melodifestivalen lyckades han ta sig vidare till Andra chansen. Nu är han taggad inför duellerna.

Anton HagmanKiss you goodbye.

Låtskrivare: Christian Fast, Henrik Nordenback och Tim Schou.

Tävlar: Andra chansen, lördag 4 mars.

Tid: Klockan 20.00, SVT 1.

Plats: Linköping.

Hur tycker du att första framträdandet gick?

– Det kändes bra, men jag kan bli lite lugnare på scen. Nästa gång ska jag inte tänka på hur många som sitter där hemma och tittar – utan bara köra. Det är i och för sig bra att vara lite nervös, men det blev för mycket.

Finns det fördelar med att inte gå direkt till final?

– Absolut för mig. Eftersom jag är debutant så är det är det positivt att få synas extra mycket. Nu får jag en hel vecka till att uppleva Mello-kaoset. Det är första gången som jag står på en sådan stor scen, så det blir en bra erfarenhet att få göra det fler gånger.

Fem snabba

Sång eller Dans

Snap eller Insta

Youtube eller Musically

Chips eller Godis

Kropp eller Knopp

Vad känner du inför duellerna?

– Jag har inte exakt koll på hur det kommer att gå till. Men det känns lite nervöst att jag förmodligen kommer att möta någon jag inte känner.

Vem skulle du vilja tävla mot?

– Det skulle vara en ära att få möta Boris René. Det är honom jag träffat mest och han är väldigt schyst. Det blir ingen dålig stämning oavsett vem som vinner.

Vad har du på gång inom musiken i övrigt?

– Jag håller på att skriva och spela in mitt debutalbum. Melodifestivalen är ett litet sidospår från det. När det är över kommer jag att färdigställa skivan och förhoppningsvis släppa den innan året är slut.

Skriver du mycket låtar själv?

– Ja, det blir mer personligt då. Mello-låten är egentligen den enda som jag inte varit med och skrivit. Jag har ganska nyligen skrivit på kontrakt som låtskrivare hos ett skivbolag också. Jag har inte skickat in några texter än men ska göra det snart. Jag har en hel del låtar liggande.

Kommer du fortsätta med Youtube?

– Jadå. Jag har lagt upp material från Melodifestivalen nästan varje dag. Sedan kommer jag att fortsätta lägga upp covers på andras låtar. Egentligen ser jag inte mig själv som en youtuber utan använder det för att nå ut som artist.