En fin present eller en smaskig julgransprydnad – du väljer!

Du behöver (till 3 strutar):

Tips!

Det mesta är gott ihop med choklad.

Så om du vill ha variation på godiset – prova med puffat ris, nötter, cornflakes, russin eller annan torkad frukt.

1 påse polkagrisar (140 gram)

150 gram ljus blockchoklad

Smörpapper

3 A4-papper

tejp

snöre

pärlor

Ett ark styvt färgat papper

 

Gör så här:

Krossa polkagrisarna. Det är enklast att banka på dem med något hårt, när de ligger i den oöppnade påsen. Då sprätter de inte i väg. Smält blockchokladen. Blanda choklad och polkasmulor och bred ut på ett smörpapper. Ställ kallt och vänta tills det har stelnat. Bryt sedan till lagom stora bitar (använd lite hushållspapper, så kladdar inte chokladen av värmen från dina fingrar).

Änglastrut

Foto: Foto: Jonas Gustavsson

 

Strutarna: Rulla A4-arken till strutar. Tejpa så de håller ihop, gärna med dubbel-häftande tejp. Stick hål i toppen av struten. Trä igenom ett snöre med en pärla som stopp på insidan och en snygg pärla utanpå. Klipp till vingar av det färgade pappret och tejpa fast på struten. Lägg i godiset och tejpa igen, eller fäst med julklappslack!

Mall till änglavingar. Klicka här!

 

KP 18_liten
Fler smaskiga julrecept i KP 18

 

Ännu mer julpyssel

Pyssla pynt och presenter

Det doftar julklappar

Klappat & klart

Ge bort dig själv

 


Du vet väl att det alltid finns mer att läsa i tidningen KP!

NUVARANDE Julgodis i änglastrut
NÄSTA Ge bort dig själv