Aldrig hört talas om The Vamps? Lugn – KP har pratat med Connor från bandet vars popularitet växer hysteriskt snabbt.

De har över 40 miljoner visningar på Youtube, de jämförs med One Direction och de har varit förband

The Vamps

noje_14-04-14_Basen-gick-sonder-men-jag-fortsatte-att-spela_1

Foto: Universal Music

Medlemmar: Tristan Evans, Bradley Will Simpson, Connor Ball och James McVey.

Från: Storbritannien.

Singlar: Can we dance, Wild heart och Last night.

Aktuella: Med debutalbumet Meet The Vamps som släpps den 14 april.

till Selena Gomez. På mindre än två år har poprockbandet The Vamps gått från att vara ingenting till att ha fans över hela världen.

Men James, Tristan, Connor och Bradley tycker inte att de är så speciella.

– Vi ser oss inte som så stora, säger Connor Ball. Vi är bara bästa vänner som tycker att det är kul att spela musik ihop!

The Vamps bildades 2012 när James och Bradley möttes på Youtube. De började skriva låtar tillsammans och hade inga planer på att bli fler. Men så såg de Tristan spela trummor i en video och tog kontakt med honom. Sist in var Connor, som kom med i bandet i mars förra året. Sedan dess har deras liv förändrats en hel del.

– Innan jag blev medlem i The Vamps spelade jag musik på ett mer normalt sätt, berättar Connor. Men nu får vi spela varje dag! Vi behöver inte jobba längre.

Och visst blir de igenkända ute bland folk.

– Det är bara roligt, säger Connor. Folk kommer fram och frågar om de får spela in videomeddelanden och ta bilder med oss. Eller så snackar vi bara lite.

Bandet har redan hunnit turnera med flera stora artister. I februari var de förband till Taylor Swift på hennes Englandsturné.

– Det var helt otroligt, och Taylor var så himla trevlig, berättar Connor. Det var en jättestor publik så jag var lite rädd. Men det var häftigt, för man såg att folk sjöng med i våra låtar.

Innan spelningarna var det väldigt nervöst, tyckte han. Och ännu värre blev det den dagen han ramlade av scenen!

– Det var ganska pinsamt, men jag gick upp igen och vi fortsatte att spela. Jag gjorde mig illa lite grann och basen gick sönder. Fast inte helt, så det gick att fortsätta.

Efter flera mindre turnéer är dags för bandets första stora turné i Storbritannien i höst. Connor vet redan vad han kommer att sakna mest:

– Min familj! Och jag saknar alltid min säng. Det är väldigt trevligt på turnébussen, men det är inte som att sova hemma.

Trots att killarna lever så nära inpå varandra när de reser, så går det bra, tycker Connor.

– Vi kan chilla för oss själva om vi behöver det, och vi blir inte direkt trötta på varandra. Vi är ganska lika, men med olika egenskaper. Jag är ganska blyg. Brad och Tristan är väldigt roliga – och ganska överaktiva. James är den känsliga. Han gillar att få lite tid för sig själv. Samtidigt är han också väldigt rolig.

I sommar väntar flera spelningar för The Vamps, bland annat på den engelska festivalen Isle of Wight och i USA.

– Men förhoppningsvis åker vi till andra länder också, säger Connor. Vi skulle verkligen vilja åka till Sverige!