Bara några veckor har gått sedan Bella & Filippa var med i Melodifestivalen med låten Crucified. Det blev genombrottet för sångduon, som också är bonussyskon.

– De tre minuterna i Mellon var magiska. Då blev det uppenbart att det är det här vi vill göra. Stå på scen och sjunga. Det var vår första stora grej och ett bra sätt att få smaka på musikbranschen, säger Filippa Frisell, 17.

Nu försöker Bella & Filippa utnyttja uppmärksamheten de fått genom Melodifestivalen. Redan nu i vår är en ny singel på gång.

– Vi får inte berätta vad den heter, men den är ungefär i samma stil som Crucified. En glad låt som sätter sig i huvudet, säger Isabella ”Bella” Snihs, 16.

Senare i år är det också tänkt att ett album ska släppas.

– Vi har ganska mycket material färdigt, nu håller vi på att välja vilka låtar vi vill ha med på skivan, säger Filippa.

Samtidigt som musikkarriären håller på att ta fart läser Bella och Filippa på gymnasiet.

– Det blir väldigt mycket ibland, som att ha två heltidsjobb. Men det är så himla roligt att vi är redo att kämpa, säger Bella.

De två träffades i sandlådan som småbarn. Efter några år blev de bästa vänner och nuförtiden är de också bonussystrar. Bellas mamma är gift med Filippas pappa.

– Vi brukar säga att det var tack vare oss som de blev tillsammans, säger Filippa.

Att få bonussyskon innebär stora förändringar och mycket nytt att vänja sig vid. Bella och Filippa tror att det var lättare för dem eftersom de kände varandra så bra sedan tidigare. Men de har några tips till den som precis har fått, eller kommer att få, bonussyskon.

– Ta det som det kommer. Om det uppstår några problem ska man inte vara rädd att prata med sin förälder om det. En annan bra sak är att hitta gemensamma intressen som man kan göra tillsammans. I vår familj är det musik, säger Bella.