Lördagen den 19 augusti börjar Duellen på SVT1. I första programmet blir det fotbollsaction! Två landslagsspelare mot 55 barn. Vi har pratat med två av spelarna från barnlaget – Smila Rehn, 9, och Aston Stering, 8.

I Duellen får publiken i studion och tv-tittarna hemma gissa hur det ska gå i olika dueller. Till exempel Sveriges starkaste man mot tio barn i dragkamp. Eller tio skogshuggare mot en modern skogsmaskin i trädfällning. I första programmet spelar fotbollslandslagets Albin Ekdal och Jimmy Durmaz match mot 55 barn. I barnlaget spelade bland andra Smila Rehn, 9, och Aston Stering, 8,

Foto: privat

Foto: Foto: privat

Foto: privat

Smila Rehn

Ålder: 9, snart 10.

Bor: I Bromma.

Klubb: Brommapojkarna.

Favoritspelare: Cristiano Ronaldo.

 

Foto: privat

Foto: Carlos Contreras /Jarowskij

Foto: privat

Aston Stering

Ålder: 8.

Bor: Saltsjö Boo.

Klubb: Hammarby.

Favoritspelare: ”Lionel Messi, men bland svenska spelare är det Zlatan.”

– Det var spännande och roligt. Men jag hade inte bollen så jättemycket, berättar Smila som fyller 10 år den sista augusti.

Hon är ganska säker på att hon kommer att synas i bild och hon är peppad på att se programmet på lördag.

– Jag har berättat för typ alla i släkten och några kompisar att jag är med. Så många jag känner kommer nog att kolla, säger Smila.

Hon berättar att det blev en jämn match och att landslagsspelarna utnyttjade sitt längdövertag.

– De sköt över oss hela tiden … Då spelar det ju inte så stor roll hur många man är.

Smila tog autografer på Sverigetröjan, som alla barn som var med fick.
Aston berättar att han också tog autografer, men på sina fotbollsskor. Han håller med om att det var en rolig match att spela.

– Det är inte många som någonsin får spela mot landslagsstjärnor, säger han eftertänksamt. Jag gjorde inget mål, men en gång försökte jag skjuta. Då var det en massa spelare från vårt lag i vägen, fortsätter han.

Det är alltså inte bara fördelar med att vara 55 på planen, men Aston tror ändå att det behövdes så många.

– Ja, eller kanske ännu fler egentligen. De andra två är ju så duktiga och har spelat så länge!

Aston är helt säker på att han kommer att synas i programmet, eftersom han är med i en trailer för det. Han har berättat för kompisar, lärare och släktingar att de måste titta på lördag. Men något mål från Aston kommer de alltså inte få se.

– Jag är väl ingen målgörare egentligen. Men min pappa säger att jag är det. Och i vår senaste match gjorde jag sju mål, fast riktigt så många brukar det inte bli annars.

 

Landslagets Albin Ekdal och Jimmy Durmaz möter sina 55 motspelare

Programledare för Duellen är friidrottsmästaren Carolina Klüft och Micke Leijnegard, känd från Mästarnas Mästare. Programmet sänds på lördagar i SVT1 klockan 20.00 Avsnitten finns sedan även på SVT Play.