Med start på måndag och i tre veckor framåt sänds serien ”Zombie” i Barnkanalen. Vi har träffat två av hjältarna, Raja och Signe.

– Det är ingen dramaserie, säger Signe Jonsson, 12, från Vännäs.

– Men ändå inte som en dokusåpa eller ett tävlingsprogram, fyller Raja Singh, 12, från Umeå.

– Alltså, vi visste ungefär vad som skulle hända. Men inte hur vi skulle lösa problemen, säger Signe. När vi blev skrämda så överdrev vi nog lite för att det ska se spännande ut i tv.

– Och det gör det verkligen, säger Raja. Vi har fått se ett par färdiga avsnitt. Det är läskigt och lite lagom komiskt. Även om jag inte hade varit med i serien så hade jag verkligen gillat den.

Zombie

Foto: Foto: Lukas Björkman

Zombiejägarna Raja och Signe.

”Zombie” sänds i tolv avsnitt. Den utspelar sig i byn Ösele, någonstans i Norrlands inland. Invånarna har insjuknat i en mystisk sjukdom – en zombie-smitta! Hoppet sätts till en insatsstyrka bestående av nio barn. De måste ta sig in i byn och lösa en rad problem.

Både Raja och Signe blev utvalda när SVT ordnade uttagningar Umeå.

– Men det är barn från andra delar av Sverige med också. Det har varit kul att få nya kompisar som jag inte hade träffat annars, säger Raja.

Zombierna är livsfarliga. Men insatsstyrkans mål är inte att döda dem. I stället ska de hitta ett botemedel. Under seriens gång blir de jagade av zombier flera gånger.

– Då är det bästa knepet att kasta blodpuddingsbollar mot dem, berättar Raja. Zombier är helt galna i blodpudding.

– Fast egentligen var det chokladbollar, avslöjar Signe. Ibland är det lyxigt att vara zombie!

Första avsnittet av Zombie sänds måndag 22 februari kl 20.20 på Barnkanalen. Då finns även alla avsnitt att se på SVTPlay/Barnplay.