På lördag drar årets Melodifestival igång. För De Vet Du, humorgruppen kända från Youtube, är det debut i tävlingen. KP tog ett snack med Johan Gunterberg och Christopher Martland, två av gruppens fyra medlemmar.

Hur känns det inför Mello-debuten?

– Riktigt roligt. Speciellt alla förberedelser är kul, att gå in i hela bubblan. (Johan)

De Vet Du – Road Trip 

Medlemmar: Johan Gunterberg, Christopher Martland,
Tor Wallin och DJ-Hunk.

Låtskrivare: Johan Gunterberg och Christopher Martland.

Tävlar: Deltävling 1, lördag den 4 februari.

Arena: Scandinavium i Göteborg.

Hur skulle ni beskriva er låt Roadtrip?

– Den är fart och fläkt! Det är svårt att säga så mycket mer, då låter det som om den vore så bra. Vi gillar inte att snacka så mycket innan utan vill att låten ska göra jobbet. Men vi har inte bytt stil bara för att vi är med i Melodifestivalen. Så man kommer känna igen sig om man sett våra tidigare grejor. (Christopher)

Hur skulle ni beskriva De Vet Du för dem som inte känner till er?

– Vi är en musik- och humorgrupp som gillar att larva oss. Våra låtar är ofta en blandning av olika genrer och vi hoppar mellan de olika stilarna. Dessutom gör vi alltid en musikvideo till allt vi skriver. Våra låtar handlar om saker vi själva tycker är kul och skrattar åt. Vi plockar aldrig upp något bara för att det är aktuellt. (Johan)

Fem snabba

Dans eller Sång

Chips eller Godis

Snap eller Insta

Youtube eller Musically

Kropp eller Knopp

Vad säger ni om startfältet i deltävling 1?

– Det är en tuff startordning. Vi har bra koll på alla deltagare sedan innan. Jag är ett super-fan av Melodifestivalen och kan nästan för mycket om det. (Johan)

Vem blir största konkurrenten till att gå vidare?

– Det är svårt att plocka ut någon speciell. Vi är ganska egna och tävlar nog mest mot oss själva. Det får bära eller brista lite. Antingen gillar folk det vi gör och då kommer det gå bra, eller också gör de inte det. Många andra artister har akter som liknar deras och då blir det lättare att välja ut direkta konkurrenter. (Christopher)

Vad är drömmen inför tävlingen?

– Vi hoppas få gå vidare och fortsätta den här roliga festen. Det är en helt ny värld att kliva in i för oss. Att åka ut direkt vore jättetråkigt. (Johan)

Vad är det pinsammaste ni varit med om på scen?

– Vi skojar ju mest, så om något pinsamt händer är det nästan till vår fördel. Det utnyttjar vi Tor till, han är pinsam mest hela tiden. Men första gången vi uppträdde som grupp var rätt pinsamt. Det var på en välgörenhetsgala på Lidingö som vi kommer ifrån. Vi hade aldrig stått på någon scen innan och vi var rätt dåliga. Publiken var dessutom en aula full av föräldrar som vårt material inte var helt anpassat för. Så det blev rätt konstig stämning. (Christopher)

Kan ni berätta något om er själva som era fans inte vet sedan tidigare?

– Vi håller ganska få hemligheter och brukar säga det mesta. Men att vi varit basketspelare brukar folk inte alltid vet om. (Johan)

 

De tävlande i deltävling 1:

Boris René – Her Kiss

Adrijana – Amare

Dinah Nah – One More Night

De Vet Du – Road Trip

Charlotte Perrelli – Mitt liv

Ace Wilder – Wild Child

Nano – Hold On