Nya artisten Elias Abbas, 15, har stora drömmar. För en vecka sedan släpptes debutlåten Min queen på Spotify.

Elias Abbas

Foto: Foto: Warnermusic

Ålder: 15 år.

Bor: I Stockholm.

Musikförebilder:
Boyz II men,
Chris Brown och
Ty Dolla Sign.

När började du med musik?

– Jag har alltid hållit på med det. När jag var yngre så trummade jag med händerna på bord och sjöng. Mina vänner och min familj vet att jag alltid gillat att göra alla typer av ljud.

Varför en låt om kärlek?

– Ja, alltså det är inte så att jag är kär i någon just nu. Men jag känner att mitt sound står för kärlek, att man är lycklig. Det är det jag vill sprida, bra vibbar och bra energi.

Vad vill du åstadkomma med musiken, vad är drömmen?

– Jag vill fortsätta att göra musik och sprida kärlek. Det är många artister från Rinkeby, där jag bor, som har försökt att visa upp de bra sidor som finns där. Men det har glöms bort. Jag vill vara den som fortsätter att visa att det finns bra människor, bra saker och talang i Rinkeby. Den stora drömmen är att nå ut till olika länder och slå igenom utanför Sverige och Europa.