Fram med discokulan och på med glittertajtsen! I morgon är det final i Mello. KPwebben har kollat in Ellen ”Skrällen” Benediktson.

I morgon avgörs den – kampen om vem som vinner Sveriges största musiktävling! Men Ellen

Ellen Benediktson

noje_07-03-14_Ellen-laddar-for-kvallen_1

Foto: Maja Borg

Ålder: 18 år.

Bor: I Malmö.

Familj: Mamma och tre katter.

Intressen: Musik.

Husdjur: Katterna Murre, Sam och Sascha.

Favoritband: Depeche Mode.

Favorit i tidigare Melodifestival:The worrying kind med The Ark.

Benediktson, som gick vidare redan i första deltävlingen, har knappt förstått att den stora dagen snart är här.

– När man är med i en deltävling har man laddat upp så mycket, säger hon. Efteråt blir det världens urladdning och det känns som att det är över. Jag insåg i förra veckan att jag ska göra allt en gång till!

Det är inte första gången Ellen har chansen att stå på scenen i Eurovision song contest. Hon har faktiskt gjort det en gång tidigare. Förra året fick hennes skola (ett musikgymnasium) hjälpa till när tävlingen förbereddes i Malmö. Ellen fick sjunga Frankrikes bidrag precis som om det var på riktigt, så att de som jobbade med tävlingen kunde ställa in ljus, ljud och bild innan de riktiga artisterna kom. Efteråt fick hon ett samtal från Christer Björkman, som har hand om alla artister i Mello. Han tyckte att hon var så duktig att han ville ha med henne i nästa tävling.

– Det kändes helt sjukt overkligt och jättekonstigt! Det var en enorm bekräftelse på att jag är duktig och har något speciellt.

Självklart sa Ellen ja och i början av februari tävlade hon med låtenSongbird. Hon är jättenöjd med framträdandet och tycker att det gick alldeles perfekt.

noje_07-03-14_Ellen-laddar-for-kvallen_2

Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Foto: Olle Kirchmeier/SVT

– Jag kunde inte ha gjort det bättre. När jag gick av scenen tänkte jag att det kvittade hur det gick i tävlingen. Jag var så otroligt nöjd och det är det som räknas.

När det blev dags för de andra deltävlingarna tänkte Ellen först inte titta. Hon visste att hon bara skulle bli nervös och jämföra sig med de andra. Men sedan blev hon sjuk och hade inget annat att göra på lördagskvällarna. Så då blev det galet mycket Mello i alla fall.

– Jag har aldrig varit så här insatt i Melodifestivalen! Jag försökte titta på det lika mycket som jag skulle ha gjort om jag inte var med själv, men så blev det ju inte.

Och hon tror att det kan gå hur som helst i finalen.

– Det finns så många bra låtar i år, och framför allt är det många sorters artister. Det är roligt med så stor bredd.

Ellen har sjungit så länge hon kan minnas. Redan som liten skrålade hon på lekplatser och sjöng för resenärerna på bussen. Musiken är hennes stora intresse och den betyder allt för henne. Till andra som vill hålla på med musik har hon ett tips:

– Följ dina drömmar! Det är så mycket fokus på att man ska ha ett riktigt jobb och göra karriär. Men har man en talang ska man utveckla den. Det värsta som kan hända är att det inte går vägen och då kan man göra något annat.