Han blev känd när han sjöng covers på kända låtar. I dag har han över 70 miljoner visningar på youtube. Den 28 april släpper Shawn Mendes sitt debutalbum Handwritten.

Shawn Mendes

noje_04-03-15_En-popular-16-aring_1

Foto: Foto Universal Music och Josefine Larsson

Ålder: 16 år.

Bor: I Toronto, Kanada.

Familj: Mamma, pappa och lillasyster.

Intressen: Jag älskar att åka longboard och att campa.

Favoritartister: Ed Sheeran, Bruno Mars, Justin Timberlake och Justin Bieber.

Det bästa med Sverige: Maten! Den är helt fantastisk och känns så hälsosam.

Shawn hade en spelning i Stockholm den 23 februari. Biljetterna sålde slut på mindre än en minut! KP tog ett snack med stjärnan under hans första besök i Sverige.

Hej Shawn! Vilket är ditt första minne av musik?

– När jag var barn spelades alltid musik hemma. Det jag minns är att mamma spelade mycket country och att pappa lyssnade mycket på Led Zeppelin och reggae. Så jag har alltid haft musik omkring mig.

Snart släpps ditt första album. Berätta om det!

– Det är ett akustiskt album. Låtarna berör många bra ämnen och handlar om saker som har hänt mig, saker jag tror på.

Life of The Party har streamats 5 miljoner gånger på Spotify. Vad handlar den om?

– Om att älska sig själv, ha självförtroende och inte låta någon trycka ner dig. Det är en låt jag vill att lyssnarna ska må bra av.

Vad drömmer du om att uppnå med musiken?

– I framtiden hoppas jag att jag kan vara en förebild på samma sätt som jag har förebilder i andra artister i dag. Jag hoppas att musiken blir uppskattad runt om i världen, oavsett ålder och kön.

Varför har du gjort sådan succé?

– Jag tror att mycket kommer av att jag har så nära kontakt med mina fans via sociala medier. Utan den skulle jag inte ha någon framgång alls. Jag är lyckligt lottad med att det har gått så bra som det har gjort.

Vad vill du hälsa till dina svenska fans?

– Att jag älskar dem och att de alla är vackra. Jag har träffat ungefär 70 av dem sedan jag kom hit. Det är så roligt. Det stod ett gäng på flygplatsen när jag landade i Sverige. De är så gulliga och snälla.