Äntligen andra deltävlingen i Melodifestivalen! Ikväll får vi se Erik Segerstedt sjunga med Tone Damli. För KP avslöjar Erik en annorlunda förmåga.

Erik Segerstedt

Ålder: 29 år.

Bor: I Stockholm.

Favoritmat: Tacos.

Pinsamt: Glömde en gång bort att han skulle uppträda på ett dop.

Dold talang: Kan vifta på öronen och stå på händerna.

Aktuell med: Hello goodbye i Melodifestivalen.

Det är inte första gången Erik Segerstedt är med i Melodifestivalen. 2009 sjöng han låten Baby goodbye med bandet E.M.D. De kom trea. Kvällens uppträdande kan blir början till revansch. Han sjunger en duett med norskan Tone Damli. Låten heter Hello Goodbye och Erik säger att den är speciell. Eftersom det inte är första gången han är med i Melodifestivalen är han faktiskt inte nervös.
– Vi har en låt som sticker ut. Jag och Tone kommer att låta riktigt bra. Hon är verkligen duktig och rolig. Och jag är riktigt taggad!

Tone och Erik har inte känt varandra så länge. De träffades bara en gång innan de bestämde sig för att sjunga tillsammans. Hela förra veckan övande de jättemycket och bara hängde med varandra.
– Det känns som om vi har känt varandra hela livet, säger Erik.

Erik har alltid älskat att sjunga och han har gjort det hela livet. Verkligen hela livet. Det började nämligen redan när han föddes.
– Det blev en lång A-ton direkt när jag kom ut ur mammas mage, berättar han. Sedan har det bara fortsatt.

Erik tyckte att skolan var tråkig. Det var mycket roligare att flamsa med kompisar och att sjunga på rasterna. Ibland var det till och med så trist att han hellre övade på sin hemliga talang i stället för att lyssna på läraren.
– Att jag kan vifta på öronen är det inte många som vet! Det är lite svårt, men om man övar mycket så går det, avslöjar han för KP.

Varje år sjöng Erik på skolavslutningen. Han minns speciellt att han sjöng många låtar ur musikalen Rent.
– Det var oftast läraren som valde låtar. Själv ville jag bara få sjunga, så det var inte så viktigt vilken låt det blev.

På gymnasiet kunde Erik äntligen rikta in sig speciellt på musik. Då fick han till och med sjunga på lektionerna. När han inte var i skolan eller spelade i band hängde han med kompisar.
– Jag var väldigt öppen och hittade många vänner genom musiken. Vissa tyckte att jag var lite annorlunda, för på den tiden var det inte jättevanligt att killar gillade att sjunga, säger han.

Erik kan också spela flera instrument, som piano, gitarr och trummor. När han var liten tog han pianolektioner, men det mesta har han lärt sig själv.
– Jag övade aldrig på läxorna så jag slutade. I stället tränade jag på den musik jag tyckte var bra, förklarar han.

Det är sju år sedan Erik var med i Idol. Där slutade han som tvåa trots att han nästan inte ens höll på att komma med i programmet. Och trots att han säger att han inte är nervös inför kvällen, erkänner han till slut att det pirrar lite i magen. Han vet att den han är hemligt kär i kommer att titta på honom.
– Men jag tänker inte säga vem det är för då är det inte en hemlig kärlek längre!, säger han.