Filmrecensioner

Läs KPwebbarnas filmrecensioner. Eller skicka in en egen recension HÄR!

Betygsskala:

femkpw

fyrakpw

trekpw

tvakpw

enkpw

nollkpw

 

Upp i det blå

Filmen handlar om Pottan som ska på ponnyläger.
Men hon hamnar på en återvinning istället, där hon träffar Dennis, Ture och galna chefen Rydberg. Tillsammans bygger dom en raket, men av misstag råkar Pottan åka ut i rymden. Dennis, Ture, Rydberg och en rymdtjej åker upp i rymden och räddar Pottan. Filmen var bra. Och ska man se denna film ska man nog vara beredd på att saker kan dyka upp när som helst!!

Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

femkpw

Elsa, 9

 

Isle of dogs

Isle of dogs
I Japan så har det utbrutit en hundinfluensa och alla hundar sänds till Trash island. Den första hunden som sänds dit heter Spots. En dag så flyger en 12 årig pojke till ön och letar efter Spots, för det var hans hund. Tillsammans med hundarna Cheif, Boss, King, Duke, Rex letar de efter Spots. Men de blir förföljda ….
Filmen var jättebra och jag tycker alla som gillar spänning, drama och sorgliga och framför allt hundar borde se denna film! Den är 1 timme 42 minuter lång och gjord i stop-motion. Den är jättebra gjord!

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

femkpw

Goldendoodle är bäst!, 10

 

AVENGERS: INFINITY WAR
Amerikansk actionfilm.  

Den näst dyraste filmen någonsin gjord (delad placering med Pirates of the Caribbean: at world’s end och Justice league) kostade filmen mer än 300 miljoner dollar att göra, det är ungefär 2,1 miljarder svenska kronor.

Vi följer än en gång våra favorithjältar. Denna gång står de mot Thanos, en man som vill förinta halva världens befolkning, han letar efter ”the infinity stones” som synts i tidigare Marvel-filmer. Kan Thanos, med hjälp av de mäktigaste krafterna, vinna? Eller frågan är nog snarare: Vem får tag i stenarna först?

Det är ett intressant tema filmen baseras på och jag gillade speciellt hur nästan alla Marvels superhjältar blir inblandade i historien. Vi har Robert Downey JR som än en gång spelar Iron man, vilket han som vanligt gjorde underbart bra. Chris Hemsworth spelar Thor, Chris Pratt spelar Star-lord. Tom Holland gör Spider-man. Chris Evans är Captain America. Listan kan göras lång, då 12 skådespelare blivit kallade till att spela ”sina hjältar” i den här storfilmen.

Alla skådespelare gjorde ett bra jobb. Man ser passionen de har för sina hjältar och hur de verkligen går in i rollerna. Det känns verkligen som att om det går dåligt för karaktären så blir skådisen också ledsen.

Jag älskade filmen för att alla tidigare Marvel-filmer verkligen bygger upp till denna. Man har tidigare hört om Thanos i Guardians of the Galaxy, och ”the infinity stones” har alltid spelat en stor roll i de olika filmerna.

Jag vill inte avslöja för mycket, men man märker verkligen hur allt har ett samband och hur alla delar äntligen passar ihop. Det är som ett avslut, men på samma gång en start på något helt nytt.

Filmen var faktiskt otroligt bra, men jag vet inte riktigt om jag gillade slutet. Det var ett bra slut på en film, helt klart, men det kändes fel på något sätt. Det passade inte alls som slutet på just en Marvel-film.

Det här är änåd definitivt en film jag rekommenderar till folk som gillar action och superhjältar. Men den som inte har koll på de tidigare Marve-filmerna kan nog få svårt att hänga med.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

fyrakpw

 

Amanda Swärdsén, 14 

 

Karate Kid: sanningens ögonblick

Daniel är en pojke som med sin mamma har flyttat till en ny stad. I den nya skolan blir han mobbad av några stora killar som går på karate. Men Daniel träffar plötsligt en japan som lär honom karate och senare möter Daniel de elaka killarna varandra i en karatekamp mot varandra. Tillslut vinner Daniel kampen och han blir ny karatemästare. Jag tyckte att filmen var väldigt spännande men den kändes väldigt lång. Men jag tycker ändå att den var superduperbra! Oavsett om man gillar karate eller inte så tror jag att man skulle gilla denna film, för den är riktigt bra!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

fyrakpw

Hej, här är jag!, 11

 

Divergent

Filmen handlar om en tjej som heter Tris (Beatrice). När man fyller 16 ska man göra ett test som ska hjälpa en att välja vilken falang man ska vara med i. Hennes testresultat var inte som det skulle enligt landet hon levde i. Hon väljer därför en ny falang där hon möter Four. De blir kära. Samtidigt vill staten utrota henne för att hon är annorlunda.
Filmen är väldigt bra.

Åldersgräns: 11
Betyg:

fyrakpw

Izabelle, 13

 

Ready player one

Bra actionfilm med spänning lite läskig men bra film. Handlar om VR-glasögon och man kan bli vad man vill till exempel Tracer från Overwatch. Stan där Wade bor(han är huvudkaraktären i filmen) så är allt i ruiner. Så alla går in i VR-världen, för att där kan man göra allt.

Åldersgräns: 11
Betyg:

fyrakpw

I fall du är rädd se den inte, 11

 

Herbie vild och galen

För er som inte vet så är Herbie en levande bil som kan köra av sig självt. I denna film så åker han och hans ägare till Brasilien där de ska vara med i ett racinglopp. De möter en liten pojke på rymmen som stjäl andras saker. Han blir vän med Herbie och de har skoj tillsammans. Men när Herbie och hans ägare ska åka med ett skepp så råkar pojken följa med och Herbie har sönder en massa saker på skeppet när han är med pojken. Den arga kaptenen kastar Herbie i havet och med tårar i ögonen så ser pojken på. Senare när de når land så hittar pojken Herbie och tar honom upp på stranden. De åker iväg tillsammans och hittar på massa saker. Bland annat kommer skurkar som försöker stjäla guld. Och Herbies ägare letar efter Herbie. Det händer en massa saker och det blir ett riktigt äventyr! Men vad händer sen? Se filmen så får du reda på det! Jag tycker att filmen var fantastisk! Den var spännande, rolig men samtidigt väldigt sorglig. Man skrattade mycket också. Dock var det lite trist att man inte fick se när de körde loppet men filmen var bra ändå. Så alla kåpeare, se denna film!

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

femkpw

Se även de andra Herbie- filmerna!, 11

 

Herbie i Monte Carlo

Herbie är en bil som har en egen själ och kan köra av sig självt. Hans ägare reser med honom till Frankrike där han ska vara med i ett racinglopp från Paris till Monte Carlo. Plötsligt blir han kär i en annan bil och börjar följa efter den bilen. När han kör loppet så händer en massa saker som gör att han hamnar efter. Bland annat har två skurkar stulit en diamant som de gömt i Herbies bensintank och de försöker ta tillbaka diamanten. Sedan råkar även Herbie åka fel väg när han är i bergen eftersom någon har vänt skylten åt fel håll. När bilen som Herbie var kär i plötsligt råkar köra av vägen ner i vattnet så räddar Herbie bilen och sedan lyckas han åka ikapp de andra och vinna loppet. Dessutom lyckas de ta fast skurkarna och få tillbaka den dyrbara diamanten. Jag tyckte att filmen var fantastisk! Jag tycker inte att det gör någonting att den är gammal (filmen är från 1977). Den var verkligen jättebra! Jag rekommenderar även de andra Herbie- filmerna.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

femkpw

Herbie är bäst!, 11 år

 

Harry Potter och dödsrelikerna – del 1 och 2

Det är den sista filmen som är uppdelad i två delar och den handlar om att Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger har sänds ut på ett uppdrag att hitta och förstöra horokruxer som hållet Lord Voldermort odödlig. Det är en lång och svår resa, dom ska hitta sju horokruxer och förstöra dem. Dödsätarna har tagit över och styr nu Ministeriet, Hogwarts och nästan allt i trollkarlsvärldens. Harry och dom andra bryter sig in på ministeriet, blir angripna av dödsätare. Då får Hermione syn på en mystisk symbol i form av en fyrkant med en cirkel och ett streck, dödsrelikerna. Voldermort är ute efter strecket, fläderstaven och gör allt för att få tag på den. Det är den sista och avgörande striden, vem kommer förlora? Jag tycker den är jättebra fast jag gillar mer boken för de skiljer sig mycket. Alla borde se Harry Potter filmerna, dom är JÄTTEBRA!!

Åldersgräns: 11
Betyg:

femkpw

 

Esther, 10

 

Black panther

T’challa (Black Panther) har blivit krönt till kung i det rika afrikanska landet Wakanda, efter att hans pappa dött i ett terrorattentat mot FN. Men det dyker upp en snubbe
som kallar sig Killmonger som utmanar T’challa på en strid om vem som ska vara Wakandas kung. Efter en action späckad scen dödar Killmonger T’challa och blir kung över Wakanda.
Men några kvinnliga krigare märker att den nya kungen är ond och vill skicka ut Wakandernas värdefulla metall till omvärlden.
Filmen rekommenderas till folk som gillar modern action

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

fyrakpw

Gurkan999, 11

 

 

Herbie: Fulltankad

Herbie är en bil som har en egen själ och kan köra av sig självt. Han håller på att krossas på skroten men räddas av tjejen Maggie som köper bilen. Tillsammans med kompisen Kevin deltar hon i olika racinglopp mot den duktiga Nascar- föraren Trip Murphy som gör allt för att slå Herbie. Det sker en massa problem och sorgliga händelser i filmen men allt slutar lyckligt. Jag tycker att det är en av de bästa filmerna jag någonsin sett! Det var bra handling, fantastisk musik och så var den lagom sorglig. Jag rekommenderar absolut denna film och även de andra Herbie-filmerna!

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

femkpw

Herbie-fan, 11

 

Sing

Koalan Buster Moon ska ha en talangtävling för att rädda sin teater. Priset är 1000 dollar. Men hans medhjälpare råkar trycka fel så istället blir det 100 000. Filmen var bra och ganska spännande

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

fyrakpw

PippPopp08 på ROBLOX, 10

Midnight sun

Katie har en sjukdom som gör att hon kan dö av solljus. Hon har spenderat alla dagar inomhus med sin pappa och höjdpunkten på dagen är när killen Charlie går förbi hennes fönster. Men på nätterna kan hon vara ute. En gång spelar hon gitarr och sjunger på tågstationen när hon möter Charlie. På nätterna hittar de sedan på massa saker tills de råkar vara ute ändå till soluppgången. Filmen var bra och fin eftersom hon blir så lycklig med Charlie, men också sorglig i slutet.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

fyrakpw

Elise Nilsson, 14 år

 

A silent voice

Den är en väldigt fin berättelse om Shoko som är döv och ska börja i en ny klass. Där blir hon mobbad så hon måste sluta, hela klassen var med och mobbade men de bestämmer sig för att skylla på Shouya. Flera år senare när han träffar Shoko igen, kan han gottgöra det han gjorde då och flytta vidare?
Det är en jättebra film som handlar om mobbning och att förlåta. Den är väldigt fint animerat och väldigt känslofylld. Rekommenderas starkt till folk som gillar anime eller inte. Det här är en film som passar alla.
Notera att det är en anime så den är tecknad/ animerad och dom i filmen pratar japanska.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

Vadskamanskrivadå?, 12

 

Rum 213

Filmen handlar om Elvira, Bea och Meja. Det försvinner saker ur rummet 213 på kollot Björkudden där tjejerna bor. Bea ser en märklig tjej som de andra inte ser.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

Unicorn, 10 år

 

The teory of everything

”The teory of everything” är en film som handlar om den världskände fysikern Stephen Hawkings. Det här är inte en sådan där dokumentärfilm, utan en spelfilm baserad på hans verkliga liv fast ”bakom kändisskapet”. Man får se hur han möter sitt livs kärlek, får en sjukdom och kommer på en teori om rymden som ingen annan ens tänkt på förut.
Jag tyckte verkligen om den här filmen eftersom det var en liten annorlunda kärleksfilm och man fick se någons verkliga liv ur ett annat perspektiv. Dock slutar det inte 100% lyckligt, men det gör det ju nästan aldrig i verkligheten om man tänker efter…
Filmen har vunnit Oscars och jag kan verkligen förstå varför. Den var helt klart underbar och verkligen värd att kolla på!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Irerah på Wattpad, 13

 

Titanic

Filmen handlar om den rika förstaklass-passageraren Rose DeWitt Bukater och den fattiga konstnären Jack Dawson. Rose försöker ta livet av sig genom att hoppa ner i vattnet men Jack räddar henne. Rose ska egentligen gifta sig med en man som heter Nathan Caledon Hockley ”Cal”, men hon blir kär i Jack. När skeppet sjunker så lovar Rose Jack att hon ska överleva och ha ett bra liv.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

JACK ÄR SÅÅÅÅ SNYGG!!, 12

 

Coco

Filmen handlar om 11-åriga Miguel en pojke vars familj har förbjudit musik efter hans gammel-gammelmorfar lämnade sin fru och sin dotter för att bli musiker. När han tar en titt på ett gammalt foto så upptäcker han att han är släkt till världens mest kända musiker. Så på dem dödas dag så smiter han in i museet och spelar på gitarren, som transporterar honom till dem dödas rike där han träffar skället Hector vars familj inte har ställt upp hans foto, men han har bara upp tills soluppgången på sig för att få musikerns välsignelse annars blir han kvar där för alltid. Jag tyckte att det är en av dem bästa animerade filmerna det här året, de var både rolig och sorglig en perfekt balans för en bara film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

Odette Ngijol, 11

 

Star Wars: The Last Jedi

Filmen börjar där den förra slutade.
Rey utvecklar sina förmågor ännu mer, nu med hjälp av Luke. Under tiden rustar motståndsrörelsen för strid mot the First Order. Den var för det mesta spännande och underhållande och fungerade riktigt bra som uppföljare till den första (Hm, vänta nu… sjunde) filmen trots en ganska annorlunda ton. Man försökte också klämma in lite humor här och där (ibland lite för mycket…). Vissa delar av filmen (Den med Finn och Rose) var tyvärr inte lika bra eller intressant som resten av filmen.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

Nina, 14

 

Emoji movie

the-emoji-movie
Emojin Gene ska jobba för första gången. Alla emojis ska ha ett speciellt utryck, men Gene är lite speciell. Han kan nämligen se ut som alla emojis. Gene gillar verkligen inte att bara vara en meh-emoji. Därför har han väldigt svårt att göra rätt min. En handemoji och Gene söker upp hackaren Rebella- en hemlig prinsessa. Tillsammans ska de söka upp molnet, platsen där alla kan vara fria. Samtidigt hamnar de i trubbel och besöker appar. Filmen var bra, men handlingen var lite konstig ibland. Det här är en film för de som älskar sina mobiler!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Katt med hjärtögon, 9

 

 

Full out

Gymnasten Ariana Berlins olympiska drömmar grusas efter en bil olycka, men hon hittar tillbaka till sporten med hjälp av hip hop och breakdance.
Den var den bästa film jag någonsin sett!!!
Man förstod hur hon kände när läkaren sa att hon kanske inte kunde fortsätta med gymnastik efter bilolyckan.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

Ful out, 9

 

Full out

Är en bra film för tjejer, killar och ickebinära. Den handlar om en tjej och en kompis som är gymnaster. Men en dag kom en bilkrock med ena kompisen. Inget mer kommer jag spoila! Men är bra i åldern: 7-100 ;).

Åldersgräns:

Betyg:

fyrakpw

Den vilsna görkan, 11

 

Downsizing

Downsizing handlar om Paul Safranek som genomgår processen kallad ”downsizing”. Det innebär att man krymper ner till ungefär 5 centimeter. Det kan spara på pengar och på miljön. Men sedan visas det att världen är under större kriser än någon hade kunnat tänka sig.
Filmen var bra, intressant och får en att tänka ett varv till. Vackert filmad och bra skådespel av Matt Damon och Hong Chau. Jag rekommenderar filmen till familjer med lite äldre barn. Kan vara svårt för mindre barn att hänga med i handlingen. Filmen är en komedi och jag skrattade högt flera gånger under filmen.
3 KPW därför att det gick lite långsamt ibland och att man kunde förutspå humorn några gånger.
Rekommenderas ändå starkt!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

trekpw

Nocolai, 12

 

Titanic

Titanic är en amerikansk episk romantisk katastroffilm från 1997, skriven och regisserad av James Cameron med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Filmen handlar om de två uppdiktade passagerarna Jack Dawson och Rose DeWitt Bukater ombord på RMS Titanic som blir förälskade i varandra och kämpar för att överleva den katastrofala förlisningen av fartyget. Den hade biopremiär i USA den 19 december 1997.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

Titanicfan, 13

 

Thirteen Reasons Why

Den här filmen serien är en viktig och hemsk film. Som handlar om en pojke, Clay, som var kär i en självmordsbenägen tjej, Hannah, som tillslut tog sitt egna liv. Den är lite trög ibland men sååå bra.
Rekommenderas starkt till dom som kan handskas med hemska, tragiska och viktiga saker.
Rekommenderas inte till deprimerade.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

Varför har man signatur?, 12

 

Monky

Franks apälskande lillasyster Monky (Saga) går bort i cancer. Frank upptäcker en apa i deras hus och märker direkt att ögonen ÄR Sagas.
Filmen är lite sorglig men så otroligt fin på sitt sätt!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

Ellen, 12

 

Monky

Monky var väldigt bra, Den handlar om en kille som förlorar sin syrra. Hon verkar dö i typ cancer och det är synd… Iallafall så kallades hon Monky, för hon gillade att klättra på saker som: lampor, sängar med mera. Men en dag kommer Monky tillbaka!!! Alltså inte som en människa utan en apa, jag tror att det var för hon älskade apor och var som en apa. Resten får ni se själva!!!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

apa på engelska stavas monkey!!, 9

 

Narnia: Häxan och lejonet
Narnia: Häxan och lejonet

Filmen är baserad på boken med samma namn som handlar om fyra barn som flyttade ut på landet. När de lekte kurragömma kom de till landet Narnia genom ett klädskåp. Ett av barnen träffade den vita häxan och blev lurad att hjälpa henne. Sen blev det krig mellan häxans folk och Lejonet Aslans folk. Aslan offrade sig själv för att rädda pojken som var fångad av häxan men återuppstod eftersom han offrade sig för pojken. Sen växte barnen upp i Narnia och blev kungar och drottningar men när de gick förbi den magiska lyktstolpen så kom de tillbaks till vår värld och var barn igen.
Filmen var jätte bra eftersom den både var rolig, sorglig och spännande. Det som var mindre bra var att häxan inte alls såg ut som vi hade tänkt oss.

Åldersgräns: 11 (från 7 i vuxet sällskap)

Betyg:

femkpw

klass 3 blå, 9

 

Jumanji

Jumanji
Fyra ungdomar får i uppgift att städa skolans källare när de hittar spelet Jumanji, som de tillsammans sugs in i. För att lyckas komma tillbaka måste de klara av ett riskfyllt uppdrag…
Jag tycker filmen var väldigt bra! Den bjuder på många överraskningar och fick vid flera tillfällen hela publiken att skratta. Filmen är ganska lättsmält och passar bra att se tillsammans med familjen.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

Hedda Pärnänen, 13

 

Jumanji

Jumanji
Jag gillar den jättemycket den är rolig, äventyrlig och bra gjord. Dem har VERKLIGEN valt bästa skådespelarna till huvudrollerna, The Rock, Nick Jonas med flera. Den har mycket komik för lite äldre, så om du är under 10 eller 11 så skulle du inte förstå. Men jag rekommenderar den verkligen!!!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

en tjej som tycker att nick jonas är suuper snygg, 11

 

Rum 213

Recension_Rum2013
Filmen är baserad på skräckboken Rum 213 av Ingelin Angeborn. Den handlar om tolvåriga Elvira som bor på kollo i en vecka på sommarlovet, där hon lär känna rumskamraterna Meja och Bea och blir bra kompis med dem. Problemet är bara att det hade varit en lugn och fridfull vecka, om det inte berodde på att deras saker oförklarligt försvinner, och en viss kvinna i vit klänning och rysligt rött hår…
Filmen är full av skräck, vänskap och lite kärlek. En riktig nagelbitare som får håren att resa sig. Den stora frågan är: är alla mystiska händelser bara sammanträffande, eller har de verkligen något samband med varandra…?

Åldersgräns: 11

Betyg:

fyrakpw

Hennes namn börjar på M, 11

 

 

October kiss

Den här filmen handlar om en kvinna som heter Poppy. Hon har lite svårt att bestämma sig vad hon är bra på och vad hon ska göra i livet! En dag går hon med på att prova att vara barnvakt åt två barn (Zoe & Zach). De har en tuff start men sedan lär de känna varandra allt mer för varje dag som går och likaså för deras pappa Ryan och Poppy. Ryan lär sig mycket av Poppy eftersom att han är ensam pappa! Ryan och Poppy blir förälskade! Denna film skulle jag verkligen rekommendera för det är en av mina favoritfilmer. De blandar känslor med minnen och andra roliga saker, hoppas ni tyckte om min recension!

Betyg:

femkpw

 

Amanda 13 år

 

Paddington 2

recension_Paddington-2
En björn som heter Paddington har hamnat hos familjen Brown. Där blir han en i familjen. En dag bryter sig en tjuv in i en antikaffär, Där själ han en pop-up-bok!!!
Som sparats till Paddingtons tant. Paddington måste fånga tjuven. På sitt eget lilla vis. Filmen var kul. Jag rekommenderar den för 7-13 åringar.

Åldersgräns: 7

Betyg:

femkpw

 

Den lilla lemuren, 6

 

Jumanji

Jumanji
Filmen är en actionkomedi, som handlar om fyra tonåringar som sugs in i ett spel.
Innan de kom in i spelet valde de varsin karaktär. En spinkig nörd blev stor och stark, en stark fotbollsspelare blev kort och inte så snabb, en insta-tjej blev en medelålders man med stor mage och så sist en pluggtjej blir som en fotomodell.
I spelet har de 3 liv. Om alla liv tar slut försvinner de (tror att de dör).
Filmen passar nog 10-åringar och för vuxna.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

061110 (tipsar), 11

 

Divergent trilogin

Första filmen var bra. Andra och tredje var skit med helt annan story än böckerna. De struntade till och med i att döda två av huvudkaraktärerna (rip ni vet att jag älskar er)! Alleigant (sista) var en helt annan genre än boken, boken var en dystopi och filmen någon slags Star Wars-kopia. I boken blev de helt till sig av att få flyga ett vanligt flygplan, och filmen går typ ut på att de flyger konstiga grejer. Första filmen följde storyn ganska bra, fast några av mina favoritscener var borta (then I should call you Six, den typ sötaste scenen ever med ett av mina OTP-n, för ja jag har flera) och karaktärerna Peter och Tobias (min älskling) är helt annorlunda från boken. Detta är en nästan lika dålig book-to-movie-adaptation som Percy Jackson, vilket är väldigt svårt att slå. Den får dock lite plus för första, och har man inte läst böckerna kan de vara bra MEN SE DEM INTE LÄS BÖCKERNA!

Åldersgräns: 11

Betyg:

enkpw

 

ABookCryer, 12

 

 

Divergent

recension_Divirigent
Denna film är jätte bra den har mycket spänning och action det är nog den bästa film jag någonsin sett den handlar om Triss som lever i framtiden efter ett stort världskrig, alla lever i olika grupper och har olika uppgifter i livet de gör ett test för att se vilken grupp de passar in i och alla får en bestämd grupp utom Triss…

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

Enhörningen, 12

 

Milo månvaktaren

recension_Milo-manvaktaren
En dag väljs den busiga faunen Milo ut till vaktare av månen. Men en dag tappar Milo bort månen!! Följ med Sohone, Milo och Glim. Bra för alla åldrar men nog mer anpassad till lite yngre barn. Absolut spännande. Men ett minus för att figurerna inte var så fint gjorda. Så Milo månvaktaren får…

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw

 

Jag vet ingen bra signatur, 9

 

 

Twilight

filmrecension_twilight
Filmen handlar om en tonårs flicka som förälskar sig i en vampyr. Flickan (Bella) och vampyren (Edward) försöker överleva en spårare som vill dricka Bellas blod!! Filmen finns även som bok och är mycket romantisk. Filmen har dock en åldersgräns på 15 år, Så titta med en vuxen om du är yngre!!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

Ett Geni Som ÄLSKAR Mint~Choklad, 10

 

Twilight

filmrecension_twilight
Filmen handlar om Bella som flyttar till sin pappa för att bo där ett tag. Hon får börja på en ny skola och blir vän med Edvard, en mystisk snubbe. Filmen sög. Specialeffekterna sög. Skådespelarna sög också för hon som spelade Bella såg ut som en staty under hela filmen, hon hade typ inte några känslor alls i fejan. Själva handlingen-manuset-ish sög också. Hela filmen var skitkass.

Åldersgräns: 11

Betyg:

nollkpw

 

Wow vilken bra recension//Den gröna ankan Jeff

 

Alice i underlandet

Recension_Alice i Spegellandet
Det handlar om en tjej (Alice) som ska gifta sig. När hennes friare frågar springer hon iväg. Hon ramlar ner i ett kaninhål, som leder henne till underlandet. Där träffar hon flera udda personer och varelser. Hennes uppgift är att döda en drake, och störta den röda drottningen. Jag tyckte att filmen var bra för att man hängde med. Om man ser filmen förstår man nog mer vad jag menar. Jag rekommenderar den för er som gillar äventyrsfilmer och lite fantasy.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

 

En liten gul potatis som har failat på bussen idag…, 11

 

Miracles from heaven

Recension_Miraclesfromheaven
Detta är en kristen film på engelska, även andra som inte är kristna har också tyckt den varit jättebra.
Det handlar om en familj som bor ute på landet. Det är tre systrar och en av de som heter Anna har någon magsjukdom. Hon får ingen riktig hjälp av doktorerna. Hon blir tjockare för varje dag. Hon får hjälp på ett större sjukhus tillslut men hennes slut är ändå snart nära.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Antingen så gråter du eller så stirrar du av sorg

 

 

Snuten i varuhuset

Recension_Snuten-i-varuhuset
Den var jättebra och den handlade om en säkerhetsvakt som skulle göra sitt jobb. Men sen ser han två snygga tjejer och då när han åker på sin Segway kör han in i en minibuss och är klantig. Sen sker ett stort inbrott i gallerian då alla springer ut förutom han.
Den var jätte, jättebra. Rekommenderas.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

EE, 11,5

 

Rum 213

Recension_Rum213

Foto: RUM 2013

Det är boken Rum 213 som blivit film. Jag har både läst boken och sett filmen. Båda är superbra! Rekommenderar verkligen att läsa boken och se filmen. Det handlar om en flicka som heter Elvira, hon ska åka på kollo och är orolig att inte få några kompisar. På vägen till kollot ser hon en bil med registreringsnumret RUM 213. Och sedan visar det sig att hon och hennes rumskompisar råkar ut för väldigt skumma saker. Den är så spännande och bra!! Den passar till typ 9 år och uppåt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Flamingon som har 2 syskon, 11


Sune på bilsemester

Recension_Sune-pa-bilsemester
Filmen handlar om Sune, och hans pappa bestämmer att Sune och hans familj ska åka till Sydtyrolen och göra om Rudolfs och Karins bröllopsresa. När de var där för första gången så fick Rudolf och Karin en tavla av en konstnär som heter Bengt Nyllet Johansson, och när de är på Sunes kompis föräldrars bröllop så kommer det en person från Antikrundan och talar om för Rudolf att tavlan är värd 900 000 kr. Sen kommer mannen tillbaka efter ett tag och säger till Rudolf att det inte finns någon signatur, alltså är tavlan värdelös. Det är då Rudolf bestämmer att familjen ska till Sydtyrolen. Men när de kommer dit så har Nyllet precis dött. Men resten får ni se själva, för nu har jag avslöjat alldeles för mycket. Jag tyckte filmen var bra, det är en bra familjefilm till fredagsmyset.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Klokhet och vett uti övermått är den finaste gåva människan fått – Luna Lovegood, Harry Potter och Fenixorden, 10

 

Macken

Recension_Macken

Foto: Macken

Macken är ett tv-program som gick 1986. Huvudpersonerna i Macken heter Roy och Roger. De äger en bilverkstad. Det är alltid 3-4 sånger i varje avsnitt. Dom är helt galna. Finns på SVT öppet arkiv.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

KP är bäst ingen protest, 9

 

Sagan om Despereaux

Recension_Sagan-om-Despereaux
Jag har både läst boken och tittat på filmen och boken är enligt min mening bättre.
Filmen har verkligen inte samma handling som boken och det kommer in helt nya figurer som man aldrig hört talas om.
Alltså för dem som bara sett filmen tror jag att den verkar den mer okey men jag gillade den inte så mycket.

Betyg:

tvakpw

 

Den gulliga katten

 

Miraculous ladybug och Katt Noir på äventyr

recension_Miraculous ladybug
Den här serien är jättebra. Den handlar om den franska modeälskande tonårstjejen, Marinette som bor i Paris, hon går på den franska skolan Collège Françoise Dupont. Där går också hennes bästa vän Alya. Alya har en blogg som handlar om den fantastiska superhjälten Ladybug. Ladybug kämpar mot den onde Hawkmoth och hans oändliga arme av skurkar. Vem är Ladybug? Hon är Marinette, i hemlighet förstås. Marinette är kär i Adrien, son till den rike mannen Gabriel Agreste. Adrien har också en hemlig identitet. Han är Ladybugs partner Katt Noir. Katt Noir är kär i Ladybug så han flörtar med henne under striderna. Jag rekommenderar serien till dom som gillar action, komedi, superhjältar och kärlek.

Betyg:

femkpw

 

Emma, 14

 

Pitch perfect

Recension_Pitch-perfect
Det handlar om en tjej som heter Beca. Filmen är på engelska. Beca åker till en ”skola” där man gör acapellasång, dj-ing och annat med musik. Hon försöker kolla efter någon slags grupp. Men helst vill hon göra musik och dj-ing. Hon träffar The Barden Bellas som är en acapellagrupp men från början är hon inte så intresserad. Men sen så går hon med i den och sjunger. Fast sången börjar bli tråkig eftersom dom sjunger den varenda tävling och turnering så då gör dom något som får publiken att jubla.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

En crazy pitch perfect tjej, 11

 

Lasse Majas detektivbyrå: Stella nostra

Recension_Lassemaja-Stella-nostra
Filmen är bra för att den är spännande men inte för spännande. Den har lite romantisk i sig men är också rolig. Den är barntillåten. Den är inte så lång om man vill se en ganska kort film.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg: 4

Älskar fotboll, 11

 

Bröderna Lejonhjärta

Recension_broderna_lejonhjarta
Berättelsen handlar om bröderna Jonatan och Karl Lejonhjärta. Ursprungligen hette bröderna Lejon, men efter att de avlidit kommer de till Nangijala, ett land bortom stjärnorna där de får sitt nya efternamn. I Nangijala upplever bröderna äventyr och tillsammans med andra motståndskämpar för de kampen mot den ondskefulle Tengils förtryck och draken Katla.
Den var super bra men draken I filmen såg lite failad ut.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 4

Neo, 11

 

Recension_Vampires-Suck

Vampires suck

Vi tycker att den filmen är väldigt rolig, det är en parodi på Twillight och den handlar om samma saker fast lite annorlunda och med mer komedi!
MÅSTE SE!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

TWILLIGHT FANEN!, 11

 

Percy Jackson och kampen om åskviggen

Recension_percy-jackson_aksviggen
En vanlig kille får reda på att hans pappa är Poseidon. Havsguden i grekisk mytologi och att allt som finns i grekisk mytologi finns på riktigt och nu tror alla att han har tagit Zeus åskvigg.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Annabeth Chase

 

 

Förr eller senare exploderar jag

Det handlar om en tjej som har cancer i lungorna. Hon är väldigt negativ till livet då hon vet att hon kan dö imorgon eller om flera år. Hennes föräldrar tvingar henne iallafall att gå till en stödgrupp för att få vänner. Det var visst inte så illa som hon trott när en viss Gus också är där. Det är en romantisk film men även sorglig. Jag tyckte den var jättebra! Jag rekommenderar den för 12 åringar och uppåt. Den passar utmärkt en dag när det regnar, sitter i soffan med pop-corn och en kompis:)
(Ska även tipsa om att den finns som bok, John Green är författaren)

Betyg:

femkpw

 

Grät inte lite när jag tittade på den, 12

 

Your Name

Recension_Your-name
Your Name är en anime-film som handlar om två tonåringar (Taki och Mitsuha) som helt plötsligt vaknar upp i varandras kroppar. De kan inte komma ihåg den andras namn när de vaknar upp. Mibsuba och Taki har inget gemensamt och känner inte varandra men är tvungna att försöka leva som den andra då och då.
Your Name är helt klart en fantastisk film. Storyn är gripande och unik även om det fanns delar som kändes lite händelselösa. Detta tycker jag dock inte spelar så stor roll eftersom man lärde känna karaktärerna på ett väldigt naturligt vis när man följde dem i deras vardagsliv.
Enligt mig så var filmens bästa del den vackra animationen. Allt såg väldigt vackert ut och jag älskar anime stilen som filmen var gjord i (jag älskar anime så det är helt ärligt inte så förvånande). Bakgrundsbilderna såg helt fantastiska ut och jag blev förvånad över hur vackert allt såg ut att vara.
Karaktärerna var väldigt lätta att gilla och hade unika personligheter. Jag blev väldigt fäst vid både Mistuha och Taki.
Soundtracket var vackert och innehöll många bra låtar (Min personliga favorit är Dream lantern och Kataware doki)
Det jag gillar minst med filmen var helt klart hur den var dubbad på svenska. Det lät helt enkelt fel och jag tyckte inte att rösterna passade karaktärerna.
Om man jämför med många andra animefilmer som jag har sätt så skulle jag inte säga att Your Name var min favorit men den var ändå en fantastisk film. Mitt ända stora problem är den svenska dubbningen som var dåligt. Om du ska se den, se den på japanska istället för svenska!
Jag rekommenderar filmen för er som gillar anime eller er som vill se något unikt.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Your local weeb, 13

 

Det våras för rymden

Recension_det_va_ras_fa_r_rymden
Det är en film som är en version av Star Wars, fast mycket mer komisk. Det var ungefär samma karaktärer, men dom var ändå annorlunda. Den filmen är bra för sådana som gillar komiska filmer och Star Wars. Det är en av den bästa film jag sett! OBS! Den är på Engelska men har svensk text.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Kim, 11

 

Skönheten och odjuret

Recension_beauty_and_the_beast
Det handlar om en rik man som förvandlas till ett odjur, och en fattig tjej från en by bredvid den rika manens slott. Tjejens pappa blir tillfångatagen av odjuret (mannen) och sedan byter tjejen ut sig mot pappan så att hon sitter fången. Sedan kommer det en levande ljusstake och befriar henne och låter henne bo i ett lyxigt rum i andra delen av slottet. Nu får du titta på filmen för att höra resten, HEJDÅ!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Tack gör att du läser min signatur för det vet jag att du gör, om du inte låter någon annan läsa högg för dig då förstås! (:,

 

Para Norman

Rcension_Paranorman
Den missförstådde Norman, som kan prata med det döda, kämpar mot zombies, spöken, häxor och, värst av allt, vuxna, för att rädda byn där han bor från en hundraårig förbannelse. Jag tyckte att den var så bra för att den är så läskig.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Måste bara kolla på den, 10

 

The Emoji Movie

the-emoji-movie
HAHAHAAH den var så rolig. Min favorit gubbe är bajsemojin. Hahaha han är bara knasig. Den var rolig, jag såg den typ 5 gånger med pappa och mamma. Den handlar om en emoji som inte vill vara en känsla så han typ blir inte gillad och hänger med en konstig emojtjej som är fin och en fingerkille. Den var rolig jag ska se den igen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Ida, 9

 

 

Ghostbusters

Ghostbusters
Jag såg först den nya filmen med tjejer innan jag såg den gamla med killar. Och det skulle jag inte ha gjort, för denna film var jättedålig måste jag säga. Den har en helt meningslös handling, dåliga skämt och ingen spänning. Handlingen är så här: det är fyra killar som tycker dem är väldigt coola och mest flörtar med tjejer (huvud personen i alla fall) som helt plötsligt startar en grupp mot spöken. De blir kända direkt och räddar New York från en spökattack. Det jag bland annat tycker är dåligt att det inte uppstår några problem liksom (förutom spökatacken). Det jag menar är att de inte gör några framsteg i gruppen eller har svårt nån gång i filmen, de bara har helt plötsligt massa spökutrustning. Däremot i den nya filmen, händer det massa saker! De får massa hat i början, de blir bättre sammanhållning i gruppen, de löser ett mystreriumet, de har en fiende och den är faktisk väldigt rolig! Så jag rekommenderar att se den nya filmen Ghostbusters, För filmerna hör för det mesta inte ihop.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

nollkpw

 

Från en liten kritiker (vill bara nämna att detta är bara mina åsikter så du får tycka vad du vill om detta), 12

 

Skämmerskans dotter

Skämmerskans dotter
En skämmerska är en person som bara genom att titta en i ögonen kan se vad man skäms över.
En dag hittas furstefamiljen dödad och den omtyckte tronarvingen anklagas för mordet. Då anlitas skämmerskan och hennes dotter, den dotter som ärvt sin mors gåva, för att genomskåda tronarvingen. Men när det visar sig att han är oskyldig tvingas de fly för sina liv från den maktlystne drakfursten. Men bara för att strax återvända.
Jag tyckte den var jättebra men den är på danska så man får ha text.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

Den filmgalna delphinen:), 11

 

Dumma mej 3

Dumma mej 3
En superskurk från ett gammalt barnprogram är på fri fot! Samtidigt får Gru veta att han har en tvillingbror vars namn är Drul. Tillsammans måste de sätta stopp för superskurken!
Filmen gick väldigt långsamt och var mycket sämre än de andra 4 filmerna. Det blev ingen vidare spänning heller, och lite miniorer.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

trekpw

 

Biotittaren, 13

 

Förr eller senare exploderar jag

forr-eller-senare-exploderar-jag_2015
Denna film handlar om Hazel Grace som vid 13 års ålder diagnosticerades med fjärde stadiet av sköldkörtelcancer. Två år senare sker ett medicinsk mirakel och tumörerna krymper, i alla fall tillfälligt. Hazel blir iväg tvingad av sin mamma till kyrkans stödgrupp för unga med cancer och där träffar hon Augustus Waters som varit sjuk i cancer och fått amputera benet. Filmen skildrar inte att det är synd om barnen för att de har cancer utan poängterar istället att man kan leva ett fullt liv även om man dör tidigt. Oerhört bra film, särskilt då dess huvudkaraktärer har olika sjukdomar och mycket kretsar kring just det. Rekommenderas starkt till… ja.. allihop!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Always, 11

 

 

Pirates of the carebean

Recension_Pirates of the Caribbean
Svårt att säga så mycket om den är bara såååå bra. Så fort jag sett en film ville jag bara se mer. Det är 11 års gräns och jag tycker att man ska hålla på den. Det är en piratfilm som ni säkert hör på namnet där Huvudpersonen, kapten Jack Sparrow slåss med sin ärkefiende och brittiska flottan på varsin sida. Han kör sin stil och lyckas få tag på både båt och besättning. En väldigt rolig actionfilm eller en komedi med väldigt mycket action.
Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

femkpw

 

piraten som aldrig somnar framför tvn

 

Steven Universe

Recension_Steven-Universe
Det här egentligen ingen film, det är en tv-serie, men jag vill ändå skriva en recension.
Steven Universe är en kille som är halvt gem och halvt människa. En roskvarts i hans navel ger honom magiska krafter och tillsammans med Garnet Amethyst och Pearl räddar de jorden.
Jag tycker att den här serien är extremt bra och jag rekommenderar att den ses på originalspråk (engelska). Den innehåller action, känslor, svängiga låtar, med mera. Den är till för yngre, men passar även för äldre till exempel tonåringar. Enligt mig, ett måste.

Betyg:

femkpw

 

Sam, bara Sam, 14

 

Teen wolf

Recension_Teen-wolf
Teen wolf är en amerikansk serie som är fantastisk. Den handlar allt från relationer till varulvar. Scott Mcall är en tonåring som har ett normalt liv tills han blir biten av en varulv. Så nu måste han och hans bästa vän Stiles klara av det också. Och Scott träffar en rar tjej som heter Allison men vad händer när Scott inser att Allisons pappa är varulvsjägare…

Betyg:

femkpw

 

Lisa, 12

 

Marcus & Martinus – Tillsammans mot drömmen

Recension_Marcus och Martinus
Den här filmen var bäst! Man lär känna dem och får följa med dem på fritiden men också på konserter. Jag älskar Marcus & Martinus, för dom är så söta, coola, snygga och helt enkelt bäst! Jag ger filmen en femma så klart.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

I

 

Skyfall

Recension_Skyfall
James Bond blir både skakad och rörd i den här filmen. Han måste åka till sitt gamla hus och slåss med en skurk som nog borde ha gått till tandläkaren tidigare för nu har han fått löständer i förtid. Skurken spelas av en spanjor som är snygg egentligen men inte i den här filmen, och det är lite synd men han är ändå sjukt bra. En svensk är med också. Men man vet inte att han är svensk för han säger ingenting och dör ganska snabbt men coolt ändå.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Filmtjejen, 10

 

Doctor who

Recension_Doctor-who
Jag tycker den är HELGRYM! Den handlar om en man som löser mysterium och han har en tidsmaskin som heter TARDIS om mysko saker. Sen träffar han en tjej som heter Amy (Amelia Pond) det rör sig mycket om henne… som sagt är den JÄTTEBRA tycker jag.

Betyg:

femkpw

 

Harry Potter(and doctor who)fan;), 9

 

 

Spirited Away

Recension_Spirited-Away
Den här filmen handlar om en envis 10-åring som heter Chihiro som ska flytta, på vägen dit kör det vilse och får syn på en stor byggnad som har ett gigantiskt rum och en oändlig tunnel som leder till en spökstad, En värld där urgamla andar bor….

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Varflickan, 10

 

Bridget Jones dagbok

Recension_Bridget-Jones-dagbok-
Bridget Jones är en ensam kvinna som röker. Hennes problem är att hon är singel och röker. Hon kastar in sig i nya förhållanden kanske liiite för fort och det slutar med problem. Filmen var väldigt äcklig och våldsam inte så jätteeebra.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

tvakpw

Det vuxliga geniet, 9

 

Lion

Recension_Lion
Saroo bor i en fattig by i Indien. En dag när han och hans storebror jobbar nattskift så tappar han bort brodern. Han hamnar på ett tåg som färdas hundra mil bort. En helt ny miljö och språk. Allt som hände i filmen hände också i verkligheten. Filmen var en av dem bästa filmer jag sett! Den får helt klart fem KP!

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 

femkpw

 

Alice Locke, 11

 

Horton

Recension_Horton
Horton är en elefant som bor i djungeln i Nool. En dag fångar han ett dammkorn på en blomma. Då hör han en pipig liten röst, vem kan det vara? Horton bestämmer sig för att aldrig släppa blomman. Filmen var jättebra. Det känns som att man är i en fantasivärld när man ser filmen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Agnes, 9

 

Twilight

filmrecension_twilight
Serien Twilight handlar om Bella Sean som flyttar till staden Forks. Där träffar hon Edward Cullen som hon blir kär i. Men Bella får veta att Edward har en mörk hemlighet. Han är en vampyr…

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Läsmasken, 12

 

Harry Potter och fången från Azkaban

Harry Potter
Harry Potter upptäcker att han har en gudfar med hund/varulv till animagus vid namn Sirius Black. Många tror att han är en mördare men Harry och hans vänner Hermione och Ron vet sanningen… I den här filmen räddar Harry många liv. Ron får ligga på sjukhus och Hermione slår Draco.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

HP fanet!!!; 11

 

Rogue One: A Star Wars Story

recension_Rogue_One_-_A_Star_Wars_Story
Rogue One utspelar sig efter episode 3 och innan episode 4. Den handlar om hur en grupp modiga rebeller stal imperiets ritningar till Dödstjärnan—ett avgörande mål för att Rebellalliansen skulle kunna förstöra Dödstjärnan i episode 4: A new hope. För att uppnå sina mål måste rebellerna samarbeta och ta farliga risker, någonting som visar sig vara väldigt svårt när alla kommer från olika delar av galaxen. Filmen har några riktigt bra scener som är både vackra och actionfyllda och karaktärerna är intressanta. Gamla karaktärer, såsom Darth Vader återvänder. Jag rekommenderar filmen till alla som älskar Star Wars och till alla som vill ha en episk Sci-fi film!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Olle Eriksson, 14

 

 

Wonder Woman

Recension_Wonderwomen
Filmen handlar om Diana (Wonder Woman) som bor på en ö, avskärmad från den riktiga världen. En dag kraschar ett flygplan på ön med en pilot i. Han berättar om vad som pågår i den riktiga världen det är världskrig.
Filmen var jättebra men man får inte ut så mycket av trailern så när jag skulle se den så värkade den lite tråkig men det var den inte. OBS håll koll på detaljerna så ska ni få se;)

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Älskar denJ, 11

 

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv

recension_Lemony Snickets syskonen
Filmen handlar om barnen Violet, 14, Klaus, 12 och Sunny Baudelaire, som en dag får veta att deras föräldrar har dött i en eldsvåda. Efter att ha bott hos Herr Poe, en bankman som var nära vän med Föräldrarna Baudelaire och som ofta hostar, får Barnen Baudelaire flytta in hos deras nya förmyndare och ”närmaste” släkting: Greve Olaf. Han visar sig dock vara en mycket elak person som vill stjäla den kända Baudelaire-förmögenheten, något som Violet ska ärva när hon blir 18 år. Men när Barnen Baudelaire äntligen får flytta ifrån Greve Olaf, så fortsätter han vara tätt i hälarna på dem…
Den här filmen är riktigt dålig. Ibland skiljer den sig så mycket från boken att det inte är sant! Flera bitar har flyttats, hoppar över massa delar från boken och lägger till påhittade scener!
Jag rekommenderar verkligen INTE filmen. Ska ni läsa/titta på Barnen Baudelaires olycksagliga liv, så titta hellre på serien på Netflix, eller hellre, läs böckerna!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

enkpw

 

Isadora Quagmire, 11

 

Superbror

Recension_Superbror
Anton har en storebror med autism som heter Buller. Buller har haft det sen födseln och hans lillebror måste ta hand om honom och se efter honom som om det är han som är storebrorsan. Men Anton är riktigt trött på att hans bror inte är som alla andra, att han ger fula teckningar till Anton som bara föreställer en massa streck och sånt. Men en dag så går Antons önskan i uppfyllelse och Buller får superkrafter och självförtroende av en mystisk pistol från rymden…
Jag gillar filmen väldigt mycket och tycker om budskapet.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw


Seida, 12

 

The mummy

Recension_The_Mummy
Helt klart en av dom bästa filmerna jag sett. Mycket spänning. Jag får erkänna att jag blev lite rädd ett tag när saker hände plötsligt. Jag kan knappt förstå att någon kom på en sådan bra ide till film. Ett minus för det var femtonårs gräns. Och man endast fick gå i vuxet sällskap från elva år då det finns mindre KP-läsare.

Åldersgräns: 15

Betyg:

fyrakpw

får jag säga det igen åh jag älskar den så mycket, 14

 

Les Miserables

Recension_Les-miserables
Den handlar om Jean Valjean som rymt från fängelset, så när han hittar Fantines som håller på att dö tar han med henne till sjukhuset men inser att det var försent.
Då känner Jean att han måste ta han om hennes lilla dotter Cosset .
Lite läskig men bra!

Åldersgräns: 11

Betyg: 

femkpw


Can you hear the people sing, 10

 


Kalle och chokladfabriken

Recension_Kalle-och-choklasfabriken
Filmen handlar om en fattig pojke som heter Kalle. Kalle är ett av 5 barn som genom en guldbiljett får besöka den mystiske Willy Wonkas chokladfabrik. Det jag tyckte var bra med filmen var att Jonny Depp som spelade Willy Wonka spelade riktigt bra, Willy Wonka var även en spännande och annorlunda karaktär. Jag skulle rekommendera filmen för barn 9-12.

Åldergräns: barntillåten

Betyg:

fyrakpw

Filmlover, 13

 

Storkarna

Recension_Storkarna
Storkarna var jättebra för att ALLT var super spännande och roligt. Om man inte har sätt den så måste man se den. Jag gillar iden med att vargarna i filmen får så stora runda ögon när bäbisen skrattar och alla dom där sakerna som dom gjorde till exempel varg-ubåt, varg-bro och varg-flygplan. Ps. Varg-planet gick inte så bra.

Åldersgräns: 7

Betyg:

femkpw


Frida, 10

 

Historien om Gamba

Recension_Historien-om-Gamba
Gamba och hans vän vill se havet, men hamnar hos andra möss. Dit kommer en liten mus. Musen säger att hans hemby är hotad av vesslor. Vesslornas ledare är den vita vesslan – den farligaste av alla vesslor!
Gamba och en massa andra möss ger sig av mot byn. De ska strida. Men vinner de? Och kommer de att klara sig?
Filmen var bra, men lite läskig för de mindre. Det sänker betyget lite.
Japansk familjefilm från 7 år

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw

Agnes Gyllström, 8

 

Skönheten och odjuret

Recension_Skonheten-och-odjuret
Belle är en flicka som är annorlunda än de andra i hennes by i Frankrike. När Belles pappa ska åka iväg så blir han infångad av odjuret och Belle blir inlåst istället för honom. Det var med mycket sång. Det bästa med filmen var att egentligen betyder inte utseendet något. Den var ganska sorglig.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

Hej, 10

 

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

recension_miss_peregrines_hem_for_besynnerliga_barn
Jag tyckte att filmen var jättebra! Den är både spännande och lite läskig. Jag tyckte filmen var väldigt bra gjord med alla monster och besynnerliga krafter.
Det enda minuset var att handlingen inte är lika bra som i böckerna, och att Emma och Olive har bytt krafter. Annars var det en väldigt cool och bra film!

Åldersgräns: 11

Betyg:

fyrakpw

Ella, 11

 

RUM 213

Recension_Rum2013
Elvira är 12 och ska börja i 6an. Hon ska på kollo med kompisen Sibel men i sista minuten blir Sibel sjuk. Elvira får åka själv på kollot. Hon får dela rum med Bea och Meja som är lika gammal som Elvira. Rummets handkran går sönder och de får byta rum. Ledarna är osäkra men sen så bestämmer de sig att de får bo i det läskiga rummet, där det en gång hänt en olycka. Meja, Elvira och Bea rymmer och får reda på vad som hänt där. Samtidigt så ser Bea en tjej stå utanför dörren och tjejerna har börjat blivit kärlekssjuka i några killar. Filmen är gjord efter boken RUM 213 som kom ut 2011. Jag tycker att boken är bra för att den är läskig och en kuslig spökhistoria.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

Förlåt för lång resention men du bara måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste se sen oj detta blev en lång signatur förlåt och hejdå älskar er men nu blev den ju också lång struntsumma hejdå!

 

Baby-Bossen

Recension_Baby-bossen
Timmy är en pojke som bor med sin mamma och pappa. Men en dag får han en lillebror som kallas lillen.
Lillen visar sig jobba där de skapar bebisar. Lillen har i uppdrag att ta reda på varför valpar får mer kärlek än bebisar.
Filmen var en väldigt kul film som hade ganska rolig humor men inte så man gapskratta. Humorn i filmen passade både barn och vuxna. Jag tyckte att det var mycket som inte passade in. Ändå så rekommenderar jag filmen!

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw


Elias Ljungberg, 11

 

Sing

Recension_ Sing
Den handlar om musik. En brottsling vill bli en artist. En gris som har många barn vil sjung och dansa. En massa djur är med i en sångtävling där man kan vinna 100 000 kr. Det var bara 5 personer som kom med i finalen.

Åldersgräns: 7

Betyg:

femkpw

Sjungande elefanten


Zootropolis

filmrecension_zootropolis
Zootropolis handlar om en kanin som vill bli en polis. Hon åker till staden Zootropolis och där får hon gå på en polisskola. Hon klarar polisskolan och hon blir en polis. Men det ända jobb hon får göra är att sätta bötes lappar på bilar. Men sen får hon ett riktigt fall att lösa.

Åldersgräns: 7

Betyg:

fyrakpw


Den lilla kaninen

 

Stardust

Recenion_Stardust
Filmen handlar om en kille som vill ha en tjej. Men tjejen går bara med på att bli hans tjej om han hämtar en stjärna till henne, när han hittar stjärnan så är hon en människa och han blir kär i henne istället. Men stjärnan jagas av både prinsar och häxor som vill ja hennes hjärta för att bli unga igen… Boken var väldigt bra och man kom in i den lätt, dock är den på engelska för dig som inte riktigt kan läsa snabbt (den har svensk text)

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Filmälskaren

 

Titanic

titanic_2015
En rik tjej, en fattig kille. De hamnar på kryssning tillsammans och (spoilers) båten sjunker och killen dör.
Så jävla bra film. Grät som in i helvete också. Och fy fan vad snygga dom är, både Jack och Rose. Men varför tror inte Rose på Jack när han misstänks ha stulit den där diamanten? Hon sa ju fan femton gånger att hon trustar him liksom. Fan

Åldersgräns: 11

Betyg: 3

I am fly Jack, I am fly!,

 

Skönheten och odjuret

Recension_Skonheten-och-odjuret
Filmen är en ny version av Disneys Skönheten och odjuret från 1991, och nu är den nyinspelad med riktiga skådespelare och miljöer. Storyn kan ni redan; Belle bor i en fransk småstad med sin pappa och drömmer om äventyr ute i vida världen, men när hennes pappa blir kidnappad av ett odjur tar hon hans plats. Tiden går, och tillslut blir de kära i varandra… Trots att jag hade sett den tecknad verisionen tyckte jag filmen var helt fantastiskt megasuperbra!!! Alla miljöer är så välgjorda och verkliga, specialeffekterna helt otroliga (främst Emma Watson som Belle) musiken och sångerna magiska och den förmedlar så mycket känslor!!! Filmen är romantisk, spännande och sorglig, men du lämnar biosalongen i extas, sväsvande på moln… Jag såg filmen i 3D, och det rekommenderar jag verkligen, för 3D:n var otroligt häftig och välgjord!! Den hör filmen MÅSTE MAN BARA SE!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw

Mrs. Potts, 12

 

Skönheten och odjuret

Recension_Skonheten-och-odjuret
Skönheten och odjuret handlar om Belle, en ung tjej som bor i en liten by i Frankrike. Hennes pappa blir tillfångatagen av ett odjur i ett slott, och då tar hon hennes pappas plats som fånge för att skydda honom. En förtrollning ligger dock över odjuret, och Belle kanske är den enda som kan bryta den. Detta var bland de bästa filmerna jag sett, varenda detalj och sång var perfekt! Jag rekommenderar STARKT!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Emma Watson är fantastisk!,12


Titanic

titanic_2015
En forskare åker ner och kollar på Titanic-vraket då hittar han en pärm med en teckning på en ung tjej. Den unga tjejen var Rose (som nu är 100) som åker mot forskningsbåten och berättar historien om henne och Jack. De var kära och hade en realation bakom Roses fästmans rygg. Rose är rik, Jack är fattig. De är kära och absolut inget kan skilja dem åt. Eller? Jag ÄLSKAR den här filmen. Men det är en Romeo och Julia berättelse ungefär. Fast typ alla romantiska filmer är det. Eftersom att den är baserad på en verklig händelse så känns filmen väldigt realistisk och den påverkar mig mer än andra liknande filmer. Se den här. Men var beredd med näsdukar!

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Tjejen som

 


Harry Potter och den flammande bägaren

Recension_Harry-Potter-och-den-flammande-bagaren
Det är de fjärde i serien om Harry Potter. Filmen handlar om att det ska vara en tävling som heter Turneringen i magisk trekamp på Harry Potters skola, Hogwarts. Det är bara de som är sjutton år och äldre som får vara med i den tävlingen, och Harry är bara fjorton. Men, det är någon som lägger Harrys namn i bägaren, och nu måste han, vare sej han vill eller inte tävla för Hogwarts. Han får vara med om en del läskiga händelser när han tävlar för Hogwarts. Jag tyckte filmen var jättebra, men den kan vara svår att förstå om man inte har sett de tidigare filmerna, eller läst de tidigare böckerna.

Åldersgräns: 11

Betyg:

femkpw


Jag ligger här och kollar på filmen

 

Matilda

Recension_-Matilda
Filmen handlar om en tjej som heter Matilda. När hennes föräldrar tar hem henne från BB så lägger de henne i bagageluckan. Hennes pappa jobbar med att sälja bilar som typ inte går att använda. Mamman spelar bingo. Matilda är ingen vanlig tjej hon kan styra saker med ögonen.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

Den lilla tjejen som älskar filmer, 9

 

Recension_Pirates of the Caribbean
Pirates of the Caribbean

Piraten of the Caribbean är världens BÄSTA filmserie! Den handlar om piraten Jack Sparrow som råkar ut för en massa spännande äventyr. Riktigt rolig och bra kvalitet, och super spännande! OBS: Femte filmen kommer sommaren 2017!!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Liamacorn, 11

 

Recension_Marcus och Martinus
Marcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Tillsammans mot drömmen är Marcus & Martinus egna film! Man får se hur de är bakom scenen och att de inte alltid mår så bra. Man får liksom reda på vilka de är, man lär typ känna dem! JÄTTEBRA FILM!!

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Elsa loves Mac & Tinus, 10

 

Recension_Marcus och Martinus
Marcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Den här filmen var verkligen grym. Den handlar om hur Marcus och Martinus växte upp och hur de tog sig till där de är idag. Den här filmen visar också att de inte alltid varit på topp och att de har haft sina motgångar. Du kommer in i filmen jättesnabbt och man märker nästan inte att det är en dokumentär. Jag rekommenderar verkligen den här filmen till MM-fans men också till dem som inte känner till Marcus och Martinus så väl. Däremot hade jag önskat att den skulle vart lite längre.
Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

femkpw

 

Esther Belmonte, 10

 

Recension_Marcus och Martinus
Marcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Eftersom att jag älskar Marcus och Martinus tyckte jag att filmen var jättebra. Det var roligt att se både när de hade konserter och så och när de till exempel gick i skolan eller bråkade. Rekommenderas till MMers.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

MMer, 11

 

Alice i Spegellandet

Jag tycker att Alice i Spegellandet inte alls är lika bra som Alice i under landet, men den är en bra film att fördröja tiden med. Jag skulle titta på den om den gick på teve om jag inte hade något att göra men inte annars.
Det som är bra att Alice är en väldigt stark tjej och att det är samma skådespelare som spelar Alice i båda filmerna.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

tvakpw

 

Tyra, 12

 

Recension- Coraline
Coraline

Den här filmen är superbra den handlar om en tjej som heter Coraline. Hon flyttar till ett gammalt hus där hon hittar en värld där alla har knappar som ögon. Hennes grannar säger till henne att inte gå in där men hon lyssnar inte på dem. Rekommenderar den inte den här filmen för dem som lätt blir rädda.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Skräck älskaren, 11

 

 

Recension_ella_den_fortrollade
Ella den förtrollade

När Ella föds får hon en gåva av en fe. Gåvan är att hon ska lyda för evigt. Några år efter att hennes mamma dör gifter pappan om sig och Ella får 2 styvsystrar. Systrarna börjar snabbt förstå Ellas situation. Ella tvingas till hemska saker och hon flyr i hopp om att fen tar tillbaka sin förtrollning. Då träffar hon prinsen som hon har mycket emot. Den var superbra.
Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Asså LOVE IT, 8

 

Miss_Peregrines_hem_f-r_besynnerliga_barn
Fantastic Beasts and Where To Find Them

Det är en helt fantastisk film med massa magi och spänning. Newt Scamander tar med sin resväska full av magiska vidunder som sedan släpps ut över hela New York nu är det upp till Newt och hans gäng att ta tillbaka vidunder samtidigt som en mörk magi släppts lös över New York. Filmen är baserat på boken Fantastic Beasts and Where To Find Them skriven av J.K. Rowling.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Potternörden, 12

 

Pretty Little Liars

Pretty litle liars är en tv-serie på Netflix. Den handlar om fyra tjejer som har problem på grund av hemligheter. Den handlar också om mordet på Alison och sms de får av en hemlig person.

Jag tyckte den var jätte bra men jag rekommenderar att kolla på den om man är över 12 år.

Betyg:

femkpw

 

Till S,F,I, 13

 

Recension_ Sing

Sing

Jätterolig och spännande. Visar att vem som helst kan sjunga. Mycket spänning, lite sorg men också roligt. Bra blandning och en verklighetsrelaterad film. Den var aldrig tråkig!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

🙂 , 10

 

Tjorven och Skrållan

Tjorven-og-Skrållan
Den här är en av vi på Saltkråkan-filmerna. Filmen börjar med att Stina och Tjorven sjunger om att Malin ska gifta sig med en man som heter Peter. Lite senare får vi se när Malin och Peter gifter sig. Därefter får vi se när Tjorven sjunger om att Skrållan var det första barnet som Malin fick och att hon tycker så mycket om henne. Efter det får vi se scenen när Malin, Peter och Skrållan kommer till ön Saltkråkan. Resten av filmen handlade om Skrållans upptåg på ön. Jag tycker att den var väldigt bra och passar alla barn i alla åldrar.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

femkpw

 

the potterhead, 11

 

Recension_Reisen till julestjarne
Reisen till julestjärnen

Reisen till julestjärnen är en norsk film som handlar om en prinsessa som heter Guldtopp som har blivit kidnappad av rånarna och behöver fixa deras hushållning. Sen en dag smiter hon, hon smiter till slottet. På slottet letar det tre barnen (rånarna) efter guldtopp men hon kommer undan. Det finns en film som man kan se på innan som heter likadant men då börjar filmen med att Guldtopp är liten och är i slottet. Guldtopps farbror vill döda henne och kunden för att få makt över landet. Jag rekommenderar att ni tittar på denna film.
Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

Marcus & Martinus största fancxcxcx, 10

 

Miss_Peregrines_hem_f-r_besynnerliga_barn
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Alltså i love it! Enligt mig är den världens bästa film! En sjukt bra story asså! Det är så coolt att Emma kan sväva tycker jag! Och den är baserad på en bok! Ett minus är att Baron ser lite läskig ut… Det gör monsterna också! Men jag rekommenderar den verkligen för nio åringar och uppåt!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

femkpw

 

En tio årig tjej som älskar denna film!, 10

 

Snuten i varuhuset

Paul Blart är en säkerhetsvakt som jobbar i en galleria. Hans två problem är att han är väldigt tjock och att han inte har någon flickvän. En dag ser han en kvinna i varuhuset, Amy, och börjar prata med henne. Samtidigt börjar en ny kille som säkerhetsvakt, Veck Sims. Paul fortsätter med att imponera på Amy när en oväntad sak händer i gallerian på ”Black Friday”.
Filmen är jätterolig, spännande och absolut sevärd!
Åldersgräns: 7 år
Betyg:

fyrakpw

 

Fotbollstjejen, 11

 

p12268163_p_v8_ab
Pokémon The Movie: Hoopla and the Clash of Ages

Helt makalöst dålig!
INGENTING är realistiskt. Alla puckade Pokémons gör larviga attacker.
Rekommenderas bara för ettåringar som inte fattar någonting.
Förtjänar en överkryssad KPW.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

nollkpw

Johannes Fredrik Knobloch

 

Rogue one: a star wars story

recension_Rogue_One_-_A_Star_Wars_Story
Imperiet håller på att bygga ett vapen som kan förstöra hela planeter. Då måste ett gäng ovanliga krigare slå sig ihop för att stjäla ritningarna till vapnet. Den här filmen hade perfekt variation mellan allvar och humor. Den hade även sjukt episka krigsscener. Den förtjänar en stor femma.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Oscar Eriksson, 11

 

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

recension_fantastiskaviduner
I USA är trollkarlsvärlden rädd att upptäckas. De har vissa regler som Newt Scamander av misstag bryter. Newt vill rädda alla fantastiska vidunder från att utrotas, men dem tas som ett hot. Newt möter några sympatiska systrar med magiska krafter och Jacob Kowalski som vill starta ett bageri. Det är också mörka krafter som lurar om kring och allt blir kaos! Den var bra men i vissa scener kunde det gå för snabbt så att man inte han med. Annars var den jättebra!
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

fyrakpw

 

En tjej som älskar den här filmen!, 10

 

Trolls

recension_Trolls
Trollen blir attackerade av de olyckliga bergerna, som fångar in några troll. Trollprinssessan Poppy ger sig iväg med det sura trollet kvist för att rädda alla. Nere i bergerstaden finns kungen, som vill bli lycklig, och bergerna blir lyckliga om de äter troll! Det blir ett storslaget äventyr, och vill du se hur det går för Poppy, så får du se den spännande filmen! Det var ganska bra musik, och den var lite sorglig, precis som en film ska vara!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

Den rispiga rostisen som heter August, 9

 

Miraculous ladybug och katt noir på äventyr

recension_Miraculous ladybug
Denna serie är superbra. Den handlar om en helt vanlig tonårsflicka i Paris som heter Marinette. Hon går i skolan och har läxor och är kär i en kille. Men hon har också en dold sida. I hemlighet är hon nämligen superhjälten ladybug. som ladybug kämpar hon mot den onde hökmal (i den engelska versionen heter han hawk moth) och han oändliga armé av akumitzerade skurkar. Men hon gör det inte ensam. Ladybug har en partner son heter katt noir (noir betyder svart på franska). Som bara råkar i hemlighet vara pojken som Marinett är kär i. Nämligen Adrien Agreste. Adrien är en rikemansson som nyligen fått gå i vanlig skola av sin far. Denna serien rekommenderar jag dig som gillar action och superhjältar.

Åldersgräns:

Betyg:

femkpw

 

det sista jag vill säga är: miracules simpy best

 

Ensam Hemma

recension_Ensam Hemma
Filmen är en bra familjefilm som är mysig att titta på julen. Den handlar om en pojke som glöms bort av sin familj när de ska till ett annat land. Så kommer det tjuvar och försöker att råna honom.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Oscar, 11

 

Mitt liv som zucchini

En sorglig men bra film. Den handlar om en killes mamma som dör och killen hamnar på ett barnhem men inte riktigt trivs.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fyrakpw

 

fotbollsnörden..! , 11

 

Fantastiska Vidunder – och var man hittar dem

recension_fantastiskaviduner
För alla Harry Potter fans (och andra) är det här ett måste att se. Filmen utspelar sig i New York 1926, alltså ungefär 60 år innan Harry Potter och hans berättelse. Filmens huvudperson är Newt Scamander, som är en så kallad: magizoologist som är mycket intresserad av alla sorters magiska varelser och vill upptäcka mer om de och visa världen att de kan vara intressanta och inte farliga. Han åker till New York för att studera varelser men råkar av misstag blanda ihop sin väska, som han har sina varelser i, med en världslings (amerikansk mugglare) och värdslingen, Jacob Kowalski, råkar släppa ut alla varelser i väskan, ut i New York. De båda söker hjälp hos Porpentina ”Tina” Goldstein, en sparkad Auror och hennes syster Queenie. Tillsammans reser de runt i New York på jakt efter alla de försvunna varelserna, ständigt med MACUSA (det amerikanska trolldomsministeriet) i hälarna. Jag måste som ett länge troget potterhead, att detta var en upplevelse jag aldrig förväntat mig, filmen var helt över mina förväntningar, men spektakulära specialeffekter och otroliga varelser är denna film, ingen urmjölkning av Harry Potter, utan ett nytt otroligt äventyr.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

The Potterhead, 12

 

Siv sover vilse

recension_siv sover vilse
Denna film, är såå tråkig!!! Det handlar om en tjej som heter Siv och hon möter en ny elev i sin klass. Den nya tjejen heter Cerisia och hon blir retad. Se inte den här.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

nollkpw

 

Heidi som love trump, 15

 

Spirit

recension_Spirit
Hela filmen går ut på att man får följa med hästen Spirit från när han föddes till vuxen. Han ser ett märkligt ljus och bestämmer sig för att ta reda på vad de är och de är början på hela äventyret. Spirit blir jagad, fast, fri, kär och får en mycket god vän han aldrig kommer glömma. De är musik med i filmen och de är just därför jag älskar den. De är min favorit film och rekommenderar den mycket!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Hon som aldrig varit med förutom nu, 7

 

Mamma Mia

recension_Mamma Mia
Mamma Mia är en musikal som handlar om Sofie som ska gifta sig. Hon vet inte vem sin pappa är och bjuder då in de tre som hon tror kan vara de. Hennes mamma vet ingenting tills allt går snett och hon blir helt rödgråten. Mamma Mia är min favorit film sen första gången jag såg den och jag tröttnar aldrig:) Jag tycker verkligen du som gillar musik både se den.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Tjejen som älskar KP, 7

 

Mio min Mio

recension-mio_min_mio
Den här filmen är sååå bra! I skolan läste min fröken Mio min Mio (den finns också som bok) och sen tittade vi på filmen. Den är så spännande. Filmen handlar om Bo Vilhelm Olsson som bor med sin fosterfamilj som består av tant Edbla och farbror Sixten. Han vill gärna träffa sin fader konungen som bor i landet i fjärran.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Mio min Mio är bäst, 10

 

Sunes jul

recension_Sunes jul
Det är 24 avsnitt där familjen Andersson hugger gran, får besök av tomten, är på julbord, pyntar granen, julstädar, julhandlar och julrimmar och mycket mer. Perfekt för dig som gillar humor, skrattanfall och julen. Det är en familjefilm. Barn och vuxna i alla åldrar får se denna. Den är braaaa!!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Snart nio

 

Spooky buddies

recension_Spooky buddies
En av buddiesarna släpper ut trollmästaren och halloween hunden, och de försöker ta över hela världen, men till det måste dem ha 5 valpar som delar samma blod. Kommer de att lyckas? Vad är det för spöke som svävar runt i det gamla huset? Spooky buddies är både lite läskig och sorglig, men framför allt spännande. När jag skriver att den är sorglig menar jag att den är lite sorglig i mitten.

Ålderagräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Hästäääääääääääälskaren, 9

 

Miss Pergines hem för besynnerliga barn

recension_miss_peregrines_hem_for_besynnerliga_barn
”Miss Pergines hem för besynnerliga barn” är en otroligt bra film!
Den handlar om att en pojke som heter Jake bor i Florida med sin familj. Men en dag efter jobbet så händer ett par grejer…

Filmen är på engelska. Jag vill inte avslöja för mycket vad filmen handlar om men jag önskar jag fick uppleva den igen!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Från och med jag såg den är det min favorit film!!, 10

 

Zootropolis

Zootropolis
Zootropolis handlar om Judy’ en kanintjej som är antropomorf, en förmänskligad karaktär. Hon flyttar till en stor stad där hon ska uppfylla hennes högsta dröm om att vara polis. Filmen är jättesnyggt animerad och karaktärerna är väldigt realistiska i personligheten.
Skurken är en av dom bästa plottwisterna jag har sätt på ett långt tag.
Soundtracket är också väldigt bra och av Shakira.
Jag rekommenderar starkt att du tittar på den.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Dansande potatis pojken, 11

 

Frankenweenie

recension_Frankenweenie
Filmen handlar om Victor Frankenstein och hans hund Sparky. En dag när Victor spelar baseball blir Sparky överkörd och Victor blir jätteledsen. Några dagar senare blir Victor inspirerad av naturvetenskapslärarens demonstration och försöker återuppväcka Sparky. Det leder till ett farligt äventyr som innehåller småläskiga varelser. Filmen handlar också om vänskap och vetenskap. Den passar perfekt till Halloween!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Soffpotatisen, 11

 

Lemony Snicket’s syskonen baudelaires olycksaliga liv

recension_Lemony Snickets syskonen
Filmen handlar om syskonen Baudelaires som bor i ett jättestort hus med sina föräldrar (dom är rika). En dag när dom är på stranden kommer en gubbe från banken med tråkiga nyheter…… deras hus har brunnit ner. Eftersom killen från banken inte kan ha dom hemma oss sig måste dom flytta till herr greve Olof, men barnen känner inte honom och har aldrig träffat honom innan. Dom flyttar in hos honom men dom blir som slavar och gör maten, städningen och diskningen åt honom men han har en avsikt att han vill ha dom där……..efter några dagar ska dom till domstolen för att få vårdnaden om dom. Men han bryr sig inte om barnen utan går in i en affär och lämnar bilen på tågrälsen när tåget är på väg. Jag tyckte filmen var spännande och rolig jag föreslår verkligen denna film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Ronja Krantz, 12

 

Legally Blondes

recension_Legally Blondes
Filmen handlar om tvillingarna Annie och Izzy Woods som flyttar från England till Beverly Hills. Där börjar de på den flotta skolan ”Pacific preparatory”. I skolan träffar de den rika tjejen Tiffany som snart blir svartsjuk på tvillingarna som blivit väldigt populära. Tiffany lurar tjejerna så att Izzy hamnar i trubbel.
Filmen är sjuktbra men passar inte för små barn.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Flip and Wave!, 12

 

Mamma Mia

recension_Mamma Mia
Mamma Mia är en musikal där Sofie är huvudpersonen. Hon vet inte vems hennes pappa är men genom att tjuvkolla i mammas dagbok får hon reda på att de är någon utav…. Sofie ska gifta sig och passar då på att bjuda in dem i smyg utan att hennes mamma vet men det går inte som planerat mamman upptäcker snabbt vad som pågår. Jag tipsar verkligen om att se!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

femkpw

 

Tjejen som aldrig varit med i KP

 

Spirit

recension_Spirit
Filmen handlar om en vildhäst som lämnar flocken för att undersöka världen. Man får följa honom från föl till hingst. Det blir ett äventyr som han aldrig kommer glömma! Spirit blir fångad och blir omhändertagen av indianer där han träffar kärleken. De är en bra film med både sång och action. ”Spirit, hästen som ingen kunde tämja”

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

femkpw

 

Filmen som måste ses, PS.min favorit film, 7

 

Mitt liv som Zucchini

Pojken Zucchini befinner sig i sitt rum och leker, i rummet bredvid dricker hans mamma öl och ser på TV. När Zucchini för för mycket ljud klampar mamman upp och Zucchini har av misstag ihjäl henne. En snäll polis tar med honom till ett barnhem där han till början känner sig osynlig och ensam. Filmen var rätt så förutsägbar vilket drog ner den lite. Filmen verkade inte heller rikta sig till en speciell åldersgrupp vilket gjorde den svår att placera i ett fack. Jag rekommenderar den till någon runt 12 år som vill se en film som inte kräver så mycket uppmärksamhet och ger dig ett lagom gott skratt.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

trekpw

 

Sofie Lindhoft

 

Doctor Strange

Filminfo_Doctor_Strange
Doctor Strange skadar händerna i en bilolycka och läkarna anser inte att han kommer kunna läka, då han sig av till Nepal för att testa nya metoder. Där möts han av ett sällskap som kallar sig magiker och använder kraft och formler för att hålla ihop och rädda världen. Doctor Strange är filmen för dig som gillar Star Wars, Avengers, Doctor House eller vill se en otroligt bra film som ger dig tårar, skratt och spänning. Skådespelarna gör sina roller bra och jag fick verkligen en känsla av stämningen. Filmen kan dock vara ganska seg men själva storyn är så bra att det inte göra något. Därför blir filmen en av dem bästa jag sett.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

femkpw

 

Sofie Lindhoft

 

 

James Bond – Spectre

James Bond Spectre