Hela redaktionen, alltså alla nio som du hittar längst bak i KP-tidningen, i den så kallade redaktionsrutan, har tippat årets Mello-final. Enligt KP-redaktionen kommer Benjamin Ingrosso att vinna alltihop och därmed få representera Sverige i Eurovision song contest senare i vår.

Tippningen gick till så att alla på redaktionen lämnade in en lista där låtarna placerades i ordning från plats ett till tolv. Sedan las varje artists placeringar ihop till en summa. Den lägsta (och bästa) möjliga summan för ett bidrag blir då nio. Sedan drogs placeringssumman bort från talet 109. På så vis fick varje bidrag en KPoäng, där 100 är max och 1 är sämsta möjliga resultat.

Fyra av vinnartipsen gick till Benjamin Ingrosso. Övriga fem vinnartips gick till fem olika artister: KP-Lukas har Samir & Viktor högst, KP-Ludvig tror på Jessica Andersson, Katarina gissar att John Lundvik vinner, KP-Ingela sätter sina slantar på Martin Almgren och KP-Jossan menar att Liamoo kommer att vinna.

Så går det i finalen enligt KP-redaktionens tips:

 1. Benjamin Ingrosso, Dance you off – 65 KPoäng
 2. Samir & Viktor, Shuffla – 61 KPoäng
 3. Mariette, For you – 59 KPoäng
 4. Felix Sandman, Every single day – 59 KPoäng
 5. Liamoo, Last breath – 58 KPoäng
 6. John Lundvik, My turn – 55 KPoäng
 7. Renaida, All the feels – 51 KPoäng
 8. Jessica Andersson, Party voice – 46 KPoäng
 9. Margaret, In my cabana – 43 KPoäng
 10. Rolandz, Fuldans – 39 KPoäng
 11. Martin Almgren, A bitter lullaby – 26 KPoäng
 12. Mendez, Everyday 20 – KPoäng

 

Finalen av Melodifestivalen 2018 är lördagen den 10 mars klockan 20.00 på Friends Arena i Solna. Den direktsänds i SVT1 och på SVT Play.