Krämig chokladgröt, färgglad bärgröt med krispig kokos eller en kall gröt som förbereds kvällen innan. Det finns gröt för alla smaker. Och allt kan såklart toppas med din favorit-ingrediens!

Över natten-gröt

Foto: Jenny Karlsson

Över natten-gröt

 

Du behöver:

½ banan

1 deciliter mjölk

½ deciliter kvarg

1 deciliter havregryn

1 matsked chiafrön

½ deciliter bär (frysta, färska eller sylt)

Gör så här: Mosa bananen och blanda alla ingredienser. Låt stå i en övertäckt skål i kylskåpet över natten.

Topping-tips: Granola, bär och resten av bananen.

 

Bärgröt

Foto: Jenny Karlsson

Bärgröt med kokos

 

Du behöver:

½ deciliter kokoschips eller kokosflingor

1,5 deciliter mjölk

1 deciliter havregryn

En nypa salt

½ deciliter bär (frysta eller färska)

Gör så här: Blanda hälften av kokosen och resten av ingredienserna i en kastrull.
Låt koka upp och koka på låg värme under omrörning i cirka 3 minuter eller tills grynen är helt mjuka.

Topping-tips: Resten av kokoschipsen och bär.

 

 

Chokladgröt med banan

Foto: Jenny Karlsson

Chokladgröt med banan

 

Du behöver:

1 näve hasselnötter

1 deciliter råggryn

2 deciliter vatten

2 teskedar kakao

1 banan

Gör så här: Hacka nötterna och rosta dem på hög värme i en torr stekpanna. Rör om så att de inte bränns. Blanda råggryn, vatten och kakao i en kastrull. Låt koka upp och koka på låg värme under omrörning i cirka 3 minuter eller tills grynen är helt mjuka. Ta kastrullen från spisen.
Mosa 2/3 av bananen och rör i den. Strö över nötterna.

Topping-tips: Skiva resten av bananen och ringla över honung.