Adele är ballad-drottningen som regerar både på topplistorna och på nätet. När jättehiten Hello kom i höstas höll Youtube på att explodera! KP har samlat några av Adeles youtube-hits.

Adele – Hello

Har du sett videon till Hello? Då är du inte ensam. Det är ett av Youtubes mest kollade klipp och det som snabbast fått 100 miljoner visningar. Bara det första dygnet efter att videon släpptes i höstas visades det 28 miljoner gånger! I videon står Adele och sjunger vid en sjö, något som hon berättat inte var helt enkelt …

– Det var fyra jättelika vindmaskiner som blåste på mig. Jag fick löv och sandkorn i ögonen – det kändes som om de blödde!

 

Adele rappar Monster

Att Adele är grym på att sjunga har hon bevisat i många låtar. Men när hon var med i det amerikanska tv-programmet The late late show visade hon också upp en annan talang: Att hon är en fena på att rappa. Varenda ord i Nicki Minajs snabba vers i låten Monster sitter perfekt! Inte konstigt att klippet snabbt blev gigantiskt på Youtube.

 

Adele – Hometown Glory

Adele Adkins, nu 27 år, växte upp i Storbritanniens huvudstad London.
Hon älskade att sjunga redan som liten och härmade artister som Destiny’s Child och Ella Fitzgerald. Men de stora idolerna var Spice Girls. Adele gillade dem så mycket att hon brukade uppträda som dem på fester. Som 16-åring skrev hon sin första låt, Hometown glory. Den handlar om stads-delen i London som hon bodde i. Låten kom att bli Adeles stora genombrott.

 

‪Adele prankar Adele-imitatörer

Många gillar Adele för att hon är sig själv, både på scenen och i intervjuer. Hon gapskrattar, gråter, svär och skojar. Hon tycker också om att pranka andra, som när hon klädde ut sig och var med i en tävling för Adele-imitatörer.
Motståndarna blev ganska förvånade när de fick veta vem de tävlat mot …

 

Adele – Rolling in the Deep

Adele kallas ofta för balladernas drottning. Många av hennes låtar är lugna och har alltid hennes mäktiga sångröst i fokus. Sedan genom-brottet 2008 har Adele haft många hitar: Rolling in the deep, Someone like you, Chasing pavements och Set fire to the rain är några. Texterna handlar ofta om henne själv, om olycklig kärlek eller människor hon träffat. Hennes tre album har namn efter den ålder Adele var i när hon skrev låtarna på dem (19, 21 och 25).