Colleen Ballanger är kvinnan bakom den falsksjungande Youtube-kändisen Miranda Sings. Hon har nästan lika många Youtube-följare som Sverige har invånare. I veckan var hon i Stockholm och uppträdde.

Varför började du göra karaktären Miranda Sings?

– På universitet började jag att skämta om alla som försökte bli kända på Youtube. 2008 var det nytt och spännande. Men det kändes som om alla bara gjorde sångvideor, trots att de inte sjöng bra. Miranda gjorde allt det som jag själv blev irriterad av.

Nu har du en egen Netflix-serie och tre Youtube-kanaler. Hur hinner du?

­– Jag gör ju inte det. Jag hinner knappt sova! Just nu har jag så många projekt att det känns som om jag mest springer runt som en yr höna. Men det är fantastiskt! När jag inte jobbar så mår jag sämre än när jag jobbar alldeles för mycket.

Blir du aldrig trött på Miranda?

– Nej! Haha, jag älskar att göra Miranda. Den enda anledningen till att jag någonsin skulle sluta med det är om ingen skulle vilja se henne längre. Miranda har blivit en sådan stor del av mitt liv så jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara utan henne.

Vad tycker du om Sverige?

– Jag älskar Sverige! Det är så fint och alla är så trevliga och vackra. Typ varje svensk jag träffar är den vackraste människan jag har sett. Därför var jag bara tvungen att komma till Sverige igen, haha!

 

Läs mer om Miranda i KP 13!

Miranda Sings