Julafton i vildmarken, nyårsafton på savannen och första mötet med ny liten släkting. Matilda åkte till Kenya för att träffa sin adopterade kusin.

Matildas jul och nyår har inte varit som alla andras. Hon hade varken tomte, Kalle Anka, julmat eller fyrverkerier.
– På julafton var jag ute i vildmarken, där fanns ingen jultomte precis, säger hon.

Jullovet är över nu men Matilda kommer aldrig någonsin att glömma sitt.
– Den här julen var extra kul och spännande, så firar jag nog aldrig igen!
Matildas faster har väntat på att få adoptera ett barn i 2,5 år. I somras fick hon äntligen besked om att hon kunde adoptera en tvåårig pojke, en liten David.
– Det är en väldigt efterlängtad liten kusin, säger Matilda.

Pojken är född i Kenya och för att adoptera därifrån måste föräldrarna bo i landet i ett år. Där lever de med sitt barn, precis som vanligt, för att visa att de är bra föräldrar. Redan en vecka efter att man får besked ska man befinna sig i landet.
– Allt gick väldigt snabbt! Men nu har hälften av tiden gått, de kommer hem lagom till min födelsedag i sommar, säger Matilda och fnittrar glatt.

Matilda och hennes familj bodde med Matildas faster, hennes man och lille David i Kenyas huvudstad Nairobi över jullovet.
– Det var häftigt att få hälsa på sin lilla kusin för första gången. Han var jättesöt!
På nyårsafton är de flesta vana vid smällare, raketer och fyrverkerier. Så var det inte för Matilda det här året.
– Det var helt knäpptyst på nyårsnatten. Min familj, min faster och min lilla kusin satt ensamma och räknade ner till tolvslaget mitt ute i vildmarken. Det var häftigt.

För en vecka sedan kom Matilda hem till Sverige igen.
– Jag saknar min faster, hennes man och lille David jättemycket. Jag brukar titta på bilder och bara längta. Min faster säger att David märker att vi inte är där, han tycker nog det är tomt utan oss.

Matilda heter egentligen någonting annat.