Fruktiga glasspinnar eller krämig mjukglass? Hitta din favoritblandning och bjud kompisarna på glasskalas.

Att göra glass är enkelt. Fruktiga isglasspinnar som får stelna i frysen eller smarrig mjuklass som kan ätas direkt. Här är tre recept. Du kan lätt byta ut ingredienser och använda dina egna favoritfrukter och bär.

Fruktiga isglasspinnar

pyssel-och-recept_08-07-13_Iskallt-och-busenkelt_1

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Ungefär 6 glasspinnar

Du behöver:
2 deciliter apelsinjuice
1 kiwi
6 jordgubbar
2 deciliter krossad ananas

Gör så här:

pyssel-och-recept_08-07-13_Iskallt-och-busenkelt_2

Foto: Foto: Malin Bäcklund


Blanda juicen med den krossade ananasen.
Skala och skiva kiwin och skär jordgubbarna i bitar.
Lägg fruktbitarna i glassformen och häll i juiceblandningen.
Stick ner glasspinnarna och ställ glassen i frysen.
Låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.

Tips!
För att glassen ska lossna från formarna kan man spola formen i varmt vatten.
Om man inte har glassformar går det bra att använda plastglas och gamla glasspinnar.

 

Snabbglass

För den som inte har tålamod att vänta på att glassen ska frysa. Supersnabb och enkel glass som kan ätas direkt. Mixa och servera! 

Yoghurtglass med hallon

pyssel-och-recept_08-07-13_Iskallt-och-busenkelt_3

Foto: Foto: Malin Bäcklund

3 portioner

Du behöver:
250 gram frysta hallon (svenska)
1⁄2 deciliter florsocker
2 deciliter naturell yoghurt

pyssel-och-recept_08-07-13_Iskallt-och-busenkelt_4

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Gör så här:
Häll de frysta bären, florsocker och yoghurt i en bunke.
Mixa till en jämn glassmet.
Häll upp i skålar och ät direkt.

Tänk på att vara försiktig när du använder mixern. Akta fingrarna!

 

Mixad mangoglass

pyssel-och-recept_08-07-13_Iskallt-och-busenkelt_5

Foto: Foto: Malin Bäcklund

3 portioner

Du behöver:
250 gram fryst mango
2 deciliter kesella med vaniljsmak
1 lime

pyssel-och-recept_08-07-13_Iskallt-och-busenkelt_6

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Gör så här:
Häll den frysta mangon och kesella i en skål.
Dela limen i två bitar och pressa ner limejuicen i skålen.
Mixa till en jämn glassmet.
Häll upp i skålar och ät direkt.

Tänk på att vara försiktig när du använder mixern. Akta fingrarna!

Tips!
Det är viktigt att bären är otinade när de mixas. Annars blir det inte glass!