Från och med årsskiftet så tillhör Kamratposten Dagens Nyheter. Redaktionen får flytta ett par kilometer. Men för KP-läsarna blir det ingen skillnad.

Det har faktiskt bara hänt ett par gånger tidigare i KP:s 127-åriga historia att tidningen bytt ägare. Men nu är det dags igen. I dag är det företaget Bonnier Magazines & Brands som ger ut KP. Från och med årsskiftet tillhör KP i stället Dagens Nyheter.

– Jag tror att detta blir superbra, säger KP-chefen Lukas Björkman. Vi ska fortsätta göra samma härliga tidning, men vi ska göra den hos Sveriges största och bästa morgontidning. Det känns mäktigt!

181207_DN-och-KP_Peter-Wolodarski_1991

Klipp från KP 1991 då Peter Wolodarski recenserade filmen Gifta på låtsas.

Även DN:s chef Peter Wolodarski, som var filmrecensent i KP en gång på 90-talet, tror att det blir bra. Han påpekar att KP och DN faktiskt redan gör DN:s junior-sidor tillsammans.

– Vi har redan ett samarbete och ser möjligheter att fördjupa det vi gör ihop. Nu kan vi lära oss ännu mer av varandra, säger han.

KP-redaktionen kommer så småningom att flytta från ett högt hus till ett annat. Från den så kallade Bonnier-skrapan vid St: Eriksplan i Stockholm till DN-skrapan på Kungsholmen i samma stad.

– Men det här är nog mest en stor grej för oss KP-jobbare. För alla kåpeare blir det ingen större skillnad, som tur är. De verkar verkligen gilla tidningen som den är. Tvärtom mot många andra papperstidningar får KP faktiskt fler och fler prenumeranter just nu, säger KP-Lukas.

KP

Är: Sveriges äldsta, största och bästa tidning för barn.

Startades: 1892.

Skriver för: Alla mellan 8 och 14 år.

Skriver om: Allt som är viktigt i livet – och lite till!

 

DN

Är: Sveriges största och mest kända morgontidning. Har även flest digitala prenumeranter i Sverige.

Startades: 1864.

Skriver för: Alla som är intresserade av nyheter.

Skriver om: Alla sorters nyheter.

 


Du vet väl att det alltid finns mer att läsa i tidningen KP!