Vad händer efter att kärleken tagit slut? KPwebben har tagit reda på hur det gick för Olle, Sofi och Hanna som var med i KP16 2008.

Ibland känns det som att hela världen rasar samman. Ibland känns det bara skönt. I KP16 2008 kunde du läsa om brustna hjärtan och kärlek som tog slut. Olle, Sofi och Hanna berättade om hur det var för dem när kärleken inte fanns längre. Eftersom det tar lång tid att göra en KP-tidning var det ett tag sedan KP pratade med dem första gången. Undrar du hur det har gått med kärleken för Olle, Sofi och Hanna? KPwebben har pratat med dem igen.

”Jag tror jag jag ska ta en paus”

Detta har hänt:
Olle var ihop med Vera. De blev ihop på ett läger och var ihop i ungefär en månad. Olle märkte att Vera inte hörde av sig lika mycket och frågade vad det var. Då sa hon att hon ville göra slut och Olle blev jätteledsen. Så sist vi hörde något från Olle var han fortfarande lite kär i Vera.

– Jag och Vera hörs bara på msn ibland. Då pratar vi om vanliga saker som vad vi gör i skolan och så, säger Olle.

Han är inte kär i Vera längre, han har nämligen hittat en ny tjej.

– Vi träffades genom en tjejkompis till henne. Så pratade vi på msn och en dag frågade hon om vi skulle ses, så då gjorde vi det. Första gången vi träffades tyckte jag det var lite svårt att komma på vad jag skulle säga.

Andra gången de träffades gick de på bio och på vägen hem blev de ihop

– Jag frågade om hon var kär i mig. Då sa hon ja. Sedan frågade jag om vi skulle bli ihop och det ville hon, säger Olle.

Nu har de varit ihop i ungefär två och en halv månad. Fast det känns inte lika bra längre.

– Hon har börjat bli sur för massa saker nu. När inte jag kan ses så blir hon sur. Och då blir man ju själv sur.

Olle har funderat ett tag och nu har han bestämt sig för att göra slut. Men han vet inte riktigt hur han ska göra det.

– Det är nervöst för jag vet ju inte hur hon ska reagera, säger han. Men jag tycker att man är otrogen om man är ihop med någon fast man inte är kär i personen.

Han tycker inte att man ska göra slut på sms. Då är det är bättre att man träffas.

– Men det är också svårt. Om vi träffas och jag gör slut så måste jag ju vara med henne tills jag går hem. Då är det nog bättre att göra det på vägen hem.

Han tycker att det är svårt att vara ihop med någon.

– Det är bra och kul men det blir så mycket problem. Jag vet inte om man tjänar på det i längden. Nu tror jag att jag ska ta en paus och inte vara ihop med någon på ett tag.

kropp-och-knopp_01-01-08_Krossat-hjarta-vad-hande-sen_2

Foto: Ur KP 16 2008

”Jag blev lite ledsen”

Detta har hänt:
Sofi och Hampus hade varit ihop i sex månader innan Sofi gjorde slut. Hon var helt enkelt inte kär längre. Några veckor efter att det hade tagit slut var Hampus fortfarande kär i henne. Men de har aldrig vågat prata om när de var ihop. Sofi blev kär i en annan kille på skolan men sa ingenting för att inte göra Hampus ledsen.

Idag:
Några veckor efter att Sofi hade gjort slut med Hampus flyttade han utomlands.

– Jag saknar honom lite, men bara som kompis, säger Sofi. Han sa bara hej då, men inget mer. Jag tror att han fortfarande var lite ledsen över att jag hade gjort slut med honom för han gillade verkligen mig.

Killen som Sofi var kär i fick reda på vad Sofi kände genom några kompisar.

– Det var okej, jag har ändå känt honom så länge, säger hon. Han sa ”okej, men jag är inte kär i dig.” Jag blev lite ledsen men det var inte så farligt.

Sofi brukar umgås i samma kompisgäng som killen, men inte bara de två. Fast hon tycker inte att det är speciellt jobbigt att han vet om att hon har varit kär i honom.

– Nej, inte när man känt varandra tillräckligt länge och det har vi gjort, säger hon. Nu är jag inte kär i någon längre och det känns okej, säger hon. Jag tror jag ska vänta med att vara ihop med någon ett tag. Jag tycker att det är lite svårt att umgås. Och det är lite pinsamt när man inte vet vad man ska göra eller säga.

kropp-och-knopp_01-01-08_Krossat-hjarta-vad-hande-sen

Foto: Ur KP 16 2008

”Jag log hela dagen”

Detta har hänt: 
Hanna frågade Petter två gånger om han ville vara ihop med henne. Andra gången sa han ja. Men han ville att det skulle vara hemligt. Efter en månad gjorde Petter slut på sms. Dagen efter fick Hanna reda på att han hade blivit ihop med hennes bästa kompis. Hanna blev ledsen och tyckte att det var jobbigt att alla tre gick i samma klass. Men hon trodde ändå att hon skulle komma över honom.

Idag:
Hanna och Petter är bra vänner nu. De går i samma klass och brukar prata med varandra på rasterna.

– Men det är aldrig bara vi två utan alla är med alla, säger Hanna. Det är jobbigt att vara ensam med honom för det kan bli lite pinsamt.

Hon är fortfarande lite kär i honom fast det känns bättre nu.

– Men en gång när vi lekte sanning och konsekvens var jag tvungen att säga vem jag var kär i. Då sa jag honom.

Mellan Hanna och hennes tjejkompis är det inte heller lika spänt. Hanna säger att hon har vant sig vid det. För några dagar sedan pratade Hanna med Petter på msn. Då sa han att han hade gjort slut med Hannas kompis. De hade varit ihop i nästan sex månader.

– Egentligen ska man inte le åt det men jag log hela dagen, säger hon. Jag och min kompis pratade lite om det men hon sa inte så mycket. Hon är lite tyst men inte jätteledsen. Det känns faktiskt lite skönt men jag är inte skadeglad.

Det finns en annan kille på skolan som Hanna tycker är snäll. Men hon är inte lika kär i honom som hon är i Petter.

– Jag skulle kanske vilja bli ihop med Petter igen. Fast inte nu med en gång, säger hon.