Kycklingbollar med dubbelchoklad – Så här gör man

Blev du sugen på chokladbollar när du läste KP 4? Här får du tips om hur du enklast gör kycklingbollar. Film och recept!

Kycklingbollar med dubbelchoklad

Blir cirka 20 chokladbollar stora som pingisbollar.

150 gram rumsvarmt smör

1,5 deciliter strösocker

4 matskedar kakao

1–2 matskedar apelsinjuice

5 deciliter havregryn

en kaka vit bakchoklad

kokosflingor

gul karamellfärg

några hasselnötter och chokladlinser för dekoration

Gör så här: Blanda smör och socker till en slät smet. Tillsätt kakao, vätska och havregryn. Lägg i eventuell extra smaksättning. Blanda till en fast smet.
Ställ den i kylskåpet i en halvtimme.

Färga kokos. Blanda några droppar karamellfärg
och kokos i en plastpåse. Stäng påsen ordentligt och skaka, skaka, skaka …

Tvätta händerna och rulla bollarna! Låt bollarna stå i kylen.

Dela den vita bakchokladen i små bitar. Lägg i en skål och smält på låg värme i mikron. Stick grillpinnar i de kalla chokladbollarna och doppa dem snabbt i den smälta chokladen.
Vänd bollarna i gulfärgad kokos och lägg dem på bakplåtspapper. Gör ögon av en hasselnöt och näbb av en chokladlins. Förvara dina färdiga chokladbollar i kylskåp.

Fler tips och recept i KP 4

NUVARANDE Kycklingbollar med dubbelchoklad – Så här gör man
NÄSTA 02- Emojier och coola detaljer i KP 3