Kycklingbollar med dubbelchoklad
Blir cirka 20 chokladbollar stora som pingisbollar.
150 gram rumsvarmt smör
1,5 deciliter strösocker
4 matskedar kakao
1–2 matskedar apelsinjuice
5 deciliter havregryn
en kaka vit bakchoklad
kokosflingor
gul karamellfärg
några hasselnötter och chokladlinser för dekoration
Gör så här: Blanda smör och socker till en slät smet. Tillsätt kakao, vätska och havregryn. Lägg i eventuell extra smaksättning. Blanda till en fast smet.
Ställ den i kylskåpet i en halvtimme.
Färga kokos. Blanda några droppar karamellfärg
och kokos i en plastpåse. Stäng påsen ordentligt och skaka, skaka, skaka …
Tvätta händerna och rulla bollarna! Låt bollarna stå i kylen.
Dela den vita bakchokladen i små bitar. Lägg i en skål och smält på låg värme i mikron. Stick grillpinnar i de kalla chokladbollarna och doppa dem snabbt i den smälta chokladen.
Vänd bollarna i gulfärgad kokos och lägg dem på bakplåtspapper. Gör ögon av en hasselnöt och näbb av en chokladlins. Förvara dina färdiga chokladbollar i kylskåp.