10-åriga Majken Boork drömde om att dansa med ett riktigt proffs. I KP 3 fick hon sin önskan uppfylld. Nyfiken på hur det såg ut? Här kan du spana in Majken och Let's dance-stjärnan Tobias Wallin!

Majken och Tobias dansar de två latinamerikanska danserna cha-cha och jive. Kanske känner du igen stegen? Inte så konstigt, båda danserna har synts i Let’s Dance på tv många gånger. Där får deltagarna lära sig de tio danser som ingår i tävlingsformen Tiodans. Det är de fem standarddanserna vals, wienervals, slowfox, quickstep och tango samt de latinamerikanska danserna jive, cha-cha, rumba, samba och pasodoble.

Domarna tittar bland annat på om dansarna håller takten, kommer ihåg koreografin, har korrekt fotarbete, bra hållning och sträcker ordentligt på benen. Om allt sitter kan det bli riktigt höga poäng för dansparet. Se bara hur det gick för Majken och Tobias!

Den nionde säsongen av det populära tv-programmet Let’s dancestartar fredagen den 28 februari klockan 20.00 på Tv4. Kändisar som tävlar i år är bland annat bloggaren Kenza, höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg och simmaren Emma Igelström. Programledare är som vanligt David Hellenius och Jessica Almenäs.