Han är bara 12 år men kallas redan för Finlands Justin Bieber. KP-webben har träffat Isac Elliot som just har släppt sin debutplatta.

Isac Elliot

Ålder: 12 år.

Bor: I Grankulla i Finland.

Familj: Mamma, pappa och lillasyster.

Intressen: Vänner, fotboll, segling och ishockey.

Favoritmat: Pasta, helst spagetti eller penne.

Bästa glassen på sommaren:Vanlig gammaldags vaniljglass.

Aktuell med: Debutalbumet Wake up world.

Ingenting tycks stoppa popsångaren Isac Elliot från Grankulla i Finland. Hans låtNew way home har redan visats över 2 miljoner gånger på youtube och 30 000 personer gillar honom på facebook. Sedan han släppte sitt debutalbum har hans nyhetsflöde varit fullt av bilder på tjejer och killar som visar upp sina nyinköpta cd-skivor. Och det har gått fort.

– I februari släppte jag min första singel, säger Isac. Och redan nu mitt första album. Allt har gått på ett kick. Det är helt galet!

För Isac är det viktigt att tycka om det han sjunger. Han var med och valde noga ut alla låtar till den nya skivan.

– Vi lyssnade på kanske 300 låtar innan vi satte ihop albumet. Alla är olika. Det gillar jag.

Men Isac har ändå sina favoriter. Låtarna Let’s lieNo 1 och Sweet talkär lite extra, tycker han. Och den allra bästa låten är den sista, Angel.

–Jag gillar verkligen att sjunga ballader. Musik ska vara avslappnad. Det ska liksom inte vara tungt att sjunga utan man ska kunna glida på tonerna, genom hela sången.

Att Isac kallas för Finlands Justin Bieber är inte konstigt. Justin är Isacs stora idol. Och precis som Justin har Isac en helt egen fanskara. De kallar sig för Ellioters. Och i Finland finns det redan så många Ellioters att Isac inte längre kan gå på stan utan att de flockas kring honom.

Trots all uppmärksamhet har ingenting förändrats i skolan. Utom kanske att han får fler uppgifter att göra på sina resor.

–Min skola är väldigt liten. Vi är bara 15 stycken i klassen och jag känner alla riktigt bra. De har alltid vetat om mitt musikintresse så de behandlar mig inte annorlunda bara för att jag har släppt ett album eller blir igenkänd på stan. Det är skönt.

Självklart har alla i klassen och på skolan fått varsin autograf av Isac. Och det är de inte ensamma om.

–I början hade jag ingen autograf. Jag övade några gånger på att skriva mitt namn och tog den som såg bäst ut. De första signeringarna blev lite olika. Men nu, efter att ha skrivit på kanske 500 skivor, är de rätt snygga och raka.

Förutom att göra massor av signeringar ska Isac uppträda mycket i sommar. Och mellan allt ståhej ska han hänga med kompisarna. Spela fotboll, pingis och segla är bara en del av de saker de säkert kommer att göra.

–Jag ska bara leva loppan, och kanske ska jag också segla med min gummibåt, säger han och skrattar.