2015 kom hon trea. På lördag ger sig Mariette Hansson, 34 år, in i Mello-cirkusen för andra gången.

Mariette – A Million Years

Låtskrivare: Mariette Hansson, Peter Boström, Thomas G:son, Jenny Hansson, Johanna Jansson.

Tävlar: Deltävling 2, lördag 11 februari.

Tv-tid: SVT 1, Klockan 20.00.

Arena: Malmö arena.

Hur känns det inför tävlingen?

– Jättebra! När vi hade första repet satt det en massa läskig media och studerade ens uppträdande. Det är alltid lite otäckt att gå upp på scenen första gången. Dessutom har jag dansare som hänger bungyjump-linor och då vill man inte att något ska gå fel. Men när jag vände mig om under hade de ett leende på läpparna, så efter det kunde jag slappna av.

Du kom trea i Melodifestivalen 2015. Hur kände du efter det?

– Jag var så glad bara att få vara med, och så kom jag som debutant trea. Det gick över förväntan och kändes fantastiskt kul.

Fem snabba

Sång eller Dans

Snap eller Insta

Youtube eller Musically

Chips eller Godis

Kropp eller Knopp

Har det hjälpt dig att du varit med förut?

– Det kanske finns ett större lugn i mig den här gången. Jag är mer förberedd på vad som händer. Första gången var allting så nytt att jag glömde av att njuta ibland. Den här gången har jag lovat mig själv att stanna upp och faktiskt tänka på hur underbart det är att få vara med om det här fantastiska. Det är så himla kul.

Kan du berätta om din låt A million years?

– Jag tycker det är en fantastisk pop-låt med fina melodier. Det är mycket kraft och energi i den. Budskapet är att det finns väldigt starka band mellan oss människor. Även om man inte pratat med en familjemedlem eller vän på flera år så är kärleken så stark att inget kan skilja oss åt. Den handlar om att våga förlåta och ge flera chanser.

Den här gången har du varit med och skrivit låten. Skriver du mycket själv?

– Jag skriver en hel del, men oftast tillsammans med andra artister och producenter. Jag gillar att skapa tillsammans med andra. Jag skrev till exempel låten till Pridefestivalen 2015 och har släppt en del singlar också. Och så har det blivit en hel del spelningar såklart.

Har du någon favorit Mello-låt?

– Jag har ganska många. När jag var liten gillade jag Fångad av en stormvind med Carola. Sedan tyckte jag att Salem al Fakir var väldigt bra med låten Keep on walking år 2010. Och så Ace Wilder såklart!

 

De tävlande i deltävling 2:

Mariette – A Million Years

Roger Pontare – Himmel och hav

Etzia – Up

Allyawan – Vart har du vart

Dismissed – Hearts Align

Lisa Ajax – I Don’t Give A

Benjamin Ingrosso – Good Lovin’