På lördag drar äntligen mello igång! KP tog ett snack med Molly Pettersson Hammar som är först ut i tävlingen.

Hej Molly! Hur känns det att tävla på lördag?

Molly Pettersson Hammar

Ålder: 19 år.

Bor: I Stockholm.

Intressen: Fotboll och hästar.

Favoritartister: Jamie Cullum och Beyoncé.

noje_06-02-15_Mello-borjar-med-Molly_1

Foto: Foto: Warner Music och Janne Danielsson/SVT

– Fantastiskt kul! Det är en ära att få öppna helaMelodifestivalen. Jag har precis repat och det gick bra. Det känns pirrigt, men jag är samtidigt taggad.

Berätta om din låt, I’ll be fine?

– Det är en varm och mäktig uptempo-låt. Budskapet är att få människor att släppa på spärrarna. Jag hoppas att den kommer att stärka många. Våga vara mäktig!

Har du något favoritminne från Melodifestivalen?

– Min familj lyssnade mycket på jazzmusik. Jag var inte så jätteinsatt i mello när jag var yngre. Men jag minns mitt första ”mellowow” och det var när Salem al Fakir uppträdde med låten Keep on walking. Sedan blev jag jättekär i Danny Saucedo när han tävlade med In da club.

Vilka tror du har bäst chans att vinna tävlingen?

– Jag tror att alla har samma chans. Det är det som är så bra. Oavsett om du är nykomling eller veteran så har du bra förutsättningar.

Vill du hälsa något till KP-läsarna?

– Åh ja! Jag prenumererade själv på KP som barn. Jag vill skicka en massa kärlek och pussar. Kom ihåg att alltid följa era hjärtan och köra ert eget race!

Mello

Melodifestivalen 2015 börjar den 7 februari. Sedan sänds deltävlingarna i SVT1 klockan 20.00 varje lördag till och med finalen den 14 mars.

Reglerna
Är delvis nya. Varje omgång innehåller bara sju bidrag, mot åtta de senaste åren. Och final-fältet består av hela tolv låtar, i stället för tio. Fortfarande går två låtar från varje deltävling till final. Och trean och fyran går fortfarande till Andra chansen, som fortfarande består av fyra dueller. Det nya är att alla duell-vinnarna går direkt till final.
Som vanligt är det bara tittarna som röstar i deltävlingarna och Andra chansen. i finalen har ett antal internationella jurygrupper halva makten.