Var med i KP:s och ljudboksförlaget Storytels stora tävling! Den bästa novellen på temat mod kommer att bli inläst av en skådespelare.

Regler

  • Tävling för alla i åldern 7-15 år. Skriv en novell som handlar om mod. Tänk brett! Det kan vara till exempel en äventyrs-berättelse, en deckare, en romantisk historia eller ett vardagsdrama om att göra bort sig. Mod kan ju visa sig på väldigt många olika sätt! Hämta gärna inspiration från författarskolan på nästa uppslag.
  • Novellen ska vara 5 000–10 000 tecken, inklusive mellanslag. Eller två till fyra A4 om du skriver för hand. Om du vill får du gärna hitta på en titel på din berättelse.
  • Den vinnande novellen blir inläst av Storytel. Vinnaren får dessutom vara med och välja inläsare. Kanske vill du att din favoritartist eller en programledare från tv ska ge röst åt berättelsen? Skicka gärna med namn på dina dröm-inläsare!
  • Senast måndagen den 1 juli, 2019 vill vi ha ditt bidrag. Vinnaren presenteras i KP 15.
  • Mejla din berättelse till novelltavling@KPwebben.se eller skicka till ”Novelltävling”, KP, 105 44 Stockholm, med vanlig post. Eller klicka på ”Skriv till KP” och välj ”Novell”. Glöm inte att skriva namn, ålder, adress, telefonnummer och mejladress så att vi kan kontakta dig om du vinner.
  • Du måste hitta på novellen själv. Du får inte ta en historia som någon annan har skrivit.

 

Priser och jury

1:a pris: Din novell publiceras i KP och på KPwebben och blir inläst och utgiven av Storytel. Du får även 3 månaders fri lyssning på Storytel, där det finns massor av böcker och berättelser.

2–3:e pris: Du får din novell publicerad i KP och på KPwebben. Du får dessutom 3 månaders fri lyssning på Storytel.

4–10:e pris: Du får din novell publicerad på KPwebben. Du får dessutom 3 månaders fri lyssning.

Juryn består av: Författaren Johanna Thydell, KP:s redaktion och Storytel Kids redaktion.

Skrivarskola-med-Johanna-Thydell_Lyssna_
Hur gör man för att skriva en riktigt bra historia? Här tipsar författaren Johanna Thydell!