Hur långt skulle du åka för att se ditt favoritlag spela match? Ola Selmén åkte 176 mil för att se ishockeymatchen mellan Rögle och Skellefteå.

Programledaren Ola Selmén är aktuell med sin första bok, Ruben–Hejarklackskungen. Boken handlar om gemenskapen som finns i en hejarklack. Ola är väldigt sportintresserad och tycker själv mycket om att stå i hejarklacken. Han är ett stort fan av ishockeylaget Rögle BK. En dag var han och kompisen Nic Schröder i Skara för att ha ett möte om ett tv-program.

– Vi tänkte då att nu har vi åkt från Malmö till Skara, då kan vi lika gärna åka vidare till Skellefteå och se när Rögle spelar match där, berättar Ola.

 

De hade lånat Nics mammas bil och nu fortsatte de 100 mil norrut för att se Rögle spela. När de var utanför Sundsvall ringde Nics telefon.

– Var är ni någonstans, frågade Nics mamma.

– Vi har bara åkt ut på en liten resa, svarade Nic.

 

Framme i Skelleftå köpte de en megafon och ställde sig, helt ensamma, i bortaklacken och började heja. I första pausen kom Björklövens P-9 lag, de var sugna på att ta bilder med Ola och Nic och få autografer. De hade spelat match och alla var klädda i grön-vita kläder, samma färger som Rögle har.

– Då gjorde vi ett utbyte, berättar Ola. Vi sa att om ni, alla spelare och ledare, står här i klacken och hejar med oss i andra perioden så tar vi bilder och sånt i nästa paus. Då gick vi från två till 30 personer i klacken.

 

Ola tycker lika mycket om fotboll som ishockey. Han har varit och kollat på alla mästerskap som Sverige deltagit sedan år 2000. Förutom det världsmästerskap som spelades i Japan och Sydkorea 2002.

– Vi är ett gäng kompisar som åker till mästerskapen i en husbil, säger Ola. Då åker vi runt, sjunger, pratar om fotboll och njuter av livet. Det finns få saker som så lätt gör en glad, och frustrerad, som ett fotbollsmästerskap.