KP fixade så att Jonatan, 10, fick laga mat med mästerkocken Niklas. Spagetti med tomatsås, parmesan och frikadeller. Här är receptet!

Pasta à la Niklas & Jonatan

4 portioner

Du behöver:

pyssel-och-recept_28-01-14_Pasa-a-la-Niklas-och-Jonatan_1

Foto: Foto: Stefan Bohlin


400 gram nötfärs
1 gul lök
1 liten augergine
4 chorizo-korvar (kan bytas ut mot en mildare variant om man inte gillar kryddstark mat)
Två vitlöksklyftor
En burk krossade tomater
En nypa socker
Salt och svartpeppar efter smak (kan uteslutas)
Pasta

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka upp vatten i en kastrull och koka pasta för fyra portioner.

3. Finhacka löken och fräs den lätt i en stor stekpanna.

4. Dela auberginen på längden i fyra delar. Skär bort den innersta, ”skumgummi-aktiga” biten från varje del. Hacka sedan delarna till mindre bitar. Fräs kort i kastrullen, tillsammans med löken.

5. Mjuka upp nöttfärsen med händerna. Knåda in lök och aubergine. Rulla sedan lagom stora bollar av färsen.

6. Skär korven i tunna skivor.

7. Stek köttbullar och korv på medeltemperatur i stekpannan, tills köttbullarna har fått fin färg.

8. Häll i de krossade tomaterna i stekpannan. Rör om. Strö över en nypa socker för att få en rundare, fylligare tomatsås. Pressa i vitlöksklyftorna och låt såsen puttra i stekpannan i 3-5 minuter.

9. Lägg den kokta pastan i botten på en ugnsvarm form. Häll innehållet i stekpannan över pastan. Riv sist parmesan-ost över maten.

10. Ställ in formen i ugnen, 10-15 minuter på 200 grader.

11. Ta ut, servera och njut!