Blev du inte skrämd nog på halloween? Önskar du att det fanns en ännu kusligare högtid? Gör som KP – fira badoween.

Löven ligger i bruna högar på marken. Trädens kala grenar piskar mot fönsterrutorna och frosten lyser vit i gräset. Vad passar då bättre än att … gå till standen och ta ett dopp? Ja, du läste helt rätt.

Badoween firas den 1 november varje år. Då räcker det inte med att bara ha en otäck förklädnad. Nej, man ska bada också. Utomhus. Efter förra årets succé valde delar av KP-redaktionen att dra på sig dräkterna i år igen. Trots att termometern visade minusgrader var det ingen som tvekade att ge sig ut i det kusligt kyliga vattnet. Följ med du också på traditionen som får blodet att frysa i sina ådror – och halloween att blekna i jämförelse.

Obs! Om du också vill fira badoween, tänk då på att bara bada där du bottnar. Och glöm inte att ta med dig ombyte och varm handduk. Man måste inte heller bada för att få vara med, kanske vill du hellre stanna på stranden och se dina vänner få kalla kårar.

Årets badoween-deltagare:

 

Alltannat-20151101_Badoween_Lukas

Foto: Malin Bäcklund

Conan ”The Butcher” McIronjaw (KP-Lukas)

McIronjaw är en tungviktsboxare som levde 1850–1892. Han hade aldrig blivit knockad när han la handlindorna på hyllan år 1890. Två år senare övertalades han att göra comeback, mot världsmästaren Jim Corbet. Då åkte han på en dödlig smäll över vänster öga. Sedan dess får McIronjaw ingen ro.

 

 

Alltannat-20151101_Badoween_Ludvig

Foto: Malin Bäcklund

Kusin Påslakan (KP-Ludvig)

Kusin Påslakan är KP:s egen spökmaskot. Han var med i tidningen för första gången i KP 10, 2011, då han vikarierade på redaktionen. Han är ett klassiskt lakan-spöke, helt vanligt och … alldeles superhemskt!

 

 

 

Alltannat-20151101_Badoween_Jossan

Foto: Malin Bäcklund

Fiffi Fladermus (KP-Jossan)

Namnet låter snällt, men Fiffi är helt fruktansvärd. Hon är en vampyr som blev lite fel. Hon är endast 5 procent människa och 95 procent fladdermus. Hon är besatt av att dricka människoblod för att bli mer mänsklig. Men det fungerar inte. För varje offer blir hon mer och mer desperat.

 

 

Alltannat-20151101_Badoween_Cecilia

Foto: Malin Bäcklund

Häxan Malleus (KP-Cecilia)

Malleus var en gång en god och framstående häxa. Men hon började experimentera med onda trollformler och blev utstött ur häx- och trollkarlssamhället. Numera gömmer hon sig oftast på en vind inne i stan och kastar förbannelser över alla som kommer i närheten.