Omslaget är det första alla KP-­läsare ser när det kommer en ny tidning. Nu har du chansen att få teckna det – och läskigt ska det vara!

För femte året får en KP-läsare teckna ett omslag till tidningen.

Omslag_KP-10_19

Foto: Vera Stadin

Omslagsvinnare 2019.

Förra året vann Vera Stadin, 13 (då 12), från Skellefteå med en ­riktigt mysig sommarbild. Den här gången är det tidningen som kommer ut precis till halloween som gäller, så tänk läskigt, rysligt och spökigt!

Du bestämmer vad din bild ska föreställa och hur du gör den. Rita med tuschpennor, färglägg i ­datorn, klipp och klistra … Eller blanda tekniker.

Skicka den färdiga bilden med post till ”Omslag”, KP, 105 44 Stockholm. Skriv namn, ­ålder, telefonnummer, adress och mejladress. Senast måndag 31 augusti, 2020 vill vi ha ditt bidrag. Lycka till!

Tävlingen är avslutad!

Regler & tips!

  • Rita tydligt och använd mycket färg. Lämna inte vit bakgrund
  • På omslaget kommer bilden att få måtten 22,5 x 27,5 centimeter. Det är lite större än ett vanligt papper. Här finns en mall som passar ett vanligt A4-papper. Rita ända ut till strecken på mallen.
    Använd mallformatet (19,5 x 24 centimeter) om du inte kan skriva ut mallen. Vi på KP kan förstora bilder som ritats i mallformatet så de passar på omslaget.
  • Lämna plats för KP-loggan, för den stora rubriken längst ner och för mini-önskebilderna. Här ska det inte vara några viktiga detaljer eller figurer, men gärna färg. Det gäller även den yttersta centimetern runt bilden.
  • Du ska inte skriva rubriker. Det gör vi.
  • Du måste hitta på och rita bilden själv. Du får alltså inte kopiera bilder som redan finns.
  • Du får skicka in flera bidrag om du vill.

 

Priser

Förstapristagaren får sin bild på omslaget till dubbelnumret KP 16–17. Vinnaren får även ett presentkort på 500 kronor i en konstnärsbutik på nätet. Ytterligare tio vinnare får två biobiljetter var och sina bilder visade i tidningen.