I kväll är det dags för första fredagsfinalen. KP träffade idolerna – som visade sina snyggaste segerposer och värmde upp med sina bästa flams!


FILM OCH FOTO: MALIN BÄCKLUND

KP träffade idolerna och frågade:

1 .Vad är det värsta som skulle kunna hända på Idol-scenen?

2. Vilken av alla låtar i hela världen vill du helst släppa som singel?

 

Cameron Jai

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Cameron Jai, 16:

1. Jag vill verkligen inte ramla! Jag kommer förmodligen att göra det någon gång. Jag har redan fått höra så många gånger att jag inte kom in genom dörren på min första audition. Så det är faktiskt inte okej att jag ramlar också! Men om jag ramlar får jag väl använda min swag, som jag låtsas ha.

2. Sorry med Justin Bieber. Jag hoppas få sjunga den i Idol!

 

noje_160930_idol_rebecka

Foto: Malin Bäcklund

Rebecka Karlsson, 16:

1. Att jag tappar texten eller får kritik av juryn att jag är för mycket ”schlager”. Det har jag redan fått höra, och jag vill verkligen inte vara det. Jag vill vara en popdiva! Grejen är att jag blir så glad när jag ska upp på scenen. Det är alldeles för roligt, jag blir överallt och ingenstans. Jag måste försöka lugna ner mig, yoga och andas innan jag går upp!

2. Into you med Ariana Grande. Jag älskar den! Den är så smooth i början och sedan går den upp högt. Jag hoppas få sjunga den i programmet!

 

Renaida Braun

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Renaida Braun, 19:

1. Att jag tappar texten. Men om det händer kommer jag bara att fortsätta sjunga, kanske hitta på några egna ord eller waila lite. Jag känner mig pirrig nu!

2. Mama knows best med Jesse J. Den låten har allt för mig. Mycket energi och höga toner, som jag älskar att sjunga. Det är lite av en chocklåt! Jag sjöng den första dagen på kvalveckan.

 

Charlie Grönvall

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Charlie Grönvall, 26:

1. Jag vill verkligen inte känna i efterhand att jag har underlevererat och åker ut på grund av att jag har gjort dåligt ifrån mig. Jag är alltid nervös att något ska hända, att jag ska få en blackout. Men jag tränar väldigt, väldigt mycket och försöker gå igenom varenda liten detalj ordentligt i förväg. Jag är lite av en perfektionist.

2. Cold water med Justin Bieber, det är en favorit just nu.

 

Nicole Touma

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Nicole Touma, 21:

1. Min röst faktiskt, att den inte ska hålla. Men jag ska göra mitt bästa och inte anstränga den i onödan. Jag ska vila mycket och inte prata för mycket. Fast jag är den där som pratar med allt och alla i vanliga fall, till och med väggen. Så för mig blir det svårt!

2. Jag hade tagit någon låt av Chris Brown. Jag gillar hans melodier mycket. Eller något med Alicia Keys med! Eller nej. Jag hade blandat någonting av dem båda och gjort det till mitt eget. Fått med Alicia Keys vibe och Chris Browns melodier. Och lagt in lite orientaliska grejer emellan.

 

Oskar Häggström

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Oskar Häggström, 17:

1. Jag har alltid varit rädd för att göra bort mig, speciellt live i tv. Det värsta vore nog att helt komma av sig och inte hitta tillbaka utan bara stå där och se jätteobekväm ut. När jag blir osäker drar jag ihop mig och vill inte synas. Men det får bara misstagen att synas ännu mer!

2. Can’t stop the feeling med Justin Timberlake. Jag älskar den låten, den är jätteglad! Det går att lyssna på den en miljard gånger och den är fortfarande lika bra. Grejen är att den är väldigt svårsjungen, så egentligen ska man väl inte röra den.

 

Liam Cacatian

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Liam Cacatian, 19:

1. Att jag tappar texten – igen. Jag gjorde det på slutaudition. Det var pinsamt och är verkligen ”big no no” för mig att göra igen. Jag är med i Idol för att visa vad jag är kapabel att göra, så jag var väldigt besviken på mig själv efteråt. Men på ett sätt var det bra att det hände tidigt i tävlingen. Nu kan jag lägga det bakom mig. Och bortsett från det finns det inget som skrämmer mig!

2.  I’m on one med Drake. Jag har tyckt om den låten i flera år, det är en sådan som man kan lyssna på tusen gånger utan att tröttna. Produktionen är underbar. Jag tycker att allt med den låten är bra.

 

Zeana Muratovic

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Zeana Muratovic, 23:

1. Det är ju förbud på att skriva och framföra sina egna texter. Så jag är nervös för låtvalen! Annars skulle det värsta vara att ramla på scen. Det kan ju lätt hända om man har höga klackar … Jag vet inte vad jag skulle göra i den situationen!

2.  All night med Beyonce. Eller egentligen hela Beyonces nya album! Jag tycker att det är sjukt bra. Och Drakes album Take care. Jag har aldrig hört något bättre i hela mitt liv.

 

Greg Curtis

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Greg Curtis, 30:

1. Att jag tappar texten, tar fel toner eller ramlar ner från scenen. Det är ju inte bara pinsamt att ramla, man kan göra sig illa också! Jag hoppas att det inte händer …

2. Rock with you med Michael Jackson. Den låten betyder allt för mig! Varje gång jag hör den blir jag varm inuti.

 

Adrian Jonasson

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Adrian Jonasson, 16:

1. Jag känner mig inte så nervös för något. Jag är mer förväntansfull! Jag har inget problem att sjunga inför folk, speciellt inte inför främlingar. Jag tycker att det är svårare att sjunga för typ fem familjemedlemmar. Om jag ramlar på scenen kommer jag bara att skoja till det och börja dansa på golvet.

2. Tru med Lloyd. Jag kan relatera till den just nu och det är en låt jag tycker väldigt mycket om.

 

Jesper Petersson

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Jesper Petersson, 27:

1. Att jag känner efteråt att jag inte har gjort mitt bästa. Det vill jag inte vara med om. Det är viktigt att själv känna sig nöjd, även om juryn inte tycker likadant. Jag vill inte göra bort mig heller. Men det finns inte så mycket som jag tycker är pinsamt. Har man varit ”fotsvetts-killen” i tv, som jag var under slutaudition, då är det mesta lugnt. Fast det vore kanske lite jobbigt att råka bli helt naken på scen …

2. Oktober med Lena Philipsson. Hon är Sveriges bästa artist och det är en väldigt bra låt!

 

Feliks Parik

Foto: Foto: Malin Bäcklund

Feliks Parik, 17:

1. Nu när jag är topp 12 är jag inte nervös för någonting. Innan var jag rädd för att mina framträdanden inte skulle vara tillräckligt bra. Men nu känns det lugnt.

2.  Give me love med Ed Sheeran kanske. Den tycker jag verkligen om.

 

Blev du nyfiken på låtarna? Hör här: