Spå din sommar i himlen! Studera noga molnens form och kolla om de liknar en ...

Häst

Lyckliga du! Kärleken väntar i sommar. Du kommer att galoppera i ett glittrande glädjerus, utan att bry dig det minsta om iskalla badsjöar och tappade glassar.

Titta noga – åt vilket håll på himlen är hästen på väg? Mot din gata? Då är det din granne som börjar få känslor för dig. Mot skolan? Då är det säkert någon klassen.

Det sista du ska kolla är molnhästens färg. Om den är vit betyder det att din beundrare är någon du redan är nyfiken på. Men ingen färg är bättre än rosa. Skulle du se en rosa häst galoppera över himlen, kommer du ha dina drömmars hjärtevän inom kort!

 

Blobfish

Först kanske det ser ut som ett typiskt moln. Men koncentrera dig och titta igen. Är det en blobfish? Otur i så fall. Sommarlov är aldrig roliga hela tiden, det finns alltid stunder då man är uttråkad. Och det är himlens blobfish som styr över hur långa och många stunderna blir.

Ju gråare fisk, desto tristare får du det. Molnets fart styr längden på tråkigheterna. Ser du ett mörkt moln som står helt stilla? Räkna med ett lov där alla vänner är bortresta och ert wi-fi trasigt.

Men en sak kan rädda allt – regn! I samma stund som molnet släpper ur sig vatten, tynar blobben bort och du kan ha roligt igen.

 

Hammare

Ett moln som liknar en hammare betyder att stora känslor är på väg. Sommaren kommer att präglas av drama. Men bli inte rädd, det kan vara bra.

Är hammaren vit? Grattis!
Då kommer du med stor sannolikhet att bli vän med någon som länge varit en bitter fiende.

Är den däremot mörkgrå, kanske rentav svart?

Aj aj. Då sker tyvärr motsatsen – du blir osams med en kompis. Inte kul. Då är det enda du kan göra att hoppas på ett rejält sommaroväder.

Blixtar är bästa sättet att ladda ur arga känslor och bli sams igen.

Artikeln publicerades i KP 8

 


Du vet väl att det alltid finns mer att läsa i tidningen KP!