Från Disney och dans – till debutalbum! KPwebben tog ett snack med Zendaya om musik, tonårsspioner och coola hundappar.

Hej Zendaya! Du har vuxit upp i underhållnings- branschen. Hur har det format dig som

Zendaya Coleman

Ålder: 17 år.

Bor: I Los Angeles. Föddes i Oakland, Kalifornien.

Intressen: Rita och spela teater.

Husdjur: En riesenschnauzer som heter Midnight.

Aktuell med: DebutalbumetZendaya som släpps i Europa den 14 april.

Zendaya är mest känd för rollen som Rocky i Disney channel-serienShake it up!

Förra året kom hon tvåa i Dancing with the stars – USA:s motsvarighet till Let’s dance.

person?

– Jag tror att det har haft en positiv inverkan. Det har hjälpt mig att hitta mig själv och att bli mer bekväm i min kropp. Om jag inte hade gjort den här resan skulle jag nog fortfarande vara väldigt blyg. Så jag har nog fått ett mycket bättre självförtroende.

Hur gammal var du när du började?

– Jag har alltid älskat att spela teater, sjunga och dansa, men jag började jobba med det när jag var omkring 12 år.

Vad är roligast: dans, teater eller musik?

– Ärligt talat, jag älskar alla tre lika mycket! Det blir oavgjort. Jag skulle inte vara den jag är utan något av det.

Nästa vecka släpps ditt debutalbum i Europa. Vilken låt från skivan är din favorit?

– Självklart är Replay en av mina favoriter, men jag gillar Heaven lost an angel också.

noje_10-04-14_Super-awesome-Zendaya_1
Den texten var det egentligen tänkt att en kille skulle sjunga, men vi gjorde om den. Jag gillar att det är omvänt: Det är tjejen som jagar och använder töntiga raggningsrepliker.

Skivan släpptes i USA redan i höstas. Har det blivit mycket turnerande sedan dess?

– Jag har uppträtt mycket på festivaler och marknader. Jag älskar det, för det är då jag får träffa fansen. De är extremt viktiga – de är som vänner och familj! Utan dem skulle jag aldrig kunna göra det här.

Du ska vara med i en Disneyfilm snart?

– Ja, vi gör en film som heter Zapped. Det är en riktig må bra-film, men med ett budskap. Den handlar om Zooey vars mamma gifter om sig, och hon måste flytta in med sina nya styvbröder. De är verkligen äckliga killar, och samma sak är det med hunden. Killarna i skolan är inte heller så snälla – de fiser på henne! Zooey ledsnar och skaffar en app för att kontrollera hunden. Men nästa dag kan hon även kontrollera killarna med sin hundapp. Så hon försöker ändra på alla och får dem att göra sådant som hon tycker att de ska göra. Men till slut slår det tillbaka …

Jag har hört att du gör en serie som kallas Super awesome Katy också. Kan du berätta något om den?

– Serien har egentligen inget namn än, men den handlar om en tjej som är väldigt smart. Hon tror att hennes föräldrar är revisorer, men egentligen är de spioner! De rekryterar henne för att hjälpa till med ett uppdrag. Serien handlar om att vara en normal tjej men samtidigt en spion. Och det är inte alltid helt lätt.

Vad mer kommer vi att se från dig framöver?

– Jag vill definitivt fortsätta med musiken – jag vill resa runt i världen och träffa mina fans på andra sidan havet. Och jag vill börja göra filmer, men fortfarande vara en del av Disney-familjen. Det finns fortfarande så mycket som jag måste göra!