KP och recensenten Sonia Engström besökte spelmässan Gamex för att testa spel och de nya konsolerna Xbox One och Playstation 4.

Många kom till Kista och Sveriges största spelmässa Gamex i november. Medan de flesta köade till de nya konsolerna testade KP:s spelrecensent Sonia Engström, 14, några av spelen som visades upp. Läs vad hon tyckte.

The Sims-expansionen In i framtiden

Sonia sett gärna sett att Sims 4 hade hunnit komma ut, men i stället är den nya expansionen till Sims 3 en positiv överraskning.

– Det här känns som en av de bättre expansionerna om man går och väntar på det nya spelet, säger hon.

noje_10-12-13_Sveriges-storsta-spelmassa_1

Foto: Foto: Jesper di Corsi

In i framtiden åker din sim framåt i tiden och de val du gör i nutid bestämmer hur allt kommer att bli. Det kan bli en lycklig, en vanlig eller en hemsk framtid. Sonia testar att vara i den vanliga framtiden. Hon påpekar att hissar är en nyhet för spelserien. Precis som svävarbrädan som går att åka på.

– Precis som filmen Tillbaka till framtiden! Jag har alltid drömt om att ha en sådan. Det känns som om det är ett bra spel, säger hon.

Xbox One

I början av 2014 släpps uppföljaren till Xbox 360, Xbox One. Förutom att den är kraftfullare och har bättre grafik så kommer det fatt innas en ny Kinect. Det är ett tillbehör till Xbox som gör att användaren spelar genom att röra kroppen i stället för med en handkontroll. Sonia Engström fick testa bilspelet Forza och fotbollsspelet FIFA14. Men det som imponerade mest var den nya handkontrollen.

– Jag gillar den verkligen. Den är mindre än Xbox360-kontrollen och den ligger bättre i handen. Men den största skillnaden att det känns mer verkligt när man spelar. Vibrationerna i fingerspetsarna gör att det känns som om man är en del av spelet. 

noje_10-12-13_Sveriges-storsta-spelmassa_2

Foto: Foto: Jesper di Corsi

Mest märktes det i bilspelet när handkontrollen verkligen vibrerade medan Sonia körde på en grusväg upp för ett berg.

– Grafiken imponerar också. Speciellt ljuseffekterna som är väldigt bra, säger hon.

Playstation 4

Sonys nya konsol har släppts i Sverige men under mässan hade nästan inget fått testa att spela Playstation 4. För att kunna jämföra testar Sonia Lego Marvel super heroes på Playstation 3.

– Det är verkligen skillnad i grafiken. Det ser väldigt mycket bättre ut på Playstation 4, säger hon.

Sonia hinner också med Smurfarna, Skylanders Swapforce och en märklig berg och dal-bana. Hon får sätta på sig hjälm och hörlurar och förflyttas till en vagn som går på en bana genom ett slott.

noje_10-12-13_Sveriges-storsta-spelmassa_3

Foto: Foto: Jesper di Corsi

– Det var häftigt. Hjärnan blev verkligen lurad och det kändes i kroppen som om jag åkte runt i slottet. Det till och med gungade lite när jag hade tagit av mig hjälmen.

Mässan är slut för den här gången och Sonia sätter betyg på dagen.

– Det var kul att testa nya Xbox och Lego-spelet. Roligt att så många hade klätt ut sig till olika spelfigurer. Det hade jag inte väntat mig, säger hon.