På lördag startar Talang på tv. KP träffade jury-medlemmarna och lät dem visa upp sina egna färdigheter. Rösta på din favorit!

Talang-juryn: Alexender Bard, Kakan Hermansson, LaGayla Fraizer och David Batra

Foto: Malin Bäcklund

I år består Talang-juryn av musikproducenten Alexander Bard, konstnären Karin ”Kakan” Hermansson, artisten LaGaylia Frazier och komikern David Batra. Deras uppgift är att söka igenom hela Sverige för att hitta talangfulla människor. Vecka efter vecka kommer de fyra medlemmarna att hissa och dissa framträdanden av alla de slag. Tittarna bjuds på allt från sång och dans till trolleri och svärdslukning. Men vad har jury-medlemmarna själva för talanger? KP satte dem på prov! Var och en fick en minut på sig att visa sina främsta förmågor för er KP-läsare. Vem imponerar mest? Se videorna och rösta på din favorit!

David Batra, komiker

 Talang: Att spela handtrumpet

Vem är du i juryn?

– Den som gör de bästa bedömningarna! Och den som har mest humor. I musikväg vill jag gärna se mig själv som en skånsk Bert Karlsson.

Vad för talanger blir du mest imponerad av?

– Sång och dans. Eftersom jag själv tycker att sådant är väldigt svårt, blir jag imponerad av andra som är duktiga på det.

Har du någon dold talang?

– Tyvärr, de få talanger jag har döljer jag så lite som möjligt. En sak som inte alla vet är att jag är duktig på att laga mat. Fast jag har gjort en kokbok, så det är ingen jättedold talang heller …

Vad önskar du att du hade för talang?

Att kunna steppa och sluka eld – samtidigt!

 

Karin ”Kakan” Hermansson, konstnär

Talang: Att hålla brandtal om medmänsklighet

Vem är du i juryn?

– Jag är rolig, men samtidigt tar jag det här på väldigt stort allvar. Jag tycker inte att man ska komma in till oss och tramsa, det är orättvist mot dem som har tränat i flera år och verkligen vill någonting på riktigt.

Vad för talanger blir du mest imponerad av?

– Jag vill bli berörd i både hjärtat och hjärnan. Och gärna också på huden, så att jag får gåshud. Det ska kännas i hela kroppen! För min del behöver det inte vara något jätte-unikt, att någon kastar svärd i halsen till exempel. Om någon sjunger fantastiskt betyder det minst lika mycket för mig.

Har du någon dold talang?

– Det många har missat är att jag är keramiker. Jag har en egen verkstad där jag gör keramik. Skulpturer, krukor och andra goa grejer.

Vad önskar du att du hade för talang?

– Att jag kunde sjunga. Det skulle vara helt fantastiskt! Jag vill låta som Zara Larsson, Rihanna eller Beyoncé.

 

Alexander Bard, musikproducent

Talang: Ironi

Vem är du i juryn?

– Kanske den som är svårast att imponera på. Om det är något jag inte gillar trycker jag på krysset direkt. Det är tröttsamt att se något som ändå är kört från början. Då är det bättre att ge plats för något annat. Jag är den som håller ordning och reda och kvalitetssäkrar. En del ser mig som hård, men det är de andra tre i juryn som är mesiga!

Vad för talanger blir du mest imponerad av?

– Sådant som jag aldrig trodde att jag skulle få se. Det absolut bästa är att bli överraskad! Sedan vill jag gärna bli berörd, det jag ser ska väcka känslor hos mig. Trolleri är det jag har svårast för. Då ska de vara himla duktig för att imponera på mig.

Har du någon dold talang?

– Jag föder upp travhästar, det är väl lite av en talang? Och så har jag ankor hemma i mitt hus i Istanbul. Så jag är mer eller mindre ankuppfödare också!

Vad önskar du att du hade för talang?

– Jag skulle vilja ha Whitney Houstons sångröst.

 

LaGaylia Frazier, artist

Talang: Att berätta roliga historier

Vem är du i juryn?

– Jag är den emotionella. Jag har lätt för att uttrycka mina känslor och lätt för att bli berörd.

Vad för talanger blir du mest imponerad av?

– Det kan vara vad som helst, så länge personen verkligen har passion för det den gör. Passionen måste finnas där! Jag älskar till exempel trolleri och dans. Men eftersom jag är sångerska tycker jag att det är extra roligt med sång.

Har du någon dold talang?

– Jag kan dansa och så är jag bra på yoga! Fast just nu har jag ryggskott …

Vad önskar du att du hade för talang?

– Att kunna skriva låtar. Jag har försökt, men jag är ingen bra låtskrivare. Min önskan är att skriva åtminstone en enda riktig hit.

 

 Proglamledarna ville också vara med i tävlingen:

Pär Lernström

Talang: Imitera dialekter

 

Kristina ”Keyyo” Petrushina

Talang: Dansa, hjula och tända ljus

[gravityform id=”142″ title=”false” description=”false”]