Var med i teckningstävlingen Miljömatchen – vinn biljetter till Sverige–Frankrike!

Vad har KP, Batterijakten och Svenska fotbollförbundet gemensamt? Svar: Alla bryr sig om miljön.

Tävlingsuppgift

Fundera kring hur folk ska bli bättre på att återvinna skräp! Rita eller måla dina bästa idéer. Använd fantasin. Och mycket färg!

Skicka in era teckningar till KP, 105 44 Stockholm eller tavla@kpwebben.se. Märk mailet eller kuvertet med ”Miljömatchen”. Sista dag är 15 maj.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Obs! Glöm inte att skriva med namn, ålder och adress, så att du kan få ditt pris om du vinner.

Vinster

I potten finns tio biljetter till årets fotbollsmatch för herrlandslaget, Sverige–Frankrike den 9 juni! Fem vinnare koras som får två biljetter var. De får även var sin tröja (se bilden) att ha på sig på matchen. De vinnande teckningarna visas upp här på KPwebben.

Lycka till KomPisar!

 

”Var snäll mot andra – och mot miljön”

Ludwig Augustinsson

Ludwig Augustinsson, 22, fotbollsproffs i FC Köpenhamn.

Jag sitter i Köpenhamn och laddar inför en träning. Jag tänker på hur livet såg ut när jag var KP-läsare …

Jag var alltid sportig, spelade både hockey och fotboll. Direkt efter skolan var det ofta full fart till en träning. Mina föräldrar ställde alltid upp och skjutsade. Så här i efterhand förstår jag hur mycket tid de la på det – tack, mamma och pappa!

Mitt liv var sport, sport – och lite sport till. Mina största idoler var Zlatan och Cristiano Ronaldo. Det är coolt att de hållit sig i toppen så länge.

I 1:an och 2:an tyckte jag att det var svårt att sitta still på lektionerna. Jag hade för mycket energi, tror jag. När jag kom upp i 4:an gick det lite lättare, och jag la mer tid på plugget.

Jag hade en riktigt skön klass då, där både tjejer och killar hängde ihop på rasterna. Jag har alltid tänkt på att vara snäll mot andra, och jag fick nog mycket kompisar tack vare det. Att behandla andra som man själv vill bli bemött är helt klart en bra grej.

Om jag inte sportade efter skolan, brukade jag och min bror panta. Vi letade efter burkar och flaskor. För pengarna köpte vi oftast … ny läsk. Mamma lärde mig tidigt hur bra det är med återvinning. Nu när jag har flyttat hemifrån återvinner jag så mycket jag kan.

Det är viktigt att ta hand om både miljön och varandra!

/Ludwig Augustinsson

 

 

Artikeln uppdaterades 8 maj, 2017