För tre år sedan fick vi följa den modiga flickan Charlies liv hos klappsnapparna i julkalendern Tjuvarnas jul. I dag har filmen Tjuvarnas jul – trollkarlens dotter premiär och äventyret fortsätter. KP har träffat Tea Stjärne,13, som spelar Charlie.

–Det är en väldigt spännande film, precis som julkalendern, berättar Tea Stjärne, 13, som spelar

huvudrollen Charlie.

Det har gått ett par år, och Charlie har fått växa upp lite. Men Tea tror att de som tittade på julkalendern kommer att känna igen henne.

Tea Stjärne

noje_14-11-14_Tea-har-huvudrollen_1

Foto: Foto: Tea Källén

Ålder: 13 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Mamma, pappa, lillasyster och den spanska vattenhunden Nacho.

Favoritämnen: Matte och engelska.

Favoritmat: Sushi.

Favorit-julkalender: Lasse-Maja.

– Charlie är fortfarande modig, snabbtänkt och lite kaxig. Men man märker också att hon har blivit äldre, precis som jag. Jag känner igen mig i henne på det sättet att vi bråkar med våra föräldrar om ungefär samma saker. Fast Charlie är nog modigare, säger Tea.

Hon tror att Charlie helt enkelt måste vara modigare. Filmen utspelar sig under en helt annan tid, och Charlie får leva utan mycket av det som vi är vana vid i dag. Mobiltelefoner, till exempel. När Charlie rymmer hemifrån ger sig Kurre ut föratt leta efter henne.

– Nu hade han ju bara kunnat ringa henne på mobilen. Men i stället får han springa runt och ropa, säger Tea.

Nästan alla som var med i julkalendern är också med i filmen, men lite har förändrats. Tjuvarna har slutat stjäla och jobbar i stället på ett barnhem. Historien börjar med att Charlies pappa Kurre och hans fru Gerda får en dotter. Charlie tycker att hennes nya lillasyster får all uppmärksamhet, och hon känner sig bortvald. Då dyker en mystisk man upp. Han heter Smit-Olle, och är trollkarl. Han påstår sig veta något om Charlies riktiga pappa. Charlie rymmer hemifrån för att ta reda på mer om sitt bakgrund.

noje_14-11-14_Tea-har-huvudrollen_2

Foto: Foto: Baldur Bragason

Filmen har en del magiska inslag, och var rolig att spela in, tycker Tea.

– Utan att avslöja för mycket kan jag berätta att vi spelade in en scen uppe på ett tåg-tak. När tåget körde! Det kan man ju knappast göra utan hjälp av magi. Fast i verkligheten stod det stilla, säger hon.

Vissa saker var svårare än andra. Att låtsas gråta, till exempel.

– Det är jättesvårt, man är ju nästan alltid glad under inspelningen, säger Tea och berättar att det bästa sättet att locka fram tårar är att tänka på något riktigt sorgligt.

Tea jämför filmen med till exempel Harry Potter, Sagan om ringen ochTrollkarlen från Oz.

– Den är som en blandning av en massa filmer som handlar om magi.

Om hon själv skulle få välja en trollkraft skulle det vara att kunna flyga.

– Jag hade flugit hela världen runt! Det är nog roligare att flyga än att gå.