Tidningen

I KP kan du läsa om allt som är viktigt i livet. Här berättar vi lite mer om de avdelningar som finns i tidningen.

700x300tidningen

KP handlar om allt; från vänskap och kärlek till sport, nöje, nyheter, djur, idéer och tips, reportage, pyssel, klurigheter och roliga historier. Allt får plats! Stort och smått: Var slutar rymden? Hur blir man kär? Varför gäspar man? Och läsarna har en hel del att säga till om. Mycket av det som står i KP bygger på tips från våra läsare. I över 125 år har Kamratposten varit en vän för tusentals barn och unga. Och det ska vi fortsätta med! Det här är en del av vad varje KP innehåller:

Starka känslor
Hur blir man ihop? Går det att ha flera bästisar? Kan det vara skönt att vara ensam? I varje nummer skriver KP om starka känslor: vänskap, kärlek, ensamhet, lycka, svartsjuka, avund.
I KP är alla känslor tillåtna!

Idoler
I KP kan du läsa om heta artister, spännande skådespelare och framgångsrika sportstjärnor.

Önskebilden
Två bilder – hundratals önskningar. I KP är det läsarna som bestämmer vad som ska vara på önskebilden: artister, djur eller sportstjärnor. Skicka din önskan till oss!

Reportage
Vad gillar andra barn och unga att göra? Vad händer i Sverige och världen? KP är en riktig – och viktig – tidning för barn och unga. Vi skriver om din vardag. Och om sånt du inte visste fanns.

Prat & Svar
Prat är KP:s insändar-sidor. Här har läsarna ordet, och de får svar på tal av varandra. Debatten är rak, livlig och het!

Kropp & Knopp
Till Kropp & Knopp kan du skicka alla frågor som du inte vågar ställa någon annanstans. Frågor om kroppen samsas med frågor om vänskap, kärlek, ensamhet och krångliga föräldrar. KP:s experter Annica Frithiof och Fox Foxhage svarar. De är är båda kuratorer på ungdomsmottagningar.

Svar på allt
Varför är tandkrämen randig? Har katter nio liv? Vem är världens rikaste människa? Fråga precis vad du vill.

Vetenskap & Fakta
Allt om spännande vetenskap! Läs om hjärnan, farliga havsdjur, dinosaurier och mycket mer.

KP Fixar
Läsarna hör av sig till oss och berättar om sina högsta drömmar. Självklart vill vi göra så att det slår in! I KP Fixar får barn uppleva allt möjligt spännande. De får hoppa fallskärm, sova i spökhus, träna med sitt drömlag, åka på chokladfabrik, och mycket, mycket mer…

Klotter
KP-läsarnas eget klotterplank. Knasiga bilder, listor, recept, tips, dikter, hälsningar och annat trängs på sidan.

Pinsamt & hemligt
På den här sidan blandar vi läsarnas pinsammaste drömmar, händelser och tankar med deras hemligaste hemligheter som de skickar in till oss.

Flams
Här publicerar vi kåpearnas bästa roliga historier och klurigaste gåtorna.

Nöje
Läs om de senaste filmerna, böckerna, spelen och skivorna. KP:s recensenter sätter betyg!