Här listar vi på KP de 10 värsta självmålen i världens bästa hockeyliga NHL! PS. Några av klippen är lite gryniga för att de är lite gamla.

10. Loui Eriksson – Vancouver Canucks 2016.

När svenske Loui Eriksson spelar sin första match i ett nytt lag blir hans första mål inte riktigt som han har tänkt sig.

 

9. Dan Hamhuis – Vancouver Canucks 2013.

Kanadensiska Dan Hamhuis undrar nog också vad i hela världen som händer när han ska ta med pucken in bakom sitt egna mål. Det gick ju sådär.

 

8. Jaroslav Halak – St. Louis Blues 2010.

Målvakten Jaroslav Halak kanske skulle behöva träna lite tennis, för det var nog inte så här han ville slå till pucken.

 

7. Colin Miller – Boston Bruins 2016.

Den unge kanadensaren Colin Miller kanske behöver mer tejp på bladet. För backar ska ju inte dribbla in pucken bakom sin egen målvakt!

 

6. Kyle Quincey – New Jersey Devils: 2016.

Kyle Quincey behöver nog fundera på vilket mål det är som pucken ska in i för hans lagkamrater är nog inte så glada över det här.

 

5. Jared Cowen – Ottawa Senators: 2014.

Jared Cowen tyckte kanske synd om sin motståndare som missade ett friläge. För det verkar då i alla fall som det.

 

4. Patrik Laine – Winnipeg Jets: 2016.

Den finska supertalangen Patrik Laine är känd för att ha ett riktigt bra skott. Synd bara att han råkade använda det åt fel håll.

 

3. Marc Bergevin – St. Louis Blues: 2000.

Vad som for igenom Marc Bergevins huvud när han gjorde så här vet han nog bara själv. Han kanske tränade inför en kommande handbollskarriär?

 

2. Nicklas Bäckström – Washington Capitals: 2008.

Den svenske stjärnan Nicklas Bäckström kanske är lite väl sugen på att göra mål. För det är ju på andra sidan planen som han ska göra det!

 

1. Niclas Wallin – Carolina Hurricanes: 2005.

Svenska Niclas Wallin missar en ganska viktig detalj i spelet och passar pucken till… Ja vem tänkte han egentligen passa till?