Dans, lek och en hel del överraskningar. Det lovar programledaren Farah Erichsén inför årets Sommarlov.

Farah Erichsén

noje_07-06-15_Tittarna-kan-lara-mig-dansa_1

Foto: Foto: Janne Danielsson/SVT

Ålder: 27 år.

Bor: I Malmö.

Intressen: Att läsa, lyssna på musik och baka kakor.

Bakgrund: Programledare i Sveriges radio P3.

Idol: Jag älskar Beyoncé.

Aktuell: Programledare i årets Sommarlov tillsammans med Alex Hermansson och Rijal Mbamba.

Sommarlov drar igång måndag den 8 juni 09.00 i SVT

Hur känns det att vara årets programledare?

– Det känns jättebra. Jag hoppade in lite då och då förra året. Men det är riktigt kul att få vara med på heltid. Jag ser fram emot att få leda programmet med snälla kollegor. Alex och Rijal är så roliga!

Årets tema är lek och rörelse. Vad betyder det?

– Det blir en hel del dans! Alex är superduktig och Rilaj kan dansa breakdance. Jag är den enda som inte kan dansa. Men tittarna kanske kan lära mig. Det blir också mycket lek och annat roligt.

Vad mer kan man förvänta sig?

– Åh, allt möjligt. Man får se och lära sig lekar, sporter och andra aktiviteter. Och det blir överraskningar och många artister. Jag kan bjuda på karate! Ja, jag kan faktiskt det. Varje fredag är det veckofinal med en artist. Då är jag ensam programledare eftersom Alex och Rijal alltid försover sig på fredagar …

Blir det några nyheter ?

– Ja! Bland annat en ny serie – Mysteriet på barnkanalen. Varje vecka är det något som försvinner. Då är det upp till tittarna att hjälpa oss att lista ut vad det är som har försvunnit genom att leta efter ledtrådar i programmet.

Vilka styrkor har ni programledare?

– Alexs starka sidor är att han är busig och spontan. Rijal är duktig på musik och sång. Han är också väldigt bra med barn. Jag är storasystern som ser till att allt flyter på.

Alex och Rijal är hyperaktiva. Ibland kan det bli lite jobbigt. När jag kommer till jobbet på morgonen och är riktigt trött så är det inte roligt när de ska sjunga och spexa hela tiden. Ibland får de faktiskt lugna ner sig!

Vad ser du mest fram emot med programmet?

– Att få prova nya lekar och sporter. Och att få träffa alla artister!

Bjuder du själv på några överraskningar?

– Ja, jag sjunger till exempel en hel del Disneylåtar!

Vilken är sommarens bästa lek?

– Jag älskar brännboll! Man kan vara jättemånga och man kan spela nästan hur länge som helst.

Hur ser det perfekta sommarlovet ut?

– Man får äta jordgubbar, bada mycket och ha roligt med kompisarna. Så kommer min sommar att bli. Jag kan bada hur mycket jag vill eftersom programmet spelas in på Scaniabadet i Malmö. Och roligt med kompisarna Alex och Rijal kommer jag också att ha. Men jordgubbarna får jag nog ta med mig själv.