Nu är äntligen sommaren här! Men hur blir vädret? Man vill inte tillbringa en dag på stranden i regn. Och man vill inte vara inne och städa rummet en solig dag heller. Med KP:s molnguide får du med hjälp av molnen veta hur vädret kommer bli under dagen.

Lätta stackmoln

Foto: Shutterstock

Lätta stackmoln

Ser du dessa moln på himlen en solig morgon så kan du packa strandväskan. Då blir det med största sannolikhet vackert väder hela dagen. De lätta stackmolnen har till och med fått smeknamnet vackert väder-moln.

 

Upptornande stackmolm

Foto: Shutterstock

Upptornade stackmoln

De upptornade stackmolnen är lättare stackmoln som växt på höjden. Ser du sådana här moln under förmiddagen är det smart att ta ett dopp så fort som möjligt. Risken är nämligen stor att det kommer bli regn framåt eftermiddagen.

Tofsformade-boljemoln

Foto: Shutterstock

Tofsformade böljemoln

När man ser dessa moln på himlen kan det bli åska om några timmar. Om man planerat en utflykt med båten ska man definitivt ställa in. Men det finns fortfarande tid för ett vattenkrig i solen innan det dåliga vädret kommer.

 

Bymoln

Foto: Shutterstock

Bymoln eller åskmoln

Som hörs på namnet är åskan på gång när de här molnen visar sig vid horisonten. Då är det dags att dra ur sladdarna från tv:n. Plocka i stället fram brädspelen och ha en mysig spelkväll i regnet. Att vara tillsammans gör också åskan mindre läskig.

Linsformade böljemoln

Foto: Shutterstock

Linsformade böljemoln

Dessa moln berättar att solen kommer fortsätta att skina. Du kan utan att oroa dig genomföra dina planer för dagen. Om du inte bestämt vad du ska äta till middag så rekommenderas grillat!