Spänningen är olidlig! I kväll sänds sista deltävlingen i Melodifestivalen. Vem går direkt till final, och vem får en andra chans? Ulrik Munther laddar om och hoppas på revansch.

Ulrik Munther

Ålder: 19 år.

Bor: I Göteborg.

Familj: Mamma, pappa, två halvsyskon och två extrasyskon.

Husdjur: Hunden Konrad och katten Walter.

Idol: Bono, sångaren i U2 och Eminem.

Talang: Kan cykla på enhjuling.

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalen med låten Tell the world I’m here.

noje_23-02-13_Ulrik-laddar-med-ensamhet_1

Foto: Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Efter tredjeplatsen förra året hade Ulrik inte en tanke på att ställa upp i årets tävling.
– Men när jag fick höra min låt tyckte jag att den var riktigt bra, berättar han. Och då tänkte jag, ”Äh, vi kör väl igen!”

Låten Tell the world I’m here, handlar om att börja ett nytt kapitel i livet. Och Ulrik har fått sätta sin egen prägel på sången.
– Efter att jag har ändrat texten lite passar den mig. Den handlar om att bli vuxen, att våga ta steget ut i världen. Det gör jag själv just nu, säger han. Jag flyttade nämligen hemifrån för inte alls länge sedan.

Att bo för sig själv känns varken tomt eller ensamt, tycker Ulrik. Han är van efter allt turnerande. Det enda som har varit lite jobbigt är matlagningen.
– Det är så tråkigt att laga bara en enda portion. Ibland tycker jag det är för mycket stök och disk för att orka. Då äter jag oftast ägg eller köper färdig mat.

Lägenheten är fortfarande väldigt tom. Ulrik har inte riktigt hunnit flytta in. Han har varit i Stockholm och förberett sig inför tävlingen. Fast det har bara varit skönt.
– Jag var nyss förkyld och här har jag kunnat ta det lugnt, samla krafter. Och så har jag ätit massor av apelsiner och andra nyttiga saker för att hålla mig frisk.

Mycket sång har det förstås också blivit. Hans låt är ljus och ganska svår att sätta perfekt. Jämfört med vad Ulrik brukar sjunga är den också väldigt annorlunda, mycket poppigare.
– Det är roligt att göra någonting nytt. Det är lite mer power i den här låten. Och jag hoppas att både mina fans och alla andra kommer att gilla den.

Trots att sången är ganska svår är Ulrik inte nervös, inte än.
– Nervös blir man, oftast precis före ett gigg. Men om jag får förbereda mig rätt så är det lugnt. Jag brukar vara för mig själv. Inte prata med andra så mycket utan bara tänka igenom precis hur allt ska gå till. Om jag däremot inte har kontroll kan jag bli nervös på ett dåligt sätt