Det finns många knasiga Pokémons som bara existerar i fantasivärlden. Sedan finns det de som är kusligt lika djur du kan stöta på ute i naturen. Som de här!

Mullvad

Foto: Foto: Shutterstock

Mullvad

Mullvaden är en liten butter krabat som trivs bäst i sitt eget sällskap. Den har mycket små ögon och ser nästan ingenting. Däremot är hörseln och lukten utmärkt. Att den ser dåligt gör inte så mycket eftersom den lever större delen av sitt liv nere i tunnlar i marken som den grävt själv. Mullvaden är mycket glupsk och favoriträtten är daggmask.

Attacker

Mullvaden älskar att röja runt ordentligt i trädgården. Många trädgårdsfantaster har fått sina älskade gräsmattor förstörda. När mullvaden bestämmer sig för att komma upp från underjorden borrar den ett hål i gräset. Efter sig lämnar den som en liten jordkrater. De ser nästan ut som små vulkaner på gräsmattan.

Drilbur

Drilbur från Pokémon

Foto: Bildkälla: pokemon.wikia.com

Bildkälla: pokemon.wikia.com

Drilbur kan gräva sig genom marken i upp till 50 kilometer i timmen! För det krävs ordentligt stora klor, vilket Drilbur såklart har. För att gräva tunnlarna håller den ihop sina klor framför huvudet och sedan spinner den runt med sin kropp, precis som en borr.

 

Attacker

Drilbur använder inte bara sin borrteknik för att gräva tunnlar. Den kan också användas i strid. Samtidigt som Drilbur snurrar runt kan den krascha rakt in i sin motståndare. Aj!

Den använder också sina stora klor till att riva motståndarna. Tänk dig hur ont det gör att bli riven med vanliga naglar, och så multiplicerar du det med 20. Då vet du hur ont det gör att bli riven. Stor risk för ordentliga rivmärken med andra ord.

 

Allt-annat_170628_Pokemon_Duva

Foto: Foto: Shutterstock

Ringduvan

Ringduvan trivs bäst på och runt statyer. De syns även ofta på stora torg och tunnelbanestationer. De gillar glasstrutar, bakverk, ja egentligen allt som äts i deras närhet. Ringduvan tycker inte om springande småbarn och hundar.

Attacker

Ringduvan kan med stor pricksäkerhet bajsa på förbipasserande. Om de gör det för att de är sura eller för att de tycker det är roligt vet ingen riktigt.

Den som blir träffad får en garanterad äckelchock!

Ringduvor samarbetar ofta i grupp för att blockera vägen för andra. I sakta mak vaggar de runt framför fötterna och flyttar sig först när de håller på att bli nertrampade. Taktiken används speciellt på torg. Stor chans för irritation och försening.

Pidgey

Pidgey från Pokémon

Foto: Bildkälla: pokemon.wikia.com

Bildkälla: pokemon.wikia.com

Pidgey är en fågelpokémon som bor i skogsområden runt om i Pokémon-världen. Där gömmer den sig i det höga gräset. Pidgey gillar larver, insekter och frön men ogillar el, is- och stenpokémon.

Attacker

Pidgey kan lära sig många olika attacker. Genom att flaxa med sina vingar kan Pidgey till exempel skapa en virvelvind som den sedan skickar mot sin motståndare. Den som fastnar i den får snällt följa med virveln ut på en resa. Den som träffas av virvelvinden kan drabbas av både åksjuka och dålig balans. Stor kräkrisk!

Pidgey kan också röra upp stora sandmoln som skickas i motståndarens ögon. Om siktet är rätt inställt blir det stora problem i form av svidande, röda och rinnande ögon för den träffade. Gråtrisk.

 

 

Allt-annat_170628_Pokemon_Rav

Foto: Foto: Shutterstock

Rödräven

Rödräven lever i skogen och känns lättast igen på sin orangeröda färg och långa svans med en vit topp. De är kända för sin intelligens (smart som en räv) och är mycket skygga. När de vill vara ifred chillar de gärna i sitt gryt. Sitt stora genombrott fick rödräven i Disney-filmen Micke och Molle.

Attacker

Rödräven är som sagt ett smart djur. Om du inte har huvudet på skaft lurar den iväg dig för att i nästa sekund norpa dina hönor. Och då blir det inga ägg till frukost morgonen efter. Rödräven slåss helt inte alls. Om den hamnar i bråk försöker den först skrämma iväg motståndaren genom att fräsa och skälla. Men skulle det inte fungera kan den bitas.

Vulpix

Vulpix från Pokémon

Foto: Bildkälla: pokemon.wikia.com

Bildkälla: pokemon.wikia.com

Vulpix har hela sex svansar och är väldigt smart. Om den utvecklas ökar antalet svansar till nio. Vulpix är väldigt försiktig runt vatten.

Attacker

Vulpix är glödhet! Till exempel kan den spruta eld på sina motståndare, lite som en eldkastare. Den som blir träffad kan få allt från brända ögonbryn till förkolnade kläder.

Det går inte att undgå att märka att Vulpix är väldigt söt. Något som den också utnyttjar. Med en oemotståndligt gullig blick kan Vulpix försätta sin motståndare i trans. Med fienden tillfälligt satt ur spel slår den sedan till.